ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:103/901)

Ciasto Snickers bez pieczenia + film 2958

Mega smaczne ciasto Snickers bez pieczenia idealne na deser czyli  bajecznie prosty i szybki w wykonaniu smakołyk, który zapewni rozkosz podniebieniu wszystkim kochającym słodkości.  składniki na formę 22 na 28 cm 350 g krakersów puszka masy krówkowej o smaku kawowym lub czekoladowym                 krem budyniowy 2 opakowania(...)cukru 4 łyżki cukru 600 ml mleka 100 g masła                masa orzechowa 300 g prażonych orzechów ziemnych bez soli 120 g masła 1/2 szklanki cukru kryształu 4 łyżki miodu przepis                masa budyniowa Budyń w proszku oraz cukier mieszamy

Smakowite Dania
Tarta z brukselką i brokułami 172

Składniki:Składniki na ciasto kruche:1 łyżka oleju rzepakowego,200 g mąki pszennej,100 g schłodzonego masła,1 jajko,1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu,szczypta soli,100 g brokuł,ok.15 brukselek,6 plasterków pora,1 cebula szalotka,200 g kwaśnej śmietany 18%,100 g startego sera żółtego,3 jajka,1 łyżka oleju rzepakowego,sól do smaku,pieprz czarny świeżo zmielony(...)połączenia się wszystkich składników. Odstawiamy do lodówki na ok. 30 min, aby się schłodziło. Nagrzewamy piekarnik do temp. 190°C bez termoobiegu.Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm, podsypując mąką. Ciastem wykładamy dno i boki formy ceramicznej. Widelcem nakłuwamy ciasto, aby nam się nie podniosło. Wstawiamy do piekarnika na ok. 15-20 min. Do  naczynia wlewamy śmietanę, dodajemy

Moniki Smakołyki
Placek maślankowy z bezową pierzynką 133

placek, jadałam lepsze. Podstawowym plusem tego wypieku, jest jego łatwość i szybkość. Jest to fakt nie do zaprzeczenia. Placek jest bardzo puszysty, wilgotny i z wierzchu oblepiony kokosową bezą. Składniki: ciasto: szklanka maślanki (ja użyłam truskawkowej, stąd troszkę ciemniejszy kolor placka) pół szklanki oleju 2,5 szklanki przesianej mąki 2 jajka 3 żółtka 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka

na moim stole...
Piernikowe mini bajaderki 140

„Witam wszystkich w Nowym Roku i życzę wszelkiej pomyślności. Niech to będzie czas realizacji marzeń, podejmowania nowych wyzwań, tworzenia smaków i dzielenia się radością. My jeszcze

Wiem co jem
Do trzech razy sztuka, czyli ucieraniec dla wytrwałych 164

Kiedy Maggie  mówi, że znalazła smakowite ciasto, pierwsza podnoszę rękę do wspólnego pieczenia. Kiedy Maggie mówi, że zrobiła pyszne ciasto, wierzę jej bez zastrzeżeń. Mamy bowiem zbliżony gust w kwestii kulinariów, i w 99% to, czym ona się zachwyca, smakuje i mi. Nie inaczej było tym razem, choć muszę przyznać, że był moment zwątpienia... Kiedy podrzuciła mi przepis(...)formę do piekarnika i usiadłam na kanapie z mocnym postanowieniem, że jak tym razem nie wyjdzie, to się poddaję. Wystudziłam, rozkroiłam - i odetchnęłam z ulgą. Ciasto wyszło dokładnie takie, jak powinno - dość ciężkie, ale bez śladu zakalca, wilgotne, intensywnie pachnące pomarańczą, o uroczym kolorze, z pstrykającymi między zębami kropeczkami maku. Syrop intensyfikuje doznania - ciasto jest słodsze i bardziej pomarańczowe

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z nerkowców i kaszy jaglanej. Bez laktozy, bez glutenu, bez jajek 105

Sernik Składniki na masę sernikową: 2 szklanki kaszy jaglanej 1,5 szklanki orzechów nerkowca mleko kokosowe BIO (gęsta część) agawa/ksylitol 2 łyżki masła kokosowego 2 łyżki

nietadieta
Ciasto na pizzę bez drożdży 179

zabrakło - zostały przeniesione do nowego mieszkania. Postanowiłam po raz pierwszy upiec pizzę na proszku do pieczenia. Skorzystałam z przepisu umieszczonego na stronie http://ciastonapizze.pl/ : szybkie, proste i bez wyrastania. Ciasto wyszło chrupiące, ale raczej twardawe - może dlatego, że zrobiłam cienki spód taki jak lubię. Na pewno jest różnica między tym, a drożdżowym ciastem na pizzę jednak ma ono swoje

apetytnapieczenie
Waniliowy sernik na zimno 207

Składniki na biszkopt:5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową

Świat Ciasta
Biszkopt kakaowy z masą kokosową 810

blogu jest do wykorzystania w tortownicy o średnicy 18cm, proporcje na ciasto biszkoptowe są odpowiednie na wyrośnięcie niewysokiego biszkoptu (zajmuje on około połowę wysokości tortownicy), więc jeśli chcemy wykonać ciasto w większej formie, bezwzględnie należy zwiększyć proporcje. Biszkopt jest niewysoki, gdyż po upieczeniu chciałam osiągnąć trzy niezbyt grube blaty, które nie będą wymagały nasączania ponczem. Biszkopt kakaowy z masą kokosową(...)jajeczną do połączenia się składników - mąkę wymieszać dokładnie z kakao, przesiewać ją stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką - tortownicę wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia (boki pozostają bez natłuszczenia) - ciasto wylać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 35 minut, sprawdzając pod koniec stan upieczenia za pomocą patyczka - biszkopt pozostawić w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami

Smakołyki Bereniki
Sernik na zimno z jagodami i malinami 387

Sezon na owoce w pełni, więc korzystajmy z nich póki możemy. Dzisiaj proponuję Wam pyszny deser bez pieczenia – Sernik na zimno z jagodami i malinami. Idealny na lato. Wymaga tylko dłuższego chłodzenia w lodówce. Składniki: 700 g serka homogenizowanego (użyłam Danio o smaku waniliowym) 250 g śmietanki kremówki 30 % lub 36 % 4 łyżki cukru pudru 2 czubate łyżki żelatyny(...)wlewać powoli do masy serowej, miksując na najwyższych obrotach. Jak tylko rozmiksujemy żelatynę przerwać miksowanie. Masę wyłożyć na spód z biszkoptów. Powbijać umyte i osuszone maliny otworem do góry. Ciasto włożyć do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, w ilości mniejszej niż podano na opakowaniu (ja rozpuściłam w 400 ml, podczas gdy na opakowaniu zalecano 500 ml). Zostawić

Moja Delicja
Rafaello na krakersach 285

pracy pyszne ciacho. Nawet dała mi przepis, ale ten oczywiście jak to u mnie, szybko się zawieruszył.  Na szczęście Aga dosłała duplikat :D Zapraszam na pyszne ciacho bez pieczenia, z delikatnym posmakiem słonych krakersów. Robi się szybko, łatwo, a smakuje obłędnie :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o dł. 24cm 250g krakersów 170g miękkiej margaryny 1 budyń waniliowy 1/2 l mleka(...)warstwa krakersów, 1/2 masy budyniowej, warstwa krakersów i reszta masy. Pozostałe krakersy kruszymy i wraz z resztą wiórek kokosowych delikatnie rumienimy na suchej patelni. Kruszonką taką posypujemy wierzch naszego ciasta i odstawiamy do lodówki do stężenia.  Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z czerwonymi porzeczkami i z kruszonką 177

Pyszne ciasto z porzeczkami i bardzo smaczna kruszonka z dodatkiem czekolady.Najlepsze jest to,ze mozecie je upiec nie majac ani jednego jajka w lodowce.Tak,to ciasto jest bez jajek.Bardzo ladnie rosnie i w cudowny sposob wchlania wilgoc z owocow nie stajac sie przy tym,ani mokre ,ani maziste.Nadaja sie tu wlasciwie kazde owoce.Rownie pyszne byloby z wisniami.Upieklam je w foremce(...)gladka mase.Do make z proszkiem do pieczenia.Zagniesc gladkie,nielepiace sie ciasto.Ciasto wylozyc na omaczony blat i rozwalkowac na okrag o przekroju 22 cm.Ja zrobilam to palcami,poniewaz ciasto jest bardzo miekkie.Wlozyc do foremki wylozonej papierem do pieczenia,formujac dookola foremki 2-cm rant.Bezposrednio na ciasto wysypac przygotowane owoce.Bezposrednio na owoce rozlozyc rownomiernie kruszonke.Wlozyc do nagrzanego piekarnika i piec na srodkowej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak z porem i tymiankiem zapiekany w cieście francuskim wg przepisu Pascala Brodnickiego (Tourte z kurczakiem) 327

szalotki 2 jajka Olej rzepakowy 1 por 1 łyżka świeżego tymianku Garść mąki Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól *Osoby na diecie bezglutenowej muszą zakupić ciasto francuskie bez zawartości glutenu. Szalotki kroimy w piórka. Por i pieczarki dokładnie myjemy. Por siekamy w paski, a pieczarki na dowolne kawałki. Na patelnie wlewamy nieco oleju, wrzucamy szalotki i podsmażamy około minutki(...)odstawiamy na bok. Do miseczki wbijamy jajko oraz śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem oraz mieszamy. Masę jajeczną dodajemy do ciepłego farszu i mieszamy, odstawiamy do ostygnięcia. Płat schłodzonego ciasta francuskiego rozkładamy na oprószonym mąką blacie. Delikatnie wałkujemy. Układamy na nim duży talerz i wycinamy okrągły kształt. Tak samo robimy z drugim płatem. Z pozostałego ciasta możemy wyciąć listki do dekoracji

Kolizje Smaków
Tort malinowo-kokosowy (bez bitej śmietany) 235

Torcik który przyrządziłam na drugie urodziny dziecka. Z biszkoptem nasączonym sokiem owocowym i masą kokosowo-malinową. Bardzo delikatny w smaku :) W tym roku postanowiłam zrezygnować z

Mienta blog
Tarta cytrynowa 179

Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Zimne ciasto wałkujemy, przenosimy do blachy, dobrze dociskając brzegi. Spód nakłuwamy widelcem. Na wierzch ciasta układamy folię aluminiową lub papier do pieczenia, wysypujemy kulkami do pieczenia lub grochem/fasolą. Pieczemy  10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie zdejmujemy obciążenie i papier, pieczemy(...)masy cytrynowej - dokładnie mieszamy. Krem studzimy, wcześniej przykrywając go folią spożywczą. W ten sposób unikniemy utworzenia się kożucha.  Zimny krem chwilę miksujemy i wykładamy na upieczony, wystudzony spód. BEZA WŁOSKA: * 150 g cukru *   75 g białek * woda Białka lekko podbić z odrobiną cukru. Pozostały cukier zalać wodą, tak by płyn zakrył cukier. Gotować na małym ogniu

kolorowotorcikowo