wlewamy mleko z płynną czekoladą. Wszystko dokładnie mieszamy (ja używam zwykłej łyżki). Pół banana tniemy na cienkie plasterki, które dzielimy na 4 części (kosteczki). Tak przygotowanego banana dokładamy do naszego ciasta na placuszki i lekko mieszamy całość. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kładziemy po łyżce masy, tworząc w ten sposób placuszki. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor
Słodkie okruszkiwlewamy mleko z płynną czekoladą. Wszystko dokładnie mieszamy (ja używam zwykłej łyżki). Pół banana tniemy na cienkie plasterki, które dzielimy na 4 części (kosteczki). Tak przygotowanego banana dokładamy do naszego ciasta na placuszki i lekko mieszamy całość. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kładziemy po łyżce masy, tworząc w ten sposób placuszki. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor
Słodkie okruszkiciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody szczypta soli 3/4 szklanki kefiru 50 g kakao 2 duże jajka 120 g masła 250 g cukru brązowego cukier waniliowy * składniki w temperaturze pokojowej krem : 400 g mascarpone 330 ml śmietanki 36 % 1/2 szklanki cukru pudru 2 banany masa maślana: 100 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku(...)możemy zająć się kremem. W mikserze umieszczamy mascarpone i bitą śmietanę, ubijamy. Pod koniec dodajemy cukier puder, porcjami. Kiedy całość jest sztywna, wyłączamy mikser. Na ostudzone ciasto, wykładamy pokrojone w plastry, kawałki banana. Następnie wykładamy masę mascarpone i wygładzamy do jednego poziomu, przykrywamy drugim blatem ciasta. Wstawiamy do lodówki. Teraz przygotowujemy masę maślaną. Masło i cukier ucieramy na puszystą
KuchcikoweLoveBanany to znane i sycące owoce, bogate w witaminy i chętnie stosowane w różnych dietach. Smażone w cieście kokosowym, smakują doskonale jako gorący deser , można je również podać na słodką kolację . składniki na 4 porcje 3 świeże banany 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1,5 łyżki mąki 2 łyżki cukru(...)łyżka cynamonu 2 jajka klarowane masło do smażenia przepis Banany obieramy ze skórki , odcinamy obie końcówki bananów . Następnie przekrawamy je wzdłuż na połówki . Każdą część banana oprószamy cynamonem i obtaczamy w cieście z wiórków kokosowych , mąki , cukru i jajek . Smażymy około 5 minut na rozgrzanym maśle . Podajemy na gorąco
Smakowite Daniawołanie burczącego brzucha- wypełnia go wieloma wartościami odżywczymi, które ukrywa w sobie owe ciasto. Nic innego tylko się zajadać, grzechem jest go nie spróbować. SKŁADNIKI: SPÓD: 1/2 szklanki migdałów 3/4 szklanki łuskanego słonecznika 3/4 szklanki żurawiny MASA: 150g truskawek 6 łyżek nasion chia banan łyżka ksylitolu (opcjonalnie) WYKONANIE: Migdały, słonecznik i żurawinę zalewamy wodą i odstawiamy(...)blendujemy. Masa powinna być zbita. Przekładamy ją do aluminiowej formy. Truskawki miksujemy razem z bananem i ksylitolem. Do zmiksowanych składników dodajemy nasiona chia i całość energicznie mieszamy. Musimy uważać, żeby nie powstały nam grudki. Masę przelewamy do aluminiowej formy jako kolejną warstwę. Ciasto odkładamy do zamrażarki na kilka godzin
healthy dreamsMąkę przesiewamy, dodajemy zimnego masła pokrojonego na kawałki i resztę składników, szybko zagniatamy, tworzymy kulę i odkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie formę do tarty wylepiamy ciastem równomiernie po bokach jak i na dnie. Nakłuwamy widelcem. (Jeżeli macie możliwość przykryjcie spód papierem do pieczenia i wysypcie groch, fasolę, bądź obciążniki, jeśli nie - trudno, i tak wyjdzie pyszne(...)minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotowujemy wypełnienie. Składniki na wypełnienie: - 500g mleka skondensowanego niesłodzonego light (kartonik) - 1 papaja (bądź mniejsze mango) - 1 nektarynka (lub brzoskwinia) - 1 banan - 2 jajka - 3 płaskie łyżki mąki/skrobi ziemniaczanej *opcjonalnie: banan i roztopiona biała czekolada do dekoracji Papaję kroimy wzdłuż, usuwamy ziarenka, obieramy i kroimy w kostkę (lub wydrążamy miąższ za pomocą
Be Fit Be Strongwaniliowym. Całkowity czas przygotowania takiego śniadania to 10 minut, więc sprawdzi się również wtedy, gdy nie mamy za wiele czasu :) Naleśnik: 1 banan 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do silikonowej formy, tak, aby utworzyło cienką warstwę (nie martwcie się - urośnie). Piec 4-5 minut w mikrofali lub 20 minut
Chocolate Muffin Blogciasto bez pieczenia. W swoim składzie ma puszystą i słodką bitą śmietanę, delikatne banany i masę toffi. I to właśnie bananom i masie toffi zawdzięcza swoją nazwę. Ciasto to wyglądem przypomina słynnego 3 Bita. Ale tylko wyglądem bo w smaku jest już zupełnie inne. I powiem Wam, że dla mnie i dla tych którzy(...)średnicy 28 cm. Dokładnie dociskamy. Banany obieramy, kroimy w plasterki i układamy na herbatnikowy spód. Na banany wylewamy masę kajmakową. Śmietanę ubijamy na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i fixy do śmietany. Gotową masę przekładamy na nasze ciasto. Wierzch posypujemy startą czekoladą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Passion of Cookingmiski przesiać mąkę, dodać cukier, wiórki, proszek do pieczenia i jajka. Wszystko dokładnie zmiksować. Dalej miksując dolewać powoli rozpuszczone masło. 5. Banana zmiksować w blenderze, lub dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać do ciasta i dokładnie wymieszać. 6. Formę do babki (u mnie o średnicy 23 cm) wysmarować tłuszczem i przelać do niej ciasto. Kilka razy postukać formą o blat, aby ciasto
Domowa Cookierenka AgiBabka bananowo - orzechowa jest bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu. Nie wymaga użycia robota, składniki wystarczy wymieszać i gotowe. Przepis polecam wszystkim którzy uwielbiają takie ciasta. SKŁADNIKI : 4 dojrzałe banany 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej( 150 g ) 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju garść orzechów laskowych keksówka ( 12/25) PRZYGOTOWANIE(...)Następnie wsypujemy cukry i chwilkę ucieramy. Do bananów wlewamy jajka i olej, ponownie ucieramy. Na końcu wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i orzechy, dokładnie mieszamy. Babkę przelewamy do keksówki i pieczemy w temperaturze 180% C, przez koło 49 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy się upiekła, wykładamy z piekarnika i studzimy. Ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolioraz mąkę umieść w misie blendera, następnie zblenduj całość na gładką masę. Smaż placuszki na średnim ogniu. Smacznego! * - Ilość mąki kukurydzianej dostosuj do gęstości ciasta - jeśli użyłaś w przepisie zwykłe jajko lub banan nie należał do największych - zmniejsz ilość mąki kukurydzianej. Ciasto powinno mieć konsystencję bardzo gęstej "papki
Garniec Magalienastępnie obsypać cukrem i podziwiać bąblowanie drożdży, ok 15 min. Dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia (aż przynajmniej podwoi swoją objętość). Podzielić ciasto na dwie części. Do jednej dodać rozciapanego/zblenderowanego banana (widelcem też można rozgniatać), a do drugiej pomarańczkę. Wymieszać i znów odstawić do wyrośnięcia. Można owoce posypać przyprawami. Do banana proponuję cynamon, a do pomarańczy
Karczma Honoriettycukru, ksylitolu, czy stewii) ciasto cieciorkowe z borówkami. Przyznam szczerze, że jak dla mnie było ono idealne- ba! Pomogło mi przy zdawaniu egzaminu na prawo jazdy- dodało dużo energii, załagodziło nerwy oraz polepszyło koncentrację! Tego typu słodkości polecam w dniach, podczas których narażeni jesteśmy na stresujące sytuacje. SKŁADNIKI : 4 łyżki cieciorki banan garść suszonych śliwek łyżeczka cynamonu garść(...)borówek WYKONANIE: cieciorkę gotujemy ok 50 min- do miękkości, odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia suszone śliwki zalewamy wrzątkiem na ok 5 min ostudzoną cieciorkę blendujemy razem z bananem, śliwkami i cynamonem gotowe ciasto przekładamy do aluminiowej formy/ formy wyłożonej papierem do pieczenia, dekorujemy borówkami, po czym ostawiamy na 40 min do lodówki
healthy dreamsszklanki mąki pszennej 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju Krem: 400ml śmietanki 30% 1 galaretka bezbarwna lub cytrynowa Dodatkowo: 2 banany 100g malin 1 łyżka soku z cytryny *** Przygotowujemy ciasto: szpinak blendujemy z olejem na gładką papkę *** *** Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę *** *** Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy(...)piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 2 5 minut – do suchego patyczka *** *** Po wystudzeniu babeczki wydrążamy mniej więcej do połowy. Wydrążone ciasto kruszymy i przekładamy do miski *** *** Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody i studzimy *** *** Banany obieramy, kroimy na kawałki i smarujemy sokiem z cytryny *** *** Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Następnie ciągle miksując dodajemy cienkim strumieniem zimną galaretkę
Blog z Apetytempomarańczy, które nadały nie tylko aromatu, ale też świątecznego smaku. Całość dopełniłam słodką suszoną morwą białą ;) Bezglutenowe ciasto cytrusowe z suszoną morwą białą (bez cukru) 3/4 szklanki mąki jaglanej 3/4 szklanki mąki gryczanej 2 jajka 2 dojrzałe banany skórka otarta z jednej cytryny skórka otarta z jednej pomarańczy 2 łyżki miodu 3 łyżki ksylitolu 3 łyżki oleju(...)soli 1 łyżeczka domowego ekstraktu cytrynowego 1/4 szklanki suszonej morwy białej Rozgnieść banany widelcem. Następnie dodać je do pojemnika z olejem kokosowym, jajkami, syropem, ksylitolem i zmiksować. W osobnej misce połączyć suche składniki wraz z orzechami. Dobrze wymieszać. Wyłożyć f oremkę papierem do pieczenia wylać ciasto. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach
FitKot