ciasto z kawą - 3345 przepisów (strona:130/223)

Rzecz o gubieniu kilogramów :) 187

jeść 4 lub 5 posiłków dziennie, dopasowanych do mojego rytmu dnia: I  ŚNIADANIE (godz. 7.00) Rano piję kawę z mlekiem bez cukru. Najczęściej jest to pierwsza i ostatnia kawa w ciągu dnia. nauczyłam się jeść śniadania w domu. Często jest to jajecznica lub kromka chleba żytniego pytlowego (od Wodnickiego lub Konfisza) z plastrem szynki i pomidora lub z plastrem(...)się jakieś pokusy w postaci ciasta u teściowej, alkoholu na imprezie czy wspólnego wypadu na lody z rodziną :) W dni robocze jest znacznie łatwiej utrzymać dietę. Nie zrezygnowałam ani z glutenu, ani z mleka. Ograniczyłam pieczywo, białą mąkę. Nabiał jem cały czas tak samo, jedynie odstawiłam wszystkie kolorowe jogurty na rzecz naturalnego, a do kawy dolewam zwykłe 2% zamiast śmietanki

bistro mama
babeczki majonezowe z masą 117

ekstrakt waniliowy. Całość miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do wyłożonych papierowymi papilotkami foremek na muffinki. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20 – 25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę maślaną: 75 g miękkiego masła 150 g cukru pudru 2 łyżki mocnego naparu kawy, wystudzonego 2 łyżki mleka dodatkowo starta czekolada do psypania

Domowy Smak Jedzenia
Eklery kawowe 242

niej jajka  cały czas ucierając . Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia  nasze eklery.  pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180' C   POLEWA KAWOWA 1 tabliczka czekolady mlecznej ( 100 g ) 10 ml śmietanki 30%, 1 łyżeczka miodu, 2 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 20 g masła,  W garnku gotujemy

cookpl
Ciasteczka owsiano-kawowe 676

Chrupiące, słodkie i aromatyczne ciasta z płatków owsianych i orzechów. Szybkie do przygotowania, bez pieczenia. Z podanej porcji wychodzi około 15 ciastek. 2 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki orzechów włoskich 1/4 szklanki cukru 2 łyżki miodu 7 łyżek wody 1 łyżeczka aromatu waniliowego 10 g kawy zbożowej 4 łyżki masła Orzechy drobno posiekać. Wymieszać z pozostałymi składnikami i podgrzewać

Bullio
8 rzeczy, których nigdy nie rób we Włoszech 204

pizzy bierze się do dłoni, dobre ciasto tak, jak szlachetny papier nie powinno być cięte.   4. Nie zamawiaj herbaty, chyba że boli cię brzuch   – zostaniesz obrzucony troskliwym spojrzeniem, przeznaczonym dla wyjątkowo chorych ludzi.   5. Nie pij cappuccino popołudniu   – cappuccio pije się w porze śniadaniowej. Później pija się kawę, czyli espresso.   6. Nie omiń

Bon Ton Italia
Pierniki. 122

gazie, mieszając), gdy będzie gotowy zgasić go syropem i kawą- pamiętajcie syrop lejcie powoli i mieszajcie, aby nie powstały grudki, następnie dodajemy miód i wszystkie tłuszcze, studzimy, mąkę wsypujemy do miski razem ze wszystkimi suchymi dodatkami, jajka ubijamy, dodajemy zimny karmel z dodatkami, zaparzony amoniak, łączymy z suchymi produktami, wyrabiamy ciasto, aż będzie lśniące, wkładamy do lodówki na noc, pieczemy

Kuchnia Beaty
Koperty z jabłkami 140

tego kubek gorącej herbaty lub filiżanka czekoladowej kawy i jestem w niebie.  Potrzebujemy (na około 60-65 ciastek): - 2 kostki masła - 6 szklanek mąki - 2 szklanki śmietany 18% - aromat waniliowy - 4 łyżeczki nierafinowanego brązowego cukru - 6-7 średniej wielkości jabłek (ja użyłam Kloster) - cukier puder - cynamon Przygotowanie:  Zagnieść ciasto i na godzinę wstawić do lodówki. W tym czasie

W poszukiwaniu inspiracji
Andrzejki 2014 - cień wosku 184

mlekiem, dodać sól. Drożdże dodać do mąki i wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość 0,4 cm, pokroić w 3 cm paski, na każdy położyć pasek szynki i zrolować. Posmarować jajkiem i posypać papryką. Piec w temp.190 stopni 15 minut. Niezbędnym uzupełnieniem andrzejkowego poczęstunku będzie barszczyk czerwony, lampka wina i filiżanka kawy. Na koniec Andrzejkowa  „pogodynka”. Gdy św. Andrzej

Kulinarny karnet Christophera
Letnie ciacho z owocami + trzecia nominacja do Liebster Blog Award 170

sposób. Jeśli białka będą świeże i ubiją się bez problemu, a przy tym będziecie bardzo delikatni podczas mieszania i posłuchacie moich wskazówek odnośnie pieczenia, sukces gwarantowany. Daję słowo! Ciasto jest jedyne w swoim rodzaju, a jest to odmiana biszkopta. Nieco bardziej zwarta i trochę mniej puszysta od tradycyjnego. Mimo to bardzo delikatna, trochę gąbczasta i pyszna :) Warto spróbować. Dodam jeszcze(...)dziewczyn ze  Smakowych kombinacji . Dziękuję ślicznie i, chociaż długo zwlekałam z odpowiedzią na pytania, to już to nadrabiam :) Jeśli chcecie się czegoś o mnie dowiedzieć, to zapraszam... 1. Kawa czy herbata? Herbatka. Najlepiej owocowa lub zielona i niezbyt mocna. 2. Gotowanie czy pieczenie? Lubię jedno i drugie. Kiedyś odpowiedziałabym, że pieczenie, ale teraz obie te czynności dają mi dużo

Ratunku obiad
Tarta "Oreo" 464

takich ciast nie jada się codziennie, zawsze też można zaprosić rodzinę i przyjaciół na mały poczęstunek, którzy przy okazji wybawią nas od zjedzenia większej ilości, bowiem tarta działa uzależniająco :D Jest bardzo słodka, pyszna, o delikatnej, „chmurowej” konsystencji, bez pieczenia, więc absolutnie każdy może ją wykonać. Bardzo smakuje dzieciom. Polecam zrobić sobie do kawałka tarty filiżankę gorzkiej kawy lub herbaty(...)Masę kajmakową lekko podgrzewamy, tak aby stała się bardziej płynna i łatwiejsza do rozprowadzenia. Następnie wylewamy ją na spód ciasteczkowy i równomiernie rozsmarowujemy, aby pokryła całe dno. Formę z ciastem ponownie wstawiamy do lodówki tym razem na 40-60 minut (lekko ciepła masa powinna całkowicie wystygnąć i z powrotem lekko stężeć). Schłodzoną śmietanę oraz serek mascarpone umieszczamy w dużej misce

MyCookBook.pl
Sernik na zimno tiramisu 3509

serek mascarpone i razem zmiksować. Śmietanę ubić do sztywności dodać ją do sera i razem połączyć. Żelatynę dodać do kremu stale miksując masę. 3. Przygotować poncz do biszkoptów, połączyć kawę z amaretto. 1/3 masy nałożyć do pudełka obsypać masę kakaem, następnie biszkopty moczyć dokładnie w ponczu i układać górą do dołu, na to kolejne tak wykonane dwie warstwy. Pudełko okazało(...)wygina się na środku, więc warto podwiązać je sznurkiem jak widać na zdjęciu. Wstawiamy sernik na noc do lodówki, rano delikatnie można otworzyć pudełko, ściągnąć papier i obrócić ciasto biszkoptami do dołu. na koniec posypać górę ciasta kakaem i jest gotowe do jedzenia. Smacznego. The post Sernik na zimno tiramisu appeared first on zjem to blog kulinarny

zjem to blog kulinarny
Dietetyczna szarlotka bez mąki, cukru i jajek! 280

jeść. Można też poczekać aż całkowicie ostygnie.  Ciasto w wersji nie fit, możesz podać polane sosem karmelowym, bądź z kulką lodów śmeitankowych, możesz też przyozdobić bitą śmietaną. Choć dla mnie idealne jest takiej czystej wersji. Przepyszny smak jabłka z cynamonem w postaci lekkiej szarlotki. Ideał na drugie śniadanie do kawy, bądź podwieczorek z herbatką! Życzę Wam smacznego! I zapraszam

SMYKWKUCHNI
CIASTO CAPPUCINO 112

Wspólnie z synem upiekłam je na  Dzień Babci i Dziadka . Składniki:   biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki

Darcia w kuchni
Pierożki z jabłkami 205

proste w przygotowaniu - idealnie pasują do kawy.   Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki margaryny 1 jajko 1/2 szklanki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 cukier waniliowy 1/2 kg jabłek    Na stolnicy łączymy oba rodzaje mąki. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto cienko rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy kółka

Salonik smaków
KRUCHE CIASTECZKA Z CHAŁWĄ 125

chłodne miejsce lub do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości 1 / 2 cm i wycinamy dowolne kształty. Ciasteczka układamy ciasno na blachę wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika.  Piec 15 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Ciasteczka idealnie pasują do gorącej czekolady, kawy lub do swojej ulubionej herbatki

Ciastka - domowe słodkości