ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:989/1282)

BŁYSKAWICZNE PĄCZKI Z SERKIEM HOMOGENIZOWANYM 137

Pączki są bardzo smaczne,wychodzą pulchniutkie i bardzo szybko się je robi :).Po usmażeniu można je nadziać za pomocą szprycy jakimś dżemem lub kremem lub po prostu posypać cukrem pudrem. SKŁADNIKI 2 serki waniliowe po 150g 2 jajka sól 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia olej do smazenia cukier puder do posypania WYKONANIE Serek(...)resztę składników i dokładnie mieszamy łyżką.Do tego przepisu nie musimy używać miksera :).Olej wlewamy do garnka dobrze rozgrzewamy i na początku maczamy samą łyżkę w oleju potem nabieramy ciasta i nakładamy ciasto na olej - bez problemu ciasto zsunie się do garnka :).Smażymy na małym ogniu na złoty kolor,jeśli pączki mają dużo miejsca w garnku potrafią się same obrócić

Mała w garnku miesza
Torcik budyniowy z Prince Polo 145

Tym razem chciałbym Wam zaproponować delikatny, biszkoptowy torcik z nadzieniem budyniowym. Nie jest skomplikowany w przygotowaniu choć, jak każdy tort, czasochłonny. Ten powstał na urodziny mojej

Ania i Marcin gotują
Ciasto z kremem, galaretką i owocami. 108

Przepis na biszkopt Składniki: -4 jajka -1 szklanka cukru -1/2 szklanki mąki -1/2 szklanki kartoflanki -proszek do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z cukrem

Magia jedzenia.
Ciasto z kremem migdałowym. 118

Przepis na biszkopt Składniki:   -4 jajka  -1 szklanka cukru  -1/2 szklanki mąki  -1/2 szklanki kartoflanki  -proszek do pieczenia Sposób

Magia jedzenia.
Tort straciatella z truskawkami 207

mieć w kulinariach szczęście w nieszczęściu, ale mnie właśnie spotkało coś takiego z tym tortem. Wszystko wyszło mi idealnie, łącznie z dekoracją, ale w tym czasie robiłam jeszcze inne ciasto i włożyłam tort na chwilę do lodówki. Żeby było mi go łatwiej przełożyć na paterę, to ułożyłam go na papierze do pieczenia. Śpieszyłam się i nie pomyślałam, że może(...)prawie spadł, poderwałam rękę do góry... i tort wbił się (dosłownie) w lodówkę :/ Cóż plus taki, że nie spadł. Minusów też kilka... Po pierwsze dekorację szlag trafił, a więcej kremu nie miałam. Po drugie tort był krzywy, bo go delikatnie mówiąc zmiażdżyłam z jednej strony. Ale z dwojga złego lepiej taki, niż gdyby miał spaść. Udekorowałam go galaretkami, które przygotowałam

Passions hobbies life
Szybki letni deser 224

zawsze coś się wymyśli. Czasem po prosu pochłonie się je ot tak, jako przekąskę w czasie oglądania filmu na przykład. Częściej jednak nachodzi mnie pomysł, i owoce lądują w ciastach i deserach. Mniam. Tym razem inspirację znalazłam w Cheesecakes baked and chilled wydawnictwa The Australian women's weekly. Uwielbiam te gazety - są pełne smakowitych przepisów opatrzonych wyjątkowo apetycznymi zdjęciami. Pyszności(...)biszkopt. Ja poszłam troszkę na łatwiznę, chcąc wykorzystać to, co miałam w lodówce. I muszę przyznać, że wyszło naprawdę smacznie - słodkie, gąbczaste biszkopty o lekko alkoholowym aromacie, delikatnie aksamitny krem z mascarpone, soczyste nektarynki, kwaśna marakuja i chrupiące płatki migdałowe - czyż to nie brzmi wspaniale...? Taki leniwy w sumie deser z tego, co akurat jest pod ręką. W dodatku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pyszne ciasteczka 189

umila filiżanki pysznej kawy jak kruche ciasteczka z pysznym czekoladowym kremem. Związek idealny. Ja uwielbiam takie połączenia. Ciasteczka rozpływają się w ustach zostawiając delikatny maślany smak i najlepszy na świecie czekoladowy.  Składniki: 250 g mąki pszennej 200 g masła 100g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli ziarenka wanilii lub zapach  100 g czekolady deserowej 80 ml śmietany(...)Wykonanie: Do przesianej z cukrem pudrem i solą mąki dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i rozcieramy je palcami. Dodajemy żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wstawiamy na ok 2 godz do lodówki. Następnie podsypując mąką wałkujemy dość cienko wycinając ulubione wzory. Pieczemy ułożone na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp 180 stopni przez

Malinowe Pocałunki
Tarta z kremem czekoladowym i czereśniami 178

lodówki na 20 minut.   Po upływie tego czasu nakłuć ciasto widelcem, wyłożyć na wierzch papier i wsypać fasolę lub ryż w celu obciążenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Następnie usunąć papier i piec jeszcze przez 15 minut. Pozostawić do wystudzenia. Krem czekoladowy: Do garnka wlać śmietanę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i masło. Całość

Fabryka pomysłów
Biszkopt gryczany z owocami 251

szczęście do tego przepisu dużo jej nie potrzeba. A biszkopt chociaż smaczny? I to jeszcze jak! Pychota! Już planuję zrobić go na kilka innych sposobów, na przykład przełożyć jakimś kremem… Mniam, już mi ślinka cieknie😉   Skład: 4 duże jajka 7 łyżek mąki gryczanej (pełnoziarnistej) 3-4 łyżki słodzidła (jeśli erytrol, to może być potrzebne trochę więcej – trzeba spróbować(...)jajecznej powoli dodajemy mąkę, jednocześnie mieszając masę (delikatnie!) łyżką bądź szpatułką. NIE MIKSUJEMY! Przelewamy masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wysypujemy owoce i wciskamy je w ciasto. Jak dla mnie im więcej owoców tym lepiej😉 Wstawiamy ciacho do pieczenia. Pieczemy około 25 minut – do ładnie zarumienionego wierzchu ciasta – nie otwierając piekarnika. Potem wyłączamy piekarnik i zostawiamy ciacho

Jak gotować i nie zwariować
Pomarańczowo-serowo babeczki (Orange&cheese cupcakes) 155

Pomarańcze są teraz takie tanie, że nie mogłam się oprzeć aby na sylwestra nie wykorzystać ich do przygotowania kremu do kruchych babeczek, oraz syropu z pomarańczy. Syropem polałam krem przygotowany na bazie sera ricotta, soku z pomarańczy i cukru pudru. Te babeczki są tak smaczne i urocze, że trudno się powstrzymać aby nie sięgać po kolejną babeczkę. Pomarańczowo-serowo babeczki(...)lodówki ciasto rozwałkowujemy cienko i wylepiamy nim foremki. Wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni lub 160 stopni z termoobiegiem i pieczemy ok. 20 minut, babeczki powinny rumiane. Wyciągamy foremki z piekarnika, gdy przestygną wyciągamy babeczki z foremek. Ser ricotta ubijamy z cukrem pudrem, otartą skórką pomarańczy i sokiem z pomarańczy. Ser ma mieć konsystencję kremu. Babeczki napełniamy kremem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mini pączusie serowe niemal błyskawiczne 463

dodasz skórki z cytryny lub pomarańczy, pączek nabierze niesamowitego aromatu! Użyłam miksera z trzepaczkami do ubijania piany. Ciasto będzie kleiste i lepkie, nie dosypujcie mąki, ma takie być. Włóż ciasto do rękawa cukierniczego i wyciskałam kulki bezpośrednio na gorący olej . Uwaga! Pączusie rosną podczas smażenia. Same si e odwracają podczas smażenia! Jeśli nie to odwracaj, by usmażyły się na złoto(...)ostygnąć przed konsumpcją, ale będzie trochę trudno się powstrzymać. Ostudzone posyp cukrem pudrem. I tyle. Można obtoczyć również w cynamonie i kardamonie, jak kto lubi. Można małą szprycą nadziewać kremem jak do karpatki . Takie pączusie jadałam często we Włoszech, nosiły nazwę mini krapfen, z austriacka lub bomboloni- po włosku.. Były właśnie nadziewane kremem mniej więcej, jak do karpatki

Z Kuchni Do Kuchni
Kokosanki 147

piany dodajemy porcjami wiórki, aromat i mieszamy. Masa ma być jednolita i bardzo gęsta (jeśli jest za rzadka śmiało można dosypać wiórków). Używając dwóch takich samych łyżeczek nabieramy porcję ciasta i formujemy kształtne ciasteczka (wyglądem przypominają łódeczki), można też formować rękami kulki. Układamy na blaszkę wyłożoną matą lub papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)ciasteczka. Przepis bardzo prosty, nikomu nie powinien sprawić trudności. Polecam – wielbicielom kokosów… i nie tylko. Smacznego. Inne przepisy na wykorzystanie białek: Ciepłe lody cytrynowe Bezy kawowe Włoskie bezy z kremem kiwi Bezy z kremem limonkowo bananowym Pieczarki bezowe Rolada bezowa z truskawkami Bezowe duszki Zielona Pavlova A jeśli specjalnie zrobicie te ciasteczka i zostaną Wam żółtka, skorzystajcie z poniższych przepisów

mojewypiekiinietylko
Zupa krem z brokułów, domowym groszkiem ptysiowym i ziołowymi kuleczkami z białego sera 189

mąki. Dlatego wstawiłam garnek z ciastem do lodówki na pół godziny, bo już nie miałam innego wyjścia. Nie chciałam dosypywać dodatkowo mąki, bo czas na jej dodawanie minął! Część ciasta wkładałam do foliowej torebki, zostawiając resztę w lodówce, które ładnie tężało. Do pieczenia przygotowałam dwie blachy z piekarnika. Piekłam na zmianę, aby nie formować groszku na gorącej blasze. Po upieczeniu(...)groszek jeszcze gorący i nieco mi opadł. Zmądrzałam przy kolejnym pieczeniu! Groszek jest bardzo delikatny i przepyszny. Z tej porcji wychodzi mnóstwo ptysiowego groszku. Bardzo polecam:)     Zupa krem z brokułów Składniki na zupę: Świeże brokuły, bulion warzywny, sól, cukier, odrobinę soku z cytryny. dobra śmietana lub jogurt. Wykonanie: Brokuły najlepiej przygotować na parze i zmiksować dodając bulion warzywny

Leśny Zakątek
DOMOWA WUZETKA 167

obie mąki i proszek do pieczenia przesiewając przez sitko,dodajemy także kakao.Mieszamy lub ubijamy mikserem na najniższych obrotach. Blachę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy nasze kakaowe ciasto na blachę.U mnie forma miała wymiary 30x26cm.Piekarnik nastawiamy na 180C i pieczemy ok.25-30 min.do suchego patyczka :). Kiedy nasz biszkopt wystygnie-przekrawamy go wzdłuż na dwa blaty.Odstawiamy. Masa śmietankowa(...)ubijamy na sztywno.Pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukru pudru i miksujemy.Następnie powoli wlewamy przestudzoną ale płynną żelatynę i miksujemy. Jedną połowę biszkoptu smarujemy powidłami,na powidła dajemy krem śmietankowy,przykrywamy drugim biszkoptem i na wierzchu także smarujemy powidłami. Polewa Masło lub margarynę rozpuszczamy(nie gotujemy). Zdejmujemy z ognia i  dodajemy resztę składników i energicznie mieszamy żeby wszystko

Mała w garnku miesza
Biskwity 201

ciasteczek. Najlepiej wykładać je na dwie blachy wyłożone papierem do pieczenia/ po 4-5 sztuk na każdej. Jeden biskwit to około 2 pełne łyżki ciasta biszkoptowego. Wykładamy więc ciasto na blachę i rozprowadzamy delikatnie łyżką, nadając ciasteczkom okrągły kształt. Pieczemy w 180 stopniach zaledwie 6-8 minut (lub do lekkiego zarumienienia). Po upieczeniu delikatnie podważając szpatułką, zdejmujemy ciasteczka z blachy(...)składamy na pół (to ważne by zrobić to od razu, póki ciastka są gorące, wówczas nie pękną nam przy składaniu). Gdy wszystkie ciasteczka nieco nam już przestygną rozpoczynamy przygotowanie kremu. Ubijamy w tym celu kremówkę wraz z cukrem pudrem oraz serkiem mascarpone aż do zgęstnienia. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy biszkoptowe omleciki. Do kremu wciskamy ulubione owoce

Smaki Na Talerzu
Czekoladowe kluski leniwe na puree jabłkowym. 107

jaglane kluski leniwe z dodatkiem czekolady...a dodatkowo z musem jabłkowym. Dla mnie pycha... a dla Was? Zapraszam! Składniki; 1/3 szklanki  kaszy jaglanej  2 łyżki nutelli (kremu czekoladowego) 20 dag twarogu półtłustego lub tłustego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 1 cukier waniliowy   4 jabłka cukier do musu według upodobań   Przygotowanie; Kaszę(...)całą wodę. Po tym czasie szczelnie zamykamy i odstawiamy. Przestudzoną kaszę przekładamy do miski, dodajemy twaróg, jajka , nutelle i miksuje blenderem na gładką masę. Dosypuję mąkę, cukier i wyrabiamy ciasto aż będzie gładkie. Stolnicę podsypujemy mąką, z ciasta formujemy wałeczek i odcinamy nożem małe kluski. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy około 3-4 min od wypłynięcia.   Jabłka obieramy, kroimy

Radość kipiąca uśmiechem.
tartaletki z mascarpone i czarną porzeczką 129

owinąć folią i schłodzić w lodówce. Foremki wysmarować masłem i wysypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować na  podsypanym mąką blacie, wycinać kółka odrobinę większe od średnicy foremek. Foremki wyłożyć ciastem, nakłuć je widelcem w kilku miejscach i do razu wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C, piec około 10 minut. Wystudzić i delikatnie wyjąć ciastka z foremek.  Czekoladę połamać(...)pędzelka wysmarować środki babeczek czekoladą i odstawić do zastygnięcia. Łyżkę dżemu odłożyć, resztę wyłożyć na dno tartaletek. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie zmiksować krótko z mascarpone. Krem przełożyć do szprycy i wyciskać na ciastka. Odłożony dżem podgrzać (można kilka sekund w mikrofali) i polać tartaletki po wierzchu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto porzeczkowiec 455

mieszam z proszkiem do pieczenie oraz sodą. Do masy jajecznej wlewamy masę kakaową i przy pomocy np. sylikonowej szpatułki mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i również przy pomocy szpatułki mieszamy. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (22x33cm). Pieczemy w 170 st. C. przez ok. 40 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia i przekrawamy na dwa blaty. składniki(...)masę w Thermomixe) 40 g cukru pudru 200 g miękkiego masła wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo ser i miksujemy na gładką masę składniki na krem śmietanowy: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Serek rozmiksujemy w osobnym naczyniu, następnie doda jemy śmietankę

Domowy Smak Jedzenia
Miseczki z owocami 117

borówki, porzeczka) Ciasto podzielić na 12 części, pozawijać boki w taki sposób, aby powstały miseczki Nagrzać piekarnik do 180 st. C i piec przez 15 minut. Jeśli podczas pieczenia ciasto w środku zacznie rosnąć, to nic się nie dzieje - po upieczeniu środek można przycisnąć i powstanie miseczka Z podanej ilości mleka odlać 2/3 szklanki i zagotować W połowie pozostałego mleka(...)Wsypać cukier i cukier waniliowy - zagotować ciągle mieszając Pozostałe mleko wymieszać z 3 żółtkami i połączyć z masą Ostudzić. Gdy ostygnie zmiksować z 3 łyżkami masła aż powstanie gładki krem Do upieczonych i ostudzonych miseczek nakładać po łyżce kremu i po kilka owoców Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciasto krówkowe 361

Przepis na to ciasto dostałam od kuzynki, za co jestem jej wdzięczna, bo jest rewelacyjne… Puszysty biszkopt, masa budyniowa, krakersy i masa krówkowa… Mniam… Połączenie smaków jest idealne i na pewno każdy łasuch będzie z niego zadowolony. Słodko polecam Składniki: masa krówkowa (najlepsza jest firmy Gostyń) 1 opakowanie słonych krakersów 3 opakowania herbatników (po 10 szt.) Biszkopt(...)jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2,5 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki masła 4 żółtka 3/4 szklanki mąki Na wierzch: 1/2 litra śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 2 opakowania śmietan-fix (Dr. Oetker) Przygotowanie: Biszkopt: Białka z cukrem dobrze ubić, dodać żółtka

Oryginalny smak