ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:895/1282)

Wielkanocny tort z kruchymi ciasteczkami i bezami. 220

uznania Ciasteczka: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny 1/4 szklanki cukru pudru  2 żółtka Bezy: 2 białka pół szklanki cukru zielony barwnik spożywczy według uznania Krem: 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder według uznania 1 cytrynowa galaretka 125 ml gorącej wody Wykonanie: 1. Biszkopty: Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego(...)następnie dodajemy żółtka i barwnik ( ja użyłam barwnik w proszku i dodałam dosłownie odrobinkę ) i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony

Izabelawkuchni
Babeczki kawowe z cynamonowym kremem 200

BOSKIE! Babeczki (12 sztuk): 250 g mąki 150 g cukru 200 ml mleka 100 ml oleju 1 jajko podwójne espresso/4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem cynamonowy 200 g masła 1/2 do 3/4 szklanki cukru pudru 250 ml śmietanki 24% czubata łyżka cynamonu      Zaczynamy od przygotowania babeczek. W sporej misce mieszamy ze sobą(...)przekładamy do papilotek, starając się nie przekraczać 2/3 ich wysokości - im więcej ciasta na tym etapie tym muffinki będą gorzej wyglądać po upieczeniu. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 25 minut/do suchego patyczka. Studzimy na kratce.      Zabieramy się na krem. Masło ucieramy mikserem na najszybszych obrotach aż do momentu, gdy będzie lekkie

sama złodycz
Śledzie z suszonymi pomidorami 217

Śledzie z suszonymi pomidorami z dodatkiem orzechów to ciekawa alternatywa do tradycyjnych śledzi w oleju. Przygotowujemy je równie szybko, a mają oryginalny, niepowtarzalny smak. Jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Barszcz czerwony 112

Czas czytania: 2 min Barszcz czerwony wigilijny Zanim zabierzecie się za gotowanie barszczu czerwonego , sięgnijcie po przepis na kwas buraczany . Barszcz przygotowany na bazie domowego kwasu

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto jaglane 183

obrotach do uzyskania gładkiego kremu bez grudek. U Anny było to jakieś 5 minut, u mnie trochę więcej- ale ja też lekko zmodyfikowałam ilości produktów. Po tym czasie gładką masę wylać na schłodzony spód, wyrównać i wyłożyć na wierzch masę krówkową taką od razu w puszki, posypać orzeszkami a następnie ponownie wstawić do lodówki. Ciasto przed podaniem schładzać przez minimum

ClauditteMissCooking
Rogaliki drożdżowe z czekoladą 223

mnie jeszcze nie raz. Polecam spróbować!     Składniki: 25g świeżych drożdży 650g mąki 250ml mleka 125g masła 3 jajka 7 łyżek cukru 3-4 łyżki roztopionego masła + krem czekoladowy lub tabliczka mlecznej czekolady       *** 200ml mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy. Dodajemy masło oraz cukier i mieszamy. Odstawiamy z ognia i odkładamy do wystudzenia *** *** Do miseczki(...)łyżki cukru, 2 łyżki mąki, pokruszone drożdże i mieszamy. Zaczyn odstawiamy do wyrośnięcia *** *** Do wystudzonego mleka wbijamy jajka i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę oraz rozczyn z drożdży i wyrabiamy ciasto. Ugniatamy kilka minut, aż będzie gładkie i elastyczne *** *** Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** Następnie ciasto dzielimy

Blog z Apetytem
Tort kokosowa delicja z malinami 234

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 szczypt soli krem mascarpone 1 opakowanie serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru krem śmietankowy: 800 ml śmietany 30% 4 opakowania  fix do śmietany 3-4 łyżki cukru pudru kokos karmelizowany 1 łyżka masła 2 łyżki cukru około 80-100 g wiórek kokosowych dodatkowo(...)sztywno. Następnie porcjami dodajemy cukier. Do masy dodajemy po jednym żółtku stale miksując. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. dodajemy do masy jajecznej i miksujemy na najmniejszych obrotach. Ciasto wylewamy do tortownicy. Wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy około 30 minut na 175-180 stopni (do suchego patyczka) Wyciągamy upieczony biszkopt i rzucamy nim dwukrotnie z wysokości 30 cm. Otwieramy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasteczka kwiatuszki z kajmakiem 150

opakowanie cukru wanilinowego 1 jajko klasy M kajmak krem wegański kokosowy POLDER (polecam! świetny smak) Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy cukier puder, ekstrakt waniliowy lub cukier wanilinowy, masło (siekamy je nożem) i wbijamy całe jajko. Zagniatamy składniki. Uwaga! Ciasto będzie klejące i takie ma być. Przygotowujemy blaszkę / blaszki

Słodkie okruszki
Gdzie zjeść w Sanoku? Moje top 10 129

mozzarellą - 20 zł  Panuozzi z mozzarellą, kremem z orzechów włoskich, mixem grzybów i boczkiem - 24 zł  Focaccia z solą, pieprzem i oregano - 12 zł Focaccia z boczkiem, pieprzem i parmezanem - 14 zł  2. Kawiarnia u Mnicha ( Rynek 20, 38-500 Sanok) Zapomniane miejsce przez wielu gdzie za kawę i ciasto zapłacimy... 10 zł!!! Jest to miejsce magiczne

Czarnawisienka
Gdzie zjeść w Sanoku? Moje top 10 163

mozzarellą - 20 zł  Panuozzi z mozzarellą, kremem z orzechów włoskich, mixem grzybów i boczkiem - 24 zł  Focaccia z solą, pieprzem i oregano - 12 zł Focaccia z boczkiem, pieprzem i parmezanem - 14 zł  2. Kawiarnia u Mnicha ( Rynek 20, 38-500 Sanok) Zapomniane miejsce przez wielu gdzie za kawę i ciasto zapłacimy... 10 zł!!! Jest to miejsce magiczne

Czarnawisienka
Różany sernik z musem i kawiorem z czarnej porzeczki 165

wodzie różanej i do deserów i do ciast, mogłabym jej używać wszędzie. Święta Wielkiej Nocy tuż, tuż więc poczyniłam mały trening  w kwestii wypieków.  Sernik pieczony w kąpieli wodnej idealnie wyrasta nie pęka podczas pieczenia a po schłodzeniu jest niczym aksamit. W serniku oprócz wspomnianej nuty różanej znajdziecie również puszysty krem o smaku czarnej porzeczki, i niespodzianka rodem

vaniliowoczekoladowa
KOSTKA ORZECHOWO-WIŚNIOWA BEZ PIECZENIA – ciasto w 10 minut! 420

postanowiłam pochwalić się przepisem! Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie! Robi się je błyskawicznie! Warto zrobić dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce ” do przegryzienia” – smaki idealnie się połączą, a całość zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Polecam! SKŁADNIKI: * krakersy – 2 duże op * masło orzechowe – 300 g * krem czekoladowy typu nutella – 300 g * dżem

Ostra na Słodko
Sernik pieczony z serków waniliowych z gruszkami 111

dodatkiem słodkich gruszek z syropu, oblany kremem orzechowym HELIO i posypany skórką pomarańczową kandyzowaną. No pysznie!! Jest bardziej zwarty niż tradycyjny sernik z twarogu, bardziej mięsisty, także inny w smaku, jakby przypominał masę budyniową… ale sami się przekonajcie jeśli przepis Wam się spodoba a mi się spodobał, bo wyrobienie ciasta to niecałe 10 minut i do pieca

Zasmakuj Kuchni
Placki dyniowo- waniliowe 236

temperatury pokojowej) – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: – 100g jogurtu typu greckiego – 3-4 łyżki ulubionego gęstego dżemu ( u mnie czekoladowo-śliwkowy). Dynie rozetrzeć widelcem lub zblendować razem z jajkami, cukrem i aromatem waniliowym. Dodać mąkę- wymieszać. Sodę wymieszać z kefirem, dodać do dyni, wszystko dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni

Smaki Armine
Pączki na suchych drożdżach i "Łabędź i złodzieje" 240

które przyjdzie jeszcze czas, musiałabym przygotować krem budyniowy  😉 Składniki (na 16 pączków): 500 g mąki pszennej + mąką do podsypania przy wałkowaniu szczypta soli 100 ml cukru saszetka suchych drożdży (7 g) jajko ok. 200 ml ciepłego mleka 30 g miękkiego masła kieliszek spirytusu (u mnie limoncello , które dodatkowo perfumuje ciasto) Dodatkowo 0,6 l oleju cukier puder konfitura

Weekendy w domu i ogrodzie