Poszukujesz doskonałego przepisu na udziec jagnięcy? Chcesz przygotować wyjątkową pieczeń jagnięcą, która zachwyci Twoich gości swoim smakiem i aromatem? W naszym artykule przedstawimy Ci niezawodny przepis
Ania i Marcin gotująobjęte certyfikatem kontroli PL-EKO-03 COBICO 360 kcal/100 g Ciasteczka Babci Ani orkiszowe naturalne, ok. 2,9 zł/100 g Składniki: mąka orkiszowa, otręby orkiszowe, tłuszcz kokosowy, sól (ciasto fermentowane) 446 kcal/100 g 2. Pestki dyni, słonecznika, orzechy, migdały Zdrowe, bogate w dobre tłuszcze, zawierają minimum zbędnych dodatków. Przekąska idealna gdyby nie ich spora kaloryczność. Sprawdzą się, jeśli(...)papryki (3%) i czosnku (0,2%), zagęszczony sok z buraków czerwonych (0,3%), sól, przyprawy 24 kcal/100 ml Fortuna Karotka marchew, jabłko Sok, ok. 4,8 zł/1l Składniki: soki z soków zagęszczonych i przeciery z: jabłek 50%, marchwi 27,4%, winogron, cytryn, substancje wzbogacające - witamina C i witamina E 40 kcal/100 ml Tymbark Vega Śródziemnomorski Ogród
Powiedz dietom nieprzekąsić w ramach śniadania (a muszę zaznaczyć, że rano mam pewne problemy z konsumpcją pokarmów stałych). Mój wzrok padł na coraz smętniejszego banana leżącego w miseczce obok jabłka i trzech pomarańczy. Co by tu zrobić z takim biednym, brązowawym banankiem? No przecież nie po prostu zjeść... Wtedy przypomniałam sobie o truskawkach, które leżakują w najciemniejszych zakamarkach zamrażarki (no przecież(...)pozytywnym nastroju, choć nie mam pojęcia, co może być tego przyczyną. A skoro już jestem taka radosna, to z pewnością będę też cierpliwa - na tyle, żeby zrobić po południu ciasto drożdżowe, które za mną chodzi i tupta coraz głośniej. I naprawdę, coraz trudniej to tuptanie ignorować
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJak zrobić domowy chrzan Przepis na chrzan tarty bez łez. Jak zrobić domowy chrzan i po co, skoro można kupić go w każdym sklepie? Moim zdaniem
Cztery FajeryCzy można kisić kapustę wiosną. Ależ można, nawet trzeba. Kapustę można kisić cały rok! Nie tylko jesienią. Kiszonkami powinniśmy się zajadać cały, okrągły rak. Doskonale wpływają
moj przepis naSokoterapia to bardzo zdrowy, skuteczny i przyjemny sposób na redukcję cellulitu i nadwagi. Włączając do swojej diety surowe warzywa i owoce a także wodorosty morskie (wspomagają
IzaGotujenieograniczone, jednak tym razem padło na odświeżoną kuchnię regionalną. Bo ruchanki, to nic innego, jak smażone racuchy. Ruchanki już kiedyś pojawiły się na blogu w wersji z jabłkami - o tutaj - klik . Tym razem są w wersji mini, smażone na minimalnej ilości tłuszczu. W składzie przeważa mąka żytnia, jednak mąka pszenna jest także potrzebna, żeby placki miały delikatną gąbczastą strukturę(...)podgrzać z masłem. Odstawić na bok. Mąki przesiać z solą do większej miski. Dodać wyrośnięty zaczyn, letnie mleko z cukrem i jaja. Wyrobić łyżką (lub hakiem miksera) dość luźne ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić na ok. 60 minut. Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładać łyżką porcje ciasta (czasami łatwiej za pomocą dwóch łyżek). Smażyć z obu stron na rumianao na średniej
Pełny talerzLubicie zdrowe i pożywne smoothie lub koktajle? Ja bardzo Nie dość, że robi się je błyskawicznie to na długo sycą, dodają energii i dostarczają dawkę witamin
Oryginalny smakszybko wykorzystana. Pełnoziarnista mąka – wiadomo do czego służy mąka: ciasta, naleśniki, pierogi i wiele innych potraw. W lodówce zalega ser twarogowy? – pora usmażyć razowe naleśniki z serkiem i owocami. Być może nie masz co zrobić z dużą ilością czerniejących już bananów, których żal było nie kupić na promocji? – czas na ciasto bananowe , które będzie o niebo zdrowsze od sklepowych słodkości(...)smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania czy sałatek, buraki – tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem
moj przepis naszybko wykorzystana. Pełnoziarnista mąka – wiadomo do czego służy mąka: ciasta, naleśniki, pierogi i wiele innych potraw. W lodówce zalega ser twarogowy? – pora usmażyć razowe naleśniki z serkiem i owocami. Być może nie masz co zrobić z dużą ilością czerniejących już bananów, których żal było nie kupić na promocji? – czas na ciasto bananowe , które będzie o niebo zdrowsze od sklepowych słodkości(...)smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania czy sałatek, buraki – tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem
moj przepis naszybko wykorzystana. Pełnoziarnista mąka – wiadomo do czego służy mąka: ciasta, naleśniki, pierogi i wiele innych potraw. W lodówce zalega ser twarogowy? – pora usmażyć razowe naleśniki z serkiem i owocami. Być może nie masz co zrobić z dużą ilością czerniejących już bananów, których żal było nie kupić na promocji? – czas na ciasto bananowe , które będzie o niebo zdrowsze od sklepowych słodkości(...)smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania czy sałatek, buraki – tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem
moj przepis napora usmażyć razowe naleśniki z serkiem i owocami. Być może nie masz co zrobić z dużą ilością czerniejących już bananów, których żal było nie kupić na promocji? – czas na ciasto bananowe , które będzie o niebo zdrowsze od sklepowych słodkości. Płatki owsiane/gryczane/jęczmienne – baza do wielu zdrowych wypieków i ciasteczek owsianych . Mogą przydać się w przypadku chęci wykorzystania długo już zalegających(...)smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania czy sałatek, buraki – tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem
moj przepis napowód (ale jakże istotny). Tzn. żeby nie było. Mięsożerny chętnie wchłonie sernik, murzynka czy drożdżówki z pewnej chorzowskiej cukierni. Jeżeli jednak chodzi o ciastka, cukierki czy inne ryże z jabłkami, tutaj zawsze mówi nie. Ja raczej się dostosowuję. Niestety. Dzieci za bardzo rozpuszczać nie chcę, ale jak słyszę: mamo ciastka, mamusiu owsianka, mamusiu lody… Jest ciężko. Od wczoraj(...)miski wrzucamy mąkę, płatki owsiane, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy do nich jajko i roztopione masło, dokładnie mieszamy. Pod koniec dodajemy poszatkowane orzechy i rodzynki, mieszamy. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko je spłaszczamy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 15-20 minut – do zrumienienia. Po upieczeniu wykładamy
Kardamonovypowód (ale jakże istotny). Tzn. żeby nie było. Mięsożerny chętnie wchłonie sernik, murzynka czy drożdżówki z pewnej chorzowskiej cukierni. Jeżeli jednak chodzi o ciastka, cukierki czy inne ryże z jabłkami, tutaj zawsze mówi nie. Ja raczej się dostosowuję. Niestety. Dzieci za bardzo rozpuszczać nie chcę, ale jak słyszę: mamo ciastka, mamusiu owsianka, mamusiu lody… Jest ciężko. Od wczoraj(...)miski wrzucamy mąkę, płatki owsiane, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy do nich jajko i roztopione masło, dokładnie mieszamy. Pod koniec dodajemy poszatkowane orzechy i rodzynki, mieszamy. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko je spłaszczamy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 15-20 minut – do zrumienienia. Po upieczeniu wykładamy
KardamonovyCały ostatni tydzień spędziłam w rozjazdach, a weekend na Festiwalu Fantastyki Pyrkon w Poznaniu. Zabawa była przednia, chociaż jako gżdacz miałam cały ogrom pracy. Jeżeli zaś
Życie zamknięte w smaku