ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:175/672)

Ciasto z białą czekoladą i truskawkami na chrupiącym, czekoladowym spodzie 417

tego lata zaraz obok ciasta jak marzenie :) Na blogu pojawi się niedługo nowa kategoria - ciasta bez pieczenia . Znajdziecie tam przepisy na desery i ciasta, które nie wymagają użycia piekarnika, są więc idealne na letnią porę, kiedy za oknem upał, a stanie przy gorącym piekarniku nie należy do najprzyjemniejszych zajęć. Do przygotowania spodu wykorzystałam herbatniki w czekoladzie kupione w Lidlu . Muszę(...)twardy spód, dokładnie rozprowadzić do brzegów, tak, aby galaretka się nie wylała. Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa truskawki Wykładamy truskawki i lekko dociskamy. Zalewamy je 1 tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w 300 ml wody. Ciasto odkładamy do lodówki, aż całkowicie stężeje. Przechowujemy w lodówce. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
pyszny sernik na zimno z truskawkami i galaretką 1256

masło, jajko oraz śmietanę, siekamy nożem i zagniatamy ciasto. Wkładamy do tortownicy o średnicy 24 cm i pieczemy na złoty kolor w 180 st. C. przez ok. 20 min. składniki na masę serową: 1000 g sera białego zmielonego trzykrotnie lub gotowego w wiadereczku 120 g masła 200 g cukru 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 opakowanie galaretki truskawkowej wykonanie masy serowej(...)puszystą masę. Pod koniec ucierania dodajemy lekko stężałą galaretkę i miksujemy, aż masa stanie się aksamitna. Na upieczone ciasto wylewamy masę serową odstawiamy do lekkiego stężenia. wierzch ciasta: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 2 szkl gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki myjemy, kroimy na połówki Gdy masa serowa stężeje, układamy na niej truskawki

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto marchewkowe z nutą cytrusów 176

minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczone ciasto wystudzić i przekroić na dwa blaty. Składniki na krem: 330 ml śmietanki 30%; 500 g serka mascarpone; 1/2 szklanki soku z pomarańczy; 1/2 łyżki skórki otartej z pomarańczy; 1/2 łyżki skórki otartej z cytryny; 2 łyżeczki żelatyny; 4 łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 1 galaretka cytrynowa; Żelatynę zalać kilkoma łyżkami soku pomarańczowego(...)wierzch ciasta. Ciasto wstawić do lodówki, by krem dobrze stężał. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, przestudzić i delikatnie tężejącą wylać na wierzch ciasta. Ciasto ponownie wstawić do lodówki, by galaretka dobrze zastygła

In my kitchen
Top 12 najlepszych ciast na imprezę! 95

przepyszny sernik z delikatną pianką owocową. Ciasto palce lizać!   Malinowa księżniczka Przepis tutaj (KLIK) Nie przerażajcie się ilością warstw, gdyż ciasto wcale nie jest trudne w wykonaniu, ani tak pracochłonne jakby się mogło wydawać. Za to jest mega smaczne!   Krówka z bananami – ciasto bez pieczenia Proste, szybkie i bardzo smaczne ciasto, do przygotowania którego wcale nie potrzebujemy piekarnika(...)pieczenia! Przepis tutaj (KLIK) Chrupiący czekoladowy spód, delikatna pianka i sezonowe owoce zanurzone w galaretce. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Polecam!   Ciasto biedronka Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i bardzo efektowne ciasto z kremem owocowym, puszystym biszkoptem i galaretką.   Sernik leśny Przepis tutaj (KLIK) Jest obłędnie smaczny! Lekko kwaskowy mus owocowy świetnie komponuje się z delikatnym i kremowym w smaku

Blog z Apetytem
Sernik na kruchym spodzie z jabłkową galaretką i śmietaną 90

niczym tort serowy, elegancki i naprawdę doskonały w smaku. Każda z warstw ciasta jest pyszna sama w sobie, z pozostałymi łączy się w ciekawą kompozycję smaków i tekstur, osadzoną na dobrze wypieczonym cieście. Składniki: proporcje na keksówkę 20 cm / 30 cm lub tortownicę o średnicy 22 cm Ciasto: 2/3 szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru pudru 1 pełna łyżka miękkiego(...)sernik się studzi, do małego rondelka  wkładamy pół słoiczka dżemu jabłkowego,  dosypujemy łyżkę galaretki cytrynowej  i mieszamy podgrzewając, aż galaretka się rozpuści.  Wkładamy rondelek do lodówki, by żelka zaczęła tężeć. Na przestudzonym serniku rozsmarowujemy  warstwę tężejącej żelki jabłkowej. Wkładamy ciasto do lodówki i zabieramy się za ubijanie śmietanki. Do ubitej na pół - sztywno kremówki wsypujemy

Kronika Piekarnika
Biszkopt z kremem mascarpone i musem rabarbarowo-truskawkowym 467

przygotowałam ciasto. Biszkopt z kremem mascarpone i musem rabarbarowo-truskawkowym Składniki: biszkopt 2 jajka 2 łyżki cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka zimnej wody szczypta soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia krem mascarpone 250g mascarpone 150g śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru mus rabarbarowo-truskawkowy 300g czerwonych łodyg rabarbaru 100ml wody 50g cukru 1 opakowanie galaretki truskawkowej 250ml(...)gorącej wody (czyli połowie wymaganej na opakowaniu ilości), pozostawić do ostygnięcia - do ostygniętego musu dodać pozostawiony krem mascarpone, wymieszać, dodać zimną (ale ciągle płynną) galaretkę, wymieszać dokładnie i pozostawić do lekkiego zgęstnienia - ciasto wyjąć z lodówki, połowę truskawek oczyścić, przekroić na pół i poukładać w odstępach na kremie mascarpone, lekko zanurzając je w masie - na truskawki wylać mus rabarbarowo-truskawkowy

Smakołyki Bereniki
Dwukolorowe ciasto z truskawkami, bez pieczenia 190

Dwukolorowe ciasto z truskawkami bez pieczenia to kolejna propozycja na pyszne ciasto w sezonie truskawkowym. Delikatne, kremowe i mało pracochłonne ze względu na użycie gotowych biszkoptów ladyfingers, czyli tych podłużnych. Polecam serdecznie :) Składniki: biszkopty ladyfingers (ok 24 szt) Masa śmietankowa: 250 g mascarpone 500 g śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 70 ml wody Dodatkowo do masy(...)wstawić na chwilę do lodówki aby masa stężała. Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody niż na pakowaniu (dałam 300 ml), ostudzić i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Ciasto zalać tężejącą galaretką, wstawić na kilka godzin do lodówki aby biszkopty zmiękły, najlepiej na całą noc. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Szarlotka z kremem budyniowym 2171

cukru drobnego 250 g masła 3 żółtka 2 jajka 2 łyżki śmietany 2 łyżki kakao KREM BUDYNIOWY: 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1/2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego 200 g śmietanki kremówki 30% Ciasto kruche . Mąkę pszenną przesiać na stolnicę, wymieszać z mąką krupczatką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Posiekać nożem z zimnym(...)Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, kiedy skruszeje. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , galaretka , jabłka , kremówka

https:KKuchniaMniam
Ciasto z nutellą i truskawkami 183

wykładamy na ciasto. Na warstwę biszkoptów wykładamy pozostałą część masy. Ponownie, maczając biszkopty w mleku tworzymy warstwę biszkoptową, na której układamy truskawki. Ostatnią częścią jest zalanie truskawek tężejącą galaretka i wstawienie ciasta do lodówki. Chłodzenie powinno trwać ok 3 godzin. Smacznego

ChilliJemy
Ciasto czekoladowo wiśniowe 193

ostygnięcia, a następnie przekrawamy wzdłuż na pół.  Galaretki rozpuszczamy w 3,5 szklanki gorącej wody, gdy ostygnie to dodajemy wiśnie i mieszamy. Tężejącą galaretkę z wiśniami wylewamy na spód biszkopta i wstawiamy ciasto do lodówki. 1,5 szklanki mleka stawiamy na palnik, w pozostałym mleku rozpuszczamy budyń, gdy mleko zacznie wrzeć to dodajemy cukier kryształ i delikatnie wlewamy rozpuszczony(...)stopniowo dodajemy ostygnięty budyń oraz cukier puder. Gotową masą smarujemy zastygniętą galaretkę. Warstwę kremu przykrywamy drugim biszkoptem. Masło podgrzewamy na małym ogniu wraz z cukrem, następnie dodajemy mleko i mieszamy. Rondelek ściągamy z ognia i dodajemy przesiane kakao i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Polewą dekorujemy wierzch ciasta. Dodatkowo ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi

kulinarne odsłony pati
Charlotte malinowa 1130

zalej 1 łyżką zimnej wody i odstaw na chwilę do napęcznienia. Następnie wlej 2 łyżki wrzątku i rozpuść w nim żelatynę. Połącz ją z malinowym purée. Gotową galaretkę wylej na stężały krem. Ciasto wstaw z powrotem do lodówki na kolejne pół godziny do godziny (najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy jest już gotowe). Gdy galaretka stężeje, wierzch deseru ozdób malinami i bitą(...)rękawa cukierniczego. Między maliny możesz dodatkowo poukładać listki mięty. Gotową Charlottę wyjmij z foremki, przełóż na paterę i zwiąż delikatnie wstążką (tylko w celach dekoracyjnych, ciasto bez niej się utrzymuje). *Maliny do kremu i galaretki mogą być mrożone. Wystarczy je rozmrozić przed zmiksowaniem. Jeśli dodatkowo będą zimne, galaretka zsiądzie się prawie natychmiast

Food Square
Ciasto Gofrowa Kanapka 127

galaretki, u mnie wiśniowe, mogą być o dowolnym smaku 660 ml śmietany 30 % u mnie dwa opakowania po 330 ml opcjonalnie cukier puder do posypania wierzchu ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: galaretki rozpuszczamy w 600 ml gorącej wody i odstawiamy do osygnięcia, na spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 36×24 cm wykładamy pierwszą warstwę gofrów, śmietanę(...)ubijamy na sztywno, do ubitej śmietany dodajemy wystudzone galaretki, dokładnie mieszamy/miksujemy i dość szybko wykładamy i rozprowadzamy po gofrach ( masa szybko tężeje), na masę śmietanową wykładamy drugą warstwę gofrów lekko dociskając je do tężejącej masy, gotowe ciasto wstawiamy na ok 2-3 godziny do całkowitego stężenia, przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Sernik waniliowy na herbatnikach 92

mleko: 1/2 szklanki olej: 1/3 szklanki skórka z cytryny: 2 łyżki sok z cytryny: 2 łyżki cukier do smaku herbatniki: 200 g galaretka wiśniowa lub truskawkowa: 1 op. galaretka cytrynowa lub pomarańczowa: 1 op. Do dekoracji: śmietanka 30 – 36 %: 150 g mleko w proszku: 1 łyżka cukier puder: 1 łyżka Sernik waniliowy na herbatnikach – przepis Przygotowanie: Formę wykładamy(...)pewnością się przypali. Gorącą masę wykładamy na herbatniki i wyrównujemy. Następnie układamy kolejną warstwę ciastek. Odstawiamy, aby masa wystygła. Galaretki przygotowujemy w dwóch osobnych naczyniach zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tężejące galaretki w sposób niesymetryczny wykładamy na zimne ciasto (jak na zdjęciu). Odstawiamy do stężenia. Bardzo zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy mleko w proszku i delikatnie mieszamy ze śmietaną

Kuchnia Na Wypasie
Sernik kokosowy z jagodami 362

zalać jagody. Odstawić do lodówki, aż całkiem stężeje. Smacznego :) Sernika nie należy trzymać długo w metalowej formie, bo nabierze posmak metalu.   Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: galaretka , jagody , mleczko kokosowe , twaróg , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam