ciasto z jogurtem naturalnym - 3800 przepisów (strona:8/254)

Chleb nadziewany szpinakiem i serem feta 238

przepisu: świeży szpinak => mrożone brykiety szpinakowe świeże zioła => suszone zioła maślanka => jogurt naturalny  parmezan => "zwykły" żółty ser czosnek => dodatkowo masło => dodatkowo ser feta => dałam więcej, a i tak okazało się za mało... Zdecydowałam się dodać do ciasta 50g masła - którego nie było w pierwotnym przepisie - gdyż zasugerowałam się wersją chlebka stąd: Spinach(...)masło pokrojone w drobniejsze kawałki, dolać jogurt naturalny i wyrobić na jednolite ciasto - ja użyłam tu miksera z mieszadłami hakowymi . Ciasto będzie raczej lepiące. Na stolnicy posypanej mąką, rozwałkować ciasto na prostokąt o wymiarach ok 30x20cm. Na wierzch placka wyłożyć przestygnięte nadzienie szpinakowe,  zostawiając brzegi ok 2cm które ułatwią zlepić potem ciasto. Następnie pokruszyć na to ser feta

Grunt to przepis!
Ciasto migdałowo-jogurtowe z jabłkami 70

pyszne ciasto możecie z powodzeniem uwzględnić w planowaniu świątecznych wypieków. Przypomina nieco klasyczny jabłecznik ale dodatek zmielonych migdałów dodaje mu świątecznego posmaku. Kruche ciasto przygotowałam z dodatkiem jogurtu naturalnego i migdałów przez co zyskało na kruchości. Następnie ciasto posmarowałam morelową konfiturą a na to wyłożyłam pieczone jabłka i kruszonkę. Ciasto jest smaczne przez kilka dni i jest smacznym uzupełnieniem popołudniowej

Milion Smaków
Odrywana drożdżówka z pigwowcem 207

masła 2 jajka 2 żółtka 2 łyżki jogurtu naturalnego cynamon 1/2 szklanki konfitury pigwowej Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru i ciepłym, ale nie gorącym mlekiem. Tak przygotowany zaczyn odstawić w ciepłe miejsce na 10 min. Masło rozpuścić i odlać 4 łyżki, które doprawić cynamonem. Do misy, w której będziemy wyrabiać ciasto wsypać przesianą mąkę, resztę cukru. Wlać rozmącone żółtka(...)keksówek. Odstawić do wyrośnięcia, a przed pieczeniem posmarować masłem z cynamonem. Piec przez ok 30min w 180*C. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bułki i drożdżówki , Ciasta przekładańce , Wykorzystanie żółtek Tagged: drożdże , jogurt naturalny , konfitura , pigwowiec

https:KKuchniaMniam
Kabanosy w cieście francuskim 594

sylwestrowe menu to polecam wpisy: Sałatki na Sylwestra oraz Przekąski na Sylwestra Kabanosy w cieście francuskim – Składniki: kilka kabanosów (ok. 80-100g) ok. 400g ciasta francuskiego 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy delikatesowej szczypta pieprzu sezam do posypania 1 żółtko (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kabanosy w cieście francuskim – Wykonanie: Musztardę wymieszać z jogurtem, doprawić pieprzem do smaku

Kulinarne Przeboje
Cynamonowe gofry z jogurtem naturalnym 120

kilka/ kilkanaście dni moja córka ma "fazę" za gofry ;-) Spróbowałam dodać ostatnio do przygotowanego już ciasta parę łyżek jogurtu naturalnego - i z efektu końcowego byłam bardzo zadowolona, podobnie zresztą jak córka ;-) Poniżej dzielę się przepisem :-) SKŁADNIKI: - 1 szklanka mąki - 3/4 szklanki mleka - 2 jaja - 4 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 łyżki oleju - 1/2 łyżeczki cynamonu - cukier

Wielopokoleniowo
Jogurtowe muffiny z karmelizowanymi bananami czyli mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego 121

osobą. Takie muffiny to idealny zastrzyk energii na cały dzień. W tym daniu każdy składnik jest równie istotny. Banany dodają słodyczy oraz idealnej konsystencji muffinom. Jogurt naturalny powoduje, iż ciasto jest odpowiednio wilgotne po upieczeniu, ponadto mleko i przetwory mleczne to ważne elementy w diecie dzieci i młodzieży, ponieważ są bogate w witaminy A i D czyli(...)Składniki (10-12 sztuk): 3 banany 80 gram masła 100 gram cukru 230 gram mąki (użyłam 100 gram mąki orkiszowej typ 2000 oraz 130 gram mąki owsianej) 130 gram jogurtu naturalnego (pamiętajmy by wybierać jogurt naturalny, który w swoim składzie zawiera jedynie mleko i kultury bakterii) 1 jajko szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka

Mango Papaja
Szarlotka na półkruchym cieście z nutą truskawkową 154

Składniki: (na tortownice o średnicy 20 cm)   Ciasto półkruche: 120 zimnego masła 220 g mąki pszennej 1/2 jajka (resztę odstawić na bok, będzie potrzebne do wysmarowania ciasta) 50 g jogurtu naturalnego 100 g cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia   Nadzienie: 800 g jabłek 50 ml wody 1 łyżeczka cynamonu 30 g masła 2 łyżki cukru

Nastoletnie Wypiekanie
Orkiszowa tarta z kurczakiem i mozzarellą 169

otrębów orkiszowych 1 łyżka oregano 1 łyżeczka bazylii i rozmarynu  (to moja alternatywa dla soli - jeśli jednak używacie soli w swojej kuchni - dodajcie pół łyżeczki do ciasta) 3 łyżki jogurtu naturalnego 0% 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin 1 żółtko 1 / 2   łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na nadzienie: pierś z kurczaka 6 łyżek jogurtu naturalnego

Spektrum Smaku
Ciasto jogurtowe ze śliwkami i jabłkami oraz kruszonką z migdałami i orzechami laskowymi 176

się je łatwo i dosyć szybko, nie ma możliwości, żeby nie wyszło. Najwięcej czasu zajęło mi posiekanie migdałów i orzechów, bo robiłam to ręcznie:) Składniki (duża blaszka): Ciasto: - mały kubeczek jogurtu naturalnego - 150g (kubeczkiem po jogurcie odmierzamy kolejne składniki)  - 3 kubeczki mąki  - 3/4 kubeczka cukru - 1/2 kubeczka oleju - 4 jajka  - 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Kruszonka: - 125g masła  - 1 niepełna szklanka mąki  - 1/2 szklanki pokrojonych migdałów  - 1/4 szklanki pokrojonych orzechów laskowych  - 1/2 szklanki cukru Dodatkowo: - cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie: 1. Najpierw przygotowujemy kruszonkę. Masło trzeba roztopić w rondelku, a kiedy wystygnie wymieszać z pozostałymi składnikami na jednolitą masę. Odstawiamy do lodówki na czas przygotowania ciasta.  2. Piekarnik rozgrzewamy

Kraina Tysiąca Smaków
Ciasto Kantyczka 254

słoik dżemu, np. z czarnej porzeczki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa czekoladowa: 2 łyżki masła 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego Przygotowanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodając pojedynczo żółtka. Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ekstrakt z wanilii

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto na jogurcie naturalnym - szybkie i proste 191

wyjadanie zapasów w postaci  owoców w soku własnym, kompotów czy też mrożonych owoców. Świetnym sposobem na ich wykorzystanie jest to pyszne, wilgotne, bardzo proste i szybkie ciasto na bazie jogurtu naturalnego. Ja najczęściej piekę je z wiśniami drylowanymi a tym razem zrobiłam z truskawkami ze słoika (w soku własnym). SKŁADNIKI: (na tortownicę 26-28 cm, ja piekę w szklanej(...)formie na tartę) 2 jajka 1 szkl jogurtu naturalnego 1/2 szkl oleju 2 szkl mąki 0,5 szkl cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia olej+bułka tarta do wysypania formy  dowolne owoce z kompotu/mrożone (rozmrożone)* 1. Formę wysmrować olejem i wysypać dokładnie bułką tartą (spód i brzegi) 2. Wszystkie składniki wymieszać (wystarczy trzepaczką ręczną). Przełożyć do formy

Kto ugości moich gości?
Ciasto jogurtowe z frużeliną malinową 258

dowolnymi owocami, np. porzeczkami, truskawkami, jagodami itp. Wypróbuj w swojej kuchni, nie pożałujesz... obiecuję! ;)     Składniki: (na blaszkę o wymiarach 24x35 cm)   Ciasto: 3 jaja 3/4 szkl cukru 300 g jogurtu naturalnego 1/2 szkl oleju rzepakowego 2 szkl mąki pszennej (ok. 320 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekstraktu(...)cukru waniliowego)   Dodatkowo: frużelina malinowa z tego przepisu cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Jajka, olej i jogurt należy wyciągnąć z lodówki minimum 2 godziny przed użyciem! Jajka, cukier, jogurt, ekstrakt i olej rzepakowy krótko zmiksować do połączenia. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę

Nastoletnie Wypiekanie
Gruszki na ... migdale 179

Zresztą ... Zobaczcie sami ... Składniki (na syrop): 2,5 szklanki wody 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny 1 szklanka cukru 5 gruszek Składniki (na ciasto): 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki mleka 1 szklanka zmielonych migdałów 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Wykonanie: Gruszki należy obrać ze skóry. Zostawić ogonki(...)koniec dodać dwie łyżki słodkiego syropu.  Formę o średnicy 24 cm wysmarować masłem.  Włączyć piekarnik, ustawić temperaturę 180 stopni, program góra/dół (bez termoobiegu). Wylać ciasto do formy, następnie ustawić w nim gruszki.  Ciasto będzie sięgać do połowy owoców, później wyrośnie przykrywając je.  Wstawić do piekarnika i piec przez 60 minut do 75 minut

Garniec Magalie
Szybkie ciasto jogurtowe z malinami 176

Ciasto przygotowuje się ekspresowo. Jest wilgotne i słodkie, przełamane kwasowością malin. Idealne.  Składniki: - 3 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru - 200 g masła - 3 jajka - 250 ml jogurtu naturalnego - kilka kropli aromatu migdałowego - skórka otarta z 1 pomarańczy - dwie łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki soli Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę(...)połączenia składników (dodając po jednym jajku zmniejszamy ryzyko zważenia się masy). Na koniec dodaję jogurt naturalny i dokładnie łączę z pozostałymi składnikami.  Do masy dodaję składniki sypkie, które na początku przesiałam do miski i dokładnie łączę. Na koniec dodaję maliny i delikatnie mieszam. Gotowe ciasto przekładam do formy o średnicy ok 25 cm i piekę w 175 stopniach

Cook&Love
Jogurtowy placek z rabarbarem czyli poWeekendowe Lakocie odc.118 136

moją wiosenna wariacją na temat tej  babki jogurtowej. Wilgotne, trochę ciężkie ciasto, niezbyt słodki placek, charakteru nadał mu rabarbar i lukier cytrynowy. Jogurtowy placek z rabarbarem ciasto: 225 g jogurtu naturalnego 180 g drobnego cukru do wypieków 150 ml oleju 450 g mąki pszennej 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z połowy cytryny 3 ogonki liściowe(...)cukrem przez kilka minut ubijamy mikserem na jasna puszystą masę. Stopniowo wlewamy olej, cały czas miksując. Dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia na zmianę z jogurtem, delikatnie mieszając. Przekładamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy rabarbar. Dociskamy go. Pieczemy ciasto ok. 50 - 60 minut w temperaturze 160 st.C do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania