się przydało, więc dziś przepis na szybkie ciasto z cukinią, wystarczy wymieszać i upiec. Jest to ciasto wilgotne, więc spokojnie wytrzyma kilka dni. Składniki: 250-300 g cukinii 300 g mąki orkiszowej może być też pszenna 200 ml oleju roślinnego 2 banany 100 g orzechów włoskich lub pekan płaska łyżeczka sody oczyszczonej płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu płaska(...)sodę, proszek do pieczenia i sól przesiej do dużej miski, dodaj orzechy, wymieszaj. Zblenduj banana z ,cukrem i olejem. Połącz suche składniki z mokrymi do połączenia składników. Dodaj cukinię, wymieszaj. Piecz w temp. około 170 C przed godzinę, ale sprawdź przed wyjęciem z piekarnika czy ciasto jest suche, jeżeli ni to podpiecz jeszcze przez 5-10 minut. Artykuł
greenscarfFASOLOWE BROWNIE CZEKOLADOWE Jedno z najbardziej wilgotnych ciast jakie jadłam. Niesamowicie kremowe, ciężkie i mokre. Ciasto jest bez mąki, a cały sekret tkwi w fasolce, która zawiera dużo skrobi. Nie zawiera również cukru. Słodzikiem są banany i daktyle, więc są to naturalne cukry. Niczego nie brakuje w smaku, a fasola jest nie wyczuwalna. Gdyby ktoś zapytał mnie czym jest zastąpiona(...)misie blendera. Dodajemy pokrojone na plastry banany i jaja. Miksujemy blenderem. Dodajemy zmiksowane blenderem daktyle, kakao, olej i proszek do pieczenia. Ponownie miksujemy blenderem, aż masa będzie jednolita i bez grudek. Przelewamy do wyłożonej pergaminem formy 25x30 cm. i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na ok. 35- 40 minut. Ciasto powinno lekko popękać
Kuchnia Pauletteszimnego mleka - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 250 g zimnego masła - łyżeczka soku z cytryny Całość zagnieć na gładkie ciasto, owiń folią i wstaw do lodówki na min. 30 min. Nadzienie nr 1: - 1 średnie jabłko - 2 gruszki - 1 banan - 350 ml dżemu dyniowego z dodatkiem cynamonu - 120 g cukru Jabłko, gruszki i banana, obieramy kroimy w kosteczkę. Wymieszaj
SMYKWKUCHNIciasto jest dla tych którzy lubią dodatek mąki gryczanej w wypiekach. Nam to ciasto średnio przypadło do smaku, ale postanowiłam je opublikować ponieważ wiem, że niektórym na pewno posmakuje, a dodatek tych czekoladowych, gorzkich piegów powoduje, że wygląda jak takie duże amerykańskie ciastko ;) :) Składniki na tortownicę o śred. 23 cm: 150 g masła 100 g cukru lub ksylitolu 3 jajka(...)jednym jajku i miksujemy. 2. Następnie dodajemy po trochu suchych składników, a na sam koniec rozgniecione, polane sokiem z cytryny banany. Mieszamy całość i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wykładamy/wciskamy delikatnie w ciasto kawałeczki gorzkiej czekolady. Pieczemy w 180 stop bez termoobiegu grzanie góra-dół przez około 50-60 minut do tak zwanego suchego patyczka
Gotowanie...to proste !Potrzebujemy: Masa budyniowa: 900 ml soku typu Kubuś (najlepiej oczywiście jeśli sami zrobicie taki sok np. z marchwi, banana i jabłka) 120 g budyniu śmietankowego, ja użyłam budyniu od Przyprawy Premium, która w swojej ofercie ma duże torebki z dodatkami do ciast, dla osób które pieką przynajmniej raz w tygodniu sprawdzą się idealnie. Do sklepu traficie klikając TUTAJ 3 łyżeczki
MamaOskarkabrzoskwinie z puszki czekolada A jak to zrobić: Z mąki, mleka, wody, jajka, cukru i cukru waniliowego, zrobić ciasto naleśnikowe, dokładnie mieszając składniki, aby nie było grudek. Smażyć naleśniki na delikatnie natłuszczonej patelni. Naleśniki mogą być nieco grubsze, lepiej utrzymają farsz. Banana obrać ze skóry i rozgnieść widelcem. Dodać ser, jogurt, cukier trzcinowy i przyprawę z młynka, całość wymieszać
Kuchnia w opałachSKŁADNIKI: Ciasto 300 g herbatników np. Maślanych 10 dag orzechów włoskich Masa budyniowa 1 opakowanie budyniu np. waniliowego 750 ml mleka 3 banany Masa kremowa 1 opakowanie kremu do tortów np. truskawkowy 150 ml Śmietany 18% 100 ml mleka PRZYGOTOWANIE: Blachę o wymiarach 28 na 30, 5 cm wykładam papierem do pieczenia. Następnie dokładnie układam herbatniki. Na herbatniki(...)obieram banany i kroję w plastry. Plasterki banana układam na herbatnikach. Następnie wykładam zimny budyń. Następnie układam trzecią warstwę z herbatników. Przygotowuję krem truskawkowy. Do miski wykładam śmietanę i ok 100 ml mleka całość miksuję. Krem wykładam na herbatniki. Orzechy przekładam do malaksera i drobno siekam. Posypuję wierzch ciasta. Przykrywam folią spożywczą i wkładam
Gotowanie Patkibyła to pszenno żytnia z amarantusem, w sumie do wypieku chleba, ale świetnie się sprawdza w ciastach, a poza tym ta była pierwsza z brzegu i nie chciało mi się szukać w spiżarni) 100 g innego masła roślinnego (najlepiej kokosowego) 1 średni banan 50 g cukru trzcinowego szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia kruszonka: 100 g mąki 70 g masła
greenscarfłyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : jogurt naturalny, plasterki banana Rozgrzewamy patelnię. Zmieloną kaszę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy
Chocolate Muffin Blogsmaruję pozostałą masą. Wiórki kokosowe prażę na suchej patelni. Przestudzonymi wiórkami posypuję wierzch ciasta. Do przygotowania ciasta wykorzystałam rodzynki BIO, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Firma MAKAR wprowadziła na rynek gamę produktów BIO. Są to między innymi: Rodzynki BIO, Morele BIO, Banany BIO, czy Mango BIO. Produkty są dostępne na dzień dzisiejszy w sklepach Piotr i Paweł, Auchan
Tradycyjna kuchnia KasiChleb bananowy to amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. Przygotowywane m.in. z mąki, jajek, proszku do pieczenia i rozgniecionych bananów. W niektórych wariantach dodaje się także orzechy i owoce. Wypiekane jest w podłużnych formach podobnych do tych używanych do pieczenia chleba. Chlebek pachnie i smakuje bananami. Dzięki nim jest też
Wymiar ZdrowiaChleb bananowy to amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. Przygotowywane m.in. z mąki, jajek, proszku do pieczenia i rozgniecionych bananów. W niektórych wariantach dodaje się także orzechy i owoce. Wypiekane jest w podłużnych formach podobnych do tych używanych do pieczenia chleba. Chlebek pachnie i smakuje bananami. Dzięki nim jest też
Wymiar ZdrowiaDzisiaj przychodzę do Was z pomysłem na moją wersję brownie - lekką, dietetyczną, kremową w środku i baaardzo czekoladową. Ciasto najlepiej smakuje podane z polewą z gorzkiej czekolady i ulubionymi owocami. Musicie wypróbować! Składniki: 2 szklanki płatków jaglanych 2 dojrzałe banany 2-3 łyżki naturalnego kakao 200g jogurtu naturalnego miarka odżywki białkowej 3 piramidki czarnej herbaty ( klik ) słodzidło(...)kakao, jogurt naturalny, odżywkę białkową i pokrojone kawałki bananów. Całość blendujemy do uzyskania gęstej masy i słodzimy do smaku. Dosypujemy niewielką ilość mąki pszennej oraz herbatę. Niewielką tortownicę (ok. 16 cm średnicy) lekko natłuszczamy i oprószamy płatkami jaglanymi. Pieczemy przez ok. 25-30 minut w temp. 180 stopni C. Gotowe ciasto odstawiamy do przestygnięcia. Podajemy z polewą z gorzkiej czekoalady
Kuchnia EllieDzisiaj przychodzę do Was z pomysłem na moją wersję brownie - lekką, dietetyczną, kremową w środku i baaardzo czekoladową. Ciasto najlepiej smakuje podane z polewą z gorzkiej czekolady i ulubionymi owocami. Musicie wypróbować! Składniki: 2 szklanki płatków jaglanych 2 dojrzałe banany 2-3 łyżki naturalnego kakao 200g jogurtu naturalnego miarka odżywki białkowej 3 piramidki czarnej herbaty ( klik ) słodzidło(...)kakao, jogurt naturalny, odżywkę białkową i pokrojone kawałki bananów. Całość blendujemy do uzyskania gęstej masy i słodzimy do smaku. Dosypujemy niewielką ilość mąki pszennej oraz herbatę. Niewielką tortownicę (ok. 16 cm średnicy) lekko natłuszczamy i oprószamy płatkami jaglanymi. Pieczemy przez ok. 25-30 minut w temp. 180 stopni C. Gotowe ciasto odstawiamy do przestygnięcia. Podajemy z polewą z gorzkiej czekoalady
Kuchnia EllieChleb bananowy to amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. Przygotowywane m.in. z mąki, jajek, proszku do pieczenia i rozgniecionych bananów. W niektórych wariantach dodaje się także orzechy i owoce. Wypiekane jest w podłużnych formach podobnych do tych używanych do pieczenia chleba. Chlebek pachnie i smakuje bananami. Dzięki nim jest też długo świeży i wilgotny. Taka kromka bananowego chlebka, połączona z poranną
Życie Pełne Smaku