ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:163/1282)

Kremówka z truskawkami 227

ogromną wielbicielką tych wypieków i z przyjemnością po nie sięgam ;) Dziś mam dla Was przepis na przepyszne i niesamowicie łatwe ciasto – Kremówkę z truskawkami. Delikatne , kruche ciasto pokryte lekkim budyniowym kremem i wypełnione soczystymi truskawkami wręcz zachwyca podniebienie. Każdy z przyjemnością sięgnie po kolejny kawałek … i może to zrobić bez obawy o bioderka ;) Gwarantuję! SKŁADNIKI: CIASTO : *Mąka pszenna(...)Dodajemy 2 żółtka i wlewamy gotującego się mleka. Dodajemy masło i dokładnie razem mieszamy do całkowitego połączenia składników. Studzimy. CAŁOŚĆ : Na upieczone ciasto wykładamy nasze truskawki. Zalewamy kremem budyniowym , przykrywamy drugim ciastem , obficie posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Ostra na Słodko
Chałwowiec na ciepłych lodach 155

Deser banalnie prosty i szybki w przygotowaniu! Spód w postaci pianki z ciepłych lodów, krem chałwowy z kawałkami białej czekolady i soczyste owoce zalane krystaliczną galaretką

VioletoweKucharzenie
Szachownica 128

Bardzo efektowny torcik, który świetnie będzie wyglądał na Waszych świątecznych stołach. Jasny i kakaowy biszkopt z kremem serowo - śmietankowym. Całość smakuje obłędnie. Ciasto może wydawać Wam się trudne do zrobienia, ale zapewniam, że wcale takie nie jest. Nie jest również pracochłonne. Polecam, może ktoś z Was przygotuje je zamiast sernika na Wielkanoc? ;) Składniki na ciasto: 225 g masła(...)środka, następnie umieścić obręcz jasnego ciasta i największy kakaowy krążek. Całość posmarować warstwą kremu. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę biszkoptów, zaczynając od jasnego środka, docisnąć. Wierzch i boki ciasta posmarować pozostałym kremem. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Karpatka 194

serka marcaspone cukier puder do smaku - (około 3 łyżek) pół tabliczki czekolady Przygotowanie kremu: Do serka dodajemy śmietanę i razem ucieramy razem 1/2 objętości kremu smarujemy blat ciasta, ale tak by pozostawić miejsce na pozostały krem Do pozostawionego kremu dodajemy rozpuszczoną w łaźni wodnej czekoladę i energicznie łączymy Tak powstałym kremem smarujemy wierzch ciasta, nakładamy na biały krem(...)ogóle to dekoracja dowolna :) Takie ciasto i taki krem są najlepsze na kilka godzin po przyrządzeniu, na drugi dzień niekoniecznie... Moje ciasto piekłam w prodiżu z podgrzewaczem od dołu

Proste Potrawy
Ciasto Mleczna Droga 787

szklanka mleka w proszku, 2 łyżki cukru pudru, 200g masła, Dodatkowo: 150g kremu orzechowo- czekoladowego np. Nutella, 80g orzechów laskowych. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz kakao i proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę o wymiarach 24cm x24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę(...)zimne mleko. Ucieram. Następnie dodaję mleko w proszku. Wszystko razem ucieram. Masą mleczną przekładam upieczone biszkopty. 3. Orzechy laskowe prażę na suchej patelni. Uprażone orzechy siekam nożem. Wierzch ciasta smaruję kremem orzechowo- czekoladowym. Gotowe ciasto posypuję orzechami laskowymi

Tradycyjna kuchnia Kasi
Torcik szwardzwaldzki 183

śmietankowym :) Może na wyrost nazwane torcikiem szwardzwaldzkim, ale jakoś ta nazwa pasuje mi do tego wypieku ;) Ciasto jest miękkie i delikatne. Galaretka z wiśni świetnie przełamuje słodki smak ciasta i kremu. Całość smakuje cudownie, warto się skusić na to ciacho, polecam! Powoli szykuje się do urządzania mieszkania, niby jeszcze długa droga do końca budowy, ale już coraz śmielej przeglądam katalogi(...)ciasta ponownie przełożyć do blaszki, wyłożyć tężejącą galaretkę, przykryć drugim blatem i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Przygotować krem. Krem śmietankowy - kremówkę ubić na sztywno z zagęstnikiem i cukrem pudrem, i mascarpone, wyłożyć go na drugi blat ciasta, wyrównać, udekorować okruchami ciasta. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Masło orzechowe – pyszne przekąski na słodko lub słono 161

orzechów arachidowy. Nie powinny być wzbogacane o cukier lub sól. Tego typu produkty oferuje SklepAgnex.pl , pełen zdrowej żywności, idealnej do każdej kuchni, diety i upodobań. Spośród wszystkich rodzajów kremów do ciast i na kanapki, masło orzechowe wbrew pozorom wyróżnia się bogatym i przyjaznym składem. Znajduje się w nim spora ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także witamin, szczególnie E oraz(...)oraz dodajemy maślankę i wciąż ucieramy aż do uzyskania gładkiej masy. Wlewamy ciasto do tortownicy i pieczemy około 40 minut, w temperaturze 180 stopni. Wszystkie składniki na krem orzechowy miksujemy razem. Gdy ciasto wyschnie, przekrawamy je na pół i przekładamy przyrządzoną masą orzechową. Można także rozsmarować ją na wierzchu i brzegach. Masło orzechowe – pyszny składnik do różnych potraw Masło orzechowe

Cynamonowe szczęście
Kremówka błyskawiczna 97

Kremówka błyskawiczna , kremówka na tak zwaną ostatnią chwilę. W niecałą godzinę mamy pyszne ciastka z kremem budyniowym. Kremówki z „półproduktów”, oczywiście jeżeli mamy czas, proponuję przygotować samodzielnie ciasto francuskie i krem . 2 opakowania ciasta francuskiego (oczywiście najlepsze jest ciasto francuskie z masłem), 1 opakowanie budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 14 g żelatyny, cukier puder do posypania ciasta. Ciasto upiec według

królestwo garów
Sezamowiec 191

Ciasto, w którym wszystkie warstwy idealnie się ze sobą komponują. Najlepsze na drugi, a nawet trzeci dzień po zrobieniu. Nam smakuje bardzo :) W końcu połączenie kruchego

Domowa cukiernia Ewy
Tort migdałowo- kokosowy z owocami 160

utartymi żółtkami, a potem delikatnie wmieszać pianę z białek.Foremkę (28cm średnicy) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec ok 40min. (lub do suchego patyczka).Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół.Masa kokosowa:Ubić śmietankę z cukrem na puszysty krem, dodać wiórki kokosowe i wymieszać.Potem wmieszać mascarpone.Polewa czekoladowa:Zagotować wodę z cukrem, kiedy cukier się rozpuści, małymi

Kraina Miodem Płynąca
IMIENINOWY TORCIK PIETRUSZKOWY Z MORELAMI 82

rozpuszczoną żelatynę w 3 łyżkach wody. Ubijamy. Wystudzone ciasto kroimy na 2 części tak aby powstały 2 spody. Jedną część układamy i dajemy porcje kremu. Na porcje kremy układamy 2 część ciasta. Na wierzch dodajemy krem, którym smarujemy również brzegi ciasta. Morele kroimy w plasterki i układamy je na wierzchu tortu

Kuchnia w oparach
Przepisy na Boże Narodzenie 85

znajdziecie zbiór przepisów do wykorzystania na Boże Narodzenie. Sprawdzone przepisy na pyszne ciasta świąteczne np. : serniki, makowce, ciasta z kremem. Znajdziecie również przepis na pyszne pierniczki, a także inne ciasteczka. Ponad 10 przepisów na śledzie, pasztety oraz wędliny domowe. Sprawdzony przepis na przyprawę do piernika, pomarańczową skórkę. Znajdziecie również przepis na idealne ciasto na pierogi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Seromakowiec Sernik(...)Sernik królewski Makowiec na krucho-drożdżowym cieście Sernik z rosą Sernik krakowski Wuzetka WZ Sernik na kruchym spodzie z powidłami śliwkowymi Metrowiec. Sernik z dodatkiem mleka skondensowanego Sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi Sernik z mascarpone i polewą czekoladową Sernik z brzoskwiniami Śnieżny puch Ciasto orzechowe (orzechowiec) Keks Ciasto z makiem i kremem cytrynowym – makowa panienka Popapraniec Porzeczkowiec Tort bezowy

To co lubię - gotuję i polecam
EKLERKI Z KREMEM KOKOSOWYM 155

Jedziemy do Francji! Wiecie, że uwielbiam wszystko co kokosowe ?! Wiecie! Dziś postanowiłam, że pysznym kremem kokosowym nadzieję eklerki. Chrupiące ciasto ptysiowe w połączeniu z delikatnym kremem o smaku rafaello tworzy fantastyczną całość, po której każdy będzie oblizywał się ze smakiem. Takie eklerki są świetnym pomysłem zarówno do popołudniowej kawki, jak i np. na słodką przekąskę na imprezę. Można je dodatkowo(...)polać czekoladą albo słodki krem kokosowy przełamać czymś orzeźwiającym. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok. 8-10 szt ) CIASTO: * woda – 0,5 szkl * mąka pszenna – 0,5 szkl * masło – 50 g * jajko – 3 szt KREM KOKOSOWY: * mascarpone – 300 g * śmietana 36% – 150 g * biała czekolada – 100 g * wiórki kokosowe – ok. 80 g * żelatyna

Ostra na Słodko
Tarta z figami, rozmarynem i serkiem mascarpone 101

kształt kruszonki. Dodajemy wodę i miksujemy, aż ciasto stanie się jednolite. Wylepiamy ciastem formę do tarty lub tortownicę o średnicy 25-26cm. Wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 200 stopni. Wykonanie kremu i owocowego wierzchu(...)ciasto się wystudzi ucieramy serek mascarpone wraz ze śmietaną, cukrem, skórką cytrynową i solą. W małym garnuszku rozgrzewamy miód - by stał się płynny, a następnie go studzimy. Ciasto smarujemy kremem i układamy na nim pokrojone w plastry figi. Figi smarujemy miodem. Blacha : tortownica 26cm lub blaszka do tarty o średnicy 26cm Przepis znaleziony na www.magazyn-kuchnia.pl

Mania Wypiekania
Ekspresowe ciasto ze słomki ptysiowej i kremu truskawkowego (w 10 minut) 132

doskonała propozycja na wizytę niespodziewanych gości, na niedobór czasu lub po prostu, gdy chcemy zjeść coś słodkiego, a przy tym... smacznego. Co prawda rzadko stosuję półprodukty jak np. krem do ciast, ale myślę, że warto go mieć na tzw. "czarną godzinę". Naprawdę można z niego przygotować fantastyczne oraz pyszne rzeczy. Słomka ptysiowa również idealnie sprawdza się w różnego rodzaju pysznościach(...)deserów ( klik ), czy ciast (tiramisu - klik ). Koniecznie spróbujcie takiego ekspresowego połączenia! Ja swoje ciasto/deser robiłam w kwadratowej blaszce, ale nic nie stoi na przeszkodzie, abyście użyli tortownicy, czy pucharków, miseczek... Polecam!  (U mnie forma o wymiarach około 19,5 x 19,5 cm)  150g słomki ptysiowej (u mnie z cukrem i z cynamonem - Brześć ) Krem: 1 opakowanie kremu

Di gotuje