Wieniec bezowy z żurawiną i pomarańczami

Wieniec bezowy z żurawiną i pomarańczami

Wieniec bezowy z żurawiną i pomarańczami

Przepiękna i smakowita ozdoba świątecznego stołu. Wymaga trochę czasu ale dla takiego efektu naprawdę warto. Bezę i konfiturę z żurawiny można przygotować wcześniej, a wieniec przełożyć kremem i udekorować dopiero przed podaniem. Beza: 6 białek w temp. pokojowej 250 g cukru łyżeczka soku z cytryny łyżeczka maki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 330 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru  śmietan fix Konfitura z żurawiny: 1,5 szkl żurawiny świeżej lub mrożonej 0,5 szkl cukru 1/2 szkl soku z pomarańczy Po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.