kwadraty o boku 4 cm. Kwadraty dzielę na dwie równe części. Jedną część kwadratów nacinam w środku w kilku miejscach. 2. Na kwadratach bez nacięć układam kawałki truskawek i rabarbaru. Oprószam cukrem. Owoce przykrywam ciastem z nacięciami. Dociskam lekko brzegi, aby się skleiły. 3. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 13 minut w temperaturze
Tradycyjna kuchnia Kasiposiekaj nożem. Kiedy masa nabierze konsystencji kruszonki, połącz delikatnie w całość dodając mleko. Rozwałkuj ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wylep nim dno i brzegi formy. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 minut. Nagrzej piekarnik na 180ºC, u mnie na termoobiegu (bez termoobiegu 200ºC). Nakłuj spód tarty widelcem i piecz przez 10 minut. W między czasie(...)szpatułką. Rozprowadź nadzienie na podpieczonym spodzie. Przekrój śliwki na pół, usuń pestki. Ułóż śliwki w ładny motyw, lekko je dociskając. Na koniec posyp ciasto pokrojonymi migdałami. Wstaw tartę do piekarnika nastawionego na 160ºC na termoobiegu (180ºC bez termoobiegu) i piecz przez około 30-40 minut The post Tarta frangipane ze śliwkami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaTen deser zawsze mnie fascynował. Elegancki, wykwintny, lekki jak chmurka. Po prostu doskonały. I nigdy nie miałam odwagi, by się z nim zmierzyć. Wreszcie w tym
W mojej kuchniPiernik bez pęcherzy - aby uniknąć pęcherzy warto po przelaniu ciasta piernikowego do blaszki nakłuć w ten sposób zapobiegniemy powstawaniu pęcherzy Marmolada - aby uniknąć ewentualnej fermentacji marmolady należy ją wcześniej zagotować energicznie mieszając. Ciasto na piernik można przygotować odpowiednio wcześniej. Miód podgrzewamy, następnie schładzamy i dopiero wtedy łączymy z mąką. Po wyrobieniu ciasta owijamy szczelnie w folię spożywczą i odkładamy
Ciastka - domowe słodkościmąki • 2 łyżki cukru trzcinowego • 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: • Do naczynia żaroodpornego wsypać na dno płatki kukurydziane, na nich ułożyć śliwki bez pestek. • Ze składników na kruszonkę zagnieść sypkie ciasto i pokruszyć na śliwki. • Piec w temp. 180 st.C przez 45 minut. • Przed podaniem posypać cukrem pudrem
To co kochamzadowolona. W rezultacie, obecnie korzystam tylko z tych patelni. W zupełności zgadzam się, że idealnie sprawdzają się do smażenia w małej ilości tłuszczu. Naleśniki smażę bez oleju na patelni ( jedynie mam troszkę w cieście ) i dlatego czekałam z wydaniem opinii do momentu, aż przetestuję je właśnie na ich smażeniu. I przyznaję, że bardzo dobrze mi szło. Naleśniki nie przywierały
W kuchni u MonikiDomowa przyprawa do dyni (tzw. Pumpkin Pie Spice) to kompozycja mielonych przypraw, takich jak: cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, goździki. Przyprawę tę stosujemy w wielu jesiennych potrawach
Moja DelicjaPrzepyszny delikatny serniczek. Można go zrobić na biszkoptach lub samodzielnie upiec biszkopt. Ja mam tym razem na biszkopcie, ponieważ nie dostałam w sklepie biszkoptów. To zależy
Kuchnia Pokoleńpełnoziarnistej typ 2000 Przygotowanie zaczynu: Składniki zaczynu wymieszać w dużej misce, przykryć ściereczką i pozostawić na 12-24 godziny. Aby zapewnić ,,pracującemu" zaczynowi stabilne warunki bez przeciągów miskę wstawiam do niewłączonego piekarnika. Składniki ciasta właściwego: 1 szkl. ugotowanej kaszy gryczanej palonej cały zaczyn 160 g letniej wody 1/4 łyżeczki drożdży instant 2 łyżeczki soli morskiej 2 łyżeczki płynnego miodu
Codziennik Kuchennyduży pęczek szparagów sól, pieprz, czosnek granulowany Szparagi ugotuj w wodzie z niewielkim dodatkiem soli i cukru. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni teflonowej smaż cienkie naleśniki (bez dodatku tłuszczu). Szczypiorek drobno posiekaj i połącz z serkiem. Dopraw do smaku solą , pieprzem i ew. czosnkiem. Naleśniki posmaruj warstwa serka, ułóż na nim szparagi
Kuchnia bezglutenowapiany przesiej mąkę. Wymieszaj mikserem lub ręcznie trzepaczką. Rozgrzej średnią patelnię mniej więcej 7/10 mocy palnika. Zależnie od patelni, możesz dać odrobinę masła lub smażyć bez tłuszczu, jeśli masz odpowiednią patelnię. Wylej połowę ciasta na patelnię i zmniejsz trochę ogień. Przykryj dopasowaną pokrywką. Smaż na rumiano z obu stron, tak z 1-2 minutki, odwracając tylko raz łopatką. Przełóż
Anioszek w kuchniporanki, ale ta pora roku ma też swój urok, pojawiają się pyszne śliwki i coraz więcej różnych odmian Dyń. Ostatnio na blogu był przepis na ciasto dyniowe z dyni hokkaido(pyszne i słodkie, bez glutenu i cukru), a dziś proponuję: spaghetti z dyni makaronowej z boczkiem, szpinakiem i batatami . Jej smak i kolory nawiązują do kończącego się już lata
PaleoLifeTo ciacho "chodziło za mną" od dawna...jakiś czas temu było bardzo popularne w necie i chyba prawie wszyscy je robili..no oprócz mnie i pewnie
Moje domowe kucharzenieNastępnie dodajemy mąkę przesianą wraz z proszkiem. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto. na wierzchu układamy wiśnie i maliny, delikatnie wciskając je w ciasto. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni bez termoobiegu przez 40 minut, do suchego patyczka. Od razu wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem
Kulinarne przygody Gatitycukrami utrzeć do puszystości. Dodać jajko, a następnie mąkę i proszek do pieczenia Całość dokładnie wymieszać i połączyć z pestkami oraz czekoladą. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki (bez spłaszczania!) ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku) 12-15 minut (*) w 170 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione
Di gotujeszarlotkę tradycyjną , szarlotkę tatrzańską , szarlotkę francuską oraz szarlotkę z płatkami kukurydzianymi . Dla kogo: dla lubiących ciasta z jabłkami dla kochających domowe wypieki dla szukających ciasta na szybko Składniki: 1,5kg jabłek (waga bez obrania) - po obraniu ok. 1,1 - 1,2 kg cynamon (pół łyżeczki) szklanka mąki pszennej szklanka kaszy manny pół szklanki cukru brązowego łyżeczka proszku
Mania WypiekaniaUwielbiam kabaczki. Dziś zapraszam Was na szybki przepis na chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście. Idealne na przekąskę. Ja zazwyczaj zjadam je bez dodatków lub w towarzystwie sosu czosnkowego albo ketchupu. Przepis wymyśliłam kiedyś w przypływie chwili i… tak nam posmakowała ta przekąska, że po dziś dzień ją robię zmieniając jedynie przyprawy Spróbujcie. Składniki: 1 mały kabaczek (najlepiej
Słodkie okruszkiwyrośnięcia pod przykryciem w ciepłym miejscu (około 1 godzina). Po wyrośnięciu jeszcze raz wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy na prostokątny placek o grubości około 1cm. Ciasto smarujemy konfiturą zostawiając około 1 cm brzeg bez konfitur. Zwijamy w rulon i kroimy w plastry, układamy na blaszce z niewielkimi odstępami i odstawiamy do wyrośnięcia aż jagodzianki się ze sobą połącza
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimąkę, proszek do pieczenia, sól i roztopione masło wymieszać na jednolitą masę. (Jeśli jest za gęsta można dolać mleka.) Cukierki drobno pokroić i połączyć z ciastem. Placuszki smażyć na maśle/oleju lub całkowicie bez tłuszczu (najlepiej na patelni teflonowej). (Smażone na każdy sposób są pyszne.) Przygotować polewę. Krówki drobno posiekać i rozpuścić w mleku lub śmietance
Di gotujePojawiły się jagody! Część zjadłam bez żadnych dodatków, a pozostałe postanowiłam zapiec w cieście. No dobrze, plany były bardziej ambitne, ale nic z nich nie wyszło. Do masy dodałam serek mascarpone, można go pominąć. Masę słodziłam dosyć oszczędnie, warto więc sprawdzić czy jest wystarczająco słodka. Deser polałam musem z malin - można też posypać cukrem pudrem lub podać z bitą śmietaną
Stare Garyłyżki do musu poziomkowego Wykonanie: Do misy wsypuje przesianą mąkę, wlewam ciepła wodę i wyrabiam ciasto. Przy końcu wyrabiania dodaję łyżkę oliwy z oliwek. Ciasto jest delikatne , elastyczne. Wałkujemy na silikonowej macie bez podsypywania mąki.Wycinamy małe kółeczka szklanką i nakładamy poziomki ( ja to robię łyżeczką).Gotuję z dodatkiem oleju( nie będą się sklejać po wyjęciu). Mus poziomkowy: Poziomki
Różowa kuchniaPróbowaliśmy już kilku pizz bezglutenowych robiąc i sami i z różnych przepisów z książek (na zdjęciu była piękna pizza a po dokładnym przyjrzeniu
Kuchenne Wariacjetradycyjny wypiek z województwa lubelskiego. Zwany jest także krupniakiem i pirogiem gryczanym. Od 2005 roku wpisany jest na krajową Listę Produktów Tradycyjnych. Występuje w wersji bez skórki czyli łysej oraz w otoczce z ciasta drożdżowego. Przepis otrzymałam od cioci z Biłgoraja, która przygotowuje go od lat. Świetnie smakuje zarówno na zimno, jak i odgrzany na maśle. Przepis pierwotnie ukazał
Pasja SmakuKochani Moi! Mnóstwo czasu minęło od ostatniego posta. Dużo się działo ostatnio i dzieje się nadal. No i dobrze! Ale bez zbędnych wstępów: Aga przesłała przepis na szybkie ciasto z truskawkami! Jak się na nie patrzy, to aż buzia sama się śmieje. :D Idealna propozycja na te upalne dni! Myślę, iż opcjonalnie możecie użyć malin, a w niedalekiej przyszłości czarnej
Kuchnia smakówpyszną konfiturę, na którą przepis podpatrzyłam u Małgosi . Połączenie rabarbaru z rodzynkami i rumem zaintrygowało mnie od razu; gdy więc tylko zobaczyłam rabarbar w promocji, bez wahania kupiłam kilka kilogramów. Na przetwory, do ciasta, a odrobinę do zamrożenia, gdy nagle przyjdzie mi ochota na to kwaśne warzywo. Wracając do meritum, czyli konfitury: przygotowuje się je prosto, a efekt... Moi drodzy
Pożeraczka, czyli raz adobrzePomysł na taki deser podpatrzyłam tutaj. 2 op. ciasta francuskiego 500 g serka mascarpone 1,5 szkl śmietany 36% 1 szkl cukru pudru 1 łyżeczka
Moje domowe kucharzeniezgęstnieje i będzie gorący ściągamy garnek z ognia. Dodajemy masło i mieszamy. Gotowym krem wylewamy na wystudzone ciasto. Białka miksujemy na sztywno, pod koniec dodajemy po łyżce cukru i mieszamy do połączenia. Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną, a następnie łyżeczkę octu. Bezę wykładamy na tartę. Tartę wstawiamy do piekarnika na około 5 minut w temperaturze
Gotowanie i blogowanieBardzo łatwe w wykonaniu beziki podane z bitą śmietaną i owocami. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na 7-8 bezików: 4 białka z
My Culinary Artmikserem dokładnie zmiksować na lejące ciasto, odstawić na 30 minut patelnia naleśnikarka 22 cm - patelnię tylko raz posmarować olejem i mocno rozgrzać, kłaść porcję ciasta z chochelki i smażyć złociste naleśniki śliwki bez pestek z cukrem i cukrem wanilinowym w rozdrabniaczu zmielić dokładnie śliwki przełożyć do miski, dodać twaróg śmietankowy i dobrze łyżką rozetrzeć-wymieszać na jednolitą masę na każdy
W Mojej Kuchni Lubiępołączyć z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem. 5. Na końcu dodać masło. Wymieszać. 6. Odstawić na 15 minut. 7. Smażyć na suchej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu, na średnim ogniu, tak aby ciasto mogło wyrosnąć. 8. Placuszki delikatnie przewracać na drugą stronę, przy użyciu szerokiej łopatki. 9. Odkładać na kratkę, aby pancakes lekko przestygły. 10. Następnie układać na stosik
W mojej kuchniwymieszaj i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki. *Wodę pomarańczową znajdziesz z łatwością w Internecie lub sklepach z żywnością orientalną. Stanowi doskonały dodatek do ciast i deserów. W ostateczności możesz przygotować surówkę bez wody pomarańczowej, chociaż dodaje ona delikatnego, ujmującego aromatu. Przeczytałam gdzieś, że jedną łyżeczkę wody z kwiatów pomarańczy można zastąpić 2-3 kroplami olejku pomarańczowego, ale przyznam
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSkładnik – porcja na formę o średnicy 21: 1 szklanka kaszy jaglanej, 2 szklanki wody, 1 puszka mleka kokosowego, 4 łyżki miodu, 2 szklanki wiórek kokosowych
Coś bym zjadłaKolejny kwietniowy dzień. Niby zwyczajny, a jednak dla nas wyjątkowy. Za nami 27 wspólnych lat. Tyle wspomnień: tych pogodnych, radosnych oraz wywołujących zadumę czy cień smutku
W mojej kuchniznalazłam tutaj . Tarta będzie krucha i smaczna, ale ważne jest użycie naprawdę zimnego masła i krótkie, szybkie zagniatanie. Najlepiej zrobić to w misie robota, bez kontaktu z ciepłymi dłońmi. Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej (u mnie orkiszowa 630) 150 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu Składniki na nałożenie: 500 g truskawek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżeczce na naleśnika) masła orzechowego, np. z tego przepisu - truskawki Przygotowanie: Jajko, mąkę i mleko wymieszać za pomocą trzepaczki, do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Smażyć z obu stron. Ja smażę bez tłuszczu, ale można użyć np. oleju kokosowego. Naleśniki wysmarować masłem orzechowym i ułożyć truskawki. Smacznego! Makra: Kcal: 361 Białko: 16 g Węgle: 38 g Tłuszcz
Zgrabne GotowanieTweetnij To pomysł na bardzo prostą pizzę, wręcz minimalistyczną, czy jak to powiedzilibyśmy kiedyś kryzysową. Bo bez sera. Potrzeba do niej na prawdę niewiele: ciasto na pizzę, kilka czarnych oliwek, różowa cebulka i kilka gałązek rozmarynu (do nadania jej charakterystycznego aromatu). Porcja na 4 osoby: Potrzebne nam będą: ciasto na pizzę, 10 cl oliwy z oliwek, garść czarnych oliwek
MODA NA BIOWielkanoc się zbliża. To drugi z mazurków zawsze pojawiających się na moim wielkanocnym stole. Łatwy do zrobienia, masa marcepanowa jest dobrym dodatkiem, ale i bez niej mazurek będzie smaczny. Mazurki to takie ciasta które budzą we mnie ambiwalentne uczucia - lubię je bo są ładne, szybkie do zrobienia i na wielkanocnym śniadaniu są od zawsze. Z drugiej strony, to jedne
Stare GaryM iałem cudowny sen... śniło mi się bezowe królestwo, w którym w bezowym pałacu na bezowym tronie zasiadał bezowy król w bezowej koronie. Koronę miał obłędną
Food SquareKrucha, słodka beza i kwaskowy, cytrynowy krem. Połączenie po prostu idealne :) Bezy doskonale komponują się z kwaśnymi dodatkami. W sezonie letnim możecie dodać do tortu dodatkowo
maniapieczeniaKlasyczne śnieżnobiałe bezy. Warto mieć je zawsze w domu pod ręką, z ich małą pomocą można bowiem wyczarować wiele przepysznych deserów. Dzięki długiemu suszeniu w niskiej
maniapieczeniaZawsze przy opisywaniu książek robimy z nich również jeden przepis (czasami więcej :) ). Chcemy się przekonać czy przedstawiane przepisy faktycznie wyjdą tak
Kuchenne Wariacjesypka i na koniec ścieramy na tarce masło ( ciasto pokrywamy równomiernie masłem. Pieczemy ciasto przez 55-60 minut w temp. 180*C Szybkie i proste ciasto i stosunkowo tanie :) Przepis Ewy Wachowicz "Szarlotka bez jajek
W Moim Magicznym Domusię po domu podczas ich pieczenia jest nie do opisania. Jeśli upieczecie je rano, możecie być pewni, że wszyscy domownicy wstaną z łóżek bez marudzenia, a z wielkim apetytem :) Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 1/2 szkl ciepłego mleka 1 jajko 2 łyżki stopionego masła 3 łyżki
Nastoletnie WypiekaniePyszny, puszysty, domowy, malinkowy biszkopcik. Zwolennicy lekkich ciast i deserów z pewnością polubią jego smak bez żadnych dodatkowych urozmaiceń. Natomiast fani tortów mogą wykorzystać go do przełożenia najróżniejszymi, pysznymi kremami np. śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka
Domowe Torty– Wikulinko! Zrobiłem Ci dżem – powiedział mój dziadek podając mi słoik wypełniony ciemną porzeczką. – Super, dzięki! – Rzuciłam sucho bo podobnych słoików mam w domu całą masę. Dżemy
Fill The BowlDzisiaj szybki deser dla tych, którym brakuje czasu lub zwyczajnie nie chce się przesiadywać w kuchni. A wszystko za sprawą … Czytaj dalej →
brunetkawkuchnikomu pasuje) Jajka ucieramy z cukrem na puszystą białą masę, a następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Wsypujemy mąkę, sodę i wlewamy ocet. Ciasto dzielimy na 3 równe części, jedną pozostawiamy bez dodatków, do drugiej dodajemy kakao, a do trzeciej bakalie. Pieczemy każdą część oddzielnie w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 170 st. C przez ok 15-20 minut
Cynamonowe szczęściePolecam smacznego i efektownego mazurka przełożonego dżemem i masą kajmakową.Nie wyobrażam sobie bez niego Świąt Wielkanocnych,musi być obowiązkowo. Składniki: Ciasto kruche: 0,5 kilograma maki pszennej kostka margaryny 150 gram cukru 5 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 puszka gotowego kajmaku 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 100 gram masy cukrowej lub marcepanowej kolorowe barwniki
Bajeczna Kuchniaświąt jeszcze ponad miesiąc ale zapobiegliwi już powoli przygotowują menu, testują nowe przepisy. Dlatego proponuję już dzisiaj wypróbować pyszne drożdżowe ciasto z makowym nadzieniem. Nie wyobrażam sobie świąt bez … Czytaj dalej Idealna strucla makowa
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymód podgrzać i smażyć przez kilka minut ciągle mieszając. Wyłożyć równomierną warstwę na przygotowany pergamin. Na to wylać delikatnie ciasto i wyrównać. Piec przez 35 minut przy włączonym termoobiegu w tep. 160 stopni C lub bez termoobiegu ok. 45 minut w temp. 180 st.C (do suchego patyczka). Po całkowitym ostudzeniu odwrócić ciasto tak, żeby orzechy były na górze
Maślane ciasteczkoKokosanki czyli mocno kokosowe ciasteczka. Moje ulubione. Lekko chrupkie z wierzchu i wspaniale ciągnące w środku. W 100 % bezglutenowe. Kupne kokosanki często są przesłodzone i przesycone
maniapieczenianazwie przepisu warto umieszczać główny składnik przepisu :) Dlaczego? Wyobraźcie sobie, że szukacie pysznego ciasta czekoladowego, ale w zdrowej wersji. Przeglądacie dziesiątki przepisów, aż w końcu trafiacie na "brownie czekoladowe bez mąki', z pięknym zdjęciem i zachęcającym opisem. Wszystko ok, ale problem jest taki, że do ciasto włożone jest np. 300 g czerwonej fasoli... wszystko w porządku, ale warzywa jedzmy raczej
Chocolate Muffin BlogOSTATNIO DOSTAŁAM TEN PRZEPIS OD MOJEJ DOBREJ KOLEŻANKI,CIASTO ZROBIŁAM WCZORAJ I OKAZAŁO SIĘ PYSZNE ,PROSTE BEZ PIECZENIA I JESZCZE TRZYMA SIĘ JE W LODÓWCE WIĘC NA TAKĄ POGODĘ IDEALNE,DZIĘKI DODANIU DŻEMU PORZECZKOWEGO NIE JEST ZA SŁODKIE TYLKO W SAM RAZ,NA PEWNO POSMAKUJE I WAM SKŁADNIKI: 4-5 PACZEK HERBATNIKÓW MASA KRÓWKOWA W PUSZCE PACZKA KRAKERSÓW DŻEM
Swojskie jedzonkokońcu wsypujemy mąke i łyzke wiórek - dokładnie mieszamy. Porzeczki odrywamy od szypułek, płuczemy i odcedzamy na sitku. Dodajemy do masy bezowej i delikatnie mieszamy. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i wypełniamy je powstałą bezą. Na wierzchu posypujemy pozostałymi wiórkami. Wkłądamy do piekarnika na kolejne 20 min. i pieczemy w temp, 160C. Po upieczeniu możemy udekorować świeżymi porzeczkami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.mogę odmówić sobie kolejnych słodkości z tymi owocami. Dziś częstuję Was pyszną jogurtową tartą z delikatnym kremem czekoladowym w środku. UWAGA! Można ją jeść bez opamiętania... ;) Składniki: Na tartę o średnicy 28cm Ciasto: 350g mąki tortowej 220g margaryny 125g cukru pudru 3 żółtka Krem I: 100ml śmietanki 36% 1 czekolada nadziewana Goplana Mister Ron Krem II: 100ml śmietanki
Kuchnia w czekoladzietakiej, w której ciasto będzie wysokie na ok. 1,5 – 2 cm). Odłożoną czekoladę łamiemy na mniejsze części i wtykamy w ciasto. Pieczemy ok. 25 minut w 170°C (bez termoobiegu) lub 160°C (z termoobiegiem) – nie ma sensu wbijać patyczka bo będzie wilgotny od czekolady. Po wystudzeniu brownie kroimy na małe kwadraty lub prostokąty. Post Najlepsze brownie
Poezja smakuFocaccia to potrawa kuchni włoskiej, rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Przeważnie przygotowuje się bez dodatków tylko z solą, ziołami polanego oliwą ciasta, albo z suszonymi pomidorami i oliwkami. Ja zrobiłam ją po swojemu, do ciasta pietruszki zielonej dodałam, a na wierz cebulkę słodko kwaśną duszoną w piwie poukładałam. Ciasta palcami nie uciskałam tylko w kratkę ponacinałam
Moniki SmakołykiKupiłam koszyczek porzeczek. Czarnych. Miało być ciasto, ale wyszły serniczki na zimno:) Można jeść bez ograniczeń. Serek 0%, miód lub syrop klonowy. Są mocno owocowe. Pierwotnie miałam upiec biszkopt, wykroić denka i zalać je masą. Ale je "odchudziłam" 500 gram czarnej porzeczki opakowanie serka President 300 gram 0 % tłuszczu 3 łyżki żelatyny 3 łyżki miodu syrop klonowy do polania
AZgotuj!Pamiętacie jeszcze moją konfiturę z lilaka? U nas zrobiła prawdziwą furorę; jej wyjątkowy, słodko-gorzki smak rewelacyjnie komponuje się z naprawdę słodkimi słodkościami . Dlatego ostatnio postanowiłam
Pożeraczka, czyli raz adobrze