ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:365/901)

Murzynek z orzechami i gruszkami. 124

cały czas miksujemy, dodajemy łyżkami mąkę, kakao miksując,  wlewamy powoli olej, dodajemy pokruszone orzechy i kawałki gorzkiej czekolady, do wymieszanego ciasta (na wierzch)dodajemy  pokrojone gruszki, pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku(góra/dół- bez termoobiegu) 45 min. Posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą

Kuchnia Beaty
Placuszki na serkach homogenizowanych. 188

użyłam złocisty syrop ( golden syrup ). Przygotowanie:  Przygotować odmierzone składniki. Wszystkie składniki dobrze razem wymieszać .  Na rozgrzaną patelnię nakładać ciasto ( dwie łyżki na jeden placek). Jeżeli masz grubą patelnię lub taką, na której można smażyć bez tłuszczu to tak usmaż placuszki. Natomiast jeżeli nie posiadasz takiej patelni, lekko ją naoliw. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor

W kuchni u Moniki
128. Jabłuszka pod chrupką chmurką czyli: biszkopt z papierówkami pod bezą 254

Witajcie kochani. Dzisiejszy post poświęcony jest zielonym, drobnym jabłuszkom. Kwaskowate papierówki są bezdyskusyjnie wspaniałym darem lata, a co najważniejsze wszędzie jest ich pełno.. Wspaniaje zdobyć

Symfonia Smaków
chleb z serwatką na pokrzywie 133

pokrzywy przekładamy ze stolnicy do piekarnika, najlepiej to zrobić  za pomocą specjalnej blachy do pizzy, albo dwiema szerokimi łopatkami do ciast.  W piekarniku nagrzanym do 200 stopni pieczemy bochenek przez 40-45 minut, przy pieczeniu chleba bez foremki dobrze jest na blachę piekarnika ułożyć płaską kamienną płytę i na niej umieścić bochenek, dzięki temu mamy pewność ze spód

Miód i pieprz
WEGAŃSKIE MIEJSCA: Flow Food (Białystok) 153

słodki. Jedliśmy lepsze, aczkolwiek nie był zły :) (obok leży marcepanek w ciemnej czekoladzie dostępny w Żabce) Deser. Snickers. Prze-pysz-ne ciasto! Idealnie słodkie i nie zapychające. Mniami! Ciastka bezglutenowe (jak wszystko tam) z ziarnami. Smaczne, ale bez szaleństw :) Duży plus za ładne i estetyczne zapakowanie ich. Na popitkę dostępne są tam m.in. zielona herbata i kawa z mlekiem roślinnym

Bananowe Pole
Oliwkowe zawijańce i dip z feta i pistacji 163

świeżych drożdży 300 ml letniej wody 5 łyżek oliwy 50 g suszonych pomidorów, u mnie w zalewie 150 g czarnych oliwek bez pestek 1 ½ łyżeczki soli Rozpuść drożdże w letniej wodzie. Dodaj oliwę, mąkę i zagnieć elastyczne ciasto. Dodaj sól, pokrojone oliwki, pomidory i drobno pokrojony rozmaryn , zagniataj do połączenia wszystkich składników. Przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce

codojedzenia
Fit pizza proteinowa! 287

przepis prosiło mnie wczoraj wiele osób więc wrzucam na bloga. Jest świetną alternatywą dla zwykłej pszennej pizzy. Można zjeść całą! Bez wyrzutów sumienia. Inspiracją była dla mnie pizza  Kate ! Dziękuje, bylo pysznie <3 Polecam każdemu! Składniki: Ciasto: 30g dowolnej pełnoziarnistej lub bezglutenowej mąki (u mnie gryczana) 2 jajka + 1 białko Bazylia Oregano Papryka słodka Papryka ostra Soł

Czarnawisienka
Odwrócone ciasto rabarbarowe z marchewką i ziołowym majonezem 201

minut w temperaturze 180 stopni. Lekko przestudzone ciasto przekręcić do góry dnem na talerz lub paterę, odstawić do ostygnięcia. Zimne ciasto można posypać cukrem pudrem, polać polewą z czekolady, podać z domowym sosem np. malinowym lub bez dodatków

SzczyptaSmaQ
Muffinki czekoladowo – korzenne 148

cynamon, przyprawę korzenną, sodę, proszek do pieczenia) połączyć i dodawać do masy na przemian ze śmietaną. Mieszać szpatułką do połączenia składników. Ciasto wykładać do papilotek tak, aby zajmowało nieco ponad połowę wysokości. Piec w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu przez ok 20 minut. Ja piekłam w specjalnym urządzeniu do wypieku muffinek. Jeśli lubisz ten rodzaj wypieku – serdecznie polecam

Za drzwiami kuchni
Bułeczki z koperkiem i marchewką 190

się nie przyznaje do ich pożarcia....:). I co mi pozostało?, zrobić nową porcję oczywiście :), zrobić szybko zdjęcia, i nie zostawiać bułeczek bez nadzoru!. Przepis od Emilki z blogu Kuchnia od Turcji, oczywiście zmodyfikowany przeze mnie :).   Składnik na ciasto: 60 dag maki pszennej 1 szk mleka 5 daj świeżych drożdży 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 białka 1/2 szklanki oleju płaska

Apetyczna babeczka
Drożdżowe gofry typu belgijskiego 154

Dosypujemy powoli suche składniki cały czas mieszając. Miskę przykryć czystą ściereczkę i odstawić na około 45 minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto mieszamy i pieczemy w gofrownycy, przy czym potrzeba im ciut więcej czasu niż gofrom robionym bez drożdży. Smacznego :) Zapraszam na  Ewa Kuchennie na Facebooku

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Babeczki korzenne 222

formę do muffinek wykładamy papilotkami, następnie umieszczamy połowę ciasta w foremkach, równamy - kładziemy łyżeczkę powideł na środek i przykrywamy drugą częścią ciasta. Tak przygotowane muffinki wkładamy do piekarnika na około 30 minut ("do suchego patyczka") na 170stopni bez termoobiegu. Dekorujemy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą i posypujemy drobno pokrojoną, suszoną żurawiną. Smacznego! Natka

Gotuj z Natką
Kawa. Czekolada. Sernik. 215

sernik, który jest połączeniem tych dwóch, niezwykłych składników. Czekolada w wypiekach i deserach jest niezastąpiona. Ale któż wyobraża sobie dobry deser bez aromatycznej kawy? W moim serniku ten aromat kawy jest delikatny, nie przeszkadza w delektowaniu się ciastem. Polecam Sernik kawowy na czekoladowym spodzie składniki na spód: 250 g czekoladowych ciastek owsianych 50 g gorzkiej czekolady 70 g masła składniki

Przysmaki Karolki
Drożdżowe Paszteciki z Kapustą i Grzybami 440

Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami to przystawka lub przekąska bez której wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia.Delikatne, rozpływające się w ustach ciasto z aromatycznym, przepysznym farszem to połączenie niemal idealne, a dodatek ciepłej filiżanki czerwonego barszczu zwieńcza kulinarne dzieło.Mmmm... Drożdżowe Paszteciki z Kapustą i Grzybami - Składniki:Farsz:nieduża główka kapusty

Słodka Strona
Drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 119

powstania kruszonki.Na ciasto nakładamy rabarbar.Posypujemy gęsto kruszonką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 20 minut.Piekarnik nagrzewamy do 180’C.Wkładamy ciasto na początek z termoobiegiem.Pieczemy tak ok. 20 min.Potem jeszcze ok. 35-40 minut bez termoobiegu.Wystudzone posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!Patyczkiem sprawdzamy czy jest upieczone

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania