ciasto z kremem mascarpone - 960 przepisów (strona:33/64)

Dacquoise 163

Dacquoise to tort, w którym zakochałem się od pierwszego kęsa. Słodka beza, słodki krem z daktylami i chrupiącymi orzechami. Po prostu niebo w gębie. A za

Jacob Tastes
Torcik z bananami 236

biszkopt nasączony kawą, pyszny, delikatny krem z bananami, a całość wykończona czekoladową polewą. Smakowitości! Składniki: Biszkopt: 2/3 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 4 jajka 50g startej gorzkiej czekolady 2 łyżki wody 2 łyżki oleju 1 ½ łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa kawowa: 650 ml śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone 5 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki(...)ostygnięcia. W misce ubijamy mikserem śmietanę kremówkę wraz z serkiem mascarpone, aż do utworzenia sztywnej masy. Dodajemy cukier oraz przestudzoną kawę. Miksujemy aż składniki połączą się. Wystudzony biszkopt przecinamy na dwie części. Pierwszy blat wkładamy do tortownicy i nasączamy mocną kawą, nakładamy połowę masy, banany i resztę kremu. Całość wykańczamy drugim biszkoptem również nasączonym kawę. Dociskamy do siebie i wstawiamy

Kolizje Smaków
Sernik na zimno z serkiem mascarpone, lemon curd i białą czekoladą 162

wsypać cukier waniliowy. Nie zaprzestając miksowania - dodać (stopniowo) serek mascarpone a na końcu białą czekoladę.   Ciasteczkowy spód posmarować cienką warstwą lemon curd, ułożyć plasterki kiwi i umieścić masę z serkiem. Całość wyrównać i ponownie posmarować kremem cytrynowym (tym razem jego warstwa powinna być grubsza) oraz obłożyć kiwi. Ciasto schłodzić w lodówce (minimum kilka godzin; ja pozostawiłam je na całą

Di gotuje
Torcik truskawkowy 240

mascarpone i szybko zmiksować aż śmietanka połączy się z serkiem. 2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Truskawki przekroić na pół. Na jeden blat biszkoptu wyłożyć cały krem śmietanowy i przykryć go drugim. Na górze ułożyć truskawki. Na końcu wylać galaretkę, która zaczyna lekko tężeć. Włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Jeśli ktoś lubi bardzo wilgotne ciasto można

Amatorka kuchenna
Kajmakowe love 140

mascarpone, ubić na sztywny krem. Pierwszy blat biszkoptowy ułożyć na parterze, posmarować cienką warstwą kajmaku (ok 1/4 puszki). Banany pokroić w plastry, skropić sokiem, połowę z nich (czyli 2 banany) poukładać na rozsmarowanym kajmaku. Wyłożyć połowę kremu śmietankowego na banany, równo rozsmarować. Drugi blat również posmarować kajmakiem (ok 1/4 puszki), odwrócić tak aby strona posmarowana kajmakiem stykała się z kremem(...)śmietankowym. Z drugiej strony blat też posmarować kajmakiem (ok i 1/4 puszki). Poukładać banany. Udekorować kremem śmietankowo-kajmakowym. Krem śmietankowo-kajmakowym przełożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką 1M i udekorować ciasto, wedle uznania. U mnie są to wysokie rozetki. Krem śmietankowo-kajmakowy Do pozostałego kajmaku dodać 2 łyżki kremu śmietankowego, wymieszać, nie musi być bardzo dokładnie. Następnie wmieszać

moj przepis na
Babeczki z poziomkami 165

proste babeczki waniliowe + garść poziomek Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 0,5 szklanki poziomek 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego (lub aromat waniliowy) 3 łyżki śmietany kremówki (opcjonalnie) Poziomki myjemy w zimnej wodzie i przekładamy na ściereczkę do wyschnięcia. Babeczki przygotowujemy według przepisu , do dokładnie wymieszanego ciasta dodajemy garść poziomek i mieszamy. Gotową masę przekładamy(...)foremek i odstawiamy do przestudzenia. Poziomki miksujemy na mus i mieszamy dokładnie z serkiem i cukrem. Można też zostawić je w całości i wymiksować wszystkie składniki mikserem, wtedy w kremie zostaną małe kawałki owoców - wygląda ładnie, ale nie zawsze da się go wycisnąć przez szprycę. Krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego i wyciskamy na przestudzone babeczki. Dekorujemy świeżymi poziomkami

Ciastkozercy
Beza jagodowa z mascarpone 5845

No to serwuję znowu bezę, ostatnio przygotowałam ją na urodziny mojej siostry i zaczęły się ciągłe pytania kiedy zrobię drugą. Zostały białka więc zrobiłam inną ale

Niezły Młynek
Orzechowiec z kremem dyniowym 219

fajna opcje na ciasto orzechowe z kremem dyniowym. Jeśli się zastanawiacie czy ciasto z takim warzywkiem jest dobre :) to odpowiadam Wam, ze jest bardzo pyszne i dynia ma tak neutralny smak, ze w kremie jest wlasciwie nie wyczuwalna a krem jest pulchniutki i nietłusty pomimo serka mascarpone :) Wymiary blaszki : 24x29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia

Słodkości i nie tylko
Tort malinowy 359

biszkopt rzucany : (tortownica o średnicy26cm) - 7 jaj - 1 szklanka drobnego cukru do wypieków - 1 szklanka mąki tortowej - 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej - szczypta soli Składniki na krem 1: - 500ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej) - 250g serka mascarpone - 3 łyżki cukru pudru - 1 galaretka malinowa (rozpuszczona w 200ml wrzątku) Składniki na krem 2: - ok. 350ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej) - 250g serka mascarpone(...)wody. Wybieramy ok. 25 najładniejszych sztuk do dekoracji. Pozostałe kroimy na połówki. Jak galaretki ostygną, ale będą jeszcze płynne, szykujemy kremy – zaczynając od malinowego. Ubijamy 500ml schłodzonej śmietanki, dalej ubijając dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Całość masy delikatnie i dokładnie mieszamy dodając wystudzoną, ale płynną galaretkę malinową. Z galaretki cytrynowej odlewamy do miseczki ok. 1/3, dolewamy tyle samo

mojewypiekiinietylko
Szpinakowe ciasto i śródmiejskie sentymenty 136

cudo. CIASTO SZPINAKOWE "LEŚNY MECH" . Na ciasto  450g mrożonego szpinaku 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka (elki) 3/4 szklanki drobnego cukru 1 szklanka oleju (rzepakowy lub słonecznikowy) 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z cytryny  Na krem 250ml kremówki (30 lub 36 %) 125g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka(...)Mrożony szpinak rozmrażamy na sitku lub durszlaku i odciskamy nadmiar wody. Spód formy (u mnie taka krótsza prostokątna) wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 165*C. Składniki na krem trzymamy w lodówce. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Jajka i cukier ubijamy mikserem na wysokich obrotach do otrzymania jasnej, puszystej masy. Cały czas miksując, do ubitej masy

les mirabelles
Dirt cake 156

chciałybyśmy zaproponować ciasto „Dirt cake” w nowej odsłonie. Pomysł został zaczerpnięty ztego przepisu jednak wprowadziłyśmy kilka drobnych modyfikacji. Deser jest pyszny, lekki, kremowy, ale najważniejszy w nim nie jest smak, a wygląd który zachwyca wszystkie dzieci :). Ilość porcji: 3 Składniki: Na ciemną warstwę: 250-300g ciemnych herbatników z kremem ½ banana 1/5 szklanki mleka 1 łyżka serka mascarpone Na jasną

Kolizje Smaków
Torcik marchewkowy z pomarańczą, migdałami i kremem serowym - najlepszy 149

otarta z pomarańczy, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cynamonu, 1/4 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej, szczypta soli, płatki migdałów do przybrania. Krem serowy: 250 g serka philadelphia, 100 g serka mascarpone, 1/2 szklanki cukru pudru, łyżka zielonego syropu miętowego, 6 płatków żelatyny (ok. 10 g), 1 łyżeczka ekstraktu wanilii, 50 ml limoncello lub innego likieru cytrynowego(...)czeremchy z czekoladą, estragonem i miętą, genialne połączenie, przepis na blogu za kilka miesięcy :) Przygotowanie: Ciasto: Pomarańczę sparzyć, wyszorować szczotka, skórkę zetrzeć na drobnej tarce. Pozostałą część dokładnie obrać, wyciąć fileciki , pokroić w kostkę i odsączyć na sitku (sok użyć do kremu serowego). W jednej misce wymieszać składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, przyprawy, cukier, sól), przesiać żeby

SzczyptaSmaQ
TORT Z NUTELLĄ I KREMEM ŚMIETANKOWYM 438

łyżek cukru pudru (lub według uznania) SKŁADNIKI NA KREM DO OBŁOZENIA TORTU: 300 g śmietany kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru SKŁADNIKI NA KREM DO WYPEŁNIENIA WAFLI: 200 g śmietany kremówki 36 % 250 g mascarpone 8 łyżek Nutelli 3 łyżki cukru pudru SKŁADNIKI NA PONCZ: 1/3 szklanki ciepłej wody 2-3 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki soku z cytryny DODATKOWO(...)przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze 160 - 170 stopni C przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika i upuść go w formie z wysokości około 60 - 70 cm na podłogę.  Odstaw biszkopt do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Boki biszkoptu oddziel od formy dopiero po jego całkowitym ostudzeniu. KREMY: Śmietana

Słodko-Słony Świat Ilony
Pszczeli tort z jagodami 194

Tort ten powstał na bardzo specjalne zamówienie. Dwuletnia już jubilatka, dla której był robiony zażyczyła sobie, by był niebieski i miał pszczoły. Jego wizja kształtowała się

Food Square
Kakaowe babeczki 159

połączenia składników. Foremki na mufinki wyłożyć papilotkami, ciasta nakładać do 3/4 wysokości foremki. Swoje mufinki piekłam w silikonowych foremkach z Ikei. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone mufinki studzimy na kratce. Ja swoje przełożyłam kremem  i ozdobiłam owocami miechunki (physalis). Krem: 250 g mascarpone 165 g śmietany kremówki 30% 2 łyżki

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania