ciasto z jabłek - 3024 przepisów (strona:89/202)

Szybkie ciasto "jadą goście" 2527

nazwa taka jest, ponieważ jego wykonanie nie jest pracochłonne, składniki proste. Można je upiec prawie z każdym owocem. Polecam, ponieważ jest to ciasto wyjątkowo dobre i łatwe w wykonaniu. Tym razem z dodatkiem jabłek i gruszek. Można dodać suszone owoce, jak rodzynki, żurawina czy też morela. Wachlarz możliwości jest spory. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki(...)szklanki śmietany 1/2 szklanki oleju owoce (1 duże jabłko, 1 gruszka) kolorowe drażetki pestki dyni (ok. 1 garści) Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na jednolitą masę. Mąkę przesiewamy i dodajemy proszek do pieczenia. Następne ubijając już gotową masę jajeczną na wolnych obrotach, dodajemy partiami mąkę z proszkiem, śmietanę i oliwę. Ciasto wylewamy do okrągłej blachy o średnicy

tojestpyszne.blogspot.com
placuszki kokosowe (z mlekiem kokosowym) z sosem czekoladowym 130

musiałam wymyślić coś na szybko. Kolejne ciasto by u nas już nie przeszło więc wykombinowałam szybkie placuszki z tego co akurat było pod ręką. Mój brat, ogromny wielbiciel wszelakich placków stwierdził, że są przepyszne więc to najlepsza rekomendacja. Składniki: 1/2 puszki mleka kokosowego 2 jajka 3 łyżki wiórek kokosowych 1 duże jabłko 2 łyżki rodzynek 2 łyżki cukru 4 łyżki(...)smażenia Mleko kokosowe, mleko,jajka, mąkę, cukier i wiórki zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste to dolać jeszcze trochę mleka. Powinno mieć konsystencję śmietany. Jabłko obrać i pokroić na płaskie kawałki. Dodać do ciasta, wsypać rodzynki i wymieszać. Na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu smażyć niewielkie placuszki. W czasie kiedy będą się smażyć przygotować sos czekoladowy: czekoladę połamać i razem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
pyszne racuszki z jabłkiem i świeżymi jagodami 77

łyżka oleju lub masła jabłko jagody Przygotowanie: Jajko roztrzepujemy, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier wanilinowy oraz olej. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Następnie dodajemy do ciasta obrane i pokrojone w kostkę jabłko oraz jagody i delikatnie mieszamy. Smażymy niewielkie  placuszki na rozgrzanej patelni - ja nie użyłam tłuszczu do smażenia

The Sweet Damsel
Strudel wiedeński z jabłkami, gruszką i nutą goździkową. 106

makówek znajdzie się jeszcze miejsce na świątecznym stole na takie wspaniałości.Działamy!Co potrzeba?Do ciasta:-dwa i trochę kubka mąki krupczatki przesianej-jajo-dwie łyżki oleju rzepakowego-pół kubka ciepłej wody z łyżeczką octu jabłkowego-szczypta soliDo farszu:-8 małych jabłek-2 gruszki-garść rodzynek -łyżeczka cynamonu-2/3 kubka cukru brązowego-sok z 1/2 cytryny-kilka goździków(...)zgniecionych w moździerzu-mix orzechów; dwie garście, zgniecione w moździerzu-1/2 kostki roztopionego masła Składniki na ciasto łączymy w jedno i wyrabiamy kilka minut. Zagniatamy w kulę smarujemy olejem. Garnek zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na chwilę, wylewamy wodę, suszymy (uwaga gorące), wkładamy doń ciasto i przykrywamy płótnem. Odstawiamy na pół h.Jabłka, gruszki obrane i pozbawione gniazd nasiennych kroimy

BaRepas
Gofry szpinakowe z łososiem 122

oleju ząbek czosnku sól świeżo zmielony pieprz 200 g mrożonego szpinaku liście Hortex kilka plasterków łososia wędzonego 2 jajka na twardo pomidorki koktajlowe zielenina do posypania sok jabłko wiśnia Hortex do podania Ciasto: Szpinak rozmrozić nad kąpielą wodną (lub bezpośrednio na sicie ale będzie to dłużej trwało), odsączyć z wody. Jajko, mleko, mąkę, proszek do pieczenia zmiksować. Dodać zmiażdżony ząbek(...)smaku solą i pieprzem, wymieszać. Gofrownicę nagrzać i posmarować olejem. Upiec gofry.  Jeszcze ciepłe gofry podawać z łososiem, pomidorkami i fetą. Danie posypać zieleniną. Podać z sokiem Hortex jabłko wiśnia. Przepis bierze udział w akcji

Smakołyki Asi
Brittle madness at the end of summer 168

wielkosc tortownicy i przeniesc na posmarowana margarynå patere do pieczenia. Na ciasto polozyc warstwe powidel na powidla pokruszyc drobno pokrojone orzechy. Na wierzch ulozyc plasterki jablek, na gore pokrusz druga polowe ciasta. Posypac cynamonem oraz brazowym cukrem. Piec w temp 180 C ok 25 min. 0 0 1 117 707 r 5 1 823 14.0 Normal 0 21 false false

Lajtkraft food intolerance
Niebo w gębie 153

ciasto. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę i dodajemy mleko. Masło rozpuszczamy w garnku i jak przestygnie dodajemy do masy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 3 części. Najpierw pieczemy jedną część w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu kiedy lekko zbrązowieje. Następnie przygotowujemy kolejne części ciasta. Drugą(...)część ciasta wykładamy do formy i ścieramy na nią jabłka na grubych oczkach. Ja użyłam gotowe jabłka ze słoika mojej roboty. Jabłka przykrywamy trzecim plackiem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do zbrązowienia. W między czasie robimy bitą śmietanę. Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Jeżeli śmietana jest dla kogoś za kwaśna można

Kuchenne Wariacje
Muffinki - mini szarlotki 221

sól. W drugim naczyniu umieścić składniki "mokre": jajko, olej, sok jabłkowy i maślankę. Składniki w obu naczyniach wymieszać i połączyć ze sobą. Na koniec dodać jabłka i wymieszać z resztą ciasta. W formie do muffinek ułożyć papilotki i napełniać je do 3/4 wysokości. Piec w rozgrzanym do 180 st.C. piekarniku przez 20-25 minut.  Smacznego

Pasja Smaku
Paluszki drożdżowe z jabłkami 173

Kolejny słodki wypiek z ciasta drożdżowego ,tym razem w formie paluchów świetny pomysł na imprezy ale i na deser albo do porannej kawy :) U mnie są z jabłkami ale można użyć sera lub innych owoców. Składniki na 20 sztuk : - 280 g mąki - 190 ml letniego mleka - 50 g roztopionego masła - 25 g świeżych drożdży - 75 g cukru - 1.5 jajka(...)rozczyn i resztę składników wyrobić na gładkie ciasto ok 8 minut,posypać mąką ,przykryć  i odstawić do wyrośnięcia na godzinę w ciepłym miejscu. Po tym czasie wyrobić krótko ciasto ,podzielić na dwie części ,rozwałkować ciasto podsypując mąką żeby się nie przykleiło do stolnicy, ciasto po rozwałkowaniu powinno być cienkie , posmarować jabłkami i złożyć na kopertę

Wypieki Rene
.548. jabłko w sezamowej pułapce 140

ciasto z mąki sezamowej z jabłkiem ; kawa orzechowa ~ Mąka sezamowa...Miłość od pierwszego użycia? I think so! ♥♥♥ Nowa gofrownica wczoraj jednak wypróbowana i tak :) Mama wróciła z pracy, a ja powitałam ją goframi :) Ciasto zrobione na szybko: jajko, 3/4 szklanki mleka, łyżka oleju, szklanka mąki (pszenna i żytnia razowa), 3 1/2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

breakfast of dreams
Kruche ciasto z porzeczkami i budyniem 183

budyniem i porzeczkami białymi i czerwonymi. Lekko chrupiące z delikatnym budyniem w środku i wyrazistymi w smaku porzeczkami. Przepis wzięłam na szarlotkę od dorotus76, tylko zamiast jabłek dodałam porzeczki. Polecam, naprawdę ciasto jest przepyszne :-) Składniki na ciasto : 450 g mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 250 g masła lub margaryny 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki gęstej , kwaśnej śmietany

Na słodko lub wytrawnie
Szarlotka orzechowa najlepsza 105

kruchego ciasta. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie dodać łyżkę wody, jeśli zbyt mokre - łyżkę mąki.  Otrzymane ciasto lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.  W tym czasie przygotować nadzienie jabłkowe. Nadzienie jabłkowo - żurawinowe: 2 kg jabłek szarlotkowych lub innych, obranych i pokrojonych w grubsze plasterki sok z 1 niedużej cytryny 1 łyżeczka cynamonu(...)bułki tartej. Wyłożyć jabłka, wyrównać. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier, łyżka po łyżce. Ubitą pianę wyłożyć na jabłka, wyrównać. Na górę zetrzeć na tarce lub drobno pokruszyć kruche ciasto. Piec w temperaturze 175ºC przez około 50 minut. Przestudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, oprószyć cukrem pudrem, kroić nożem z piłką, podawać. Polecam

Kubki smaku
Drożdżówki z masą kajmakową i jabłkami 134

ciasto drożdżowe z większej porcji..i były torebki i takie oto zawijane odrywane bułeczki...z masą kajmakową i startym jabłkiem w środku. 75 g margaryny lub masła  250 ml mleka  25 g świeżych drożdży lub 12 g suchych  szczypta soli  70 g cukru (dałam 120 g)  500 g mąki pszennej  masa kajmakowa np.Helio jabłka(...)gładkie ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (1 - 1,5 h). Po wyrośnięciu ciasto ponownie dokładnie wyrobić, aby usunąć pęcherzyki powietrza (ciasto w przekroju powinno być gładkie). W maszynie do chleba: wszystkie składniki umieścić w maszynie według kolejności: płynne, sypkie, na końcu drożdże. Nastawić program do wyrabiania i wyrastania ciasta. Po skończeniu programu ciasto wyjąć, krótko

Moje domowe kucharzenie
kruszonkowy gruszkojabłkowiec... 144

pieczenia, mąka, sól w robocie utrzeć na sypką kruszonkę tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem, do blaszki dać 3/4 ciasta i przyklepać do dna ze skórką gruszki, jabłka pokroić w kostki, wymieszać z cukrem, przyprawą do piernika, budyniem i wszystko wyłożyć na ciasto w blaszce resztę ciasta rozsypać na owocach jako kruszonkę piec

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto budyniowe z rabarbarem 245

pudru * 1 jajko * 2 żółtka * 2 łyżki kwaśnej śmietany * łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa : * pół kg rabarbaru * 2 jabłka * 3 łyżki brązowego cukru * 3 łyżki soku z cytryny * 3 budynie waniliowe * litr mleka * cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie : Składniki ciasta zagnieść. Połową wyłożyć blaszkę(...)wstawić do lodówki. Drugą połowę zamrozić. Rabarbar obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Z jabłek wyciąć gniazdka nasienne, pokroić w ósemki. Rabarbar i jabłka można przesypać cukrem i skropić sokiem z cytryny. Wyłożyć na ciasto. Przygotować budyń, gorący wylać na owoce. Resztę ciasta zetrzeć na budyń. Piec 50 minut w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania