Ciasto czekoladowe z dynią to niesamowicie pyszny, super puszysty i bardzo wilgotny wypiek. To lekko korzenne i mocno czekoladowe ciasto polecam piec od jesieni do zimy. - dynię można zamienić na jabłka lub gruszki - ciasto, które długo zachowuje świeżość i super smak - dokładny opis wykonania oraz zdjęcia wykonania - krok po kroku
AniaGotuje.plUcierane ciasto kokosowe z jabłkami - to sprawdzone połączenie smaków. Większość owoców znajduje się na wierzchu ciasta, ale część z nich wędruje także do środka, w postaci startych wiórków. Dzięki nim ciasto po upieczeniu jest wilgotne. Podobnie jest z dodatkiem kokosu, tyle, że na odwrót - większa część idzie do środka, a mniejsza na wierzch, do posypania. Przypieczone wiórki kokosowe nadają
Arabeska waniliowasobą za pomocą miksera lub zwykłej łyżki tylko do połączenia składników. Ciasto powinno mieć rzadką konsystencję- takie jak do cienkich tradycyjnych naleśników. Jabłko obieramy i kroimy w półksiężyce. Ciasto przelewamy do żaroodpornego naczynia i na wierzch układamy jabłka. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220*C przez 25 minut. Kaloryczność: Cały naleśnik ma 330 kalorii, a jego połowa
Moja MichaSKŁADNIKI: - 3 arkusze ciasta filo - 4 jabłka - kardamon, cynamon - 2 łyżki miodu - żurawina suszona - syrop różany około 1,5 łyżki - rodzynki - migdały posiekane - 3 łyżki - 2 jajka Jabłka obieramy, kroimy w kosteczkę i mieszamy z pozostałymi składnikami. Arkusz ciasta filo smarujemy roztrzepanym jajkiem, układamy nadzienie. Rolujemy z strudel. Układamy na blaszce. Wierzch smarujemy jajkiem. Formujemy trzy
SMYKWKUCHNIciasto zagniotłam je razem gdzie 20 minut zostawiłam do wyrośnięcia( ciasto jest klejące,lepiące, takie ma być . Krok 2 Ciasto wyrasta, a ja w tym czasie przygotowuje kruszonkę. Masło pokroiłam w kostkę wsypałam cukier i mąkę. Zagniotłam składniki i wstawiłam do lodówki do schłodzenia. Krok 3 Wyrośnięte ciasto przełożyłam do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia( polowe ciasta) . Na ciasto(...)wyłożyłam truskawki z kompotu i przesmażone jabłka.Przykryłam drugą połową ciasta drożdżowego i posypałam kruszonką.Wstawiłam do nagrzanego pieca i piekłam 45 minut w 170 stopniach.Drożdżówka wyszła rewelacyjna
Różowa kuchniaSkładniki: 1 kg jabłek papierówek 1 duży jogurt maturalny 1/2 szklanki mleka 2 jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy cukier puder olej do smażenia Wykonanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt wymieszany z mlekiem(...)wsypujemy cukrem, cukier wanilinowy, roztrzepujemy za pomocą trzepaczki lub mikserem. Wsypujemy dwa rodzaje mąki połączone z proszkiem do pieczenia, dokładnie łączymy ze sobą składniki na ciasto. Ciasto powinno być dość gęste. Jabłka myjemy, odcinamy ogonki, kroimy w krążki grubości 2 centymetrów. Nożem wycinamy nasionka robiąc kółko w krążku jabłka. Wkładamy po kilka krążków do ciasta jogurtowego
kgwjanczewoCześć, dziś zapraszam Was na bardzo łatwe i pyszne babeczki kakaowe z jabłkami i kremem kajmakowym. Robi się je bardzo łatwo a na pewno posmakują i dużym i małym. Zapraszam Zapraszam też na film SKŁADNIKI *z tych proporcji wysżły mi 22 babeczki* ***używam szklanki 250ml*** SKŁADNIKI MOKRE -2 jajka -150ml wody -150ml mleka(...)słodki dodajemy cukier puder BABECZKI Do jednej miski dajemy składniki suche, do drugiej mokre (mokre mieszamy do połączenia) Dodajemy mokre do suchych i mieszamy do uzyskanie gładkiego ciasta-ja użyłam trzepaczki. Jabłka obieramy, kroimy w dużą kostkę dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. Formę wykładamy papilotkami, napełniamy do 2/3 wysokości ciastem. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuszarlotkę. Sprawdzi się idealnie na weekend. Jest słodka i krucha. No czy może być coś smaczniejszego na jesienny wieczór niż pachnąca jabłkami, domowa szarlotka? Polecam Wam również przepis na „Szarlotkę z kremem”. Szarlotka z kisielem Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 jajka 250 g margaryny 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 1 kg jabłek(...)proszkiem do pieczenia. Dodajemy do niej żółtka, pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę i cukier. Dobrze zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy ja na dwie równe części. Jedną z nich wkładamy do lodówki, a drugą do zamrażalki. W czasie kiedy ciasto się chłodzi przygotowujemy nadzienie. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do nich cukier i suchy kisiel. Pozostałe nam białka
PatiGotujeSkładniki: 4 średnie filety z kaczki, 200 ml oleju, 2 g pieprzu, 3 g soli. Racuchy z jabłkami: 150 g mąki, 3 jajka, 150 ml oleju lub tłuszczu kokosowego, 50 ml wody mineralnej gazowanej, 3 jabłka, cukier kryształ do smaku. Sos śliwkowy: 20 dkg śliwki kalifornijskiej, 2 łyżki stołowe miodu, 1 łyżka stołowa masła, 10 g cukru(...)śliwki. Jeżeli będzie zbyt gęsty podlewamy bulionem i dusimy. Przygotowanie racuszków: Mąkę, jaja, cukier i wodę dokładnie mieszamy na jednolitą gęstą masę. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Przygotowane jabłka zanurzamy w cieście i smażymy na delikatnie rozgrzanym tłuszczu. Całość podajemy jak na zdjęciu lub według własnego pomysłu
KUCHNIA POLSKAZdecydowanie uwielbiam ten okres i już w mojej głowie zaczynają się układać nowe przepisy Świąteczne :D Składniki: ciasto 200 g maki pszennej 100 g masła 20 g cukru 2 płaskie łyżeczki cynamonu szczypta soli 1 jajko nadzienie 2 duże jabłka(...)obrane bez nasion) 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: wszystkie składnik na ciasto zagnieść, następnie owinąć ciasto folią i wstawić do lodówki na 1h. Ciasto rozwałkować na okrągły placek o grubości 4-5 mm. Następnie na środku ułożyć jabłka pokrojone w cienkie plasterki, jednak należ zostawić wolne brzegi ok 2-3 cm, jabłka
Niezły MłynekZdecydowanie uwielbiam ten okres i już w mojej głowie zaczynają się układać nowe przepisy Świąteczne :D Składniki: ciasto 200 g maki pszennej 100 g masła 20 g cukru 2 płaskie łyżeczki cynamonu szczypta soli 1 jajko nadzienie 2 duże jabłka(...)obrane bez nasion) 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: wszystkie składnik na ciasto zagnieść, następnie owinąć ciasto folią i wstawić do lodówki na 1h. Ciasto rozwałkować na okrągły placek o grubości 4-5 mm. Następnie na środku ułożyć jabłka pokrojone w cienkie plasterki, jednak należ zostawić wolne brzegi ok 2-3 cm, jabłka
Niezły MłynekOsłoda jesiennych wieczorów. Szarlotka na cienkim cieście z dużymi kawałkami jabłek i grubą, chrupiącą kruszonką. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 12 kawałków (tortownica o średnicy 20 cm) Składniki: Ciasto: 350 g mąki 250 g margaryny (1 kostka) 1 żółtko 80 g cukru Masa jabłkowa: 1 ½ kg kwaśnych jabłek (u mnie renety(...)cukru ½ łyżeczki cynamonu 2 […] Artykuł Szarlotka jesienna na cienkim cieście pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plzawiera w swoim składzie jabłek i jest praktycznie z samego maku. Makowiec japoński za sprawą jabłek jest bardzo wilgotny i nieco kremowy. Struktura tego ciasta zależy od rodzaju dodanych jabłek, które mniej lub bardziej się rozpadają podczas pieczenia. Ilość porcji: 14 Czas przygotowania: 60 minut Forma o średnicy 28 cm Składniki na makowca japońskiego: 200 g suchego(...)dużych oczkach tarki jabłka. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy makowej. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez 35 - 40 minut. Jeśli podczas pieczenia wierzch zbyt szybko się przypieka, należy przykryć papierem do pieczenia. Sprawdzając stan upieczenia ciasta drewnianym patyczkiem, nie powinno być
Kuchcik gotujedobrym obiedzie czas na kawkę i coś do kawki. Proponuję szybkie ciasto nie wymagające wielkich umiejętności, a naprawdę godne polecenia, na moim stole gości bardzo często- MURZYNEK Z JABŁKAMI. Proporcje, które podaję są na prostokątną blachę: 36x28. SMACZNEGO! SKŁADNIKI: 6 jaj 1,5 szkl.cukru 2 i 3/4 szkl. mąki 2 cukry waniliowe proszek do pieczenia (30 gr.) 3 czubate(...)oddzielamy od żółtek ubijamy, dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sodę, cały czas miksujemy, dodajemy łyżkami mąkę, kakao miksując, wlewamy powoli olej, do wymieszanego ciasta dodajemy pokrojone jabłka, mieszamy, wykładamy na blachę, pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku(góra/dół- bez termoobiegu) 45 min. Posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą
Kuchnia Beaty