Kolejna moja propozycja na pyszne ciasto bez pieczenia. Tym razem delikatna, rozpływająca się w ustach pianka śmietankowo-jogurtowa z orzeźwiającym brzoskwiniowym musem i błyszczącą taflą galaretki... mmmm :)))) Koniecznie wypróbujcie! Pianka śmietankowa: 400 ml śmietanki 30% 400 ml jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów 1 galaretka
Smakołyki AsiLodowiec, to ciasto bez pieczenia. Wymaga jedynie schłodzenia w lodówce. Dolną warstwę stanowią biszkopty, które pokryte są dwusmakową warstwą masy jajeczno - budyniowej. Całość zalana jest galaretką. Czytaj więcej
Przepisy KulinarneMiałam idealny przepis na ciasto shrek więc dlaczego nie zrobić z niego ciasta bez pieczenia? Wychodzi zawsze dobre więc zaryzykowałam. Robiłam w formie 24 cm x 27 cm. Jedynym problemem była galaretka która spłynęła mi małą dziurką z góry na dół ale jeżeli równo rozsmaruje się masę pozostanie ona na miejscu. Czytaj więcej
Pychotkaaasernik na zimno Taki kolorowy deser zadowoli nawet najbardziej wybrednego. Frajdę będą miały zwłaszcza dzieci. Bo przecież najpierw je się oczami, a wszystko co kolorowe to cieszy. Bardzo proste ciasto bez pieczenia, bez trudu je wykonacie. Proste, smaczne i przepiękne. Kolorystyka uzależniona oczywiście od tego jakie macie galaretki. Fajniejszy efekt dadzą kontrastowe i wyraziste galaretki. Można troszkę dosypać barwników spożywczych
na moim stole...Dziś kolejne ciasto bez pieczenia, które jest bardzo proste, pyszne a do tego bardzo efektownie się prezentuje. Polecam użyć kakaowych herbatników, ponieważ świetnie pasują do bananów ale jeżeli nie posiadacie takich to zwykłe maślane również świetnie się sprawdzą w tym deserze. Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaajest ktoś kto jeszcze nie zna tego przepisu? Chyba nie:) Ale jeśli są takie osoby, to polecam szybciutko nadrobić tę zaległość :) Proste ciasto bez pieczenia. Szybko, bez potu na czole, stworzymy cudo, które jest nieziemsko słodkie, rozpływające się w ustach i jego smaku na pewno nie zapomnimy. Moi znajomi i rodzina, kiedy tylko mamy zamiar się spotkać przy jakiejś okazji
na moim stole...końcu postanowiłam, sama upiec to pyszne ciacho. Siostra, która go uwielbia, poprosiła mnie o nią na sylwestra, więc upiekłam. Ja sama uwielbiam to ciacho. Połączenie pysznego kruchego ciasta, bezy i kremu budyniowego. Dla mnie bomba :) Teraz siedzę jak na szpilkach i oglądam mecz Polska - Serbia w piłce ręcznej. Kocham tych chłopaków, i zawsze im kibicuje, ale dzisiaj mam ochotę(...)zagnieść.Podzielić na dwie części.Beza:Białka ubić na sztywno dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Podzielić na dwie części. (Najlepiej podzielić białka, a na drugą cześć ciasta zmiksować je osobno, aby beza nie opadła).Jedną część ciasta rozprowadzić na blachę, na to połowę dżem, połowę bezy i połowę orzechów.Do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut.Tak
Moje pyszne gotowanieKilka zabłąkanych łodyg rabarbaru leżało zapomnianych w lodówce , więc trzeba było je wykorzystać. Coś na szybko i małym nakładem pracy . Powstało całkiem fajne ciasto bez pieczenia. Ciasteczkowy spód , do tego kwaśno słodka zielona warstwa rabarbarowa i solidna porcja bitej śmietany z bezami. Składniki : 120g dowolnych ciasteczek ( u mnie biszkopty) 60g rozpuszczonego masła 40dkg rabarbaru 80 g cukru (ok 1/3 szklanki(...)zazwyczaj wychodzi dość nieciekawy - dlatego tez dodałam odrobinkę zielonego barwnika ) Odstawić do całkowitego stężenia. Śmietanę ubić na sztywną masę z dodatkiem cukru waniliowego . Dodać do niej bezy , wymieszać i pokryć nią nasze ciasto. Smacznego :) Polecam
Malinowa KawiarenkaŚmietanowo-porzeczkowe ciasto z przepyszną czekoladową bezą. Polecam! Składniki: Ciasto: 3 duże jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki kakao 1 łyżka oleju Spód blaszki o wymiarach 24cmx28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem przez około 8 minut. Mąkę przesiać z kakao. Do masy jajecznej dodać łyżkę oleju oraz mąkę z kakao. Delikatnie(...)sztywną pianę. Łyżka po łyżce dodawać cukier. Gdy całkowicie się rozpuści dodać ocet winny oraz przesiane kakao z mąką ziemniaczaną. Blaszkę w której piekło się ciasto wyłożyć ponownie papierem do pieczenia. Wyłożyć bezę i wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec 20 minut, zmniejszyć temperaturę do 90 stopni i piec jeszcze 30 minut. Wystudzić. Wyjąć z papierem
Moja Galeria SmakuBeza Pavlova z owocami o bitą śmietaną To zadanie nie było łatwe. Beza Pavlova to królowa wśród wypieków bezowych i jest nie lada wyzwaniem. Przynajmniej dla mnie. Szykowałam już ciasta bezowe, najczęściej w formie tortów bezowych lub deserów, w których skład wchodziły małe beziki. Torty bezowe wychodziły zawsze pyszne, ale nie zawsze byłam z nich zadowolona, ponieważ blaty bezowe(...)życzyła. Czasem opadały, pękały, były zbyt wysuszone lub się kleiły. Przyczyna zazwyczaj leży, w drobnych błędach, których niestety możemy popełnić dość sporo. Najczęściej źle oddzielamy białka od żółtek, ubijamy bezę zbyt krótko i cukier nie zdąży się rozpuścić. Samo pieczenie to też czasem problem. Trzeba dobrze znać swój piekarnik, ponieważ pieczenie w zbyt wysokiej lub zbyt niskiej temperaturze będzie miało
RelaxtimeNajlepsze ciasto na upalne dni. Pyszne, chłodne i bez dużego nakładu pracy. Nie licząc czasu na stygnięcie budyniu, jego wykonanie zajmuje jedynie około 20 minut. To ciasto - to wyśmienity deser z delikatnym biszkoptowym spodem i brzoskwiniowo-bananową masą, pokrytą delikatną bitą śmietaną i bezami. Polecam :) Składniki na spód: 200 g pokruszonych biszkoptów 100 g masła Masa owocowa(...)wyjęciu tortownicy z lodówki, oddzielić nożem ciasto od ścianek obręczy, zdjąć obręcz. Ubić śmietankę z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, wyłożyć na wierzch ciasta (fot.3) , bezy pokruszyć i posypać ciasto (fot.4) . Przechowywać w lodówce. Źródło (z niewielkimi zmianami): malacukierenka.pl drukuj przepis
Świat Ciastarazem przygotowałam ciasto bez pieczenia dla leniwych, a może jednak bardziej dla zapracowanych. Ciasto z kremem z serka mascarpone i herbatników nie jest pracochłonne i z łatwością przygotuje je nawet osoba mniej obyta z tajnikami wypiekania. Przygotowane ciasto ma delikatny serowy smak, przełamany wyraźnie nutą kakaową i waniliową. Ciasto z herbatników i kremu z serka mascarpone nabiera odpowiedniego smaku
Kuchcik gotujeSprawdzony przepis na pyszne ciasto na gofrach z truskawkami, bitą śmietaną i galaretką. To proste w przygotowaniu, orzeźwiające ciasto bez pieczenia z kilku składników. Do przepisu możesz wykorzystać gofry ze sklepu lub przygotować gofry domowe. Wybór należy do Ciebie. Przepis(...)ciasto na gofrach, to z pewnością godna uwagi propozycja na pyszny deser do kawy. Ciasto na gofrach to wyjątkowy wdzięczny w przygotowaniu deser. Spód ciasta wykonuje się ekspresowo. Poza tym gofry są miękkie i przejmują smak owocowej galaretki. Całe ciasto jest delikatne, niezbyt słodkie. Naszym zdaniem deser idealnie sprawdzi się na nadchodzący sezon na truskawki. Warto jeszcze dodać, ze ciasto
Kuchnia Na Wypasieodstęp od brzegów blachy gdyż beza urośnie podczas pieczenia *** *** Bezę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150C’ z termoobiegiem i pieczemy przez około 30 minut -na środkowej szynie piekarnika. Podczas pieczenia nie otwieramy drzwiczek piecyka. W czasie pieczenia beza mocno rośnie ale po wyjęciu z piekarnika trochę opada i jest to normalne zjawisko *** *** Po upieczeniu bezę od razu wyjmujemy z piekarnika(...)się od razu do spożycia, ale można ją także przechowywać w lodówce przez 1-2 dni *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Malinowa rolada bezowa z kremem mascarpone pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemplacków przełożonych kremem budyniowo-maślanym. :) Diabeł tkwi jak zawsze w szczegółach a dokładniej jakie warstwy składają się na jeden placek. :) Otóż jeden placek składa się z ciasta kruchego, warstwy konfitury z czarnych porzeczek, bezy oraz posypki z posiekanych orzechów włoskich lub migdałów. Teraz gdy wszystko jest jasne można przystąpić do pieczenia. :) Przepis poniżej. Ciasto jest bardzo podzielne(...)podanych składników (prócz konfitury). Podzielić ciasto na pół i rozwałkować lub wyłożyć ciastem bezpośrednio blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Placek posmarować konfiturą porzeczkową. Podobnie postąpimy później z drugą częścią ciasta. Beza. Najpierw należy przygotować bezę z połowy składników na pierwszy kruchy placek. 3 białka należy ubić na sztywną, lśniącą pianę. Dopiero wtedy dodawać po 1 łyżce cukier (w sumie
coolinarnastrefa.blogspot.composmarować masą michałkową. Wafelek posiekać, obłożyć górę stefanki. Ciasto odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Radzę odstawić je na dobę. Przepis dodaję do akcji Durszlaka i Miksera kulinarnego: Ciasta bez pieczenia Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklance