ciasto z karmelem - 2421 przepisów (strona:8/162)

Król lew – ciasto bez pieczenia! 2372

Król lew – przepyszne ciasto bez pieczenia! Pyszny i chrupiący przekładaniec pełen batonika Lion. Karmelowo – śmietankowe ciasto z czekoladą, któremu ciężko się oprzeć. Polecam!  

Blog z Apetytem
Sernik z orzechami i masa kajmakową 315

Kiedy na zewnątrz szaro, smutno i ponuro warto zjeść "kilka" smakowitych kalorii;-) Pogody to nie zmieni, jednak warto przynajmniej w ten sposób poprawić sobie nastrój. Sernik

Kuchnia Pełna Pasji
SOLONE CIASTO KARMELOWE Z SEREM 118

Jedliście może ciasto solone z domowym karmelem? Pyszne, chodź nieco inne w smaku. Lubię eksperymentować a ten eksperyment zaliczam do udanych :) Idealne ciasto na chłodne jesienne dni. Więc tak, na pomysł wpadłam patrząc na popcorn i orzeszki solone. Miałam ser i karmel, tak też to połączyłam dodałam sól i powstało ciasto z serem o smaku solonego karmelu. Całość jednak dodatkowo(...)Zmiksować blenderem, aby masa była gładka i bez grudek. Wylać na ciasto i wstawić ponownie do piekarnika na 35-40 min. 5.  POLEWA KARMELOWA: W garnuszku umieścić cukier. Czekać aż się rozpuści ( bez mieszania- ewentualnie potrząsnąć garnuszkiem ). Dodać wodę, wymieszać i wlać mleko, ciągle mieszając, aż skrystalizowany karmel się rozpuści. Kiedy karmel będzie gładki dodać mąkę i sól

Kuchnia Paulettes
Ciasto milionera - caramel millionaires'shortbread 211

według obiegowej opinii na taki bogaty wypiek mógł pozwolić sobie jedynie milioner. Ale to tylko takie złośliwe gadanie. Możecie nazywać je po prostu caramel shortbread czyli kruche ciasto z karmelem i zrobić sobie kiedy tylko chcecie. I jeszcze tylko lojalnie ostrzegam! To ciasto ma kilka wad. Jest bardzo słodkie, bardzo kaloryczne, uzależniające, ciężko pokroić je w idealne kawałki o gładkich

Smaczna Pyza
Brownie z solonym karmelem 185

cukrem na puszystą masę. Po przestudzeniu czekolady zmiksować ją z jajkami oraz mąką. Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Po wystudzeniu ciasta przekroić je na pół. Przygotowujemy karmel: cukier podgrzewamy w rondelku nie mieszając go w ogóle, doprowadzając do momentu aż będzie brązowy. Wówczas dodajemy śmietanę kremówkę i energicznie mieszamy do momentu rozbicia wszystkich kryształków cukru(...)szczyptę soli morskiej. Na jeden z blatów rozkładamy 2/3 masy mascarpone, przykrywamy drugim blatem. Na górę cista rozkładamy pozostałą masę mascarpone, posypujemy pokruszonymi w malakserze orzeszkami i polewamy karmelem. Choć ciasto jest bardzo czasochłonne gwarantuję, że smak na długo pozostanie w waszej pamięci

Ania i Marcin gotują
Miodownik 160

blatem ciasta (bez orzechów). Następna warstwa to masa krówkowa. Jeśli używamy gotowej i jest bardzo gęsta możemy ją chwilkę podgrzać wstawiając puszkę do gorącej wody . Na warstwę karmelu układamy nasz ostatnio blat ciasta miodowego z warstwą orzechów. Ciasto najlepiej przygotować dzień czy nawet dwa przez planowanym podaniem. Miodowe blaty musza mieć troszkę czasu by zmięknąć . Smacznego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka
3 najlepsze bezglutenowe desery – zdrowo to też znaczy smacznie! 155

dodać maliny (nie trzeba rozmrażać). Masę rozłożyć do 6-7 silikonowych foremek na muffinki. Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni, termoobieg, ok 30 minut. Bezglutenowe brownie z solonym karmelem Składniki: Ciasto: 150 g czekolady gorzkiej 70% kakao 200 g masła 6 jajek 150 g ksylitolu 100 g mąki owsianej bezglutenowej Czekoladę i masło rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej, lekko(...)momentu uzyskania karmelowego koloru (nie mieszać). Gotowy zdjąć z ognia, dodać śmietankę i masło, energicznie wymieszać i ponownie wstawić na ogień, podgrzewać aż karmel całkowicie się rozpuści. Sos karmelowy przestudzić, jak lekko zgęstnieje polać ciasto, posypać solą gruboziarnistą. Bezglutenowe ciasto bananowe Składniki: 50 g masła 35 g ksylitolu 1 jajko 1,5 dojrzałego banana (ok 160 g po obraniu

Mój pomysł na
Rolowane ciasto ze śliwkami i cynamonem wg Aleex (TM5) 136

pysznym cieście, które upiekłam wczoraj. Was także zapraszam na to jesienne ciasto. Powstało ono z połączenia dwóch innych wypieków. Przyszło mi do głowy, że zestawienie cynamonu, śliwek i karmelu z ciastem drożdżowym będzie znakomicie smakować. I tak właśnie jest. Ciasto jest puszyste, ale wilgotne od karmelu i soku śliwkowego. Po prostu pyszne. Dajcie się namówić i zróbcie je w swoich(...)który powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić do wyrośnięcia. 2. W misie umieścić przesianą mąkę, jajka, resztę cukru, oliwę, sól i ciepłe mleko. Wymieszać. 3. Dodać wyrośnięty rozczyn. Wyrabiać ciasto. Na koniec dodać roztopione i przestudzone masło. Wyrobić, aż ciasto będzie odchodziło od ręki. 4. Wyrobione ciasto włożyć do miski, przykryć i zostawić na ok. 1 godz. do wyrośnięcia. Wykonanie

W mojej kuchni
Tarte tatin 179

weekend dla Waszej rodzinki. W kuchni wieczorem znajdziecie gotową odpowiedź. Zacznę w duchu kuchni francuskiej, którą poznajemy w tym miesiącu. Tarte tatin to tarta z jabłkami w karmelu na cieście francuskim. Cały trick w tym, że piecze się ona do góry nogami. Zaintrygowani? Najpierw karmelizujemy jabłka i układamy w formie do pieczenia, a na nie układamy ciasto. Czemu(...)cukru. Czekamy aż cukier się rozpuści, zbrązowieje i zacznie delikatnie bulgotać. Wtedy wrzucamy jabłka i smażymy około 15 minut obracając co jakiś czas. Mają oblepić się karmelem, a sos ma zgęstnieć.  Ciasto francuskie ma mieć kształt koła, a jego promień ma być ok. 2cm większy od promienia naczynia, w którym będziemy piec tartę (2cm większe z każdej strony). Jeśli

W kuchni wieczorem
Ciasto czekoladowe z kremem krakersowym i solonym karmelem 280

się znakomicie i robią furorę wśród tych , którzy wielbicielami nietypowych smaków wcale nie są. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe – mokre , wilgotne , słodkie i niesamowicie mięciutkie przełożone budyniowym kremem krakersowym i oblane słonym karmelem . Już po pierwszym kęsie mamy ochotę na więcej! A potem więcej! I więcej! I więcej! Koniecznie musicie spróbować! :D SKŁADNIKI : CIASTO: * mąka(...)gotujemy ok. 4-5 minut. Dodajemy śmietanę i sól , g otujemy minutę. Dodajemy olejek do ciast waniliowy i gotujemy jeszcze 2 minuty , d okładnie mieszamy. CAŁOŚĆ : Słonym karmelem obficie polewamy czekoladowe ciasto i posypujemy pokruszonymi krakersami. Smacznego! Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest najzdrowszy wśród olei roślinnych. Jego spożywanie doskonale wpływa na układ krążenia zmniejszając

Ostra na Słodko
Czekoladowe ciasto z karmelową polewą 186

trzepaczką. przesiej mąkę i kakao i dodaj do masy. Wymieszaj i przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnikai piecz przez 10 minut. Upieczone ciasto ostudź. Przygotuj karmel. Zagotuj cukier z wodą. Mieszaj aż cukier się rozpuści. Po 8 minutach płyn powinień zacząć gęstnieć. Wlej śmietankę mieszając zagotuj karmel. Laskowe orzechy upraż na suchej patelni. Przełóż(...)ściereczkę i pocieraj przez kilka minut tak aby odeszła skórka. Pokrój grubo orzechy i wymieszaj z karmelem. Wylej karmel na ostudzone ciasto. Wygładź i odstaw do zastygnięcia. Schłodzone ciasto pokrój. The post Czekoladowe ciasto z karmelową polewą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Magiczna babka z budyniem 8218

gotować zbyt długo i nie przypalić karmelu. Karmel jest gotowy, gdy jest złoty. Możemy lekko potrząsać patelnią. Ciemno-brązowy karmel staje się gorzki. Gorący karmel wlewamy na dno formy. Po tym czasie przygotowujemy ciasto czekoladowe. Ciasto czekoladowe: Dwa jajka ubijamy z 3/4 szklanki cukru. Wlewamy stopniowo olej i maślankę. Dodajemy wcześniej(...)zmieszane, suche składniki: mąkę, kakao, sodę, proszek i sól. Mieszamy już szpatułką lub łyżką – nie mikserem. Na końcu wlewamy kawę i mieszamy do połączenia – nie dłużej. Ciasto wlewamy na karmel. Budyń/flan: Serki miksujemy za pomocą miksera wraz z ziarenkami wyskrobanymi z laski wanilii. Dodajemy po jednym jajku – ciągle miksując, a następnie wyłączamy mikser i wlewamy mleko

Poezja smaku
Tarta karmelowa z orzechami 259

stopni i pieczemy 15 minut, następnie zdejmujemy papier z obciążeniem i pieczemy kolejne 15 minut do zarumienienia. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. 5. W czasie gdy nasze ciasto się piecze, zaczynamy przygotowywać karmel. Do garnka z grubym dnem wlewamy wodę, wsypujemy cukier puder i karmelizujemy (gotujemy na średnim ogniu, aż cukier zrobi się brązowy - nie mieszamy!). Mi to zajęło

My Culinary Art
RAJSKIE CIASTKA ZE SŁONECZNIKIEM 135

ucieramy z jajkiem i cukrem, następnie dodajemy kakao, śmietanę  i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy elastyczne, gładkie ciasto. Następnie rozkładamy je na wyłożonej papierem blaszce. Podpiekamy w piekarniku około 10 minut w nagrzanym piekarniku do 180 % C.  KARMEL - Słonecznik należy uprażyć na patelni z odrobiną soli na lekko złoty kolor. Odkładamy do miski.  Na tą samą(...)ogrzewamy i mieszamy aż składniki się połączą. Dodajemy masło i po chwili, kiedy już się rozpuści wsypujemy słonecznik. Chwilkę gotujemy i odkładamy do lekkiego ostygnięcia  Na podpieczone ciasto wylewamy karmel ze słonecznikiem i równo rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku 15 minut w 170 % C.  Ciasto wykładamy i studzimy, jeszcze ciepłe kroimy na kawałki i odkładamy do całkowitego ostygnięcia

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania