Brzoskwinie w zalewie - 1 puszka duża galaretka brzoskwiniowa - 4 szt herbatniki jogurt brzoskwiniowy - 300 ml Brzoskwinie wyjmujemy zalewy, 3 galaretki rozpuszczamy w 700 ml soku
Camilla w kuchniSernik bez pieczenia – lekki, mocno kwiatowy przez dodatek zielonego kardamonu, z rozpływającą się w ustach wiśniową delikatną jak chmurka pianką. Prosty i szybki deser do podania
Karo in the KitchenSerniczki z galaretką zawsze cieszą się dużym powodzeniem. Szybko znikają z talerza zwłaszcza gdy podajemy je dzieciom. Są proste w przygotowaniu i do tego dzięki kolorowym
Monia miesza i gotujeBiszkopty - 1 paczka mała mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 3 op cukier - 3/4 szkl masło - 250 g arbuz bez skóry i pestek - 1,5 kg
Camilla w kuchniCudownie wilgotne ciasto czekoladowe bez grama mąki, cukru i masła! Bardzo czekoladowe, bardzo uzależniające... na jednym kawałku się nie skończy :) Przepis podpatrzyłam u Eweliny, tak jak ciasteczka kokosowo-czekoladowe z poprzedniego wpisu. Polecam wszystkim, którzy szukają alternatywy dla tradycyjnego brownie, a nie mogą rozstać się czekoladą :) Składniki: 2 szklanki zmielonych orzechów włoskich 1 jajko 5 łyżek mleka 3 łyżki kakao
Chocolate Muffin BlogOstatnio na moje urodziny tort postanowił przygotować mój mąż. Z racji, że prawie nigdy nic nie piekł, postawił nieco na gotowca, a dokładnie postanowił wykorzystać gotowy
Kuchnia co dniaWystarczy kilka składników, aby stworzyć słodki i szybki w realizacji deser. Istotną kwestią jest to jak bardzo chcemy aby masa była słodka (sami możemy ilością dodanego
ChilliJemyPo wczorajszym "blue mondey" czyli najbardziej depresyjnym dniu w roku, który niestety i mnie dopadł stwierdzam, że przydała by się odrobina czegoś na pocieszenie, bo
Bon appetit mon amieWiosna już zawitała u nas na dobre, a cieplejsze dni skłaniają do wprowadzenia nie tylko lżejszej kuchni, ale też deserów, których nie trzeba piec. Jak tylko
Bon appetit mon amieJak zapowiedziałam poprzednio tym razem kolejny zaskakujący sernik. Mimo,że nie będzie już niespodzianki w środku, zaskoczy Was smakiem - oczywiście jeśli tylko spróbujecie. Teraz elementem
Bon appetit mon amieJesień widać już w przyrodzie, miejsce owoców dojrzewających latem zajęły już piękne słodkie śliwki, dojrzałe soczyste jabłka i gruszki. Mimo, że pogoda w ostatnim tygodniu dopisała
Bon appetit mon amieZe względu na to ze po czwartkowym szaleństwie z pączkami pozostało mi sporo marmulady jak również sezamu..
Ugotujmy Cośpapryczki jalapeno. Piec 10 minut w temperaturze 220 stopni ,aż ser zacznie topnieć. Pizza na początku może nie być zwarta, ale gdy lekko przestygnie, a ser w cieście stwardnieje bez problemu można ją pokroić i wziąć w rękę. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłów