ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:221/901)

Ciasto z duszkami na halloween 165

przelewamy do miski, w której będziemy już mieszać ciasto. Do suszu dodajemy resztę składników (suche przesiewamy przez sitko) i miksujemy nie za długo - aż składniki się połączą. Takie ciasto pieczemy przez 35 min w 180 stopniach. Bezowe duszki:  3 białka 11 łyżek cukru pudru szczypta soli Białka ubijamy z solą na sztywno (warto zrobić test z odwróceniem garnka(...)śmietanką i NIECAŁĄ wlewamy do herbatników z masłem. (Reszta, którą zostawimy będzie nam potrzebna do zamoczenia biszkoptów). Herbatniki dobrze mieszamy - powinna to być gęsta masa bez suchych kawałków. Taką wymieszaną papkę przekładamy na ciasto. Na to ustawiamy duszki bezowe i połówki biszkoptów zamoczonych w czekoladzie. Z pozostałej polewy robimy duszkom buźki. Ciasto jest po ostygnięciu gotowe do jedzenia :) Straszne

Jedzeniomania
Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami włoskimi 184

przyrządzonym jabłkom nie sposób się oprzeć.  Rewelacyjnie smakują na ciepło, szczególnie z kulką lodów waniliowych, bitą śmietaną czy po prostu bez dodatków.  Crumble to idealne rozwiązanie dla osób, które mają problemy z pieczeniem ciast, ponieważ zawsze się udaje! (3-4 porcje) 3 jabłka (o wadze około 500g bez obierania) Kruszonka: 70g mąki pszennej 50g masła/margaryny 45g cukru(...)Można użyć kilku mniejszych naczynek.) Wierzch jabłek równomiernie pokryć kruszonką. (Najlepiej za pomocą tarki.) Całość wstawić do uprzednio rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 200 stopniach.  (Ciasto powinno być lekko zarumienione.) Przed podaniem posypać orzechami włoskimi

Di gotuje
Tarta jogurtowo-budyniowa z jagodami 160

między czasie mieszamy trzepaczką jogurt grecki z suchym budyniem waniliowym, oraz cukrem pudrem, dodajemy mrożone jagody, mieszamy delikatnie łyżką. Po wyjęciu foremek z piekarnika z podpieczonym ciastem, wysypujemy kulki, zdejmujemy folię i bez studzenia wlewamy masę jogurtowo-budyniową z jagodami, po sam rant, wstawiamy foremki ponownie do piekarnika, zmniejszamy temp. do 150 stopni i pieczemy jeszcze ok. 15-20 minut

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Prosta rolada z musem jabłkowym 127

cytryny Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Partiami wsypywać cukier i ubijać, aż beza stanie się gładka i lśniąca. Następnie wmieszać żółtka a na końcu wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie ze sobą połączyć. Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu(...)szklanki musu zagotować, aż masa będzie gorąca. Następnie zdjąć z ognia i wsypać galaretkę, dokładnie mieszając, aż całkowicie się rozpuści. Odstawić do wychłodzenia. Ciasto odwinąć z ręcznika, nałożyć mus jabłkowy i ponownie zawinąć (już bez ręcznika). Roladę przełożyć na blaszkę i odstawić w chłodne miejsce, aby masa stężała. Z wody, soku z cytryny i cukru pudru przygotować lukier i polać

My simple kitchen
Tarta tatin ze śliwkami i marcepanem 142

kucharzy. Okrąg ciasta powinien być ciut większy niż dno formy, który nakładamy na marcepan i zawijamy w dół. Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (bez termoobiegu) przez ok. 25 minut (aż ciasto się zarumieni). Po upieczeniu należy odczekać 5 minut, a następnie wyłożyć tartę na np. talerz czy paterę do góry dnem (owoce będą na górze). Jako(...)następnie piekła, natomiast jest jeszcze opcja aby najpierw skarmelizować cukier i obtoczyć w nim owoce, a następnie dopiero całość piec. 2. Najlepiej użyć naczynia żeliwnego czy tym podobne bez wyjmowanego dna i z wyższymi bokami bo piekące się owoce lubią wykipieć jeżeli będzie za niska forma. Jeżeli użyjecie formy z wyjmowanym dnem to dobrze jest dokładnie owinąć dno i boki

Kuchenne Wariacje
"Wsiąść do pociągu byle jakiego..." - mam pociąg do pieczenia; pizzugette/pizzeryjki, czyli wariacje na temat pizzy. 129

właśnie zupę.   Ciasto rośnie sobie minimum godzinę, najlepiej półtorej. Spektakularnie wypełni naczynie. Przekładam je wówczas na omączony blat i dzielę na 8 części ciasto jest bardzo wdzięczne do pracy, bez udziału wałka rozciągam je dłońmi nadając kształt pasów o szerokości około 10cm i długości około 40 Rozprowadzam na nich dowolny sos pomidorowy, dachówkowo układam salami następnie

I tu będę miała takie te
Sernik "Celinka" - pod kokosową chmurką 360

dodając następnie do niego i dalej miksując: żółtka, cukier, mleko, suchy budyń. Kiedy składniki nam się połączą i powstanie nam gęsta ale lekko lejąca masa serowa bez obaw wylewamy ja na kruche ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150* C - 170* C Białka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy kokos i mieszamy razem z ubitymi białkami. Kiedy masa będzie już gotowa wykładamy

W Moim Magicznym Domu
Jabłecznik 175

owocami. A jesienią królują jabłka. Mnóstwo jabłek. Małe, duże, czerwone, żółte, słodkie czy kwaśne. W rodzinnym sadzie mam ich mnóstwo. I dlatego nie mogło się obejść bez jabłecznika. Bardzo fajne i kruche ciasto i masa jabłkowa z mnóstwem bakalii (wersja dla mnie, bo M nie lubi). Jesienna kwintesencja. Skorzystałam z tego przepisu na ciasto, nadzienie lekko zmodyfikowałam ( klik ). Składniki

My simple kitchen
Bułki mleczne na Tang Zhongu 257

uzyskania jednolitego, aczkolwiek lepkiego ciasta. Wyłóż ciasto na stolnice lekko przyprószoną mąką i wyrabiaj aż do uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta - około 10 minut. Ciasto będzie gotowe, jeśli będziesz mógł je rozciągnąć bez rozrywania uzyskując cienką membranę. Dodaj masło i wyrabiaj aż do uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta Uformuj z ciasta kulę i przełóż do miski delikatnie nasmarowanej oliwą

Grahamka, weka i kajzerka
Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy 239

tort powstał zupełnie bez okazji, za to ze szczególnej potrzeby zjedzenia czegoś czekoladowego, z alkoholem i z owocami. Ciemny czekoladowy biszkopt, borówki, ajerkoniak i rum. Nie muszę mieć specjalnej okazji żeby robić tort. Muszę mieć tylko chwilę wolnego czasu i ogromną ochotę. Wszystko, o czym powinniście pamiętać żeby móc zrobić biszkopt idealny znajdziecie w TYM wpisie. Jeśli przepis i wykonanie(...)środek ciasta patyczek powinien być suchy i w żadnym wypadku nie oklejony ciastem. Biszkopt studzimy w otwartym piekarniku, po ostygnięciu ciasto wykrawamy z formy i kroimy na pół.   Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu – przyznam się bez bicia że używam go zawsze, gdy nie mam czasu na samodzielne gotowanie budyniu, czekanie na jego ostygnięcie, dodawanie masła i aromatów

Karo in the Kitchen
Ciasto, ktore musi sie udac 199

bylam nie tam gdzie trzeba, czyli nie przy ciescie, bo inaczej bym nie zrobila tak glupich, szkolnych bledow. A zapowiadalo sie tak pieknie, lekkie ciasto jogurtowo-smietankowe z truskawkami, na cieniutkim biszkopcie. Biszkopt byl bez zarzutu, masa jogurtowa rowniez. Za to polaczenie tego wszystkiego w jedna, spojna calosc jakos przeszlo moje mozliwosci. Mimo pewnych trudnosci jakos wyszlam z opresji(...)owocach kladziemy ubita na sztywno piane z dodatkiem 1,5 szklanki cukru. Im piana lepiej ubita tym ladniejsza bedzie beza. Na koniec piane posypujemy pozostala czescia kruszonki. Jej ilosc ma byc niewielka, wystarczy tle by przykryc piane. Ciasto wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczmy przez okolo 40 minut. Na 10 minut przed koncem zwiekszam

Przysmaki Karolki
Rustykalna tarta jabłkowa z kremem frangipane podana z lodami orzechowo-piwnymi i koźlakiem 197

posmarować masłem. Ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką, przełożyć na blachę. Na ciasto wyłożyć krem frangipane, rozsmarować pozostawiając po 3 cm po bokach bez kremu, n a krem wyłożyć plastry jabłek. Puste boki ciasta zawinąć na jabłka, ciasto posmarować rozmąconym jajkiem, ciasto i jabłka posypać cukrem demerala, jabłka posypać płatkami migdałów. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut (grzanie

SzczyptaSmaQ
Szybkie, ucierane, kokosowe ciasto z rabarbarem i truskawkami 237

delikatnie wyczuwalny, a ulotny aromat kokosowy z rabarbarem i truskawkami uwodzi kubki smakowe. Ciasto jest na tyle stabilne, że możesz dodać dowolną ilość owoców bez obawy, że podczas pieczenia opadną na dno. Amatorów ucieranych ciast z owocami, na drugie, równie pyszne ciasto z rabarbarem oraz owsianą kruszonką zapraszam tutaj. Składniki: 260g mąki 60 g wiórkówk kokosowych 160 g cukru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciastka francuskie z jabłkami 238

Ciastka bez mleka. Przygotowanie ich razem z pieczeniem zajmuje jakieś 20 minut. Ciasto francuskie zrobione na bezmlecznej margarynie jest równie dobre jak to zrobione na maśle. A ponadto można je podać osobom nietolerującym mleka lub alergikom. Składniki:porcja ciasta francuskiego (ok.300g)2 jabłkasurowe jajkocynamoncukier lub glukoza (kilka łyżek)Rozwałkowane ciasto kroimy na 6 prostokątów a następnie każdy prostokąt

prawdziwe jedzenie
♥ Sernik mojej Mamy ♥ najlepszy na świecie!!! 651

niczego sobie, no ale... Właściwie nie wiem dlaczego do tej pory nie umieściłam jeszcze tego przepisu... ?!? Tak czy inaczej nie może się bez niego odbyć żadna impreza, a tym bardziej święta!!! Sernik z pianką mojej Mamy ♥ Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki; 1/4 szkl. śmietany kwaśnej; 100 g margaryny; 3 żółtka; 1/2 szkl. cukru; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; kakao. Wszystkie(...)masy serowej; 1 szkl. cukru. Z pozostałych białek można zrobić na wierzch sernika piankę, ale nie jest to konieczne... (ja lubię bez, mąż lubi z... ) Białka ubijamy na sztywno z cukrem i powstałą masą pokrywamy ciasto na 20 minut przed końcem pieczenia

Miksturownik

Proponowane wyszukiwania