ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:121/1217)

Makowiec z bezą 296

Makowiec z bezą na kruchym cieście (a właściwie półkruchym, jeśli mam być dokładna) to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego makowca. Po zrobieniu kruchego ciasta na żółtkach zazwyczaj zostają nam nadmiarowe białka – tutaj zamieniają się one w chrupiącą bezową skorupkę. Jeśli kupimy zmielony mak w torebkach, to pracy przy nim nie będzie dużo – polecam takie ułatwienie. Makowiec ładnie prezentuje się(...)można pominąć)Beza:4 białka jajek3/4 szklanki cukru1 łyżeczka mąki (skrobi) ziemniaczanej Masa makowa: W rondelku podgrzewamy mleko z masłem oraz miodem. Zalewamy mak, przykrywamy i zostawiamy na 40 minut do napęcznienia. Jeśli kupiliśmy zwykły mak (nie zmielony) mielimy dwukrotnie przez maszynkę do mięsa z założonym małym sitkiem.Spód:  W czasie gdy mak pęcznieje, zagniatamy jednolite ciasto, ze wszystkich składników

Poezja smaku
DELIKATNY SERNIK NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM SPODZIE 2319

szklanki ksylitolu lub cukru- ekstrakt waniliowy (lub ksylitol z wanilią, lub cukier waniliowy)- 250g miękkiego masła- 6 białek (2 pozostawione od ciasta i  4 od żółtek z masy)- 60g mąki (skrobi) ziemniaczanej (lub 1,5 proszku budyniowego bez cukru)Dodatkowo:- mielony ksylitol lub cukier puder do posypaniaW misie miksera utrzeć miękkie masło z ksylitolem (lub cukrem), następnie dodajemy(...)spód, wyrównujemy całość i posypujemy startą na grubej tarce mocno schłodzoną drugą częścią kruchego, czekoladowego ciasta.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C, program góra-dół ok.60 minut.Przed podaniem posypałam ciasto mielonym ksylitolem.Smacznego

Smaczne Zdrowe
ŚMIETANOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI 405

folię i włożyć do zamrażarki na ok.3 godziny(ja nie mroziłam, rozkruszyłam lekko schłodzone) lub dłużej(ciasto można przygotować kilka dni wcześniej i przechowywać zamrożone). Składniki na masę śmietanową: -1 szklanka ksylitolu -szczypta soli -5 białek, w temp. pokojowej -2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (1 opakowanie-40g) -1200g kwaśnej śmietany 18% w temp. pokojowej Dodatkowo: -400g świeżych(...)piany dodać przesiany proszek budyniowy i wymieszać. Dodawać śmietanę, powoli i delikatnie mieszając, by białka nie opadły.  Blachę o wymiarach 33x20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć jedną część ciasta z zamrażarki(ja nie mroziłam, schłodziłam w lodówce i skruszyłam na blaszce) i zetrzeć na tarce o dużych oczkach na spód formy. Na kruche ciasto wyłożyć całą masę śmietanową, wyrównać

Smaczne Zdrowe
SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE 554

Chyba moje jedno z wielu ulubionych ciast. 3 warstwy sernika pasują do siebie idealnie, tworząc bardzo lekki i pyszny serniczek. Bardzo dobrze smakuje z borówkami, truskawkami jak i innymi owocami :) Podaję porcję na małą blaszkę. Składniki na biszkopt: -3 małe jajka -0,5 szklanki mąki orkiszowej -1/3 szklanki ksylitolu(może być cukier) Białka ubić na pół sztywno, powoli wsypywać(...)wyciągnięciu zrzucić z wysokości pół metra na dywan (nie odwracając blaszki) a następnie wstawić do uchylonego piekarnika na około 10 minut. Składniki na masę: - 1 cytrynowa galaretka(najlepiej bez cukru-posłodzić ksylitolem) -0,5kg białego sera do serników -0,5l kremówki -1-2 łyżeczki żelatyny Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i przestudzić. Do sera dodać ubitą

Smaczne Zdrowe
Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) 186

mojprzepisna.pl | Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Tak to jest jak się zaczyna pieczenie ciasta z przeświadczeniem, że wszystkie składniki są, a jak już mąką przesiana, owoce umyte, okazuje się, że jednak nie wszystko jest. Tak było i w tym przypadku, miało być kokosowo-malinowe a wyszło orzechowo-jeżynowe :-). Ciasto jest bardzo fajne, smaczne, proste i niekłopotliwe. Myślę(...)ciasta, zetrzeć na tarce, posypać owoce. Piekarnik rozgrzać do 180 st. (bez termoobiegu). Piec w rozgrzanym piekarniku 40 -45 min. Wyjąć ostudzić. Pokroić w kwadraty. Ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego! Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Składniki na ciasto: 380 gr mąki

moj przepis na
Proste ciasto bananowe z marchewką i wyniki konkursu 261

Migdały w każdej postaci. Te w całości ratowa mnie od zgagi podczas ciąży. Natomiast płatki migdałów stosuje głównie do ciast, ale zawsze muszę kupić 2 paczki, bo jedno do ciasta, a drugą paczkę zjadamy na miejscu.   Dżasta: 4 marca 2016 o 09:46 (Edytuj) Ciężko wybrać tylko jedne bakalie z tak szerokiego grona! Moje ulubione jak biegacza to oczywiście(...)daktyle- duza i przepyszna dawka energii, a ponadto potrafia zastąpić słodycze. Oprócz tego orzechów to nerkowce, za niepowtarzalny, lekko słodki smak i wspaniałe właściwości. I na „deser” suszona żurawina- bez niej nie wyobrażam sobie omletow, owsianek i ciasteczek.   Swoje dane adresowe proszę przysłać na email: mala.cukierenka@gmail.com

Mała Cukierenka
Ciasto ze śliwkami, jogurtem, bez masła (Torta di prugne senza burro con yogurt bianco) 145

Ciasto, które przygotowałam jest jednym z przepisów, który nie wymaga wiele pracy, nie trzeba używać miksera, wystarczy tylko miska, łyżka i kilka składników. Ciasto przygotowałam bez użycia masła, za to z dodatkiem jogurtu naturalnego, dzięki czemu ciasto jest bardzo wilgotne, miękkie i niesamowicie pachnące. Smacznego :) **** Non credevo che una semplice torta alle prugne potesse essere cosi' gustosa, ma come spesso

La grande e la piccola cuoca
Oszukany arbuz 153

połączenia składników.Mniej niż połowę ciasta zabarwić na czerwono. Dokładnie wyrobić, pod koniec dodać rodzynki. Resztę ciasta podzielić na pół i jedną część zabarwić na zielono. Trzecią część ciasta wyrobić bez barwienia. Przykryć i zostawić na pół godziny do wyrośnięcia.Białe ciasto rozwałkować i na środek położyć uformowany wałek z czerwonego ciasta. Zawinąć białe ciasto i zlepić brzegi.Rozwałkować zielone

Moje domowe kucharzenie
Sernik z truskawkami i kruszonką. 150

minut. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C, formę wykładamy papierem do pieczenia. 1/3 ciasta zostawiamy w lodówce, a 2/3 wykładamy na blachę (tylko spód, bez rantu). Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 10 minut, wyjmujemy, studzimy.      Przygotowujemy kruszonkę. Mąkę mieszamy z cukrem, płatkami owsianymi i zalewamy gorącym masłem, energicznie mieszamy i odstawiamy

Rozpustne gotowanie
Drożdżówki ze śliwkami 106

masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 1 żółtko + odrobina mleka do posmarowania bułek 6 śliwek trochę cukru do śliwek Wszystkie składniki na ciasto (czyli bez trzech ostatnich) łączymy ze sobą i wyrabiamy przez 15 minut. Ciasto będzie elastyczne, ale dość miękkie. Wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę

Marder&Marder Manufacture
Chleb na Zakwasie ze Śliwkami 98

się składników. Dodajemy śliwki i lekko mieszamy. Keksówke o długości 25 cm natłuszczamy i posypujemy otrębami. Przekładamy ciasto chlebowe, wygładzamy, posypujemy otrębami, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto jest bez dodatku drożdży, wiec najlepiej zostawić do podrośnięcia przez noc. Wyrośnięte ciasto wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 60 minut. Na dno piekarnika wstawiamy pojemnik

Made By Mom And Son
Ciasta i desery z jagodami / borówkami 183

się rozpoczął.  Mam nadzieję, że przyda Wam się małe zestawienie przepisów na ciasta i desery z jagodami / borówkami   Tarta z owoców leśnych z bezą włoską Torcik owocowy bez pieczenia Ciasto razowe jagodowe Ciasto ucierane  z jagodami  Sernik jagodowy Sernik jagodowy na zimno Serniczki z jagodami  Tort jagodowo-truskawkowy Muffinki z jagodami  Jagodowy Eton Mess Deser

Sto kolorów kuchni
Tarta truskawkowa z pianką 155

Dekorujemy płatkami róż.  Opcjonalnie - Nadzienie bez alkoholu 1kg truskawek (mogą być mrożone) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 50ml wody Truskawki mieszamy z cukrem, gotujemy na wolnym ogniu. Wodę mieszamy z mąką ziemniaczaną, wlewamy do miękkich truskawek i energicznie mieszamy. Masa powinna być gęsta. Gotową masę truskawkową wlewamy na upieczony spód ciasta

Gotowanie i blogowanie
Orzechowa szarlotka z migdałową bezą 704

Aromatyczne, prażone jabłka pomiędzy dwoma warstwami ciasta kruchego z dodatkiem orzechów włoskich. Przykryte słodką bezą migdałową i nie ma to jak smak domowej szarlotki. Oczywiście najlepiej smakuje jeszcze ciepła :) 1,2 kg jabłek 25g masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka goździków 1 łyżeczka cynamonu CIASTO KRUCHE: 2 szklanki mąki pszennej 150g orzechów włoskich zmielonych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g(...)rozpuści dodać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Na końcu wsypać zmielone migdały i delikatnie wymieszać łopatką. Kiedy spód będzie podpieczony, wyłożyć jabłka, zetrzeć na tarce jarzynowej kakaowe ciasto i wyłożyć bezę. Użyłam rękawa cukierniczego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C, a po 5min. zmniejszyć na 170*C i piec przez 30min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta przekładańce

https:KKuchniaMniam
Truskawkowa fantazja Weroniki. 762

Ciasto, które wymyśliłam na urodziny mojej młodszej siostry,  jako że wstąpiła już w zaawansowany wiek  należy jej się dedykowany deser.  Podany na fenomenalnej Martha gold prezentuje się bosko.  Składniki: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe okrągłe biszkopty 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka  3 łyżki cukru(...)ucieramy dokładnie do momentu powstania  jasnej puszystej masy. Następnie dodajemy do niego partiami przygotowany wcześniej budyń stale miksując. Gotowy krem wykładamy na zsiadłą galaretkę i posypujemy obficie pokruszonymi bezami. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godz

Malinowe Pocałunki