ciasto z ciasta francuskiego - 3180 przepisów (strona:76/212)

Ciastka francuskie z serem camembert i żurawiną 157

ciastem francuskim można zrobić wszystko, ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia. Dziś proponuje nadzienie z sera pleśniowego i żurawiny. Smacznego! :)   /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding(...)Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciastka francuskie z serem camembert i żurawiną Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Około 50g suszonej żurawiny 1 opakowanie sera camembert Jajko Sposób wykonania: Ciasto podzielić na kwadraty(wielkość wedle upodobań). Na każdy położyć plasterek sera   i trochę żurawiny. Przykryć

Smaki Natalii
Rogaliki z pastą jajeczną 151

też tak macie? Przychodzi wieczór. Cisza ,spokój , tylko telewizor bębni . Patrząc na te niekończące się powtórki chce się coś przekąsić lekkiego bo noc . W takiej sytuacji wykorzystuje ciasto francuskie gotowe. Skladniki 10 szt ! opakowanie ciasta francuskiego 6 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie jajka drobno siekam, rozgniatam, każdy ma swoją technikę rozdrabniania jajek . Można

Eli Gotowanie
Parowki z nadzieniem w ciescie francuskim 187

mawia moja kolezanka Danusia- z ciasta francuskiego mozemy zrobic wszystko, dlatego zainspirowala mnie do zrobienia dzisiejszej kolacji. Parowki z nadzieniem w ciescie francuskim.       Szykujemy farsz: Scieramy pieczarki na tarce, miekki ser, I kroimy szczypiorek Ciasto francuski krojemy na szesc prostokatow. Kladziemy farsz I parowke. Skladamy I przysciskamy boki- do sklejenia. Parowki kladziemy na forme

Smaki Edyty
Przekąska z oliwek w cieście francuskim 668

zbliża się Sylwester, to taka przekąska będzie w sam raz na przyjęcie.  Poza tym bardzo pasuje do piwa :) Składniki: słoik oliwek zielonych nadziewanych masą paprykową 1 ciasto francuskie 1 jajko drewniane patyczki do szaszłyków Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na paski o szerokości oliwek Każdy pasek złożyć na pół i zaznaczyć środek Na środku paska położyć oliwkę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tarta z porem i boczkiem 147

Uwielbiam tarty ze słodkim nadzieniem i warzywnym, przeważnie robię na kruchym spodzie tym razem zrobiłam na francuskim. Tarta z porem i boczkiem - 1 op. ciasta francuskiego - 2 pory - 150 g wędzonego boczku - 2 jajka - 3 łyżki śmietany 18% - tymianek - sól - pieprz - oliwa - masło Przygotowanie: Boczek kroimy w małe plasterki i smażymy na oliwie. Por myjemy, kroimy w plasterki(...)dusimy na maśle. Boczek i por odstawiemy do ostudzenia. Formę na tartę smarujemy masłem, wkładamy do środka rozwałkowane ciasto francuskie, nadmiar obcinamy. Jajka ubijamy trzepaczką, dodajemy śmietanę i przyprawy dokładnie mieszamy. Przygotowany wcześniej boczek i por przekładamy do masy jajecznej i całość wylewamy na przygotowane ciasto. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około

Kulinarne życie
Paluchy z parmezanem-błyskawiczne 155

delikatne,a przygotowanie ich zajmie zaledwie kilka minut. Okrawki jakie mi pozostaly po wycieciu rybek,ponakladalam jeden na drugi i wywalkowalam prostokat na lekko omaczonym blacie. Skladniki: ciasto francuskie z rolki ( u mnie z okrawkow) starty parmezan moze byc rowniez mak lub sezam sol gruba morska 1 zoltko rozmacone z  lyzka mleka   Wykonanie: Przygotowany blat ciasta francuskiego (pozostawic na papierze,gdy uzywamy nowego ciasta z rolki) posmarowac rozmaconym jajkiem.Rozrzucic starty parmezan wymieszany z sola.Walkiem lekko docisnac ser.Przy pomocy radelka pociac blat na 1,5-2 cm pasy. Kazdy pas ujac za dwa konce i skrecic 2 razy wzdluz osi.Powstanie paluch-zawijas.Zwiniete paluchy ukladac na blaszce wylozonej papierem do pieczenia zachowujac odstepy.Piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki rybne ze szpinakiem 291

Przygotuj: Świeża ryba (ja użyłem pstrąga łososiowego – 1 porcja ok 200g) Ok. 400g szpinaku 100g. sera feta 4 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Ciasto francuskie Jajko Zioła prowansalskie Sól Pieprz Do przygotowania tego dania użyłem ryby dostarczonej przez Świeża-Ryba.pl Zaczynamy od przygotowania szpinakowego farszu. Szpinak mrożony trzeba rozmrozić i odsączyć z namiaru wody. Ząbki czosnku przeciskamy przez(...)kroimy w paski. Ja użyłem pstrąga łososiowego. Jest tańszy niż łosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy pasek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę. Następnie nakładamy ostudzony farsz i całość zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

MarcinChef
Proste ciasteczka truskawkowe 189

Dziś początek truskawkowego weekendu na ciastkożercach (trzeba korzystać póki jeszcze są!). Ekspresowa i pyszna propozycja: ciasteczka-pierożki truskawkowe z ciasta francuskiego. Poziom trudności przepisu: niemal zerowy, a efekt gwarantowany :)   Składniki: gotowe ciasto francuskie truskawki cukier puder   Truskawki myjemy i układamy na ściereczce, żeby wyschły.   Ciasto wyciągamy z lodówki i rozwałkowujemy podsypując w razie potrzeby

Ciastkozercy
Błyskawiczne ciasteczka z nutellą. 120

Witajcie :) zapraszam na błyskawiczne  ciasteczka z Nutellą. Uwielbiam ciasto francuskie bo można z niego przygotować szybko różne pyszne cudeńka.Dzisiejsze ciasteczka dołączam do akcji Błyskawiczny Piątek Zapraszam :) Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego Nutella cukier puder do oprószenia Wykonanie :   Z ciasta wykrawamy po dwa równe krążki, na jednym nakładamy po łyżeczce nutelli i przykrywamy drugim

Sama słodycz i szczypta chili
Wytrawne ślimaczki z szynką szwarcwaldzką 166

szynkę szwarcwaldzką bo chodziła za mną i wołała: "Weź mnie!". No to wzięłam... I wczoraj, w ramach zwolnienia lekarskiego i może trochę z nudów, wymyśliłam wytrawne ślimaczki z ciasta francuskiego. Dużo zdjęć mi wyszło :) ale pomyślałam, że skoro już poświęciłam czas na pstrykanie - to je umieszczę. Będzie smaczniej ;) Składniki: 1 ciasto francuskie 100 gramów szynki szwarcwaldzkiej ketchup

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI- IDEALNE DO BARSZCZU 228

zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Podajemy na ciepło do filiżanki czerwonego czystego barszczu. Dla leniwych i zabieganych polecam moją drugą wersję krokiecików. Z ciasta francuskiego. Przepis znajdziecie tutaj: PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO I BARSZCZ WIGILIJNY

Z Majeczką w kuchni
Grecki placek ryżowo - szpinakowy - Spanakopita 180

Robiłam już kiedyś ten placek tylko z ciastem francuskim [ klik ] . Oryginalna spanakopita jest z ciastem filo i tym razem tak właśnie zrobiłam. No i teraz mam porównanie czyli chrupiące placki ciasta filo mnie urzekły, polecam wypróbujcie koniecznie ale ten z ciastem francuskim też jest przepyszny. Grecki placek ryżowo - szpinakowy - Spanakopita. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Niezdrowa kolacja ;) parówki z serem w cieście 190

Dzisiaj szybka kolacja dla głodnych i spragnionych fasfood'owego jedzenia :) Składniki: - 4 parówki (wege) - 4 plastry wege sera, - ciasto francuskie. Wykonanie: Każdą parówkę owinąć w plaster sera i kawałek ciasta francuskiego, ja to zrobiłam na dwa sposoby, dwie parówki owinęłam po prostu w prostokąt z ciasta, a do pozostałych dwóch wycięłam 2 cm paski ciasta

Co na wege obiad?
Sałatka we francuskich kokilkach 325

opakowania gotowego ciasta francuskiego 1 jajko dowolna sałatka Sałatka we francuskich kokilkach, to bardzo prosty sposób na zaserwowanie zwykłej sałatki w efektowny sposób. Rozpakowujemy ciasto francuskie. Rozkładamy je równomiernie na blat i wycinamy najpierw duże jednolite kółka (ja wycięłam 6 szt.) a następnie takiej samej średnicy kółka ale wycięte w środku mniejszą foremką lub szklanką (tym razem

Świat Domowej Kuchni
Tarta z łososiem na szpinaku 135

Łosoś to zdecydowany mój nr 1 wśród ryb. Kocham pod każdą postacią, czy ma to byś sushi, wędzony, pieczony, gotowany... niebo w gębie. Dzisiaj szybka tarta na cieście francuskim z grzecznym wędzonym łososiem na szpinaku. Składniki: płat ciasta francuskiego ok 250g wędzonego łososia ok 400g szpinaku (u mnie mrożony) 2 ząbki czosnku 2 pomidory sól, pieprz Przygotowanie: Ciasto

ChilliJemy