fajny i prosty pomysł na deser o tej porze roku. Sernik z truskawkami, zawsze cieszy się dużym powodzeniem. Ja lubię to "ciasto" za prostotę wykonania. Wystarczy kilka składników, blender i gotowe. Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych przepis: - 5 x serek waniliowy homogenizowany po 150 g każdy - 300 ml mleka (dowolne krowie, kokosowe - bez śmietanki, roślinne
SMYKWKUCHNIBatoniki owsiano - bananowe to pyszna słodka przekąska do pracy lub szkoły. Z powodzeniem zastąpią również coś słodkiego do kawy, bo batoniki smakują jak najlepsze ciasteczka. Bez
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Brownie z fasoli to ciasto, które od bardzo dawna miałam w planach przygotować, ale się jakoś nie składało… Podoba
Kolorowy PrzepisownikWykonanie: Banany pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder oraz proszek do pieczenia, wymieszać z bananami. W drugiej misce wymieszać jajka z mlekiem i masłem. Dodać resztę składników, przełożyć ciasto do foremek i do każdej muffinki dodać łyżeczkę Nutelli. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok 20 minut. Smacznego
TrufelkowoZnowu słodkości? Ja wiem, że Wam to się jak najbardziej podoba 😀 Akurat jest promocja na banany🍌 😄to trzeba skorzystać z tego i zrobić pysznego placka 😇 Co
Zdrowie i pysznie na talerzuW letnie dni, takie prawdziwie letnie, z upałami, ze słońcem świecącym od rana samego mamy ochotę na leciutkie jedzonko. Schaboszczaki schodzą na plan dalszy
Niuniokismaku Mocha Warrior Blend (Suwarrior Polska) 5-6 łyżek wody Przygotowanie: Do miski wsyp mąkę owsianą i ryżową, dodaj rozgniecionego widelcem banana oraz pozostałe składniki (oprócz oleju kokosowego). Dokładnie wymieszaj, odstaw na 5 minut, aby ciasto nieco zgęstniało. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wlej masę na omlet. Smaż na średnim ogniu, pod przykryciem. Przewróć na drugą stronę, kiedy pojawią
Zdrowie na języku :Płyżeczki Jajko – 1 sztuka Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłukać i ugotować wg. przepisu na opakowaniu razem z daktylami. Ugotowaną kaszę zmiksować razem z bananem i wymieszać z płatkami owsianymi, suszoną żurawiną, ksylitolem i wiórkami kokosowymi. Z gotowego ciasta uformować kuleczki i piec przez 30 minut w 180 stopniach
Kuchnia Bon Appetitciecierzycy 1 średniej wielkości banan 350 ml sojowego mleka szczypta soli płaska łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Mąkę przesiej do miski, banana zblenduj na puszystą masę. Wszystkie składniki umieść w dużej misce i wymieszaj. Gotowe ciasto Odstaw na 10 minut. Ciasto jest gęste, ale nie lejące. Na rozgrzaną gofrownicę nakładaj ciasto łyżką. Piecz aż się zezłocą, w zależności od gofrorwnicy
greenscarfpasty z migdałów (Amandin) 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Płatki owsiane zmiel z blenderze na mąkę. Dodaj do nich mleko, banana i proszek do pieczenia. Ponownie całość zmiksuj. Na patelni rozgrzej olej, wylej porcję ciasta i smaż z dwóch stron każdego placka, do złocistego koloru. Każdy placuszek posmaruj pastą z migdałów
Zdrowie na języku :Pkokosowego 1⅓ szklanka drobno posiekanej cukinii ⅓ szklanki kakao 1 jajko 4-6 łyżek miodu (tutaj daję dowolność, zależy od tego jak słodkie ciasto chcecie uzyskać) dropsy czekoladowe lub pół tabliczki gorzkiej czekolady drobno połamanej 2 dojrzałe banany Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Cukinie po posiekaniu lub zmieleniu, zawijamy w szmatkę i wyciskamy wodę. Małą blachę do pieczenia 18cmx18cm wykładamy
PaleoLifedojrzały banan 4 łyżki ugotowanej czarnej quinoy 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka mąki z amarantusa 1 łyżka mąki kokosowej Wykonanie: Banana blendujemy na gładką masę mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami. Powstałe w ten sposób ciasto nakładamy łyżką na suchą patelnię (z powłoką przeciw przywieraniu), rozsmarowując tworzymy placuszki i pieczemy z jednej i drugiej strony na (myślę, że można również
Quinoa Raz!kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 2 łyżeczki naturalnego olejku waniliowego + woda Przygotowanie: Fasolę płuczemy w zimnej wodzie. Banana obieramy i dzielimy na kwałki. Wszystko zblenderować z dodatkiem wody. Proste, no nie? :) Ciasto ma być gęste, wilgotne. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy łyżką okrągłe kształty. Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach aż lekko
Czarnawisienkaoraz mleko. Następnie dodajemy proszek do pieczenia oraz miód, miksujemy. Na koniec wrzucamy do masy (powinna być dość gęsta) pokrojone w kostkę banany i mieszamy łyżką. Pancakes smażymy na patelni (najlepiej bez tłuszczu), nakładając niewielką ilość ciasta i pozwalając mu się rozpłynąć - powstanie zgrabne, okrągłe kółeczko, który podczas smażenia pięknie wyrośnie. Pancakes najlepiej smakują podane przekładane miodem lub syropem klonowym
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!składniki dla trzech osób 3 banany 6 jajek 3 łyżki mąki 1 łyżka oleju Sposób przygotowania Jaja wbijamy do garnka, dodajemy obrane banany i miksujemy całość blenderem ( lub widelcem, czy trzepaczką), dodajemy mąkę, mieszamy i odstawiamy ciasto na 5-10 minut. Następnie ponownie mieszamy ciasto i smażymy placki na dobrze rozgrzanej patelni ( najlepiej użyć dwóch) przesmarowanej olejem( wlewamy kilka kropli
Miód i pieprz