ciasto z ciasta francuskiego - 3180 przepisów (strona:75/212)

88 przekąsek i napojów dla kibica 316

czerwoną cebulą Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Smażona kiełbasa z warzywami Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Woda mandarynkowo - miętowa

Moja smaczna kuchnia
45 przepisów na Karnawał 2016 159

kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem

Moja smaczna kuchnia
100 przepisów na Sylwestra 1331

Coutances podany z bukietem sałat  Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet jeżynowy z białym winem Sorbet truskawkowy Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Truskawkowy koktajl na maślance

Moja smaczna kuchnia
40 śniadań na ciepło 1914

pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem

Moja smaczna kuchnia
19 przekąsek dla kibica 137

masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sorbet jeżynowy z białym winem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Zimowe tosty

Moja smaczna kuchnia
18 dań na wrzesień 147

cieciorką i papryką Knedle ze śliwkami Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Sałatka z kolorowymi pomidorkami Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi

Moja smaczna kuchnia
Co jeść w podróży? 154

Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zielone babeczki z pecorino Sałatka

Moja smaczna kuchnia
21 przepisów na kolację, na ciepło! 23412

cebulą w natce pietruszki Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą  Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino

Moja smaczna kuchnia
Francuska przystawka z buraczkami i śledzikiem 190

Śledzie lubią towarzystwo buraczków, a buraczki śledzi - to bardzo zgrany i smaczny duet, dziś w towarzystwie serka Apetina i ciastka francuskiego. Całość tworzy niepowtarzalną przekąskę. 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie serka Apetina Pesto i Rukola 1 mały buraczek 1 słodkie jabłko sok z połówki cytryny 1 płat śledzia z oleju sól, pieprz, cukier 1 żółtko Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty o wymiarach ok. 7x7 cm. Z połowy powstałych  kwadratów wyciąć tzw. okienko, czyli mniejszy kwadrat o wymiarach ok 4x4 cm. Brzegi połowy kwadratów bez okienka posmarować żółtkiem rozmieszanym z wodą i na takie kwadraty przyłożyć kwadraty z okienkami, nie należy jednak przyciskać, bo nam ciasto nie wyrośnie. Ciastka pieczemy w nagrzanym piekarniku

Jadło i czytadło
Ciastka francuskie z serem camembert i żurawiną 172

ciastem francuskim można zrobić wszystko, ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia. Dziś proponuje nadzienie z sera pleśniowego i żurawiny. Smacznego! :)   /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding(...)Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciastka francuskie z serem camembert i żurawiną Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Około 50g suszonej żurawiny 1 opakowanie sera camembert Jajko Sposób wykonania: Ciasto podzielić na kwadraty(wielkość wedle upodobań). Na każdy położyć plasterek sera   i trochę żurawiny. Przykryć

Smaki Natalii
Rogaliki z pastą jajeczną 165

też tak macie? Przychodzi wieczór. Cisza ,spokój , tylko telewizor bębni . Patrząc na te niekończące się powtórki chce się coś przekąsić lekkiego bo noc . W takiej sytuacji wykorzystuje ciasto francuskie gotowe. Skladniki 10 szt ! opakowanie ciasta francuskiego 6 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie jajka drobno siekam, rozgniatam, każdy ma swoją technikę rozdrabniania jajek . Można

Eli Gotowanie
Parowki z nadzieniem w ciescie francuskim 200

mawia moja kolezanka Danusia- z ciasta francuskiego mozemy zrobic wszystko, dlatego zainspirowala mnie do zrobienia dzisiejszej kolacji. Parowki z nadzieniem w ciescie francuskim.       Szykujemy farsz: Scieramy pieczarki na tarce, miekki ser, I kroimy szczypiorek Ciasto francuski krojemy na szesc prostokatow. Kladziemy farsz I parowke. Skladamy I przysciskamy boki- do sklejenia. Parowki kladziemy na forme

Smaki Edyty
Przekąska z oliwek w cieście francuskim 687

zbliża się Sylwester, to taka przekąska będzie w sam raz na przyjęcie.  Poza tym bardzo pasuje do piwa :) Składniki: słoik oliwek zielonych nadziewanych masą paprykową 1 ciasto francuskie 1 jajko drewniane patyczki do szaszłyków Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na paski o szerokości oliwek Każdy pasek złożyć na pół i zaznaczyć środek Na środku paska położyć oliwkę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tarta z porem i boczkiem 167

Uwielbiam tarty ze słodkim nadzieniem i warzywnym, przeważnie robię na kruchym spodzie tym razem zrobiłam na francuskim. Tarta z porem i boczkiem - 1 op. ciasta francuskiego - 2 pory - 150 g wędzonego boczku - 2 jajka - 3 łyżki śmietany 18% - tymianek - sól - pieprz - oliwa - masło Przygotowanie: Boczek kroimy w małe plasterki i smażymy na oliwie. Por myjemy, kroimy w plasterki(...)dusimy na maśle. Boczek i por odstawiemy do ostudzenia. Formę na tartę smarujemy masłem, wkładamy do środka rozwałkowane ciasto francuskie, nadmiar obcinamy. Jajka ubijamy trzepaczką, dodajemy śmietanę i przyprawy dokładnie mieszamy. Przygotowany wcześniej boczek i por przekładamy do masy jajecznej i całość wylewamy na przygotowane ciasto. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około

Kulinarne życie
Paluchy z parmezanem-błyskawiczne 173

delikatne,a przygotowanie ich zajmie zaledwie kilka minut. Okrawki jakie mi pozostaly po wycieciu rybek,ponakladalam jeden na drugi i wywalkowalam prostokat na lekko omaczonym blacie. Skladniki: ciasto francuskie z rolki ( u mnie z okrawkow) starty parmezan moze byc rowniez mak lub sezam sol gruba morska 1 zoltko rozmacone z  lyzka mleka   Wykonanie: Przygotowany blat ciasta francuskiego (pozostawic na papierze,gdy uzywamy nowego ciasta z rolki) posmarowac rozmaconym jajkiem.Rozrzucic starty parmezan wymieszany z sola.Walkiem lekko docisnac ser.Przy pomocy radelka pociac blat na 1,5-2 cm pasy. Kazdy pas ujac za dwa konce i skrecic 2 razy wzdluz osi.Powstanie paluch-zawijas.Zwiniete paluchy ukladac na blaszce wylozonej papierem do pieczenia zachowujac odstepy.Piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!