bardzo mi zasmakował, jeden z lepszych jakie dotychczas robiłem. W sumie nie wiem dlaczego nazywa się on chlebkiem, a nie ciastem bananowym. Jego smak i puszysta masa nie mają z samym chlebem nic wspólnego. Jest delikatny, bardzo kakaowy, a banany nadają mu niezwykłej miękkości. Składniki: 4 dojrzałe banany 2 szklanki mąki migdałowej ¾ szklanki oleju koksowego nasiona kakaowca łyżka nasion chia(...)razem olej kokosowy z miodem, nasionami chia, jajkami i wanilią, w drugiej misce mieszamy mąkę, nasiona kakaowca, cynamon, sól, oraz proszek do pieczenia. Osobno miksujemy banany. W ten sposób mamy przygotowane 3 główne składniki ciasta, które łączymy razem ze sobą (część mokrą, suchą i banany). Wlewamy ¾ naszej masy do foremki, pozostałą część mieszamy z kakao i wylewamy jako górną warstwę
PaleoLifeszczególnie dla smakoszy słodkiego smaku. Ciasto cukiniowo-czekoladowe, a cukinii prawie nie czuć. Za to czuć czekoladę, migdały i figi. Słodki smak bez wyrzutów sumienia, bo brak cukru, a do tego na mące pełnoziarnistej poleca się na deser lub II śniadanie. Składniki na dużą keksówkę (10 porcji): 10 namoczonych wcześniej fig suszonych 2 banany 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej(...)Cukinię zetrzeć na grubej tarce. Czekoladę pokroić w drobną kostkę, a migdały rozdrobnić w malakserze na drobny pył lub na grubsze cząstki jeżeli lubisz je czuć w cieście. Do malaksera wrzucić banany, olej i figi i zmiksować na gładką masę. Połączyć ze sobą suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, skórkę otartą z cytryny, kakao, szczyptę soli. Połączyć z mokrymi
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyWypiekanie na śniadanie - Monia w tym tygodniu zaproponowała te pyszne rogaliki. Są leciutkie jak chmurka, puszyste i delikatne a to za sprawą pure z banana które jest w cieście. U mnie rosły jak szalone. Przepis pochodzi z bloga Candy Company . Ja zrobiłam z połowy porcji i nie dodałam dodatkowo cukru bo banany mają go w sobie sporo i nie lukrowałam
Moje Małe CzarowanieBanoffee to przepyszny deser, który w oryginalnej wersji jest ciastem. Łączy w sobie kruche ciasta, puszystą śmietankową masę, banany i sos toffi... Ja stworzyłam jego troszkę inną wersję - z lodami, bitą śmietaną i dorzuciłam jeszcze prażone chipsy kokosowe. Kto się oprze takiemu połączeniu? Pooolecam! (1 porcja) 3-4 herbatniki (u mnie z Cukry Nyskie ) 1/2 banana (dużego
Di gotujeKiedy tylko zalegają mi w domu przejrzałe banany piekę to pyszne ciasto bananowo – czekoladowe bez cukru .Polecam ,zawsze wychodzi. Składniki: na małą keksówkę 3 bardzo dojrzałe banany, skórka może być czarna Sok z cytryny 125 g masła ,roztopić ,przestudzić 1 szklanka migdałów mielonych O,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ladylaura.amerykańskie Red Velvet Cake :) Tradycyjnie podane jest z kremem na bazie serka śmietankowego, słodko-słonego. Żeby jednak ciasto było delikatne wymaga użycia oleju i maślanki lub kefiru. Zapraszam więc na zdrową i dietetyczną wersję tych słodkości w postaci uroczych serduszek :) Składniki: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego w żelu Wszystkie składniki zmiksować
Chocolate Muffin Blogroku iść na łatwiznę i podrzucić pomysł tym co im brak czasu, albo zapału do wyrabiania ciasta. Bądź też są uczuleni na nabiał i jego pochodne. Te pączuszki to nie tylko smaczna słodycz, praktycznie bez cukru. Ale również ratunek dla pociemniałych bananów. Tak, właśnie takie proponuję zużyć, owoc się nie zmarnuje, a i ciasteczka będą bardziej słodkie niż przy tych(...)posypania jak ktoś chce W tym czasie jak bierzemy się za banany, możemy już w szerokim garnku zacząć grzać olej. Nim on się zagrzeje, ciasto będzie gotowe. Do miski wkładamy obrane banany. Dla ułatwienia można je pokroić w plasterki. Skrapiamy łyżką soku z cytryny, wbijamy jajko i rozgniatamy widelcem na jednolitą masę. Mąkę przesiewamy z solą i sodą oczyszczaną
Dieta moja pasjaprzepisów dotyczących bananowca bez pieczenia. Ja stworzyłam swoją własną wersję, która jak dla mnie jest najlepsza! Ciasto smakuje rewelacyjnie, tak jak powinno jest mocno bananowe, ale jednak nie mocno przesłodzone. Koniecznie sami spróbujcie. (Tortownica o średnicy 24-26 cm) Masa: 3-4 banany (mogą być bardzo dojrzałe; u mnie 3 duże) 2 galaretki cytrynowe (u mnie bez cukru , które(...)można jedną). Na ciastka wylać lekko tężejącą masą bananową i wstawić do lodówki, aby bardziej stężała. Po tym czasie na wierzchu ułożyć plasterki banana, a całość zalać lekko zastygniętą galaretką bananową/o smaku owoców tropikalnych. Ciasto schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc i opcjonalnie udekorować (*) według uznania. (*) U mnie jak zwykle widzicie produkty z Cukirterii
Di gotujesię grudek i uzyskamy w miarę jednolitą masę - formę wysmarować masłem i oprószyć mąką - do formy przełożyć gotowe ciasto - piec w 160-170 stopniach przez 50-60 minut do tzw. suchego patyczka Chlebek można jeść bez niczego, ale podobnie jak klasyczny banana bread, doskonale smakuje z masłem i dżemem. Wersja czekoladowa jest nieco mniej ciężka niż klasyczna, ale tak samo
Smakołyki Berenikiśmietanki 30% 400 g serka waniliowego 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny pół gorzkiej czekolady 3 banany sok z cytryny Wykonanie: Margarynę rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Suche składniki wymieszać ze sobą i miksując dodawać kefir i pomału margarynę. Wlać ciasto do natłuszczonej(...)tortownicy i piec 40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto zostawić do ostygnięcia w piekarniku. Z ciasta wydrążamy środek tak aby został spód i brzegi. Banany obieramy i kroimy wzdłuż. Układamy na cieście i skrapiamy sokiem z cytryny. Śmietankę ze szczypta soli ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier puder i serek waniliowy. Startą na tarce czekoladę dodajemy
Marder&Marder Manufacturecoś słodkiego. Staram się wtedy przygotowywać fit ciasta bądź desery. Dziś prezentuję Wam ciasto brownie w wersji fit. Składniki : 1 puszka czerwonej fasoli 2 jajka 4 łyżki słodzika, ja używam erytrytolu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka sody aromat 3 łyżki ciemnego kakao 1 banan Przygotowanie: fasolę przełóż na sitko i dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą przełóż ją do miski
Oka w rosole czyli KaFka gotujedeszczowo, pogoda działa przygnębiająco i jak tu rozpalić grilla? Zawsze jednak można w domowym zaciszu zrobić wtedy coś dobrego. Wyjątkowe ciasto, bez pieczenia na ciepłe wiosenne dni, masa z jogurtu, cytrynowej galaretki, śmietanki i bananów, smaku dopełnia gorzka czekolada a agrestowa galaretka i garść winogron to kropka nad „i” ekspresowe wykonanie nie licząc czasu tężenia galaretek i mamy(...)wsypać czekoladę oraz dodać pokrojone banany, wymieszać szpatułką. Formę wyłożyć podłużnymi biszkoptami, wylać masę jogurtową, wygładzić łyżką. Galaretki agrestowe rozpuścić w 700 ml wrzątku, na cieście ułożyć umyte i osuszone winogrona oraz pokrojone banany zalać tężejącą galaretką, włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego
Wanilia i KardamonNieco podobne do babki, troszkę do słodkiego pieczywa... A w rzeczywistości pyszne ciasto z bananami, malinami i czekoladą. W zasadzie nadaje się zarówno na deser jak i na śniadanie (oczywiście nie poleca jeść takiego śniadania codziennie:)). Ciasto jest sycące, idealnie wilgotne, a do tego łatwe w przygotowaniu. Po prostu pyszne. Składniki: 2 szkl. mąki pszennej + 1 łyżka, 3/4 szkl. cukru(...)temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na biały puch, następnie dodawać kolejno jajka. Dodać obrane i posiekane banany, olejek waniliowy oraz jogurt naturalny. Dokładnie utrzeć. Mąkę przesiać, zmieszać z sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodać do ciasta, wymieszać. Maliny (mrożone lekko rozmrozić) oprószyć łyżką mąki, dodać do ciasta, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką. Na koniec
Z miłości do słodkościbardzo dobrze sprawdził się do dekoracji muffinek, ponieważ posiada odpowiednią strukturę. Można go również wykorzystać do innych ciast i deserów Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej // Składniki: 1 szklanka mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 dojrzały banan 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju lub stopionego oleju kokosowego 1/2 szklanki
Via Gustojednolitą masę potrzebne jeszcze składniki ok kg bananów 1 cytryna 3 galaretki cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody przegotowanej 1 słoik powideł składanie ciasta 1 połowę ciasta smarujemy powidłami i kładziemy banany przekrojone wzdłuż i smarujemy banany wcześniej sokiem z cytryny rozpuszczonym z wodą żeby nie ściemniały ,banany układamy jeden koło drugiego ,a na koniec wypełniamy puste miejsca bananami(...)Następna kolejność jak galeretka jak jest już tężejąca zalewamy banany ,gdy to mamy zrobione smarujemy masą ,ale z tej masy ok 4 łyżki odkładamy gdy już posmarowaliśmy masą nakładamy 2 część biszkopta i smarujemy pozostawioną masą a na koniec posypujemy czekoladą ciasto nie jest za słodkie ale takie w sam raz polecam
Moje Wyroby