ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:112/956)

Fale Dunaju – ciasto 96

Cześć! Wracam swoimi wypiekami do ciast, które owego czasu przeżywały swoją świetność. Jednym z nich są właśnie Fale Dunaju. Ciasto, w którym jabłka oraz kolor ciasta tworzą wzór przypominający właśnie fale. Ciacho jest pyszne i mimo swojej popularności już dawno temu nie straciło na świetnym smaku! Składniki: * 6 jajek rozm L * 1 szklanka cukru * 1 cukier wanilinowy(...)wodę. Wymieszałam. Białe ciasto wylałam do blaszki 21×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyłożyłam na nie pokrojone w kostkę jabłka. Delikatnie przycisnęłam je dłonią. Na jabłka wylałam kakaową część ciasta. Piekłam ok. 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiłam do całkowitego ostudzenia. Ugotowałam budyń wedle przepisu na opakowaniu z dodatkiem 3 łyżek cukru. Ostudziłam

Pieprzyć z Fantazją
Jabłecznik z orzechową kruszonką 214

opakowanie cukru wanilinowego 16g 100g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku bez cukru 2 łyżki bułki tartej Ciasto: 330g mąki pszennej (użyłam tortowej) szczypta soli 150g cukru 180g masła 100g poszatkowanych orzechów włoskich 2 żółtka     Nadzienie: 1. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić na kawałeczki. Przełożyć je do garnka i skropić sokiem z cytryny. Wsypać(...)Dodać rozmieszany budyń i ugotować, cały czas mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować go jeszcze przez 1 minutę. Zdjąć z ognia. 3. Do gorącego budyniu dodać jabłka i wymieszać, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto: 4. Wymieszać razem mąkę, sól, cukier i orzechy. Dodać żółtka, posiekane masło i rękoma wyrobić k ruszonkę. 2/3 kruszonki przełożyć do formy ceramicznej posmarowanej masłem

Mała Cukierenka
Jabłecznik z orzechową kruszonką 466

opakowanie cukru wanilinowego 16g 100g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku bez cukru 2 łyżki bułki tartej Ciasto: 330g mąki pszennej (użyłam tortowej) szczypta soli 150g cukru 180g masła 100g poszatkowanych orzechów włoskich 2 żółtka     Nadzienie: 1. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić na kawałeczki. Przełożyć je do garnka i skropić sokiem z cytryny. Wsypać(...)Dodać rozmieszany budyń i ugotować, cały czas mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować go jeszcze przez 1 minutę. Zdjąć z ognia. 3. Do gorącego budyniu dodać jabłka i wymieszać, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto: 4. Wymieszać razem mąkę, sól, cukier i orzechy. Dodać żółtka, posiekane masło i rękoma wyrobić k ruszonkę. 2/3 kruszonki przełożyć do formy ceramicznej posmarowanej masłem

Mała Cukierenka
Placuszki z jogurtem naturalnym 335

zwykłej mąki pszennej. Ciasto na placuszki nie jest za słodkie. Jak ktoś lubi słodsze (i nie jest na diecie ;)) to oczywiście może dorzucić łyżkę lub dwie cukru do ciasta lub bardziej obficie obsypać usmażone placuszki cukrem pudrem. Polecam na dowolny posiłek w ciągu dnia (u mnie akurat były na obiadokolację). Podana porcja nie jest zbyt duża (starcza dla 2 osób(...)rozbełtać z jogurtem naturalnym (użyłam widelca). Do masy jajecznej dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, szczyptę soli, cukier waniliowy, ekstrakt waniliowy. Całość dobrze wymieszać widelcem. Dodać cząstki jabłek. Ciasto odstawić na 10 minut. Placuszki smażyć z obydwu stron na złoty kolor na dobrze rozgrzanej patelni. Po zdjęciu z patelni położyć placuszki na ręcznikach papierowych w celu odsączenia nadmiaru

coolinarnastrefa.blogspot.com
Proste ciasto kokosowe. Z jabłkami i żurawiną 183

cudownie karmelowy kolor i smak. Na wierzchu wylądowały jabłka i żurawiny, bo taki miałam kaprys. Okazało się, że całość smakuje wybornie. Ciasto jest dość ciężkie, konkretne, a jednocześnie puszyste. Wyborne z kwaskowatymi żurawinami. Ciasto kokosowe z jabłkami i żurawiną Składniki: (na formę o średnicy 20 cm) 225 g jogurtu greckiego 3 jajka 100 ml oleju 250 g mąki(...)składniki wlać do suchych, wymieszać tylko do ich połączenia. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, naciąć wierzch w kratkę. Ułożyć jabłka na cieście, pomiędzy nimi wcisnąć żurawinę. Piec w 180 st. C. przez 50-60 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Smacznego! Jeśli nie macie cukru kokosowego, możecie zastąpić go ciemnym muscovado

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Słodka delicja 356

proszek do pieczenia -2 łyżeczki cukier waniliowy -1 opak margaryna -200 g mąka ziemniaczana -1 łyżka NADZIENIE: jabłka-1 kg cukier waniliowy tłuszcz do formy PONADTO: śmietana 36%-1 szkl galaretka z owoców leśnych-1 opak PRZYGOTOWANIE: CIASTO Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym. Margarynę pokroić na kawałki,stopniowo dodając do żółtek,nie przerywając ucierania. Mąkę(...)wylać ciasto na blachę. NADZIENIE: Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,wsypać do jabłek cukier waniliowy,wymieszać,lekko odcisnąć z nadmiaru soku. Układać na cieście paski startych jabłek,robiąc kratkę. Piec ciasto w 170 stop,przez ok.40 minut. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl,gotowanej wody,połowę wymieszanej galaretki,odlać,odstawić do stężenia. Schłodzoną śmietanę ubić

Kuchnia Danusi
Ciasto sypane na herbatnikach - bez pieczenia 230

suchych ciastek? Mam nadzieję, że moje ciasto sypane na herbatnikach bez pieczenia  na to zaradzi. Jeżeli szukasz pomysłu na ciasto bez pieczenia, ciasto z kremem budyniowym, ciasto na herbatnikach. Ten przepis jest takim 3 w 1.  Ciasto sypane. Najpopularniejsze ciasto sypane to szarlotka. Ciasto warstwowe sypane, z kaszą manną i jabłkami. Bardzo łatwe w wykonaniu ciasto sypane(...)popularnym ciastem sypanym pieczonym. W 2020 roku postanowiłam iść o krok dalej z ciastem sypanym i zrobiłam sernik sypany . I to się okazał strzał w 10! To ciasto sypane wyszło znakomite, z czego jestem dumna. A mój sernik sypany stał się bardzo popularny i wciąż chętnie pieczony. Było też ciasto sypane ze śliwkami i ciasto sypane z jabłkami

Dieta moja pasja
Misiankowa szarlotka, czyli jabłecznik z całymi jabłkami 158

średnicy 27 cm Składniki: 500 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 180 g cukru 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% szczypta soli 1 białko do posmarowania ciasta Farsz: 1 kg jabłek cynamon cukier puder Wykonanie: Mąkę siekamy z masłem, dodajemy żółtka, cukier, śmietanę i sól. Szybko zagniatamy ciasto, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 2 godziny(...)piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 15 minut. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na pół i usuwamy gniazdka nasienne. Tortownicę wyjmujemy z piekarnika, na podpieczonym cieście ściśle układamy połówki jabłek wycięciami do dołu i posypujemy cynamonem. Drugą cześć ciasta wałkujemy i przykrywamy nim jabłka. Malujemy białkiem i pieczemy przez 60 minut w temperaturze 160 stopni. Szarlotkę podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Szarlotka z budyniem 88

żółtka 1 masło 1 szkl cukru Dodatkowo: 1 kg jabłek cynamon odrobina cukru 2 budynie waniliowe Przygotowanie Składniki na ciasto zagnieść i na pół godz. do lodówki. Potem 3/4 ciasta wyklejamy dno tortownicy. 1 kg jabłek obrać, pokroić, posypać cynamonem, odrobiną cukru jak kwaśne i na patelnię lekko podprażyć. Potem wyłożyć na ciasto które lekko nakułam widelcem. Ugotować(...)budynie waniliowe wg przepisu. Gorące wylać na jabłka. Zetrzeć pozostałą część ciasta i do pieca nagrzanego do 180 stopni. Piec 1 godzinę. Autor przepisu: Milena Artykuł Szarlotka z budyniem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Pancakes – przepis na najlepsze amerykańskie placki 331

placki i placuszki, to zachęcam również zajrzeć tutaj po moje przepisy: Racuchy na maślance bez drożdży , Placki z jabłkami wg przepisu mojej Babci , Placki z serka homogenizowanego , Jabłka w cieście naleśnikowym oraz Naleśniki budyniowe . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none(...)Smacznego! Jeśli lubicie przepisy na placuszki, to polecam również te przepisy: Racuchy na maślance bez drożdży , Placki z jabłkami wg przepisu mojej Babci , Placki z serka homogenizowanego , Jabłka w cieście naleśnikowym oraz Naleśniki budyniowe . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić idealne Pancakes? Ciasta na pancakes nie należy zbyt długo mieszać(najlepiej użyć rózgę kuchenną, a nie mikser, gdyż zbyt

Kulinarne Przeboje
Ucierany jabłecznik niemiecki przepis 86

teściowa. A takie dawniejsze przepisy na ciasto są zawsze gwarancją sukcesu. Jabłecznik jest szybki, łatwy i bardzo smaczny. Upieczony placek polewamy gorącym roztopionym masłem. A zapach pieczonych jabłek i domowego ciasta zmieszany z maślanym aromatem rozchodzi się kusząco po całym domu. Wybieram jabłuszka zimowe, z własnej jabłonki. Zerwane ostatniego dnia października, rozwijają swój smak dopiero w styczniu. Wcześniej(...)krótko wymieszać. 4. Na koniec wlać olej i wymieszać masę przy pomocy szpatułki, tylko do połączenia się składników. 5. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto i wyrównać. Jabłka odsączyć i osuszyć. A następnie ułożyć na wierzchu tak, aby nie bylo widać ciasta. 6. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut

dolcevitainmykitchen
Ekspresowa fit szarlotka sypana (bez cukru, wegańska) 217

Składniki (na tortownicę o śr. 24 cm): 6-7 jabłek (ok. 1 kg) 1,5 łyżeczki cynamonu 2 szklanki płatków owsianych pół szklanki kaszy manny pół szklanki erytrytolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 czubate łyżki masła orzechowego (można w zamian użyć ok. 6 łyżek oliwy) Przygotowanie: Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp cynamonem(...)składniki, powinny być trochę lepkie, ale nadal sypkie. Na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wyłóż (a raczej wysyp) równomiernie połowę ciasta. Następnie wyłóż tarte jabłka. Na tarte jabłka wysyp pozostałe ciasto. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez ok. 35-40 minut (do zarumienienia

Domowa Cookierenka Agi
JABŁECZNIK Z BUDYNIOWĄ PIANKĄ 151

formy, bułka tarta, kasza manna WYKONANIE  Ciasto: Do misy malaksera wsypujemy mąkę, dodajemy masło pokrojone w kostkę, mieszamy aż masło połączy się z mąką, następnie dodajemy żółtka, cukier i śmietanę. Ciasta dzielimy na 2 części, jedną mniejszą, drugą większą. Wkładamy na 30 min do zamrażarki. Tortownicę smarujemy masłem, posypujemy bułką. Ciastem wykładamy dno i boki formy, nakłuwamy widelcem. Podpiekamy(...)rozgrzanym piekarniku 5 min, następnie posypujemy kaszą manną. Wylewamy masę z jabłek i piankę budyniową. Na wierzch ścieramy resztę ciasta. Pieczemy ok. 45 min w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Masa jabłkowa: mus mieszamy z cukrem, kisielem i cynamonem. Pianka budyniowa: białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier a następnie budyń i delikatnie mieszamy

słodki bratek
Ciasto jabłkowo-makowo-orzechowe 148

zwieńczona polewą czekoladową. Smaki idealnie się tutaj rozkładają. Choć warstw do przygotowania jest kilka, tak naprawdę ciasto robi się stosunkowo szybko i prosto. Ciasto jest słodkie, dla wielu może okazać się zbyt słodkie. Nam smakowało. Co więcej, jest to jedno z tych ciasto, które chciałabym jeszcze kiedyś wykonać ponownie. Myślę, że takie makowo-orzechowe smaki sprawiają, że będzie to też(...)starte masło. Składniki siekamy nożem. Następnie dodajemy olej oraz rozmącone jajko. Zagniatamy gładkie ciasto. Gotowym ciastem wypełniamy spód wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (21x28cm). Nakłuwamy ciasto widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody. Obrane jabłka trzemy na dużych oczkach tarki. Przekładamy do rondelka z grubym dnem. Zasypujemy

Smaki Na Talerzu
Jabłecznik z budyniem. 164

jabłka są dojrzałe i przepięknie pachną. Najsmaczniejsze są ciasta z Antonówką, ale inne stare odmiany też dobrze smakują, najgorzej wychodzą ciasta z woskowanymi jabłkami z Nowej Zelandii lub Południowej Afryki. Podobno jabłko do ciasta powinno byc twarde i kwaskowe. I takie sa moje jabłuszka

dolcevitainmykitchen

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję