ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:176/672)

Orzeźwiający piegus z kokosem i galaretką kiwi 204

cukru 1 szklanka suchego maku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 600 ml śmietany 30% 2 galaretki cytrynowe 4 łyżki cukru pudru 200 g wiórek kokosowych Galaretka: 2 galaretki agrestowe słoiczek dżemu o smaku kiwi i limonki (400 g) Sposób przygotowania: 1. Biszkopt makowy: Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku i dokładnie miksujemy(...)proszkiem do pieczenia oraz mak i dokładnie mieszamy. Pieczemy w blaszce 22x37 cm wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach przez 40 min. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na dwa blaty. 2. Masa: Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w niecałej szklance wrzątku i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, wiórki kokosowe i mieszamy. Na koniec dodajemy ostudzone galaretki

Na Ciasteczkowych Papierach
Owocowa góra lodowa 1012

ciasto to hit lata ! Maślane herbatniki, budyniowy krem, warstwa orzeźwiającej galaretki z owocami, biszkopty i mleczna polewa. Słodka uczta dla podniebienia. Jak tradycyjna góra lodowa niezbyt mi smakuje bo jest zwyczajnie mdła i za słodka,  tak tutaj owoce zatopione w galaretce doskonale podkreśliły smak tego ciasta.   Ciasto wygląda efektownie a wcale nie jest pracochłonne. Bardzo polecam! Foremka 24/28(...)miksujemy na krem. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody zostawiamy do wystudzenia.   Do zimnej masy wsypujemy owoce, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem pergaminowym, na dnie układamy na całości warstwę kakaowych herbatników, smarujemy połową kremu budyniowego, przykrywamy kakaowymi herbatnikami i wylewamy tężejącą galaretkę z owocami, znów przykrywamy maślanymi herbatnikami, wykładamy resztę kremu, w ciasto wciskamy przekrojone na pół biszkopty cięciem

Wanilia i Kardamon
TRUSKAWKOWIEC 149

Truskawki, galaretka i krem jajeczny to najlepsze połączenie! To smak mojego dzieciństwa. Lekkie, pyszne, orzeźwiające i aromatyczne. To ciasto od lat robiła moja mama, a teraz robię je ja i moja siostra. Przepis oczywiście pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Bardzo ładnie prezentuje się na talerzu. Biszkopt:  6 jaj, 1 szkl cukru, 1½ szkl mąki, 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia. Krem:  250g masła 3 jaja, 1 szkl cukru, 1/2 kg truskawek. Ponadto: 1/2 kg truskawek 2  galaretki  truskawkowe 3 szklanki wody Białka ubić na puszystą pianę. Małymi porcjami dodawać cukier i żółtka. Kolejno dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wylać na blaszkę (26cm). Piec 30min w 160 o C. Po wystygnięciu podzielić na dwie

Słodki Zakątek
Poziomkowa tarta 201

startej skórki pomarańczowej na krem - 1 budyń waniliowy bez cukru - 1 i 2/3 szklanki mleka - 2 łyżki cukru - 100 g masła oraz - 500 g poziomek - 1 galaretka poziomkowa Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy je do lodówki na 30 minut. Następnie wylepiamy formę na tartę, nakłuwamy ją widelcem i wykładamy papierem do pieczenia, który obciążamy np. grochem(...)Następnie wyciągamy i studzimy. Budyń gotujemy zgodnie z podanym na odwrocie przepisem a potem studzimy. Masło ucieramy z budyniem na puszystą masę, którą przekładamy na wystudzone ciasto a na wierzch układamy poziomki. Galaretkę rozpuszczamy w ilości wody podanej na opakowaniu i tężejącą wylewamy na poziomki. Ciasto schładzamy minimum 1 godzinę w lodówce

Zainspirowana w kuchni
Kokosowe ciasto na herbatnikach bez pieczenia 82

Kokosowe ciasto na herbatnikach bez pieczenia   Ciasto na herbatnikach bez pieczenia z budyniem i galaretką to prawdziwa burza smaków. Ciasto bez masła i bez jajek, tylko kilka prostych składników. Sprawdzony przepis na ciasto kokosowe z mascarpone, budyniem i krakersami. Ciastka kakaowe z białą czekoladą przełożone pyszną masą mleczną i wiórkami kokosowymi. Przepis na ciasto kokosowe jest bardzo prosty. Wystarczy

Dieta moja pasja
Stefanka na herbatnikach z truskawkami 317

pracy, które zostały nim poczęstowane.  Polecam Wam to ciasto z całego serca. Będzie świetnym deserem do świątecznej kawy. Masa grysikowa: 1,1 l mleka 3/4 szkl kaszy manny błyskawicznej 200 g masła 1 szkl cukru 3 czubate łyżki kakao Dodatkowo: duża paczka herbatników (ok 300 g) 2 galaretki truskawkowe kilkanaście truskawek W garnku rozpuścić masło, dodać cukier, kakao, wymieszać(...)czasu aż masa zgęstnieje. Formę (21x21cm) wyłożyć folią aluminiową, ułożyć na spodzie warstwę herbatników, wylać 1/3 masy grysikowej. Czynność powtórzyć 3 razy. Ostatnią warstwą mają być herbatniki. Ciasto ostudzić. W międzyczasie rozpuścić galaretki w 1/2 l gorącej wody. Truskawki umyć, osuszyć, obrać. Przekroić na pół i poukładać na herbatnikach. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na wierzch ciasta. Odstawić do lodówki

Smakołyki Asi
Świąteczny piernik czekoladowy z mango 161

termoobiegiem  przez około 35 min (do suchego patyczka). Po wystudzeniu odkrój  brzegi ciasta tak by powstał kwadrat. Odkrojone brzegi  pokrój w drobną kostkę.  Mango odsącz z zalewy i pokrój je w kostke wielkości zblizonej do kostki piernikowej. Galaretkę  rozpuść w 150 ml wody z dodatkiem łyżki cukru(...)Odstaw  do ostudzenia. Ubij kremówkę, wymieszaj ją z serkiem mascarpone, sokiem cytrynowym i skórką cytrynową  po czym  wymieszaj masę z  t ężejącą galaretką. Wyłóż na  ciasto połowę  masy. Na górze ułóż pozostałą masę  przekładając ją  kostką piernikową i kostką mango. Polej ciasto polewą czekoladową i udekoruj owocami physalis. Odstaw ciasto w chłodne

Gotuj Sam!
Malinowa chmurka nie co inaczej -jedno z najpyszniejszych ciast po karpatce 150

ciasto 200g masła 6 żółtek 300g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru wszystko razem wyrobić na jdnolitą masę i dać na godzinę do lodówki ciasto przeznaczone na dużą blachę 26na 33 Po godzinie rozwałkować i wyłożyć blaszkę ,ciasto nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika na ok30 min podpiec. Gdy ciasto upieczone rozpuścić 4 galaretki(...)czerwone wedle przepisu ,.jak mamy mrożone maliny to wkladamy je do galaretki ,ja dałam ok 700g .Galaretkę dałam na 30 min do zamarażalnika żeby mi się szybciej zgęstniała .Gdy już jest wylewamy na ciasto i dajemy do lodówki. Teraz potrzebujemy 1 litr śmietany 36 % 500 gram serka maskarpone ,3 lyżki cukru pudru śmietanę ubijamy z cukrem pudrem pod koniec dodajemy

Moje Wyroby
Ciasto skubaniec sypany – warstwowy 132

Efektowne, bardzo proste wykonaniu ciasto skubaniec sypany – warstwowy, to nasza propozycja, żeby zaskoczyć gości jego bogactwem smaku i pięknym wyglądem. Doskonałe ciasto na weekend , a także do codziennej kawy . Ciasto bez wątpienia przykuwa uwagę delikatną różową pianką, która świetnie kontrastuje z pozostałymi składnikami. Pomiędzy słodką pianką i kakaowym ciastem napotkamy aroniowy dżem, który swoim kwaskowym smakiem idealnie przełamuje(...)pysznego ciasta, którego przygotowanie nie pobrudzi Ci rąk, ani pełnej zmywarki do naczyń. To nasz przepis jest właśnie dla Ciebie! Bez wątpienia ciasto odwdzięczy Ci się niebanalnym smakiem i wyglądem. Zapewniamy, że wielokrotnie będziesz wracać do tego przepisu. Polecamy. Ciasto skubaniec sypany – warstwowy Składniki: 2 szklanki mąki 4 jajka 100 gr. masła 2 łyżki cukru waniliowego 1 galaretka wiśniowa

Kuchnia Na Wypasie
Babka galaretkowiec - kolorowe ciasto na zimno 156

Galaretkowiec to ciasto na zimno, które uwielbiają dzieci. Kolorowe galaretki otulone białą masą zachęcają do jedzenia 😋 Aby galaretkowcowi dodać nieco wielkanocnego charakteru, przygotowałam go w formie do pieczenia babki (z kominem). Oczywiście możecie wykorzystać inne smaki galaretek - ważne, aby kolory lekko ze sobą kontrastowały. Jestem pewna, że takim ciastem na zimno zaskoczycie gości. Zachęcam do przygotowania.  Składniki(...)Pozostałe galaretki rozpuścić w 1 szklance wody (każdą osobno!) i pozostawić do zastygnięcia. Następnie kolorowe galaretki pokroić w zgrabne kostki. Do formy przekładać kostki galaretek (różne kolory) i stopniowo zalewać je białą masą. Ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Kroić po całkowitym stężeniu białej masy.  Uwaga: - jeżeli do babki wykorzystacie zwykłą metalową formę to blachę z ciastem

Ugotować
Ciasto z kiwi, cytrynową pianką i galaretką 240

papierem do pieczenia. Wylepić ciastem spód. Piec w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Pianka: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 opakowania kisielu cytrynowego bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju Ponadto: owoce kiwi - 8-10 sztuk 2 galaretki o smaku kiwi Kiedy(...)obrane i przekrojone na pół kiwi, a na nich ubitą pianę. Wyrównać powierzchnię. Piec w temperaturze 175ºC przez około 30 minut. Po ostudzeniu wylać rozpuszczoną, tężejącą galaretkę na wierzch ciasta i schłodzić

Czerwień i błękit
Ciasto malinowy kubuś bez pieczenia 123

Ciasto na biszkoptach, z masą kubusiową, delikatną malinową pianką, delicjami, malinami i galaretką, czyli MALINY na 110% ! ;) Idealne ciasto na letnie spotkania i na weekendowy deser. Składniki : na dużą blachę opakowanie biszkoptów, 1200 ml soku Kubuś (malina marchew jabłko), 600 ml śmietany 30%, łyżka cukru pudru. 2 budynie malinowe, 4 galaretki malinowe, 2 opakowania delicji malinowych, ok 200 g świeżych(...)śmietanę wraz z cukrem pudrem. Następnie dodajemy małym strumieniem ostudzoną galaretkę cały czas miksując, ale już na wolniejszych obrotach. Na masę kubusiową wykładamy delicje, a następnie malinową bitą śmietanę i maliny. Wkładamy do lodówki. W tym czasie rozrabiamy pozostałe 2 galaretki, studzimy. Gdy będzie już zima, przelewamy na ciasto. Wkładamy do lodówki na kilka godzin - najlepiej min. 12, żeby warstwy

Lena Gotuje
sernik pomarańczowy na biszkopcie 186

ciasto się nie spali. Wolimy taką wersje sernika niż na kruchym cieście. Ostatnio w moje ręce wpadło wiadereczko serka pomarańczowego więc nie mogłam nie zrobić sernika z galaretką i pomarańczami. Ciasto w sam raz na upały-  orzeźwiające i nieprzesłodzone.  * Jeśli nie macie serka pomarańczowego, możecie użyć zwykłego serka na sernik a do masy dodać skórkę otartą z dwóch(...)pomarańczowego  5 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki  cukru pudru z wanilią ( użyłam Master Cook ) 120 g stopionego masła dodatkowo: 400 ml soku pomarańczowego 2 opakowania galaretki pomarańczowego 2 pomarańcze Dno i boki foremki wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotować biszkopt: białka ubić na sztywno. Następnie nadal ubijając wsypywać po trochę cukru a na końcu żółtka. Mąkę, kakao

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto serowo-kokosowe 114

znaleziony w starych zapiskach. Jeśli lubicie kokosowe klimaty to ciasto będzie Wam na pewno smakowało.  * foremka 25*34 cm lub mniejsza Składniki: 200 g cukru pudru 100 g masła 7 jajek 1 torebka budyniu waniliowego 250 g mielonego białego sera 200 g drobnego kokosu puszka brzoskwiń  2 galaretki brzoskwiniowe Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem pudrem(...)zmiksować. Z białek ubić pianę i delikatnie wmieszać w ciasto. Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 40 minut. Wystudzić. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody. Na cieście ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowy Budyniowiec / Chocolate Pudding Cake 105

czekoladowe ciasto budyniowe  było wyższe i troszkę inne w smaku, możecie na budyń wylać warstwę galaretki z owocami. Wtedy możecie zrezygnować już z polewy. Jeśli nie lubicie galaretki, takie czekoladowe ciasto na zimno będzie dobrze smakować z brzoskwiniami wyłożonymi pod warstwę budyniową. Jeśli wolicie miękkie i delikatne owoce (na przykład maliny czy truskawki), lepiej nałożyć je na wierzch ciasta

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania