Mogę powiedzieć, że do zrobienia tych placuszków zostałam zmuszona sytuacją. A to dlatego, że właśnie teraz kiedy potrzebuję zrobić zakupy, bo wyczerpały mi się zapasy najpotrzebniejszych
kuchnia doskiBardzo lubię soki przecierowe. Marchewkowe, owocowe. Może dlatego, że kojarzą mi się z dawnym, dawnym dzieciństwem, kiedy na wiekowej sokowirówce Mama wyciskała nam sok z marchewki
Cakes By Kejtwykładamy papierkami i nakładamy ciasto. W miarę możliwości wyrównujemy potrząsając formę i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 190 stopni na 20-25 minut. Pieczemy do "suchego patyczka". Wyjmujemy i studzimy na kratce. W kąpieli wodnej topimy czekoladę wraz z masłem. Z ciasteczek odcinamy jedną połowę, tak by krem został tylko na jednej stronie. Odciętą część (bez kremu) kroimy na pół
Kolizje Smakówkilka sztuk posiekanych daktyli bez pestek 50 -75ml mleka roślinnego lub wody Mąki, płatki, szczyptę soli, ksylitol, proszek do pieczenia, karob w proszku oraz kaszę jaglaną ekspandowaną umieścić w misce, dodać żurawinę, wymieszać. Oliwę z oliwek połączyć z syropem klonowym, przelać do suchych składników, zmiksować. Dolać mleko lub wodę, zmiksować, pozostawić na 3 minuty (ciasto ma się kleić, jeśli
FitKotsilikonową i zagniotłam ciasto. Podzieliłam je na trzy części. Każdą cześć wałkowałam bardzo cienko i kroiłam w paski. Każdy paseczek przekroiłam na trzy części które ponacinałam w środku. Zawijałam w rożne kształty. Olej rozgrzałam w głębokiej patelni i smażyłam faworki. Po usmażeniu na sito by obciekły z tłuszczu potem obsypałam cukrem pudrem. Faworki wyszły bez alkoholu, wcale
Różowa kuchniamusi być gęsty. Gdy ciasto mamy gotowe to wałkujemy go na koło i lekko zawijamy brzegi. Pizzę smarujemy naszym sosem pomidorowym, a następnie dajemy pokrojoną w plasterki mozzarellę i po kolei kroimy kolejne sery, a fetę kruszymy rękami. Wierzch pizzy posypujemy startym parmezanem. Pizzę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 220 stopni (grzałki góra/dół bez termoobiegu na środkowej półka
Kuchenne WariacjeMożna nieco później wstać, bez zbędnego pośpiechu napić się mocnej kawy, a następnie zabrać się za przygotowanie słodkich pyszności – w tym przypadku orzechowej kolejnej już odmiany panceksów. Obecność mrożonych malin w zamrażarce sprawi, że w okamgnieniu przygotujesz do nich pyszny mus, a banany pokrojone w cienki plasterki będą miłym owocowym dodatkiem. Składniki na 2 porcje: Ciasto: ¾ szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej
Roślinna - blog wegańskijakiegoś czasu funkcjonuję bez piekarnika (w zasadzie od wczesnej wiosny), dlatego jedyna opcja na zjedzenie ciacha, to kupić (fuj!) albo zrobić coś na zimno. A serniki na zimno najlepiej wychodzą "usztywnione" galaretką i z serkiem mascarpone. Tym razem użyłam galaretki malinowej, dlatego też kupiłam malinowe ciastka. Każdy inny zestaw - np. wiśniowy, też wyjdzie dobrze ;) Ciasto ma konsystencję kremowej
Kraina Tysiąca Smakówpieczenia. Na papier położyć ciasto i uformować kształt chleba - pomidory powciskać do środka, tak by za mocno nie wystawały, ponieważ podczas pieczenia się przypieką i nie będą smaczne. Chleb posmarować ciepłym mlekiem i obsypać słonecznikiem, który należy lekko podociskać. Przykryć ściereczką i odstawić na 40min. do wyrośnięcia. Po tym czasie włożyć do rozgrzanego piekarnika ( oczywiście bez ściereczki ) do 200stopni
W kuchni u MonikiHej! Czy wiecie że już ponad 25% ludzi spokojnie radzi sobie bez pieczywa na śniadanie?. Ten nowy trend jest bardzo pozytywny i też podyktowany tym
Kuchnia PROzdrowotnaPo weselu zostało dużo owoców, zrobiłam konfitury i soki ale z arbuza długo się zastanawiałam co przygotować - i wyszły lody. To wszystko przez tą falę upałów
Niezły MłynekBaba Wielkanocna na świątecznym stole po prostu musi się znaleźć :) Co roku szukam nowych pomysłów na te świąteczne wypieki, jednak jest pewien przepis, po który sięgam
DefinicjaSmakuSKŁADNIKI: 6 białek z jajek 3 żółtka 2 miarki kazeiny (zazwyczaj są w opakowaniu) 30 g płatków owsianych 30 g otrąb 200 ml jogurtu greckiego 2
ClauditteMissCookingsię odpowiedniejsze. ;) Do obłożenia ciasta mieliśmy: paprykę zieloną cebulę czerwoną kiełbasę ( u mnie duża piwna, pokrojona na szerokie paski) pieczarki wędzony boczek ser ( u mnie gouda i ementaler), którym posypuję pizzę w ostatnich 5-8 minutach pieczenia oraz przyprawy: majeranek pieprz ziołowy pieprz czarny papryka ostra oregano Pizze wstawiłam do gorącego piekarnika (190-200°C) bez termoobiegu, na samą górę
Kuchnia Prezydentowejwszystkie trzy placki. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, należy zdjąć z niego papier. Wystudzić. W międzyczasie przygotować nadzienie. Nadzienie: Powidła przełożyć do garna i podgrzewać, aż będą gorące. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i energicznie wymieszać, aby wszystko dokładnie się połączyło a galaretka się rozpuściła. Schłodzić. Gdy masa znacznie zgęstnieje, ale będzie ją można nadal bez problemu rozprowadzić, wyłożyć
My simple kitchen