ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:340/901)

Calzone 174

oraz pomidora pokrojonego w kosteczkę, smażyć przez moment po czym wykładać na ciasto 1. Na połowie ciasta polanej sosem, posypać zioła, wyłożyć farsz, pokrojoną paprykę, czarne oliwki oraz starty ser i parmezan  2. Przy pomocy papieru do pieczenia zamknąć pierożka, Stroną bez farszu ku górze.  3. Zabrać papier z powrotem i położyć go na blasze; skleić pierożek delikatnie

KreatywnePiny
Szarlotka wydanie modern. 194

mnie nie były duże, mniej więcej z 1 szt wychodzi 2 róże) cukier, cynamon do posypania jabłek Ponadto:   1 budyń waniliowy bez cukru na pół litra mleka + 2łyżki cukru 375 ml mleka  Zaczynamy od wykonania ciasta kruchego. Margarynę kroimy na drobną kostkę. W misce łączymy mąkę cukier i cukier waniliowy i proszek do pieczenia, dodajemy margarynę i rozcieramy

Malinowe Pocałunki
Waniliowo – Pastelowe Beziki 154

podkreślam Dzisiaj skromnie, bo nie bezowo – torcikowo a bardziej na spokojnie, prościej, mniej słodko ale ciągle pysznie i uroczo. Mini bezy waniliowe, lekko pastelowe powstały bardzo spontanicznie. Myślą przewodnią była chęć wykorzystania ich do przyozdobienia innego wypieku, ciasta, tortu bądź wykorzystania ich do przygotowania szybkiego deseru, kiedy goście już w progu. Wystarczy mascarpone lub bita śmietana, świeże owoce

Made By Mom And Son
Tortilla - no to Twister 918

Wiem co jem! Niby fast food ale bez chemii. Składniki: jedna pierś kurczaka pomidor sałata ser ogórek cebula woda Panierka: szklanka mąki pół łyżeczki czarnego pieprzu

Niezły Młynek
Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką 1095

nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni aż do chwili aż ciasto się zarumieni. Po upieczeniu, pozostawić ciasto do wystudzenia. Przygotować budyniową piankę: Składniki: 5 białek 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru 1 szklanka drobnego cukru do wypieków ( dałam zwykły cukier) 1 opakowanie cukru wanilinowego 16 g 1/2 szklanki oleju Dodatkowo:  Około(...)przerywając miksowania (ubijania). Pod koniec stopniowo wlewać olej nie przerywając miksowania. Na podpieczony wystudzony spód wyłożyć pianę, na niej poukładać gęsto malina a następnie na to zetrzeć mniejszą porcję ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 40 minut w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu wystudzić, posypać cukrem pudrem. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Pleśniak z wiśniami 195

margaryny 5 jajek 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 400 g wiśni bez pestek Na stolnicę wysypać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę, posiekać nożem, dodać żółtka i zagnieść ciasto. Potem ciasto podzielić na 3 równe części, do jednej dodać kakao. Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę

Monia miesza i gotuje
Makowiec z jabłkiem 136

Ciasto nietypowe, ale niektórym bardzo smakowało! W środku miękkie, wilgotne, z wierzchu przypieczone. I bez grama mąki! Składniki: 400 g maku 2 szklanki mleka 400 g cukru pudru 8 łyżek kaszy manny (dałam błyskawiczną) 8 łyżek migdałów w płatkach, z grubsza pokruszonych 6 jajek 200 g masła 5 średnich jabłek startych na tarce o grubych oczkach 3 łyżeczki proszku(...)pieczenia, kaszę mannę, migdały, jabłka, mak. Na samym końcu delikatnie wmieszać do wszystkiego pianę ubitą z białek. Przelać do blachy wyłożonej papierem bądź natartej masłem i wysypanej kaszą manną. Ciasta wychodzi sporo - ja wylałam nim blachę 28x18 cm i  keksówki 24x10 cm. Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzić, posypać cukrem pudrem i smacznego :) Smacznego :)  Zapraszam

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Kruche ciasto z pianką i borówkami 190

miękkiego masła, 5 żółtek, 2 łyżki śmietany 12%. piana: 5 białek, szczypta soli, 2 budynie waniliowe bez cukru, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki oleju rzepakowego o smaku masła Olandia .  150 g borówek amerykańskich. Przygotowanie:       Na stolnicy zagniatamy ciasto z podanych składników. Ciasto dzielimy na 3 części, owijamy folią spożywczą i zamrażamy na 20 minut

Aga w kuchni
Ciasto z rabarbarem 139

brązowego cukru, ½ szklanki mąki, płaska łyżeczka soli, 9 żółtek, 330 g kremówki 30%, 80 dag pokrojonego w plasterki rabarbaru, beza: 9 białek, szklanka cukru pudru. Sposób przyrządzenia: Mąkę (2 i ½ szklanki) mieszamy z 4 łyżkami cukru pudru i kostką masła. Ciasto ugniatamy jak ciasto kruche za pomocą dłoni. Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylepiamy powstałym ciastem. Pieczemy

Pobite gary Barbary
Rożki z domowego ciasta francuskiego z dżemem albo jabłkami 646

trzeba powtarzać co 30-60 minut więc trzeba być w domu, ale w międzyczasie można zająć się zupełnie innymi sprawami bez szkody dla rożków. I gwarantuję Wam, że efekt końcowy wynagrodzi Wam włożony wysiłek bo rożki są chrupiące, ciasto pięknie się rozwarstwia i zdecydowanie warto je upiec. Ja przygotowałam rożki w ramach wspólnej, cyklicznej akcji blogerów "Wypiekanie na śniadanie

Smaczna Pyza
Faworki vel chrust 153

wypadało się bawić, więc zamiast straszyć mężczyzn, częstowały ich pączkami. Nie były one jeszcze podobne do dzisiejszych. Przyrządzano je z ciasta chlebowego, faszerowano słoniną i smażono na smalcu. Pod koniec XVIII w. pojawiły się pączki słodkie, ale jeszcze bez nadzienia. W kilku ukrywano orzechy, a ich znalezienie stanowiło zapowiedź szczęścia w nowym roku. W XIX w. pączki nabrały dzisiejszego smaku

Życie zamknięte w smaku
Pierogi ze słodką kapustą i grzybami 208

We Włoszech są ravioli i tortellini, w Chinach – wonton, guo tie i jiaozi, w południowozachodnich Niemczech, w Badenii-Wirtembergii – popularne są maultaschen, na Ukrainie

mojewypiekiinietylko
Bardzo puszysty sernik z rodzynkami 155

twarogu sernikowego lub 1 kg 5-6 dniowego labnehu 300 ml mleka (250 ml jeśli używamy labnehu) 150 ml śmietany do ciast i deserów 60 g rozpuszczonego i ostudzonego masła 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (można zastąpić 7 łyżkami mąki ziemniaczanej) 6 jajek - oddzielnie białka i żółtka 1 czubata szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) szczypta soli(...)aluminiową. Po upieczeniu pozostawić sernik w lekko uchylonym piekarniku do ostygnięcia Przestudzony sernik można ozdobić lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przed podaniem schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Ciasto na kruchy spód  (opcjonalnie) 350 g mąki pszennej 180 g zimnego masła lub margaryny 90 g cukru pudru lub bardzo drobnego białego cukru 2 jajka 16 g cukru waniliowego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto czekoladowe z malinami 252

zwykle znalazłam coś smakowitego :D A przepis pochodzi z dobrze znanej na pewno każdemu strony  mała cukierenka  :) Składniki Ciasto: 1/2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek ciemnego kakao bez cukru 90 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao  60%- ja oczywiście użyłam czekolady  mlecznej 100g 2 łyżki masła 5 łyżek śmietanki krem ówki(...)pianę z białek i mąkę , wymieszać łyżką delikatnie, ale dokładnie. Tortownicę o średnicy 21-22 cm wyłożyć  papierem do pieczenia, tylko dno.  Przełożyć  do niej połowę ciasta i na wierzchu rozłożyć  połowę malin. Owoce przykryć resztą ciasta i  na końcu wyłożyć resztę malin.  Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 160C na funkcji góra-dół

Cukier&Puder
Arbuzowiec 436

400ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Galaretka arbuzowa: 500g miąższu arbuza bez pestek 2 galaretki arbuzowe lub truskawkowe Nasączenie: 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki soku z cytryny łyżka cukru pudru   Ciasto kakaowe: Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania