ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:250/901)

Babeczki z cukinią, orzechami i rodzynkami 138

amerykańskich recepturach) i nie za mało. W sam raz. Tak jak lubię. Przy tych przepisach nie muszę się zastanawiać o ile przyciąć cukier, bo ciasta po prostu nam smakują - tak jak są - bez przerabiania i zmian. Podam Wam dzisiaj przepis na babeczki, które chętnie jemy na drugie śniadanie . Są wilgotne (bo z cukinią), nie za słodkie i pożywne, dzięki rodzynkom

Posadzone i zjedzone
kokosowiec 2210

Jeśli tak jak ja lubicie kokos to tym ciastem będziecie zachwyceni. Jest podwójnie kokosowe bo zawiera kokosową bezę oraz krem z mascarpone i gotowanego kokosu a to wszystko otulone kakaowym biszkoptem. Dodałam też lekką nutkę alkoholu, żeby całość nie wydawała się mdła. Jak dla mnie bomba (kaloryczna niestety też),miękkie, lekkie po prostu przepyszne.  *foremka(...)kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na bezę: 4 białka 1 szklanka cukru 150 g kokosu szczypta soli na krem kokosowy: 3/4 szklanki mleka 100 g drobnego kokosu  300 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru łyżka żelatyny dodatkowo: 1/3 szklanki wódki Biszkopt upiec najlepiej dzień przed przekładaniem ciasta, wtedy ładnie się przekroi i nie będzie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Piernik staropolski - część 2, pieczenie 189

płatkami migdałów, czy skórką pomarańczową.Do jeszcze nieupieczonego ciasta można dodać również dowolne bakalie. Nie więcej niż 300 g. Np.: posiekane orzechy włoskie, migdały (bez skórek), rodzynki, śliwki suszone (pokrojone na paseczki). Po dodaniu bakalii ciasto należy wyrobić, by rozprowadziły się one równomiernie. Bakalie można również dodać do powideł śliwkowych podczas przekładania piernika

Food Square
Kulki kokosowe bez pieczenia 155

Kulki kokosowe bez pieczenia to fajny pomysł na małą, słodką przekąskę. Połączenie kakao z kokosem i rumem daje niesamowity smak. Składniki: 25 dag. masła roślinnego 0,5 szklanki cukru trochę rumu mleka 2 opakowania herbatników wiórki kokosowe Przygotowanie: W głębokiej misce należy masło utrzeć z cukrem i mlekiem ( dodajemy tyle mleka, żeby ciasto nie było za suche) na gładką masę

Smaczne Potrawy
MIGDAŁOWE BABECZKI Z CZEREŚNIAMI 98

trochu dodawać do ubitych białek. Mąkę dodajemy i mieszamy ręczną trzepaczką. Dodajemy masło po trochu i cały czas mieszamy. Babeczki można upiec w formie bez papilotek ale należy dobrze wysmarować foremki. Ciasto wlewamy do foremek i wkładamy czereśnie z ogonkami. Pieczemy

harrisa
Torcik z masą kawowo-śmietanową 185

ciasto będzie gładkie.  Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy o śr. 18cm.  Piec około 40minut w temp. 180st.  Ostudzić i przekroić na 3 blaty. Krem:  300ml śmietany 18%,  czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej,  łyżka wrzątku,  4 łyżki cukru pudru,  50g mlecznej czekolady,  50g gorzkiej czekolady,  3 bezy,  czekoladowe serduszka(...)rozpuścić we wrzątku, lekko przestudzić i wraz z cukrem pudrem dodać do śmietany. Dokładnie wymieszać.  Masą przełożyć blaty ciasta. Wierzch i boki ciasta udekorować resztą kremu.  Posypać startą na dużych oczkach czekoladą oraz pokruszoną bezą. Udekorować serduszkami.  Wstawić na kilka godzin do lodówki

Z miłości do słodkości
Placuszki jogurtowe 146

celebryci. Ja wiem, że trudno, że pokusy czyhają na każdym kroku. I dobrze - życie jest życiem, nie dajmy się zwariować. Przecież kawałek pysznego ciasta należy się każdemu i ja osobiście nie wyobrażam sobie życia bez cukru ! Ale gdy nagle spodnie robią się ciut ciasne, w pasku dziurka nie pasuje i trzeba go poszerzyć....wówczas przychodzi refleksja, czy nie za dużo

kolorowotorcikowo
Norweskie ciasto z łososiem 170

sposobów. Wszystko zależy od naszej niczym nieograniczonej wyobraźni. Tym sposobem i łosoś i olej stały się podstawą do wspaniałego, wytrawnego wypieku, o cytrynowo-czosnkowym aromacie. Norweskie ciasto z łososiem składniki: 300 g łososia bez skóry i ości 150 g mąki 1 opakowanie drożdży instant 3 jajka 100 ml oleju Kujawskiego z czosnkiem 150 ml mleka starta skórka(...)drożdżami i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy sok i skórkę z cytryny, koperek oraz pokrojonego w kostkę łososia. Doprawiamy pieprzem. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i napełniamy ciastem. Wkładamy do nagrzanego wcześniej piekarnika i pieczemy 45 minut w temperaturze 180°C. Ciasto smakuje na ciepło i na zimno

Przysmaki Karolki
Otrębowe ciasto z czereśniami 118

Ciasto otrębowe z czereśniami. Je się je bez "wyrzutów sumienia".  Robię je kilka razy w sezonie. Teraz z czereśniami, ale wkrótce morele, brzoskwinie i śliwki. Wychodzi zawsze. Nie zawiera tłuszczu.  0,5 kg czereśni 1 szklanka mąki 1 szklanka pszennych otrąb 3/4 szklanki drobnego cukru 4 duże jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki płatków migdałowych(...)koniec dodaj ze 3 łyżki cukru. Następnie dodaj do piany żółtka i dalej ubijaj, teraz dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pod koniec zmieszaj z otrębami. Wylej ciasto na blachę i równomiernie rozprowadź ciasto. Układaj połówki czereśni skórką do dołu. Posyp całość płatkami migdałowymi.Piecz w 180 stopniach ok 40-50 minut. Wystudź i oprósz cukrem pudrem

AZgotuj!
PUSZYSTY SERNIK ŚMIETANOWY, BEZGLUTENOWY 289

płatki migdałów - kilka kostek czekolady z odrobiną kremówki do polania W miseczce umieścić kilka łyżeczek pudru, dodać aromat i dolać kremówkę, dokładnie wymieszać, masa musi być bez grudek. Polewę przygotowujemy bezpośrednio przed polaniem ciasta. W misie miksera ubić śmietanę, przełożyć do mniejszej miseczki. Do misy wbić jajka, dodać ksylitol i ksylitol z wanilią i ubić na gładką, puszystą masę(...)mieszamy. Masę wylewamy do przygotowanej wcześniej tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia, boki posmarowane masłem), wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C, pieczemy na programie góra-dół, bez termoobiegu ok.90-95 minut. Następnie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwi i pozostawiamy nasz sernik na ok.15-20 minut. Mój niestety pękł (już po wyłączeniu piekarnika) na szczęście w niczym to nie przeszkadzało

Smaczne Zdrowe
JESIENNE CIASTO DYNIOWO-KOKOSOWE Z ANANASEM I SŁONECZNIKIEM 202

ciasta używam pulpy kokosowej, ktora zostaje mi z produkcji domowego mleka kokosowego. Ale z powodzeniem możecie użyć "nienaruszonych" wiórków kokosowych, smak będzie jeszcze intensywniejszy:) Z tego ciasta możecie rówież upiec dyniowe muffinki:) Powinno bez problemu wyjść 12 sztuk. Bardzo polecam!SKŁADNIKI:1 szklanka puree z dyni*1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki brązowego cukru0,5 szklanki oleju (użyłam(...)krojonego ananasa1/3 szklanki słonecznika łuskanego1 łyżeczka cynamonu1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej0,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody oczyszczonejWYKONANIE:Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C.Formę do ciasta o średnicy 18 cm wysmaruj olejem. Wymieszaj w misce wszystkie suche składniki i dodaj do nich pozostałe mokre (wraz z pokrojonym w male kawałki ananasem). Dokładnie zamieszaj. Ciasto będzie

Słodko-Słony Świat Ilony
Korzenne ciasto dyniowe 157

niej ciasto, pomagając sobie łyżką. Piec w nagrzanym do 180 C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować!     Po ostygnięciu, wierzch polecam oblać domową polewę czekoladową (sprawdzony przepis

Grunt to przepis!
Ciasto marchewkowo-dyniowe ze skórką pomarańczową 143

niej ciasto, pomagając sobie łyżką. Piec w nagrzanym do 180 C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować!   Na wierzch koniecznie musi być wylany lukier lub polewa, inaczej ciasto będzie za mało słodkie. Jeśli nie planuje się używać żadnej

Grunt to przepis!
Kruche ciasto ze śliwkami, cynamonem i budyniem 119

zamiast pół litra mleka, wykorzystujemy 450 mililitrów, a podczas gotowania, dorzucamy do niego dwie łyżki masła. Studzimy go i wykładamy na również przestudzone ciasto. Na budyń kładziemy według uznania połówki śliwek (oczywiście bez pestek ;) ), które zasypujemy dość obficie mielonym cynamonem. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i łyżeczką cukru pudru. Wykładamy je na całości ciasta i dobrze wygładzamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Biały tort kokosowy Raffaello 402

rocznice. Ciasto przygotowane jest na niezawodnym, nieopadającym, puszystym biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków (bez żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie wilgotny i nieprzesłodzony. Najlepszy na drugi dzień po przygotowaniu, gdy biszkopt oraz masa idealnie się połączą

Chocolate Muffin Blog
Omlet białkowy z mąką gryczaną 210

absolutny hit. Nie jest już spożywana wyłącznie w postaci tradycyjnego napoju, ale coraz częściej znajduje zastosowanie również w kuchni. Z jej dodatkiem można wyczarować proteinowe ciasta, ciasteczka, muffiny, tosty i wiele innych smakołyków. Bez wątpienia to świetny sposób na wzbogacenie potraw w białko, co jest szczególnie ważne, gdy treningi to nasz "chleb powszedni". Po krótkiej, ale iście owocnej przerwie wracam

peanutbuttermonster
brzoskwinie z galaretką w łatwym cieście... 126

mąkę z proszkiem i mikserem połączyć na gładkie ciasto ze 2 minuty tortownica 24 cm na dno wyłożyć papier do pieczenia a boki posmarować tłuszczem ciasto rozsmarować w tortownicy i rozłożyć gęsto umyte i bez pestek połówki brzoskwiń piec w 200C około 40-45 minut galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie w 400 ml i ostudzić na dobrze wystudzone ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto marchewkowe z rodzynkami 411

niej ciasto, pomagając sobie łyżką. Piec w nagrzanym do 180 C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować!     Na wierzch koniecznie musi być wylana polewa, lukier lub glazura cukrowa - inaczej będzie za mało słodkie . U mnie akurat wierzch

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania