ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:94/278)

Jaglane gofry jagodowe 121

zyskacie dodatkowo zdrowy posiłek. Inne przepisy z jagodami znajdziecie TUTAJ . Jaglane gofry z jagodami – Składniki /6 szt./: 75 g mąki jaglanej 65 g mąki ziemniaczanej 20 ml oleju 125 ml mleka 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki ksylitolu szczypta soli ½ szklanki jagód   Wykonanie: Rozgrzać gofrownicę. Pędzelkiem namoczonym w oleju posmarować całą(...)wsypać do miski, dodać żółtko, proszek do pieczenia, ksylitol oraz mleko i olej. Zmiksować wszystkie składniki, a następnie łyżką delikatnie wmieszać ubitą pianę. Na koniec dodać jagody i ponownie, delikatnie wymieszać. Porcje ciasta nakładać na rozgrzaną powierzchnię i delikatnie rozprowadzić po całości. Piec zgodnie z instrukcją przez kilka minut. Gofry studzić na kratce. Podawać z bitą śmietaną i jagodami

Pasja Smaku
Orkiszowe pierogi z jagodami i lawendowym jogurtem 228

lipcowym menu nie może zabraknąć pierogów z jagodami. Lekki, pyszny i dzięki czarnym jagodom - super zdrowy obiad. Zazwyczaj pierogom towarzyszy na talerzu śmietana. Zastąpiłam śmietanę jogurtem greckim i dodatkowo wzbogaciłam go aromatem lawendy. Jogurt lawendowy zamiast cukrem dosłodziłam ksylitolem. Pierogi ulepiłam z mąki orkiszowej 700, ale myślę, że luksusowa mąka orkiszowa 550 (do kupienia w Polsce) byłaby(...)lawendy, pogotować kilka minut. Odstawić do przestudzenia. Przestudzony napar lawendowy przelać przez sitko i wymieszać z jogurtem greckim ciasto podzielić na 3 części. Każdą dość cienko rozwałkować i wykrawać szklanką lub foremką kółka. Na każdy placuszek nałożyć łyżeczkę jagód i dokładnie zlepić brzegi. Układać na ściereczce lub macie silikonowej. W międzyczasie  zagotować wodę z solą i 1 łyżką oleju

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik jagodowy na zimno 199

białego sera   (śmietankowy, „mój ulubiony”, wiaderkowy, Philadelphia) 500 g jagód 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru pudru do jagód 100 ml śmietany kremówi (30%) 4 łyżki żelatyny 120 ml gorącej wody         Dodatkowo: 350 ml śmietany kremówki (30%) odrobina barwnika spożywczego w kolorze jagodowym jagody, lub borówki   do dekoracji   Wykonanie: Upiekłam spód(...)Gotowe ciasto przelałam do tortownicy i wstawiłam do piekarnika na około 20 minut. Sprawdziłam patyczkiem czy już się upiekło. Po upieczeniu   wyjęłam z piekarnika.       Zdjęłam obręcz z tortownicy, wyłożyłam gorące ciasto na deskę i obciążyłam inną dużą deską (można przejechać wałkiem), żeby spłaszczyć i wyrównać. Zdjęłam papier ze spodu ciasta i włożyłam ciasto ponownie do tortownicy

Kuchnia u Krysi
Placuszki jogurtowe z jagodami 146

jagody, tak szybko znikają z lasów! Placuszki jogurtowe z jagodami 1 duży gęsty jogurt naturalny (około 400 g) 3/4 szklanki mleka 50 g roztopionego i przestudzonego masła 3 jajka 2 szklanki mąki (280 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szkl. jagód (ale spokojnie może być więcej) tłuszcz do smażenia Składniki mokre (jogurt(...)połączy się w gładką masę (jeśli wydaje się wam za gęsta, można dolać jeszcze trochę mleka). W tym momencie można ciasto odstawić na jakiś czas (nawet na całą noc), ale nie jest to bardzo konieczne. Przed smażeniem dodać jagody (choć mogą być też inne owoce, np. maliny czy truskawki). Na dużą patelnie nakładać po cztery placki, po półtorej łyżki

Przepysznik - BLW i nie tylko
Jagodzianki 110

miejsce, by potroiło swoją objętość. Jagody umyjcie, wysuszcie. Po czasie, w którym ciasto urosło wałkujcie po kawałku ciasta (w razie potrzeby dodawajcie mąki, ciasto ma być elastyczne i miękkie), krójcie na kwadraty tak by po zlepieniu utworzyły klasyczną wielkością jagodziankę. Na każdy kwadrat układajcie jagody, posypcie łyżką cukru pudru, zlepcie boki, uformujcie na kształt zaokrąglonej po bokach jagodzianki(...)pieczenia, odstawcie na pół godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Pamiętajcie o odstępie, nasze drożdżówki będą rosły. Ja zawsze lekko nagrzewam piekarnik, wyłączam go i do środka wkładam ciasto do wyrośnięcia. Pieczcie na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C około 20-25 minut. Gotowe możecie polać ozdobnie polewą czekoladową. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Jagodzianki 171

potroiło swoją objętość. Jagody umyjcie, wysuszcie. Po czasie, w którym ciasto urosło wałkujcie po kawałku ciasta (w razie potrzeby dodawajcie mąki, ciasto ma być elastyczne i miękkie), krójcie na kwadraty tak by po zlepieniu utworzyły klasyczną wielkością jagodziankę. Na każdy kwadrat układajcie jagody, posypcie łyżką cukru pudru, zlepcie boki, uformujcie na kształt zaokrąglonej po bokach jagodzianki, posmarujcie(...)pieczenia, odstawcie na pół godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Pamiętajcie o odstępie, nasze drożdżówki będą rosły. Ja zawsze lekko nagrzewam piekarnik, wyłączam go i do środka wkładam ciasto do wyrośnięcia. Pieczcie na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C około 20-25 minut. Gotowe możecie polać ozdobnie polewą czekoladową. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
JAGODOWIEC 880

Ciasto w sam raz na panujące upały, przygotowuje się je bardzo szybko i równie błyskawicznie znika z talerzyka :) mega orzeźwiające. SKŁADNIKI Biszkopt lub paczka biszkoptów (forma 22 x 22 cm) MASA JAGODOWA 1,5 szklanki jagód 500 ml jogurtu naturalnego 250 g serka waniliowego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny ¾ szklanki gorącej wody GALARETKA 0,5 szklanki jagód(...)galaretka cytrynowa Masa jagodowa Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie odstawić do przestygnięcia. Jagody zblędować, ja jagody po zmiksowaniu przecedzam przez sitko i dodaję do reszty składników sam sok (wtedy masa jest gładka ale nie nie jest to konieczne). Do jogurtu, serka oraz cukru dodać zmiksowane jagody i przestudzoną żelatynę wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Odstawić aby masa delikatnie

RAROSSA
babeczki z serkiem i owocami lasu 132

kruche babeczki wypełnione serkiem i owocami leśnymi. Mimo swojej prostoty babeczki są niebanalne w smaku a ich wygląd sprawia, że bez wyrzutów sumienia sięgamy po kolejną. Serek Almette Fruit (jagoda-malina) doskonale się tu sprawdził nie tylko przez dobór smaku ale także dzięki jego konsystencji. Początkowo miałam zamiar zmiksować go z bitą śmietaną ale okazało się to zbędne. Dzięki swojej(...)łyżka cukru pudru żółtko szczypta soli na nadzienie: 250 g serka Almette Fruit jagoda-malina 50 g czekolady mlecznej łyżka mleka łyżka poziomek 2-3 łyżki jagód leśnych łyżka różowych wiórek czekoladowych Składniki ciasta posiekać, rozwałkować i literatką wyciąć kółka. Foremki do babeczek wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wylepić ciastem i wstawić do lodówki na minimum pół godziny. Schłodzone babeczki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ekspresowy ucieraniec z jagodami 153

owocami, u mnie są to jagody. Zapomniałam dodać ten przepis więc na pewno świeżych jagód już nie macie ale śmiało możecie ruszyć zapasy z zamrażarki i użyć mrożone. Do tego ciasta możecie użyć też borówek bo jeszcze są więc nie ma dużego problemu, choć przyznam, że mi lepiej smakuje z jagodami właśnie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Jagodzianki 161

łyżeczka cukru waniliowego, dodatkowo: 8 łyżek jagód, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru, 1 opakowanie lukru tradycyjnego Dr. Oetker. Przygotowanie:  Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki, następnie wbijamy jajko, wlewamy letnie mleko i olej. Zagniatamy ciasto. Jeśli jest zbyt klejące, można podsypać mąką. Ciasto przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dzielimy ciasto na 8 części. Z każdej formujemy(...)kulkę i rozpłaszczamy w dłoniach na placek. Na środek nakładamy jagody wcześniej wymieszane z cukrem i mąką ziemniaczaną. Zawijamy ciasto w kulkę i formujemy na kształt podłużnej bułeczki. Układamy na blaszce i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na 20-30 minut. Bułeczki pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu polewamy lukrem (wg. przepisu na opakowaniu

Aga w kuchni
Kruche ciasto z kokosową pianką 295

lekką kokosową pianką na białkach i kwaśnej śmietanie. Jestem pewna, że Wam zasmakuje! U mnie znikło migiem i bardzo wszystkim smakowało. Ciasto możecie wzbogacić o dowolne drobne owoce, np. maliny, jagody, porzeczki. Polecam!    Składniki: (na blaszkę o wymiarach ok. 30x20 cm)   Ciasto kruche: 250 g zimnego masła 150 g cukru pudru 4 żółtka

Nastoletnie Wypiekanie
Zasady zdrowego odżywiania, czyli #WYZWANIE5PORCJI warzyw i owoców + przepisy 160

deser jadam owoce. Czasami zamiast owoców serwuję koktajle. Gdy robię desery dla gości lub na weekend, to zawsze staram się dodać do nich dużo owoców, a nawet warzyw (np. ciasto z dynią lub marchewką). Na kolację jadam lekkie sałatki lub piję koktajle warzywne. Ile warzyw i owoców należy spożywać dziennie? Najlepiej 400 g podzielone na 5 porcji - każda po około(...)roszponką i limonką       Koktajl ananasowy       Gofry migdałowe z sosem jogurtowym i owocami leśnymi    Tarta z jagodami       Domowy kisiel owocowy      Jesienne ciasto z dynią, marchewką i żurawiną       Fit ciasto kokosowe z owocami   Ciasto czekoladowe z dynią      PODWIECZOREK, KOLACJA

Passions hobbies life
Tarta z jagodami 211

łyżki cukru 2 płaskie łyżki budyniu waniliowego 1 szklanka jagód Mąkę przesiać z cukrem pudrem, masło posiekać z mąką, dodać żółtko, śmietanę i szybko zagnieść ciasto, owinąć folią i włożyć od lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim dno i boki foremki na tartę (25cm)*, nakłuć widelcem. Na ciasto położyć papier do pieczenia i wysypać kulki ceramiczne lub fasolę. Wstawić(...)jeszcze ok 12 minut w temp. 180stC. Jogurt wymieszać z cukrem, jajkiem i budyniem, wylać na podpieczony spód tarty, wyłożyć jagody. Tartę piec ok. 25 minut w temp. 170stC, (aż masa jogurtowa się zetnie). Smacznego! *z pozostałego ciasta wykroiłam kwiatki, upiekłam je i udekorowałam tartę po wyjęciu z piekarnika

Obiad gotowy
Babeczki z kremem waniliowym i owocami 151

mąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru 3 żółtka, krem : 600 ml mleka, 4 żółtka, 2 łyżki mleka, 4 łyżki cukru pudru, esencja waniliowa, owoce – jagody, maliny, porzeczki, borówki (około 500g), Ciasto: w szystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą lub ściereczkę

królestwo garów
Tarta dyniowo-orzechowa z serkiem owocowym i śliwkami 158

ciasta. Śliwki przekrawamy na pół i pozbawiamy pestek. Układamy je na serku a następnie wolny margines zawijamy do środka. Wierzch posypujemy malinami i jagodami. Całość pieczemy ok. 35 minut w 190 stopniach. Po wystudzeniu ciasto podajemy z orzechami w miodzie. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp

Mienta blog