ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:693/901)

Koktajl ZMIERZCH z ŻEŃ-SZENIEM 294

Wieczór to często najlepsza pora dla naszej aktywności. Czujemy się bardziej energiczni, lepiej nam się myśli i też lepiej na nas działają przeróżne suplementy. Koktajl w

Kuchnia PROzdrowotna
Pierś kaczki pieczona w rozmarynie i oregano 144

Słyszałem, że przygotowanie kaczki to zmora nie jednego kucharza.Ja kucharzem nie jestem. Ale jeść kocham i gotować również. Dziś piekłem moją pierwszą pierś z kaczki. 

kulinarnyJa
Piernik marchewkowy 153

najpyszniejszego świątecznego deseru i ciasta marchewkowego. Smakuje mocno piernikowo i korzennie, ale jest zdrowsze, bo większość ciasta to marchewka, ananas, orzechy, a cukier jest częściowo zastąpiony miodem. Właśnie to ciasto zrobię dziś z moim kuchennym pomocnikiem. Składniki: 2 jajka pół szklanki cukru 4 łyżki miodu 3/4 szklanki oleju 2 szklanki mąki po 1 łyżeczce cynamonu, przyprawy do piernika i proszku(...)proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy mokre ze stopniowo dodawanymi suchymi. Na koniec dodajemy orzechy, marchewkę i ananasa pokrojonego na kawałki. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach (góra i dół bez termoobiegu) i odstawiamy do ostudzenia, aby się nie kruszył.   Artykuł Piernik marchewkowy pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Pszenny Chleb z Ziarnami i Czarnuszką - Bardzo łatwy i długo świeży! 169

moje dziecko nie znosi, więc jak piekę dla siebie dodaję 1 łyżeczkę czarnuszki i 1 łyżeczkę nasion chia, a dla dziecka jak piekę dodaję tylko łyżkę nasion chia, bez czarnuszki. To taki mały kompromis :) No to co? Pieczemy, co nie? :) Ps. Bardzo podoba mi się jego tak jakby pajęcza skórka z wierzchu :) Składniki /blaszka(...)Wszystkie etapy widać na zdjęciu niżej. Do napuszonych drożdży wsypuję całą zawartość z mniejszej miski, czyli mąki i sól. Wszystko razem mieszam łyżką, na końcu czasami pomagam sobie dłonią, ciasto jest mocno klejące, ale takie ma być. Odstawiam je na co najmniej jedną godzinę. Ma podwoić swoją objętość. Jak już ciasto podwoi swoją objętość przekładam je do natłuszczonej blaszki keksówki

Blondynka Gotuje
Domowe Bagietki na Zakwasie 196

formowanie bagietek Każdy rulonik delikatnie rozciągam i rozpłaszczam dłońmi ( żeby ciasto się nie kleiło oprószam ciasto mąką ) i formuję bagietkę o długości blachy na której piekę ( około 35 cm ) ciasto zwijam od dłuższego boku w rulonik Tak uformowane bagietki układam luźno na blasze wyłożonej papierem do pieczenia Blachę z bagietkami nakrywam ściereczką i odstawiam do wyrośnięcia na około 1 godzinę(...)pieczenia jeszcze raz spryskuję bagietki wodą ( jeżeli nie wstawiłam naczynia z wodą do piekarnika )  W sumie piekę bagietki około 25 minut w piekarniku ogrzewanym od dołu i góry bez używania termoobiegu Domowe bagietki są już gotowe, życzę smacznego i udanych wypieków . Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Galaretkowa pianka-idealny lekki deser 237

GALARETKOWA PIANKA BARDZO TANI I LEKKI DESER-IDEALNY NA UPALNE DNI LUB NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI  SKŁADNIKI: 4 GALARETKI W RÓŻNYCH KOLORACH(IM BARDZIEJ MOCNE KOLORY TYM CIEKAWSZE CIASTO) 400 ML MLEKA SKONDENSOWANEGO NIESŁODZONEGO WODA PRZYGOTOWANIE: KAŻDĄ GALARETKĘ DZIELIMY NA PÓŁ(JA ODWAŻAŁAM SOBIE NA WADZE) PIERWSZE POŁÓWKI GALARETEK Z KAŻDEGO KOLORU JEDNĄ ROZRABIAMY Z 250ml WRZĄTKU I ZOSTAWIAMY(...)ROZRABIAŁAM PO JEDNEJ,BO ONE SZYBKO TĘŻEJĄ GOTOWY DESER ZOSTAWIŁAM NA KILKA GODZIN ,ŻEBY DOBRZE STĘŻAŁ,A NASTĘPNIE ZANURZYŁAM FORMĘ W GORĄCEJ WODZIE NA 2-3 SEKUNDY,DZIĘKI CZEMU BEZ PROBLEMU PRZEWRÓCIŁAM GO NA TALERZ BEZ WYKRAJANIA Z FORMY EFEKT JEST TEGO WART-NAPRAWDĘ

Swojskie jedzonko
Żegnamy truskawy 170

kilkoma łyżkami waniliowego cukru pudru i polałam nimi pierożki. Recenzje? Pozytywne- KonQbek docenił ciasto i rozmiar pierożków. Jeśli jednak chcecie, żeby wasze pierogi były bardzo miękkie to zróbcie ciasto tylko z mąki i wody. A wy jakie pierogi lubicie najbardziej?  Pierożki jedliśmy jeszcze dziś na śniadanie, bo 80 to liczba, która przerosła rodzinę- szczególnie, że ja nie jadłam dużo(...)leżaczku, teraz smażę posta. Takie niedziele są piękne. Dopiero teraz dopadają mnie wyrzuty sumienia, że nie pracuję- ale do tej pory mój pracoholizm spał i było mi cudownie bez niego

les mirabelles
Brownies z czarnej fasoli 160

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Ciasto wykładamy na wysmarowaną niewielką ilością oleju brytfannę i pieczemy ok. 20-30 minut, dopóki włożony do środka patyczek nie wyjdzie suchy. Wierzch ciasta powinien być twardszy, środek bardzo miękki. Po upieczeniu odstawiamy je na ok. 30 minut, aby ostygło. Po tym czasie kroimy brownies na kwadraty lub prostokąty i zjadamy, z czym tylko(...)tylko wtedy, gdy nie zapominamy o całościowym spojrzeniu na jakieś poszczególne zjawisko, jeśli nie wybieramy tego, co chcemy widzieć, a staramy się widzieć wszystko, co jest możliwe do zobaczenia, bez względu na to, jakie niesie to ze sobą konsekwencje (najczęściej emocjonalne). To prawda, że łatwiej jest powiedzieć, że dany rok był taki, czy siaki, zamiast mówić, że życie było takie

Weganizm infantylny
Szybki i prosty Sos pomidorowy 145

Na zrobienie sosu namówił mnie Kupiłam ponad 10 kg, tych pysznych pomidorków i zaczęłam działać, a żeby nie było mi smutno i żeby szybko poszło, poprosiłam

moj przepis na
Zielona baba wielkanocna 262

Już za tydzień Wielkanoc.  Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć baby, która zajmuje na nim najważniejsze miejsce. Im bardziej kolorowa i strojna, tym lepiej, w

Sajkofanka smaku
100% Blok bakaliowy 173

Nawet nie wiem jak mam nazwać ten wypiek...Najbardziej pasuje mi tu blok bakaliowy i niech tak zostanie :)Jest to najprostszy i najbardziej bogaty oraz maksymalnie

Kraina Miodem Płynąca
Tartaletki gruszkowo-orzechowe 152

Jeśli lubicie gruszki i orzechy to te tartaletki są idealne dla Was. Ja dodałam do tego zestawu ser pleśniowy, który idealnie łączy słodką gruszkę i chrupiące

UgotujmyTo.pl
Chleb z ryżem? Dlaczego nie? 148

Spadł śnieg. To już niemal koniec stycznia, a tu nagle Pani Zima przypomniała sobie o bożonarodzeniowej pogodzie. Na spacery więc zakładam wysokie kozaki, owijam się szalem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rodzaje mąk bezglutenowych 155

muszę unikać o ile producent nie był łaskaw napisać wielkimi literami że dany produkt nie zawiera glutenu.... Nawiązałam kontakt z kilkoma firmami, by ułatwić sobie poruszanie się w świecie bez glutenu...Okazało się że niektóre moje ulubione zarówno firmy jak i produkty będę mogła bezpiecznie używać nadal...a z niektórymi ostatecznie się pożegnałam ;( Ale wracając do tematu...w mojej kuchni(...)uzyskania mąki. Mąka ryżowa jest bardzo dobrym zamiennikiem dla mąki pszennej. Mąka ryżowa znajduje zastosowanie przy produkcji pieczywa oraz papieru ryżowego. Coraz częściej jest wykorzystywana do przyrządzania makaronu, ciast, placków czy ciasta naleśnikowego 3.Mąka Sojowa Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem, który staje się bardziej wyrazisty po krótkim prażeniu ziaren soi. Mąka ta jest miałka i puszysta. Wypieki wykonane

NaKońcuJęzyka
Boeuf strogonow przepis z 1963 roku 126

Po raz kolejny sięgamy do jednaj z naszych najbardziej wyeksploatowanych książek kucharskich. I bynajmniej nie dlatego, że aktualnie na rynku księgarskim nie można znaleźć nic ciekawego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania