Pamiętacie naszą recenzję czekoladowych batoników My Raw Joy ? Dzisiaj opiszemy Wam nowe smaki tych surowych czekoladek. Warto się im bliżej przyjrzeć, ponieważ nie zawierają one
Candy PandasW tym tygodniu spotkała mnie bardzo miła niespodzianka. Jakie było moje zaskoczenie kiedy przeczytałam maila ,że zostałam wybrana do projektu Belriso a tym samym będę mogła
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaJuż ostatni dzwonek by rozpocząć piernikowe szaleństwo . Uwielbiam ten czas gdy dom pachnie korzennymi przyprawami ... cynamon , goździki . kardamon ... rozsiewają swój aromat . Tegoroczne "pierniczenie
Malinowa KawiarenkaSerniki to ciasta, które cechuje ogromna różnorodność, więc większość łasuchów je uwielbia! Z okazji dnia sernika zapraszamy na zestawienie naszych najlepszych przepisów na serniki pieczone, na zimno, gotowane, na mascarpone, z owocami, itd. :) Wystarczy kliknąć na wybrane zdjęcie, aby otworzyła się nowa zakładka z przepisem. 1. Sernik japoński 2. Sernik orzechowo-cynamonowy 3. Sernik gotowany z polewą czekoladową(...)mascarpone 13. Waniliowy sernik na zimno z wiśniami i galaretką z mango 14. S ernik złota rosa 15. Sernik kajmakowo-czekoladowy 16. Cytrynowy sernik z białą czekoladą i malinami 17. Sernik na zimno z ptasim mleczkiem 18. Tort kokosowo-malinowy Zapraszamy
Przepisy AleksandryWegańskie bezy nie tylko dla wegan. Puszysta słodkość, która pojawiła się już na moim blogu tym razem w całkiem innej wersji, a mianowicie bez użycia białek
wyzwania kuchennegalaretkowiec z różnokolorowymi galaretkami pokrojonymi w równą kostkę. Cząstki kolorowych galaretek zawieszone w warstwie śmietankowo – jogurtowej. Letni deser prezentujący się istnie bajecznie, nie jest ciężki jak inne pieczone ciasta z masą, dlatego świetnie sprawdza się schłodzony w upalne dni. Polecam użyć galaretki wiśniowej, truskawkowej i agrestowej – smacznie się komponują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Galaretkowiec z jogurtowo – śmietankowy(...)schłodzonej śmietanki kremówki 30 % 400 g zimnego gęstego jogurtu typy greckiego 40 g cukru pudru 4 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej PONADTO 1 opakowanie biszkoptów świeże owoce: truskawki, maliny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Każdą galaretkę rozpuść w miseczkach z 300 ml świeżo zagotowanej gorącej wody. Przestudź i przelej do prostokątnych, plastikowych pojemniczków do przechowywania żywności. Wstaw do lodówki, aż całkowicie
ProstePesto.plOwocowe ciasto bez pieczenia na herbatnikach to idealna propozycja na słodki deser – niezależnie od okazji. Składniki oraz sposób przygotowania Spód: 300g herbatników czekolada mleczna 100g masło 125g 300g pokruszonych herbatników mieszamy z rozpuszczoną czekoladą mleczną (100g) i rozpuszczonym masłem (125g). Następnie wykładamy mieszanką dną tortownicy lekko ugniatając – wstawiamy do lodówki na ok. 20 min. Masa: 600 ml śmietanki(...)Odstawimy do delikatnego przestudzenia. Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno. Na koniec ubijania dodajemy masę czekoladową i wykładamy na herbatniki. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Dekorujemy wg uznania maliny, borówki ja wykorzystałam truskawki. Autor przepisu: Małgorzata Anna Artykuł Owocowe szaleństwo pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisygodzinę. Formę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia. Po tym czasie ciasto wyjmuję i rozwałkowuję lub (bez wałkowania) wykładam nim formę ugniatając dobrze do formy. Tak przygotowane kruche ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę w temperaturze 190 st. C przez 15 – 18 minut lub do zezłocenia spodu. Wyjmuję je na blat, następnie zabieram się za przygotowanie masy(...)lekko wyrównuję i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 170st. C. Piekę około 50 minut. Studzę sernik w uchylonym lekko piekarniku. Podaję posypany cukrem pudrem i konfiturą np. z malin. SMACZNEGO! Przepis: Moje Wypieki , przepis zmodyfikowany
Zasmakuj KuchniPropozycja na leniwe weekendowe śniadanie: chrupiące gofry owsiane z malinami i syropem klonowym. Takie śniadania uwielbiam! Składniki (na 6 dużych szt.): 250 g mąki owsianej (można zmielić płatki owsiane) 4 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki cynamonu (można pominąć) szczypta soli 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego + 3-4 łyżki wody 6 łyżek(...)składników suchych dodać mokre, tj. siemię lniane, masło orzechowe, syrop klonowy i mleko roślinne. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min. (w tym czasie rozgrzać gofrownicę). Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać kilka łyżek mleka roślinnego (dodałam 4 łyżki). 4. Ciasto nalewać partiami i piec zgodnie z instrukcją urządzenia (u mnie ok. 3-4 minuty, gofrownica 1400W). Ostudzić na kratce
Domowa Cookierenka Agipieczenia. Kolejność dodawania produktów jest bardzo ważna!!! Foremkę posmarować masłem i oprószyć mąką, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 stopni z termo obiegiem na 15-18 minut. Upieczone ciasto wyjąć z foremki i od razu położyć na papierze do pieczenia do góry spodem, pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do śmietany dodać żelatynę(...)być lekko wilgotny a nie ociekający wodą ;) ). Następnie wyłożyć krem. Na wierzchu ułożyć jagody, można dodać trochę innych owoców. Ja dodałam czerwone porzeczki. * mogą być jagody, borówki amerykańskie, maliny, porzeczki
królestwo garówszklanki oleju Biszkopt jasny: 5 jajek 3/4 szklanki (160g) cukru 3/4 szklanki (100g) mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki (35g) mąki ziemniaczanej Krem owocowy: 500 g mrożonej mieszanki owocowej (truskawki, maliny, wiśnie, czarne porzeczki) 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 30 lub 36% 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru pudru 2 czubate łyżeczki pektyny 1 łyżka soku z cytryny(...)stopniowo dodawać cukier, a następnie kolejno żółtka i olej. Na koniec dodać obydwie przesiane mąki wymieszane z kakao i delikatnie wymieszać. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180°C przez ok. 35-40 minut (do momentu suchego patyczka). U mnie 40 min. Wyjąć z formy po całkowitym wystudzeniu, przekroić
Domowa Cookierenka AgiTrifle, to angielski deser składający się z galaretki, owoców, kawałków ciasta biszkoptowego a całość przykrywa warstwa bitej śmietany. Mój deser wygląda troszkę inaczej. Myślę, że trudno mu jest się oprzeć, smakuje obłędnie. Wzbogacony o kilka dodatkowych składników, dzięki czemu zyskał na swoich walorach smakowych, wartościach odżywczych jak również walorach wizualnych. Wygląda bardzo apetycznie. Ciekawym składnikiem są nasiona chia, które posiadają(...)jogurtu greckiego 1 łyżka nasion chia 500 g śmietany kremówki 1 szklanka granoli czekoladowej, przepis na granolę tutaj: ( może być dowolna, jaką lubimy) Domowa granola czekoladowa z mascarpone i malinami 500 g owoców rozmrożonych( u mnie maliny, jagody + świeże nasiona granatu) 2-4 łyżki miodu, prawdziwego 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki cukru pudru opcjonalnie świeże maliny do dekoracji Przygotować szklaną
gotuj ze mnąroboty, bo te smakują nieporównywalnie dobrze! Łączcie te piękne owoce z kruszonkami i zapiekajcie! Pamiętajcie, że sezon jest bardzo krótki, a do wypróbowania jest aż 27 przepisów! Czas start! Ciasto z truskawkami Crumble z truskawkami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl buraczkowo-truskawkowy(...)truskawkowy Surówka z młodej kapusty z truskawkami Truskawkowa kasza manna Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda truskawkowo - miętowa
Moja smaczna kuchnianogami kolorowym, szeleszczącym dywanem; coraz krótsze dni i długie wieczory zachęcajce do umoszczenia się w wygodnym fotelu pod ulubionym kocem, a także gruntowne zmiany na straganach. Ostatnie późne odmiany malin, jeżyny i morele ustępują miejsca dyniom, gruszkom, jabłkom, śliwkom i, oczywiście, figom. Te ostatnie, ciągle jeszcze dość drogie, stają się coraz bardziej popularne w naszym kraju. Dla mnie nie była(...)roku puściłam wodze fantazji, i nie bacząc na zawartość portfela, namiętnie kupowałam te fioletowe kule. Był jeden dżem, potem drugi; jeden sernik, i następny. A także ucierane ciasto i obłędnie pyszna tarta. Od czego mam więc zacząć...? Od sernika, oczywiście. Ten jest rezultatem mojej radosnej twórczości; chciałam w nim połączyć smaki bliskowschodnie tak, żeby znalazły uznanie także w europejskich
Pożeraczka, czyli raz adobrzesans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto: -> 1 duże jajko -> Szklanka mleka -> Szklanka mąki -> Szczypta soli ->1 łyżeczka cukru waniliowego, Farsz -> 150g sera białego -> 1 banan(...)kąpieli wodnej z niewielką ilością oleju kokosowego, do uzyskania płynnej masy. Naleśniki nadziewamy farszem, układamy obok siebie. Polewamy sosem karmelowym, na który wylewamy niewielką ilość czekolady. Dekorujemy malinami. Smacznego! *Domowy sos karmelowy: 150g cukru 50g masła 180ml śmietanki 30% Cukier wsypujemy do garnka o grubym dnie, stawiamy na gaz i podgrzewamy aż całkowicie się rozpuści oraz nabierze brązowego
Jedz zdrowo żyj zdrowo!