ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:165/1282)

Świąteczny piernikowy Tort Koliber 148

ostatnio torcik w wersji piernikowej. Nie użyłam bananów lecz startych jabłek. Do dekoracji użyłam owoców. Wersja bardzo smaczna i ładna -  zobaczcie sami! Świąteczny piernikowy tort Koliber Składniki na ciasto: 1/2 szklanki cukru 3 łyżki miodu 3 jajka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka ananasa posiekanego w drobną  kostkę  1 szklanka startych w łezkę jabłek(...)dodać go więcej. Na końcu dodaj  tężejącą galaretkę cytrynową. Wymieszaj.  Na talerzu ułóż pierwszy blat ciasta. Na niego wyłóż 1/2 kremu i wyrównaj. Przykryj drugim blatem ciasta. Rozłóż pozostały krem. Udekoruj owocami i płatkami czekolady.  Połowę uprażonych orzechów posiekaj drobni - posyp nimi boki.  Pozostałe orzechy rozsyp na górze.  Wstaw ciasto w chłodne miejsce. Wyjmij

Gotuj Sam!
Tort czekoladowo - malinowy 106

mikserem), możemy to zrobić za pomocą rózgi kuchennej. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 170 st. C przez 1 h do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia, a następnie ścinamy górkę powstałą podczas pieczenia, którą kruszymy i przyda ona nam się do dekoracji. Pozostałe ciasto dzielimy na 3 części. Frużelina: Maliny zasypujemy cukrem(...)Następnie mascarpone i frużelinę przekładamy do miski i miksujemy do połączenia.  Na paterze układamy pierwszy blat ciasta, smarujemy 1/3 kremu, następnie powtarzamy czynność i układamy ostatni blat czekoladowy. Wierzch oraz boki tortu smarujemy kremem.  Boki oblepiamy pokruszonym ciastem, a na wierzchu układamy maliny. Tort wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą

kulinarne odsłony pati
Rafaello na biszkopcie 250

razem zrobiłam wersję na biszkopcie i dodałam do tego warstwę bitej śmietany. Miałam też trochę malin więc również dodałam do ciasta.  Kwaskowe malinki fajnie zrównoważyły słodki smak kremu i ciasto wyszło przepyszne. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem kokosowy 2,5 szklanki mleka(...)się połączą dodać wiórki kokosowe oraz aromat rumowy. Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Krem kokosowy wyłożyć na wystudzony biszkopt i ładnie wyrównać. Na kremie ułożyć maliny. Śmietankę ubić na sztywno, utrwalić fixami. Wyłożyć na ciasto i ładnie wyrównać. Wiórki kokosowe podprażyć na suchej patelni, trzeba pilnować i mieszać bo szybko mogą się przypalić. Wystudzić i posypać wierzch ciasta. Gotowe

Monia miesza i gotuje
Ciasto chałwowo brzoskwiniowe 162

jest za to orzechowy biszkopt, pyszna galaretka na soku brzoskwiniowym, która równoważy słodycz masy śmietanowo chałwowej. Co tu dużo pisać, kolejne ciasto, które po prostu musicie wypróbować :)     Ciasto: 4 jajka 50 g startych orzechów włoskich 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej  1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Białka ubijamy z solą(...)masy jajecznej, wsypujemy też orzechy i delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki (24x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C.    Krem chałwowy: 200 g chałwy o smaku kakaowym 250 g serka mascarpone 330 ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru Dodatkowo: puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 1 łyżka kakao 1/2 szklanki wystudzonej herbaty

Cynamonowe szczęście
Bananowa krówka – błyskawiczne ciasto bez pieczenia 215

przygotowanie nie zajmie nam więcej niż 15 minut! Poza tym jest obłędnie pyszne w smaku i uda się nawet komuś, kto w ogóle nie potrafi gotować. Ciasto składa się z biszkoptów, pysznego kremu(...)bitą śmietaną, serkiem mascarpone i masą krówkową oraz bananów. Jest idealne na każdą okazję, z pewnością zasmakuje każdemu! [embed]https://youtu.be/GuP1HlOo0Ew[/embed] Składniki na bananową krówkę – błyskawiczne ciasto bez pieczenia: Krem: 500 g serka mascarpone 400 ml śmietanki 30% 400 g masy kajmakowej (dałam o smaku czekoladowym) Dodatkowo: około 150 g biszkoptów 3 banany sok z połowy cytryny około

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto TRIO 902

pieczenia do sporej miski. Dodajemy margarynę i siekamy w mące, wlewamy roztrzepane żółtka z cukrami. Zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 1 godz. do schłodzenia. Po schłodzeniu wykładamy ciastem brytfanki wyłożone papierem do pieczenia. Jeden blat kruszymy. Składniki na masę pigwową: ok. 400 g przesmażonej z 4 łyżkami cukru   pigwy z nalewki 2 galaretki „przeźroczyste” o smaku winogronowym Pigwę(...)łyżkami cukru 2 galaretki truskawkowe + łyżka żelatyny Truskawki przesmażamy z cukrem do momentu, aż odparuje z nich sporo wody. Dodajemy sypkie galaretki i żelatynę. Lekko studzimy.   Składniki na krem śmietanowy: 5 łyżek cukru pudru 1 cukier waniliowy 500 g śmietany 18 % tłuszczu śnieżka w proszku 2-3 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody Śmietanę miksujemy ze Snieżką

Domowe ciasta
Pierogi ruskie z bryndzą 155

się różnić, ale zawsze te pierogi wspaniale smakują. Mój przepis na ruskie pierogi to wersja galicyjska, z cienkim ciastem i nadzieniem bogatym w ser. Dodatkowo proponuję dodatek bryndzy, która super zaostrza smak farszu. Polecam przepis na pierogi ruskie z bryndzą. Ciasto na pierogi 500 g mąki pszennej 230 ml gorącej wody 3 łyżki oleju szczypta soli Składniki na farsz(...)Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ziemniaki można przecisnąć przez praskę do ziemniaków, a ser zetrzeć na tarce, ale wówczas farsz ma konsystencję kremu i wg mnie traci wiele smaku. Gotowy farsz wstawiamy do lodówki. Ciasto na pierogi Mąkę wysypujemy na stolnicę i robimy stożek z wgłębieniem w środku. Do mąki stopniowo dolewamy gorącą wodę i mieszamy z mąką nożem

Korniszonki
Ciasto czekoladowe a la torcik z kremem chałwowym 179

urodzinowy dla mojej mamy!  Poza moją mamą myślę że to ciasteczko będzie miało wiele zwolenników, może nawet nie całe ciacho a sam krem chałwowy.  Lubisz chałwę? To jest przepis dla Ciebie! 😀 Składniki na ciasto: 80 g masła 150 g czekolady u mnie mleczna 1/2 szklanki mleka 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku(...)mleko wstawiamy do zagotowania. Na gotujące się mleko wylewamy budyń i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy z budyniem. Dajemy pokruszoną chałwę ciągle miksując.  Na wystudzone ciasto wykładamy krem chałowy oraz ulubione owoce i pokruszoną chałwę

Życie zaczyna się w kuchni
Torcik Malakoff-Austriacki tort migdałowy 123

  Malakoff to słynny austriacki deser, leciutki i delikatny niczym tiramisu.   Moja wersja jest na bazie nasączonych biszkoptów savoiardi   ponczem z likierem cointreau i

Wanilia i Kardamon
Torcik piernikowo-serowy z pomarańczowym kremem straciatella 131

Świąteczne ciasta nieodłącznie kojarzą mi się z sernikiem, miodowcem, a od kilku lat też piernikiem. Ale też pomarańczami – jako dziecko pomarańcze i mandarynki jadłam niemal wyłącznie na święta, mandarynki były nawet elementem “mikołajowych” paczek… Artykuł Torcik piernikowo-serowy z pomarańczowym kremem straciatella pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Ciasto Kubuś 100

cukrem na puszystą białą masę, dalej miksując na niskich obrotach, dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. Krem śmietankowy: W gorącej wodzie rozpuścić galaretkę, pozostawić do lekkiego stężenia. Krem śmietankowy zacząć przygotowywać, gdy na cieście będzie wyłożona masa budyniowa z Kubusia(...)Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, po czym wmieszać powoli wlewaną tężejącą galaretkę. Wykonanie Biszkopt nasączyć pomarańczowym ponczem, wyłożyć na niego masę z Kubusia, wstawić do lodówki. Gdy krem śmietankowy będzie gotowy , wyjąć ciasto z lodówki i rozprowadzić na nim równą warstwę kremu. Ponownie wstawić do lodówki, aby masy stężały. Przed podaniem ciasto Kubuś ozdobić startą czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł

niecodziennikpary
Rolada marchewkowa z kremem budyniowym 146

Rolada biszkoptowa z dodatkiem startej marchewki jest kolorowa i zawiera na pewno więcej składników odżywczych niż tradycyjny biszkopt. Przepis idealny dla wielbicieli ciast marchewkowych. Przełożona aksamitnym kremem budyniowym to prawdziwa rozpusta. Prosta, efektowna i przepyszna. Pięknie się prezentuje, a smakuje obłędnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Michałek 280

sztywno, ale nie za długo aby krem się nie zważył *** *** Cukierki ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** 3/4 startych cukierków dodajemy do kremu i delikatnie mieszamy *** *** 3/4 kremu wykładamy na pierwszy blat ciasta wysmarowany wcześniej powidłami *** *** Przykrywamy drugim blatem, smarujemy z wierzchu resztą kremu i obsypujemy pozostałymi startymi cukierkami *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny. Następnie dekorujemy

Blog z Apetytem
Torcik orzechowy z czarnym bzem i gruszką na powitanie jesieni 198

zmiksuj. 5. Dodaj mąkę i mielone orzechy - zmiksuj i przelej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. 6. Piecz w 175*C przez 45-50min. 7. Upieczone ciasto odstaw do całkowitego wystudzenia. Krem z czarnego bzu: 1. Podgrzej delikatnie sok z bzu razem z cukrem, do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści. 2. Zdejmij ciepły sok z palnika i rozpuść(...)ułóż na nim pokrojone drobno gruszki. 4. Przykryj trzecim blatem i postąp z nim analogicznie do pierwszego. 5. Przykryj czwartym, ostatnim blatem i posmaruj wierzch i boki ciasta pozostałą połową cynamonowego kremu. 6. Włóż do lodówki na ok. 1h. Smacznego! Hazelnuc cake with elderberry cream and pears Ingredients : Cake: 4 eggs 120g of sugar 75g butter 75g of corn flour

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania