masła 1 jajko 4 żółtka 15 dag cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 5 łyżek kokosu 4 – 5 łyżek dżemu (u mnie figowy) 2 łyżki sezamu 3 łyżki mąki Sposób przygotowania: Na początek zajmiemy się przygotowaniem ciasta. Do mąki dodaj cukier oraz starte na tarce (grube oczka) masło. Całość siekaj nożem. Po kilku minutach dodaj jajko oraz żółtka(...)Kiedy zacznie powstawać ciasto, szybko zarób je rękoma i włóż na 20 minut do zamrażarki. Do wyrobienia ciasta możesz też użyć malaksera. Pokrojone jabłka wymieszaj z kokosem, dżemem, sezamem oraz 2 łyżkami mąki. Ciasto wyciągnij z zamrażarki. 2/3 ciasta rozwałkuj na rozmiar formy (najlepiej zrobić to od razu w formie, jeśli tylko posiadasz odpowiedni, mały wałek). Na ciasto wyłóż jabłka
Via Gustopieczenia ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Dodajemy kokos, mieszamy delikatnie szpatułką. Przygotowaną piankę kokosową wykładamy na podpieczony sernik. Wstawiamy do piekarnika na kolejne 15-20 minut (do zrumienienia się bezy kokosowej). Studzimy w uchylonym piekarniku. 103 ciasta siostry Anastazji
Smaki Na Talerzuprzyszłego Pana Męża :) Ciasto: 20 dag maku (suchego, zmielonego) 40 dag jabłek (potartych na grubych oczkach tarki) 125g margaryny (pół kostki) 30 dag cukru pudru 6 łyżek kaszy manny 6 jajek 2 łyżeczki proszek do pieczenia Polewa: 2 łyżki masła 2 łyżki wody 1/2 szklanki cukru 1 1/2 łyżki gorzkiego kakao Do dekoracji przykładowo: płatki migdałów kokos Miękką margarynę ucieramy(...)temperaturze 180°C. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta na wierzch robimy polewę kakaową. Wszystkie składniki na polewę zagotowujemy mieszając, a następnie rozprowadzić równomiernie na cieście. Na koniec ciasto udekorować płatkami migdałowymi i kokosem (lub innymi bakaliami wedle uznania). Płatki migdałów można od razu położyć na cieście lub uprażyć, wystarczy wrzucić je na gorącą patelnię, przez chwilę mieszać
Smakowy RajJeśli lubicie kokos i czekoladę, to ten przepis jest dla Was. Puszyste, ucierane ciasto skrywające kremowe nadzienie o kokosowym smaku, w dodatku bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Jeśli narobiłam Wam apetytu, zapraszam! Składniki na ciasto z kokosowym nadzieniem: na formę 28x40 cm 3 jajka 180 g cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 300 g pszennej mąki
Rozpustne gotowanieparę łyżek słodkiej śmietanki Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy parę łyżek śmietanki. Babkę można modyfikować na kilka różnych sposobów: v można dodać do ciasta 1/3 szkl. maku, kokosu lub migdałów w płatkach i otrzymamy w kilku pysznych smakach v można dodać do części ciasta kakao lub kawę i tą częścią polać po wierzchu
Mia Cucina Sofietacukier – 0,5 szkl * esencja waniliowa – 1 łyżeczka * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * mąka pszenna- 1 łyzka * masło min. 82% – 250 g KRUSZONKA KOKOSOWA: * kokos – 100 g * cukier – 3 łyżki * masło – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Jajka ( w całości ) ubijamy z cukrem i szczyptą soli, wlewamy olej, mieszamy. Dodajemy mleko i wsypujemy mąkę przesianą(...)wlewamy mleko z mąkami i cały czas mieszając gotujemy kremowy budyń. Studzimy. Masło ucieramy na puch, łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń. Wykładamy na schłodzone ciasto. KRUSZONKA KOKOSOWA: Na patelni roztapiamy masło, dodajemy kokos i cukier, przesmażamy na złoto. Wysypujemy na krem waniliowy, chłodzimy kilka godzin Zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodkocukru pudru 1 – 2 łyżki kakao Sposób przygotowania: Mąkę, płatki, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól mieszamy, a następnie dodajemy masło i wyrabiamy zwarte ciasto. Możemy do niego dodać kokos, cynamon, kakao, czekoladę, czy też inne ulubione bakalie. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 centymetra i wykrawamy ciastka. Pieczemy je około 20 minut w 180 stopniach
Via GustoSTYROPIANTO PYSZNE CIASTO Z JOGURTÓW Z DODATKIEM KOKOSU , NIEKTÓRZY NAZYWAJĄ GO SERNIKIEM BEZ SERA składniki na ciasto : 1 kostka masła 5 żółtek 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku 3 szkl. mąki masa kokosowa; 1 l jogurtu brzoskwiniowego 1/2 szkl cukru 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 250 g wiórek kokosowych 6 białek Sposób przygotowania
Sama słodycz i szczypta chiliZdecydowanie - śniadanie tej zimy :) Niezwykle wilgotne ciasto kakaowe na bazie banana i jajka. Bez mąki i cukru. Przełożone kremem z serka z jogurtu, obsypane pierzynką z
Chocolate Muffin Blogkoniec pieczenia na ciasto wyłożyć pianę i upiec na złoty kolor Piana; ¾ szklanki cukru 6 białek 20 dag wiórek kokosowych Białka ubić z cukrem,dodać kokos i delikatnie zamieszać. Źródło ,,ciasta Anastazji
Apetyczna babeczkaCiasto kakaowe: 25 dkg margaryny 1 szklanka cukru 4 łyżki mleka 3 łyżki kakao 4 żółtka 25 dkg mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 15 dkg cukru 15 dkg kokosu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt: 3 jajka 5 łyżek cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki wody 3 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wszystko zagotowujemy, jak chwilę pokipi, to zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Do schłodzonego dajemy: żółtka, mąkę, proszek i mieszamy. 2. Robimy ciasto kokosowe: białka ubijamy, dodajemy stopniowo cukier, potem kokos i proszek do pieczenia, mieszamy. Dwie brytfanki o wymiarach 23x38 wykładamy papierem do pieczenia i dajemy kupkami ciasto kakaowe i kokosowe (albo dajemy na jedną i potem przekrawamy
Kuchnia u Bietkispokoju! Przepis miał być opublikowany dopiero za 2-3 tygodnie, ale prosiliście w komentarzach, wiadomościach prywatnych, a nawet osobiście – więc uległam! I oto jest! Jedno z najlepszych ciast , jakie udało mi się samej samiuteńkiej wymyślić! I po raz kolejny potwierdziło się , że najlepsze przepisy przychodzą mi do głowy spontanicznie i przez przypadek! Monte – te serki znajdą chyba wszyscy(...)wyszła obłędna! Krem absolutnie nie jest za słodki … nie jest też tortowy – jest za to niezwykle delikatny i fantastycznie komponuje się z biszkoptem. Kokos nie tylko pięknie zdobi, ale sprawia też , że ciasto pięknie pachnie i z całą pewnością znajdzie wielu wielbicieli! Gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! SKŁADNIKI: ( tortownica 21 cm ) BISZKOPT: * jajko
Ostra na SłodkoUwielbiam szybkie, proste a smakiem w pełni zadowalające ciasta. Szukając słodkości na bazie mleka kokosowego… Tak tak pozostałość po ostatnich czekoladowo – kokosowych muffinkach…
Made By Mom And SonMiało wyjść magiczne ciasto, bo powinno się pięknie rozwarstwić: kokos na dole a śmietankowa masa na górze. Może wypowiedziałam nie to zaklęcie, albo magiczna mikstura nie była odpowiednia, bo nic nadzwyczajnego się nie wydarzyło. Wydarzył się natomiast pyszny niby sernik, puszysty i lekki jak chmurka. Również magiczny, bo znika w niewyjaśniony sposób. Zapraszam na kokosowy sernik, który podpatrzyłam w czasopiśmie(...)skórkę z cytryny. Po wymieszaniu wszystkich składników otrzymamy dość rzadką masę.Foremkę ( u mnie szklane naczynie żaroodporne (25x19cm) wykładamy zmoczonym i wyciśniętym papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy w 180 °C ok 45 min. Jeśli podczas pieczenia sernik się za bardzo rumieni, to przykrywamy wierzch papierem.Sernik jest gotowy, gdy przy próbie “suchego patyczka” ciasto nie okleja się wokół niego
Mia Cucina SofietaTen przepis pochodzi ze starej odsłony naszego bloga. Jeszcze jakiś czas temu mieliśmy swoją domenę, jednak życie nieco nam pokomplikowało sprawy i ponownie wróciliśmy na włości
W kuchni Karmel-itki