czekoladowe. W dodatku jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Trzeba tylko cierpliwie podążać za przepisem, krok po kroku i wszystko się uda, a to dzięki świetnym przepisom Jadłonomii . Drugie ciasto, pinacolada, pachnie kokosem i ananasami, jest lekkie, biszkoptowe z delikatnym kremem budyniowym. Idealne do filiżanki małej czarnej. Poezja – spróbujcie sami:). Brownie idealne Składniki na małą blachę (piekłam w okrągłej o średnicy(...)wody 1 1/3 szklanki brązowego cukru (dałam 1 szklankę, a i tak było b. słodkie) 6 łyżek oleju słonecznikowego 1/3 szklanki orzechów laskowych, drobno posiekanych (dałam całe migdały) Pyszne ciasto pinacolada wg przepisu Jadłonomii Piekarnik rozgrzej do 170 stopni. Siemię zalej wodą i odstaw. W międzyczasie w niedużej misce wymieszaj mąkę i sodę. W dużej misce połącz posiekaną czekoladę
Qlinarnie i QlinarnieLubicie kokos? Jeśli tak, to na pewno polubicie połączenie sernika z kokosem 💛 Do ciacha koniecznie filiżanka świeżo zaparzonej kawy 😊Zapraszam 💛 Składniki: mąka pszenna 30 dag, żółtka 2 szt, jajko 1 szt, cukier puder 10 dag, masło lub margaryna 18 dag, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, skórka z pomarańczy 0,5 łyżeczki, masa serowa: ser biały(...)olej 0,5 szklanki, kokosowa chmurka: białka 6 szt, cukier 1 szklanka, masło 10 dag, wiórka kokosowe 20 dag, proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki, Sposób przygotowania: Składniki na ciasto siekamy nożem, następnie zagniatamy za pomocą rąk. Rozwałkowujemy na wielkość blaszki i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Można sobie ułatwić i ciasto rozwałkować bezpośrednio na papierze do pieczenia
kulinarne odsłony patiMamy, która je przygotowywała... Ciocia natomiast robiła: Cycuszki Iwonki... Idąc za tym przykładem niech będzie: Cycuszki miksturownika... No dobra!!! Patrycji :) Ciasto cycuszki....Składniki:Ciasto:9 białek;200 g cukru;200 g maku;200 g kokosu;1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia;1 płaska łyżeczka soli.Masa budyniowa:1/2 l mleka;1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej;1 1/2 łyżki mąki pszennej(...)sztywną pianę. Dodajemy kokos, mak, proszek do pieczenia i mieszamy. Wylewamy na przygotowaną formę. Pieczemy w 170 stopniach przez 25 minut.1 1/2 szklanki mleka gotujemy z cukrami. Do pozostałego zimnego mleka dodajemy żółtka i mąki i dokładnie mieszamy. Wlewamy do gotującego się mleka - gotujemy budyń :) Studzimy.Margarynę ucieramy z budyniem, dodając go stopniowo. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół
Miksturownikciasto i pieczemy 50 minut w 180 stopniach Celsjusza. Najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto się nie wyciąga. Po wyjęciu ciasto polewamy odlaną wcześniej polewą. Można posypać kokosem lub płatkami migdałowymi. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Serniki Tagged: cukier , Isaura , Izaura , jajka , kakao , margaryna , masło , mąka , ser biały półtłusty , stare ciasta
Mam apetyt na ...Polecam po stokroć! Jeśli nie macie na zbyciu moreli równie dobrze sprawdzą się inne owoce - np. maliny. Sama muszę spróbować ciasta w tej wersji, bo maliny i kokos to również świetny duet. CIASTO Z MORELAMI I WIÓRKAMI KOKOSOWYMI przepis autorski // tortownica 22cm ~120g mąki pszennej ~100g mąki pszennej razowej (można dać również zwykłą pszenną) ~150g cukru ~3 jajka
chili & sugarDelikatne, orzeźwiające ciasto cytrynowe z bitą śmietaną oraz kokosem to przepyszny i łatwy w wykonaniu deser, idealny dla wszystkich słodyczomaniaków, bardzo cytynowy smakołyk nie wymagający żadnego doświadczenia kulinarnego. składniki na tortownicę 26 cm spód 200 g herbatników 120 g rozpuszczonego masła masa 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego (530 g) 4 żółtka 1/2 szklanki soku z cytryny 330 ml śmietany(...)wykładmy na ciasto i dokładnie ją rozprowadzamy, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Artykuł Ciasto cytrynowe z bitą śmietaną i kokosem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaCiasto dla wielbicieli kokosu, połączenie smaku słonego i słodkiego, naprawdę smakuje genialnie ;-) Składniki: 2 - 3 paczki krakersów 1 litr mleka 2 budynie waniliowe z cukrem 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 żółtko 250 g masła 200 g wiórków kokosowych + 50 g do posypania Do kubka odlać odrobinę mleka, resztę zagotować z cukrem. Do gotującego się(...)kolei: warstwę krakersów, krem, warstwę krakersów, krem, warstwę krakersów, krem, posypkę 50 g wiórków kokosowych przyrumienić na suchej patelni. Ciasto wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego kochani
Cukier&Puderstopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 21×32 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki(...)łyżką cukru oraz śmietaną śnieżką na sztywno, na końcu dodajemy pozostałą część tężejącej galaretki i miksujemy do połączenia. Ubitą śmietanę łączymy z serem i delikatnie mieszamy. składniki na kokos smażony: 100 g wiórków kokosowych 50 g masła 80 g cukru kryształu wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy i podsmażamy na patelni. dodatkowo: ok. 2 -3 łyżki dżemu np. z czarnej porzeczki Wystudzone
Domowy Smak JedzeniaIdealnie miękkie, wilgotne, pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto ucierane z kokosem i truskawkami to świetna propozycja na podwieczorek zwłaszcza że sezon truskawkowy w pełni. Znakomicie smakuje również z innymi sezonowymi owocami. składniki na tortownicę 23 cm 250 g masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru kryształu 4 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy masa będzie już gładka dodajemy wiórki kokosowe, na końcu wlewamy zimne mleko. Do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką przekładamy utarte ciasto i dokładnie rozprowadzamy łopatką, na wierzchu układamy truskawki. Ciasto pieczemy ok. 50 - 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Po upieczeniu obficie posypujemy cukrem pudrem
Smakowite Daniapołowie mleka rozmieszać cukier i budyń, resztę ugotować z kokosem (jeśli jest gruby to należy go rozdrobnić blenderem- z doświadczenia wiem, że źle się je ciasta z dużymi wiórkami). Mleko i kokos gotować chwilę mieszając a następnie dodać rozrobiony budyń. Zagotować mieszając a na końcu dodać masło. Mieszać aż wszystko razem się połączy i zdjąć z ognia. Odczekać chwilkę(...)gorącą masę wylać na biszkopt, odstawić do wystudzenia w chłodne miejsce. Na warstwie kokosu ułożyć ptasie mleczko. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać cappuccino a następnie żelatynę. Masę dobrze wymieszać i wylać na ciasto. Odstawić najlepiej do lodówki na kilkanaście godzin. P.S. Ponieważ wiele osób pyta jak zrobiłam wzorek
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSoczyste czereśnie to prawdziwe zwiastuny lata, ich smak przywodzi o pokuszenie użycia ich w różnych ciastach, tak powstał ten przepyszny w smaku serowy torcik z nutą kokosu, prawdziwa kwintesencja lata! Ciasto: Tortownica o śr 22 cm 3 jajka ½ szklanki mąki tortowej 1 łyżka budyniu czekoladowego 1 łyżeczka kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka oleju 3 łyżki cukru
Wanilia i Kardamonpewno sobie poradzicie! Kruchy spód, słodki krem, banany i gorzka czekolada, idealnie przełamująca słodycz ciasta! Niebo w gębie ;) W przepisie użyłam kokosowego mleka w proszku, które nadało ciastu dodatkowo nutę kokosu! Tarta bez pieczenia z mlecznym kremem, bananami i gorzką czekoladą Składniki na spód: 140 g herbatników 80 g masła Herbatniki razem z masłem kruszymy i od razu mieszamy(...)schłodzeniu - najlepiej w zamrażarce przez 2 godziny, gęstnieje i staje się sprężysta. Na gotową masę układamy plasterki bananów. Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dekorujemy ciasto! :) Smacznego! :) aakuku
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!fajnie będzie zrobić coś takiego na szybko. Spód ma lekko orzechowy posmak a wierzch pokrywa kokosowa bita śmietana. Niezamierzenie ale wyszło mi przy okazji wegańskie oraz bezglutenowe ciasto:) Jeśli kochacie kokosy to spróbujcie koniecznie! Wartości odżywcze na 100 g (jako słodzik policzyłam ksylitol): 241 kcal w tym: B: 4 g; W: 17 g; T: 18,5 g. Składniki Spód(...)miksujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy na spód i ponownie chowamy do lodówki. Bita śmietana Stałą część mleczka kokosowego miksujemy przez chwilę z cukrem/słodzikiem a następnie wykładamy na ciasto. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Ciasto pozostawiamy na kilka godzin w lodówce. Smacznego
Health-Fit-Lifeprzygotowaniu ciasto na bazie mleczka kokosowego, serka mascarpone i zmielonych na pył wiórków kokosowych. Spód to słodkie daktyle z mąką migdałową. Takie ciasto może być zdrowszą wersją ciast z kremem. Kokos rządzi w tym serniku! Spód: 150 g daktyli 100 g mąki migdałowej lub kokosowej 2 łyżki masła 2-3 łyżki wody z daktyli Masa serowa: 400 g mleczka kokosowego(...)wcześniej przygotowany spód. Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wierzch: Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia i delikatnego stężenia. Gotową galaretkę przelewamy na stężałe ciasto. Ponownie chłodzimy w lodówce. Smacznego
VioletoweKucharzeniewiórki wsypać do garnka, dodać cukier i śmietanę. Postawić na małym ogniu i zagotować, mieszając (masa zacznie parować i delikatnie pachnieć kokosem). Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Można nakryć folią spożywczą. 4. Jeden kawałek ciasta wyjąć z lodówki i ciastem wyłożyć blaszkę o wymiarach 25x35cm (blaszka z papierem do pieczenia), można rękoma lub ciasto krótko zagnieść, podsypując
Mała Cukierenka