ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:6/278)

Ciasto z jagodami na oleju 201

Sezon jagodowy dalej trwa, więc zapraszam na szybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne ucierane ciasto z jagodami. Puszyste, lekko waniliowe i od jagód delikatnie wilgotne. Ładnie i apetycznie wygląda w jagodowe kropeczki. Ciasto pieczemy w dużej blaszce, więc nie jest wysokie i za dużo nie rośnie. Wspaniałe do szklanki mleka, bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams(...)Dodać aromat, wymieszać. 5. Do jajecznej masy dodać w 3-4 partiach wcześniej przygotowaną mąkę i po każdym dodaniu wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 23x33cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. 6. Jagody oprószyć 1 łyżką mąki i posypać cukrem wanilinowym. Wyłożyć je równomiernie na wierzch ciasta i blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez

Mała Cukierenka
Ciasto z jagodami na oleju 375

Sezon jagodowy dalej trwa, więc zapraszam na szybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne ucierane ciasto z jagodami. Puszyste, lekko waniliowe i od jagód delikatnie wilgotne. Ładnie i apetycznie wygląda w jagodowe kropeczki. Ciasto pieczemy w dużej blaszce, więc nie jest wysokie i za dużo nie rośnie. Wspaniałe do szklanki mleka, bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams(...)Dodać aromat, wymieszać. 5. Do jajecznej masy dodać w 3-4 partiach wcześniej przygotowaną mąkę i po każdym dodaniu wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 23x33cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. 6. Jagody oprószyć 1 łyżką mąki i posypać cukrem wanilinowym. Wyłożyć je równomiernie na wierzch ciasta i blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez

Mała Cukierenka
Prosty placek z jagodami 538

dacie radę Ciasto jest idealne, do robienia np z dziećmi. Nie zagniatamy tutaj tradycyjnego ciasta, a robimy kruszonkę, która stanowi zarówno spód jak i górę ciasta. Składniki na kruszonkę wystarczy wymieszać palcami na drobne „farfocelki” – nawet małe, dziecięce rączki to potrafią Możecie jako nadzienia użyć samych jagód lub mieszanki ulubionych owoców. Oprócz jagód sprawdzą się maliny(...)okruszki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wykładamy 2/3 kruszonki. Lekko dociskamy. Na ciasto dajemy jagody. Górę posypujemy pozostałym ciastem. Pieczemy w 180 stopniach ok 40-45 min do zrumienienia góry. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/prosty-placek-jagodami/ BosowKuchni Artykuł Prosty placek z jagodami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Marmurkowe brownie z jagodami. 118

zwarte i intensywnie czekoladowe. Na pożegnanie sezonu jagodowego dodałam do niego jagódki. Lekko kwaśne jagody idealnie wpasowały się w ciasto, które jest z reguły słodkie. Ciasto jest idealne dla prawdziwych czekoladocholików :). Przepis zasięgnęłam z książeczki "Ciasta z blachy". Polecam!   MARMURKOWE BROWNIE Z JAGODAMI.           Składniki: Ciasto: 150 g gorzkiej czekolady (60% kakao(...)cukrem i jajkiem. Dodać skórkę startą z cytryny, sok z cytryny i rozpuszczoną białą czekoladę, wymieszać. Białą masę wyłożyć na ciemną, porobić widelcem marmurkowe wzory i posypać jagodami. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piec przez 30 - 35 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe, wbijając w najgrubsze miejsce. Jeśli patyczek jest czysty ciasto

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Klasyk na jogurcie z jagodami i czekoladą 71

mąki Dodatkowo: 400 g jagód 50 g (1/2 tabliczki) czekolady Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i mieszam tylko do uzyskania gęstego, niejednorodnego ciasta (jak na muffinki ). Następnie ciasto wykładam na blaszkę (25 cm x 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam jagody. Składniki na kruszonkę umieszczam w misce i zagniatam do uzyskania konsystencji mokrego piasku(...)Następnie posypuję kruszonką jagody. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 60 minut. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Kiedy ciasto lekko przestygnie, polewam ciasto czekoladą. Smacznego Artykuł Klasyk na jogurcie z jagodami i czekoladą pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Klasyk na jogurcie z jagodami i czekoladą 75

mąki Dodatkowo: 400 g jagód 50 g (1/2 tabliczki) czekolady Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i mieszam tylko do uzyskania gęstego, niejednorodnego ciasta (jak na muffinki ). Następnie ciasto wykładam na blaszkę (25 cm x 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam jagody. Składniki na kruszonkę umieszczam w misce i zagniatam do uzyskania konsystencji mokrego piasku(...)Następnie posypuję kruszonką jagody. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 60 minut. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Kiedy ciasto lekko przestygnie, polewam ciasto czekoladą. Smacznego Artykuł Klasyk na jogurcie z jagodami i czekoladą pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Jagodzianki, te najlepsze 100

ciastem do drożdżówek stało się to na maślance i oleju. Jakoś nie pałam miłością do tych na maśle i mleku. Dlatego od jakiegoś czasu trzymam się mojego sprawdzonego przepisu. Ostatnio zrobiłam wyjątek. Gdy Michał z bloga Rozkoszny dodał u siebie przepis na jagodzianki luksusowe, które pomieściły w sobie cały litrowy słoik jagód, stwierdziłam, że to coś dla mnie. Z jagodami(...)folią i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia jagody mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Ciasto dzielimy na 9 równych części. Każdą z nich rozwałkowujemy na cieniutki placek o średnicy około 15 cm. Na środek każdego nakładamy 3 łyżki jagód. Jagody zakrywamy ciastem i dokładnie zlepiamy od spodu. Zawinięte jagodzianki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Mienta blog
Sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie dni. 197

ideał smaku. Bez zbędnych słów zapraszam Was na mój sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie dni. Jeśli nie macie akurat jagód możecie użyć dowolnych małych owoców. Sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie dni. Sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie(...)wybrane owoce (u mnie są to mrożone jagody). Przygotowujemy cytrynową galaretkę. Rozpuszczamy 2 galaretki w 950 ml wody. Ilość wody została zmniejszona do sugerowanej przez producenta, aby galaretka była gęstsza i szybciej stężała. Wystudzoną galaretkę (lekko już tężejącą) wylewamy ostrożnie na nasz sernik. Znów wkładamy do lodówki. Gdy galaretka stężeje ciasto można podawać. Smacznego By Magdalena beta calories

Słodkie okruszki
Pierogi z jagodami 171

starczyło na jeden. Jeśli chodzi o pierogi z jagodami, to spotkałam się z różnymi metodami przygotowywania nadzienia. Jedni dają same jagody, drudzy dodają np. mąkę ziemniaczaną. Ja postanowiłam wypróbować nadzienie z kiślem. Fajnie związał sok z jagód i nadał jagodom ciekawego smaku. Składniki: ciasto 3,5 szklanki mąki szklanka wrzątku szczypta soli farsz 3 szklanki jagód(...)łyżki kiślu o smaku owoców leśnych 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki tartej bułki Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z solą. Zalewamy wrzątkiem. Wyrabiamy elastyczne ciasto. Jagody myjemy, odcedzamy na sitku. Cukier mieszamy z kiślem i tartą bułką. Tak przygotowaną mieszanką posypujemy jagody. Mieszamy. Ciasto rozwałkujemy. Za pomocą szklanki wykrawamy kółka. Nakładamy farsz. Zlepiamy. Gotujemy w osolonym wrzątku przez

Pobite gary Barbary
Drożdżowa strucla z jagodami i twarogiem 134

Przepyszna strucla drożdżowa z jagodami to proste ciasto, które każdy z Was może przygotować w kilka chwil. Z wierzchu chrupiąca, w środku miękka. Zarówno słodka, jak i kwaśna. Warto przygotować póki sezon na jagody jeszcze trwa. Składniki (na 1 dużą strucle): 150 ml letniego mleka 30 gram masła 50 gram cukru pudru szczypta soli  jedno jajo(...)godziny do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Twaróg mieszam z cukrem i ekstraktem wanilii. Jagody płuczę na sicie. Wyrośnięte ciasto wałkuję tworząc kwadrat. Ciasto smaruję przygotowaną masą twarogową pozostawiając 2 cm odstępu od rantów ciasta. Jagody mieszam z mąką ziemniaczaną i wykładam na masę twarogową. Zawijam ciasto ciasno i umieszczam na blaszce do wyrośnięcia na 30 minut

Mango Papaja
Biszkopt z jagodami i galaretką – Smerfuś 423

delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut. 6. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto wyjąć z blaszki i ostrożnie zdjąć papier do pieczenia, przekroić je raz w poziomie. Otrzymamy 2 blaty ciasta. Jeden kawałek ciasta włożyć z powrotem(...)dokładnie wymieszać. Następnie dodać galaretkę pokrojoną w kostkę i 1 szklankę jagód, wymieszać łyżką. Krem wyłożyć na biszkopt w blaszce, wyrównać. Na wierzchu położyć drugi kawałek ciasta, lekko docisnąć. Wierzch: 10. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixem. Posmarować nią wierzch ciasta i posypać jagodami. 11. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i odstawić

Mała Cukierenka
Biszkopt z jagodami i galaretką – Smerfuś 459

delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut. 6. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto wyjąć z blaszki i ostrożnie zdjąć papier do pieczenia, przekroić je raz w poziomie. Otrzymamy 2 blaty ciasta. Jeden kawałek ciasta włożyć z powrotem(...)dokładnie wymieszać. Następnie dodać galaretkę pokrojoną w kostkę i 1 szklankę jagód, wymieszać łyżką. Krem wyłożyć na biszkopt w blaszce, wyrównać. Na wierzchu położyć drugi kawałek ciasta, lekko docisnąć. Wierzch: 10. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixem. Posmarować nią wierzch ciasta i posypać jagodami. 11. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i odstawić

Mała Cukierenka
Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 279

upieram się na zestawieniu maliny + jagody Ciasto możecie dodatkowo posypać cukrem pudrem, ale ja zwykle tego nie robię. Ciasto może zamrożone dzień wcześniej i jedynie wyjmujemy je do starcia w dniu pieczenia, aby zaserwować gościom świeżutki placek. Drukuj Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 2- 2,5 szkl. mąki pszennej(...)Pianka 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 budynie waniliowego lub śmietankowego, bez cukru 1/2 szkl. oleju Owoce 500 g owoców (maliny, jagody, borówka amerykańska) Sposób przygotowania Ciasto Z podanych składników zagnieść ciasto szybko ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt kruche i się nie klei, dodajemy kilka łyżek lodowatej wody. Ciasto dzielimy na dwie części - mniej

Mieszam w Garnku
DROŻDŻÓWKA Z JAGODAMI 155

oprócz jagód dobrze wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć połowę ciasta do foremki i posypać jagodami, przykryć resztą ciasta a na wierzchu rozsypać kilka jagód. Ciasto odstawić do wyrośnięcia, gdy podrośnie posmarować białkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec

harrisa
Ciasto z jagodami i masą bezową 167

prawie zgęstniała. Co chwilkę żelatynę zamieszać. Ubić śmietanę na sztywną pianę, dodać cukier puder. Możecie go ominąć. Wlać gęstniejącą żelatynę i dodać jagody. Delikatnie wymieszać ale już tylko łyżką. Wylać gęstniejącą masę na upieczone i zimne ciasto. Wstawić do lodówki na co najmniej trzy godziny. Ciasto jest przepyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń