ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:119/932)

Pudding chia z bananem. 107

Pudding chia z bananem. Wystarczy kilka składników aby cieszyć się pysznym deserem z bananem i nasionami chia . To zdrowy deser naładowany białkiem i składnikami odżywczymi

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto z makiem na maślance 535

Składniki: Ciasto: 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy  1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka olejku waniliowego 2 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wierzch: puszka gotowej masy makowej 2 białka Kruszonka: 10 dag margaryny 10 dag mąki 10 dag cukru Wykonanie: miksujemy następujące składniki: jajka z cukrem pudrem oraz(...)końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksowaną masę wylewamy na dużą  prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Masę makową należy wymieszać z ubitymi wcześniej białkami i wykładamy na ciasto. Z podanych składników na kruszonkę szybko zagniatamy ciasto i wykładamy ją na sam koniec na górę ciasta. ( można kruszonkę zrobić na samym początku i włożyć na jakiś

W Moim Magicznym Domu
Czekoladowe naleśniki 170

dodajemy 2 żółtka i mieszamy aż rozpuszczą się ,teraz wsypujemy mąkę . Partiami ,cały czas mieszamy. Ciasto mysi mieć gęstość greckiego jogurtu. Krok 3 .  Z białek ubić piane i dodać do ciasta . Ciasto musi mieć gęstość zwykłego naleśnikowego ciasta .Dodajemy oliwę . Jeśli jest gęste można dodać trochę wody gazowanej. Smażymy naleśniki. Krok 4 . Z sera cukru i śmietany

Eli Gotowanie
Czekoladowy tort Goplana 180

szklanka naparu z czarnej herbaty 4 łyżeczki brązowego cukru 150 ml likieru migdałowego DEKORACJA: Ażurki z deserowej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady z fistaszkami Goplana PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Oddzielić  żółtka od białek, białka ubić z cukrem na lśniącą pianę połączyć z żółtkami. Mąkę pszenną przesiać przez sito razem z proszkiem do pieczenia oraz czekoladowym budyniem(...)kakao, dodawać po łyżce do masy, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką do połączenia, ciasto wylać do wyłożonej papierem tortownicy –samo dno o wym 26 cm Piec 30 minut w temp 160*c.Zimne ciasto przeciąć wzdłuż na połowę-najlepiej jest upiec dzień przed złożeniem torcika, wtedy idealnie się kroi. Masa czekoladowa: Kremówkę przelać do rondelka, podgrzać prawie do wrzenia, dodać połamaną czekoladę

Wanilia i Kardamon
Tort z bitą śmietaną i galaretką na dwukolorowym cieście 215

wody) - gotową wylej na blaszkę o wymiarach takich samych jak pieczone później ciasto (tj. np.24 cm x29 cm) i odstaw do ostudzenia. Teraz przejdź do pieczenia ciasta.  Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Ubij pianę z białek, pod koniec ubijania wsyp cukier i ubijaj, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Żółtka wymieszaj z octem, proszkiem(...)pieczenia i dodaj je do ubitej piany, następnie delikatnie mieszając całość, wsyp przesianą mąkę. Odlej 3/4 ciasta, do pozostałej części dodaj kakao i wodę. Na średnią blaszkę (np. o wymiarach 24 cm x 29 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wykładaj na zmianę ciasto - raz jasne - raz ciemne i piecz je około 30-40 minut w temp. 170 - 180 stopni

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ciasto Hukzulka 275

kruchego ciasta z bezą i kremu na bazie masy kajmakowej. Jest przepyszne, słodziutkie i sycące. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Hukzulka może wyglądać na nieco pracochłonne i trudne. Tak naprawdę jest to bardzo łatwe i przyjemne w przygotowaniu ciasto. Należy postępować zgodnie z instrukcją, którą dla Was przygotowałam poniżej. Ciasto Hukzulka to jedno z najsmaczniejszych ciast, jakie(...)jednolite ciasto. Możemy zrobić to ręcznie lub za pomocą robota. Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Z każdej z nich odcinamy około 1/4 i wstawiamy do zamrażarki. Dwie blaszki o wymiarach 24×24 wykładamy papierem do pieczenia i posypujemy mąką. Następnie wykładamy na nie ciasto, każdą część na osobną blaszkę. Możemy wylepić ciasto za pomocą dłoni

Przepiski.pl
Malinowa chmurka - kruche ciasto, z galaretką malinową, kremem śmietanowym i bezą 533

płatków migdałowych Wykonanie tradycyjne: Wykonania ciasta kruchego: Składniki na ciasto kruche (poza żółtkami) ugnieść. Na końcu dodać żółtka. Masa powinna być jednolita. Można ją szybko zagnieść rękami lub zrobić to w mikserze.   Z ciasta uformować kulkę, którą owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 60 minut.   Po tym czasie ciasto wyłożyć na blachę pokrytą papierem(...)galaretkę i na krem wyłożyć bezę. Wykonanie w Thermomixie: Wykonania ciasta kruchego: Składniki na ciasto kruche umieścić w naczyniu miksującym i wymieszać 30s., obr. 4. Ciasto wyjąć i uformować z niego kulkę, którą owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 60 minut.   Po tym czasie ciasto wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię. Włożyć

Mania Wypiekania
Styropian - czyli sernik bez sera. 181

masę jogurtową : 800 g jogurtu naturalnego 2 cukry waniliowe 1 szklanka cukru pudru 210 g wiórek kokosowych 5 białek 2 budynie waniliowe Winiary 3/4 szklanki jagód ( mogą być mrożone)     Blaszka o wymiarach 24/30 cm  Wykonanie ciasta kruchego : Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, cukier waniliowy,żółtka i startą(...)równe części, jedna ma być większa. Przełożyć do woreczków i włożyć do zamrażarki na 1 godzinę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , na spód zetrzeć ciasto na tarce o dużych oczkach.  Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem pudrem . Jogurt wymieszać mikserem z cukrem waniliowym, budyniami i wiórkami kokosowymi, następnie dodać ubitą pianę z białek

Sama słodycz i szczypta chili
Tradycyjna szarlotka domowa 241

jabłek ( dałam papierówki) 1 cukier waniliowy 12 łyżek cukru 1 łyżkę rodzynek ( ja dałam żurawinę ) 1 łyżeczka cynamonu Składniki na pianę: 3 białka 1/4 szklanka cukru Sposób wykonania Z podanych składników na ciasto zagnieść szybko ciasto, podzielić na dwie części, zawinąć w folię i schłodzić w   przez 30 minut. Przygotować masę jabłkową:  Jabłka obrać i pokroić(...)białek i 1/4 szklanki cukru ubić sztywną pianę. Na podpieczony spód wyłożyć masę jabłkową a następnie ubitą pianę. Wyjąć drugą część ciasta z lodówki i rozwałkować lub zetrzeć na tarce na pianę z białek. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Mazurek z masą orzechową i czekoladą 262

gorzkiej czekolady,  garść orzechów włoskich ,  3 białka,  1/2 szklanki cukru,  szklanka płatków owsianych. Czekoladę posiekać i rozłożyć na gorącym cieście. Posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Rozsmarować gotową masę orzechową. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Dodać płatki owsiane, delikatnie wymieszać szpatułką. Pianę rozsmarować na wierzchu ciasta. Piec około 15-20 minut

Z miłości do słodkości
Cycki murzynki 213

polecam z całego serca. Lekko wilgotne, makowo-białkowe z masą, moczonymi biszkoptami i polewą czekoladową:) Niebo w gębie:D Ciasto:  15 dag maku 15 dag wiórek kokosowych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 białek 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka Masa: 1/2 litra mleka  6 żółtek 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka(...)maku dodaję wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia. białka ubijam na sztywną pianę dodając po trochu cukier. Do ubitych białek dodaję po łyżce mieszankę makową. Ciasto przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C na 35 min. Upieczone wyjmuję i studzę. Masa

Ciasteczkowy Potwór
Targaniec 1129

kakao, wykładamy na stolnicę i wyrabiamy ciasto. Oczywiście pamiętamy, by mąką przesiać, wówczas nasze ciasto będzie lepsze :) Gotowe ciasto dzielimy na trzy części. Jedna część pozostaje jasna (będzie na spód blachy), a dwie części ciasta łączymy z kakao i wyrabiamy na jednolite ciasto. Kakaowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki.  Jasne ciasto wykładamy na mocno natłuszczoną blachę i smarujemy(...)powidłem. Na powidło ścieramy na tarce połowę kakaowego ciasta i układamy wiśnie. Z 7 białek i szklanki cukru ubijamy pianę i dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Pianę wylewamy na wiśnie, posypujemy szklanką posiekanych orzechów i ścieramy na to połowę ciemnego ciasta. Placek pieczemy w 160 stopniach, około 45 minut

Lawendowe Niebo
Murzynek z masą jogurtową 53539

cały czas mieszając , do chwili gdy powstanie gęsta jednolita masa. Do ostudzonej masy dodac żółtka, miksując. Wsypac mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Białka ubic , dodawac do ciasta, delikatnie mieszając łyżką. Blaszkę o wymiarach 26 x 36 cm, wyłożyc papierem do pieczenia i wysmarowac tłuszczem . Ciasto wyłożyc do foremki. Piec ok. 40 minut w temp

Słodkości i nie tylko
Ciasto makowo – jabłkowe 333

utrzeć do białości. Ucierając dodać grysik wymieszany z proszkiem do pieczenia. Następnie do ciasta dodać mak, starte jabłka, bakalie lekko oprószone mąką i dokładnie wymieszać łyżką. Białka ubić i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Piec w 180 stopniach C ok 1 godziny. Po wystudzeniu ciasto oblać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.     Kategoria: Ciasta

kuchcikownia
Pijak-Cycki Murzynki 471

Nazwy choć śmieszne to ciasto przepyszne no i nie dla dzieci gdyż zawiera alkohol;) BISZKOPT: 4 jajka 8 łyżek cukru kryształu 1 cukier wanilinowy 8 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 8 łyżek oleju Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier kryształ i cukier wanilinowy i miksujemy, aż się cukier rozpuści. Następnie dodajemy żółtka chwilę miksujemy(...)łyżką najlepiej drewnianą. Tak przygotowaną masę wlewamy do blaszki  wyłożonej papierem i pieczemy ok 15 min w 170* Do tzw. suchego patyczka. Biszkopt studzimy.  CIASTO MAKOWO-KOKOSOWE 6 białek 1/2 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1/2 szklanki suchego maku Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier. Miksujemy aż się rozpuści

Moje Słodkie Piekiełko
Drożdżówki z serem 162

jajecznej ostudzone mleko ciągle ubijając. Gdy masa będzie jednolita dodajemy drożdże i przesianą mąkę – zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto ( ja robię to robotem kuchennym z końcówką do ciasta drożdżowego) odstawiamy na około 1-2 h do podwojenia objętości.Po tym czasie ciasto ponownie zagniatamy z dodatkiem łyżki mąki, następnie tworzymy małe bułeczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia(...)miksera, ja jednak użyłam łyżki.Robimy także kruszonkę – do zimnego masła dodajemy cukier i mąkę i zagniatamy opuszkami palców – możemy użyć miksera z końcówką do ubijania białek. Gotową kruszonkę (kawałki pozlepianego ciasta) odstawiamy.Każdą bułkę ugniatamy po środku denkiem od wąskiej szklanki i nakładamy na nią około łyżeczki sera.Gotowe bułeczki smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy wcześniej przygotowana

Słodkie Przyjemności
Pani Walewska 475

mąki 1 cukier waniliowy     3 łyżki masła Beza : 6 białek  1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1 duża paczka płatków migdałowych 2 małe słoiczki powideł śliwkowych    po 280 g.   Wykonanie : Z podanych składników na kruche ciasto zagnieść ciasto , podzielić na pół , zawinąć  w folię i odłożyć(...)lodówki na około 15  minut. 2 duże blaszki  wyłożyć spód papierem do pieczenia.  Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć spód blaszki. Wierzch ciasta posmarować 1 słoiczkiem powideł . Białka na bezę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, na końcu dodać mąkę ziemniaczaną. Podzielić na pół , jedną połowę wyłożyć na powidła i równo rozsmarować , wierzch posypać migdałami

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto z truskawkami 192

szkl cukier waniliowy -1 opak margaryna palma -200 g mąka ziemniaczana -1 łyżka sól proszek do pieczenia -1 opak tłuszcz cukier puder do posypania ciasta truskawki Sposób przygotowania: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem waniliowym. Pianę z cukrem ubić na sztywno, dodać masę żółtkową i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, na wolnych(...)obrotach miksera dobrze wymieszać. Brytfannę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto. Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć, obsypać mąką. Na cieście ułożyć truskawki. Wstawić do piekarnika, piec 35 minut w 170 stop. Upieczone ciasto ostudzić, posypać cukrem pudrem (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Torcik orzechowo - czekoladowy 178

gorzkiej czekolady kostka masła 200 ml  mleka 15 dag cukru 50 ml wódki Dodatkowo: kawałki orzechów starta gorzka czekolada (ok. 40 g.) Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Wsypujemy partiami cukier i ubijamy aż masa będzie lśniąca. Nie ubijania wlewamy po jednym żółtku. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem(...)pieczenia i kakao. Na końcu wsypujemy orzechy. Całość delikatnie i dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną (ja użyłam tartej bułki). Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Gdy ciasto będzie w piekarniku przygotowujemy krem. Krem: mleko gotujemy z cukrem przez około 15 minut, aż masa nabierze konsystencji rzadkiego syropu. Wówczas

My simple kitchen