mojego ulubionego dark muscovado) Przygotowanie: Utrzyj na puszystą masę olej z cukrem Dodaj po chwili banana dodawaj stopniowo po jednej łyżce krem kasztanowy Hmm, mało zachęcający kolor ;-), no dobra, lecimy dalej, przesiej mąki wraz z sodą do dużej miski Dodaj masę kasztanową Wyrób ciasto, jest dosyć miękkie dlatego zawiń je w folię spożywczą i włóż na minimum 30 minut
greenscarfdokładnie osuszone Przygotowanie: masło utrzeć z cukrem (blenderem) na gładką masę, dodać banana oraz esencję waniliową- dokładnie razem zblendować. Mąkę pszenną biała przesiać razem z proszkiem do pieczenia i solą do miski, dodać masę maślano-bananową, wymieszać. Powinna powstać taka kulka: Owoce drobno posiekać Dodać do ciasta razem z mąką pełnoziarnistą- delikatnie razem wyrobić. Wykładać ciasto łyżką lub uformować kulki
greenscarfcukru, bez mąki, bez całych jaj (tylko żółtka), bez kakao. Wilgotne, słodkie dzięki daktylom, rewelacyjne ciasto fit. Moje dzieci zajadały się ze smakiem, nawet mąż stwierdził, że "może być" :) Polecam wszystkim alergikom oraz osobom na diecie. 1 puszka czerwonej fasoli 2 banany 4 żółtka 0,5 szklanki daktyli 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego 0,5 łyżeczki proszku
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieryżowych 50 g oleju kokoswego banan Płatki ryżowe drobno mielimy na mąkę, np. w malakserze. Banana miksujemy na gładkie puree. Olej kokosowy przekładamy do miseczki i rozpuszczamy podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą na jednolite ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy
Kuchnia Elliejajko 30 g odżywki białkowej 1 czubata łyżka płatków owsianych 1 banan Przygotowanie: Rozgnieść obranego banana widelcem, dodać jajko, odżywkę i płatki. Dokładnie wymieszać. Całość pozostawić na ok. 5 minut, aby płatki namiękły. Na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię nakładać łyżką niewielką ilość ciasta. Smażyć ok. 1 minuty. Gotowe pancakes podawać ze świeżymi owocami, jogurtem, twarożkiem, wedle uznania. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnidodaj pokrojone na pół czereśnie i delikatnie zamieszaj całą masą. Patelnie mocno nagrzej, wylej porcje ciasta i smaż do momentu pojawienia się pęcherzyków. Następnie przewróć na druga stronę i smaż niecałą minutę. Dodaj ulubione dodatki, u mnie masło z nerkowców i banan
Zdrowie na języku :Ppłatków owsianych 2 banany 50 g oleju kokosowego nierafinowanego Płatki owsiane drobno zmielić, np. w malakserze. Banany zmiksować na gładkie puree. Olej kokosowy przełożyć do miseczki i rozpuścić podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą na jednolite ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. na jogurtowe nadzienie: duże opakowanie jogurtu naturalnego
Kuchnia Ellieszklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy/miód dżem wiśniowy Banana zmiksowałam na gładko, dodałam mąki, olej, agawę/miód oraz proszek do pieczenia. Wszystko wymieszałam i ponownie zmiksowałam. Do foremek nałożyłam po dwie małe łyżeczki ciasta, dodałam do środka dżem wiśniowy i na dżem wyłożyłam kolejne, dwie łyżeczki ciasta. Muffinki wstawiłam do nagrzanego piekarnika
nietadietawodą, wrzucamy do niego laskę cynamonu i gwiazdki anyżku, trzymamy na małym ogniu twaróg bledujemy z bananem i białkiem do zblendowanych składników dodajmy wiórki, cynamon i mąkę. Całość dokładnie mieszamy Jeśli woda zaczęła się gotować, wrzucamy kluseczki do garnka (jedną łyżką nabieramy ciasto, drugą przekładamy je do wody) kluseczki gotujemy ok 3-4 min odcedzamy i nakładamy na talerzyk
healthy dreamsplastikowej misce. Maślankę podgrzewamy, tak aby była letnia i przelewamy do blendera, dorzucamy pokrojonego w kawałki banana i miksujemy. Masło rozpuszczamy i przelewamy do maślanki i jeszcze chwilkę miksujemy. Kiedy masa w blenderze będzie już jednolita przelewamy stopniowo do suchych składników ugniatając ciasto. Kiedy już ugnieciemy ciasto (powinno być dość zbite) odstawiamy na 30 minut do ciepłego miejsca
Moje-pitraszeniedojrzały banan około 1 kg śliwek do podania: bułka tarta, masło kokosowe, cynamon, brązowy cukier Przygotowanie: Banana zblendować Dodawać kolejno ugotowane ziemniaki obrane ze skórki i blendować Dodać sól i stopniowo mąkę, mieszając dużą łyżką, gdy mieszanie będzie szło już opornie zagnieść ciasto na gładką masę, nielepiącą się do dłoni. Śliwki umyć i ostrożnie wypestkować, tak aby nie przeciąć całej
greenscarfpieczenia. Do miski wsyp płatki, mąkę, kakao i sodę. Wymieszaj suche składniki i wlej mleko. Banany rozgnieć widelcem i wmieszaj w masę, dodaj też masło orzechowe i melasę. Na suchej patelni upraż wcześniej posiekane orzechy, które wraz z rodzynkami dodaj do ciasta. Całość dokładnie wymieszaj. Teraz z czekoladowej masy odmierz ciasteczka (ja robię to za pomocą zwykłej stołowej łyżki
Roślinna - blog wegańskiwszystko, mamy jeszcze nasze ukochane naleśniki , z mąk różnych, z dodatkami różnymi; mamy wegańskie ciasto francuskie ze słodkim nadzieniem; mamy jaglankę (czyli kasza jaglana ugotowana na słodko z orzechami i owocami suszonymi, napiszę o tym wreszcie kiedyś); płatki zbożowe z bananami, szejki bananowe na mleku roślinnym , no i same banany , jak nie chce się nic robić ;) - 6 sztuk
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEpłaska łyżeczka proszku do pieczenia - do nadzienia: aronia do deserów , suszona morwa , jagody goji, gorzka czekolada. Banana i gruszki obieramy i miksujemy za pomocą blendera. Łączymy wszystkie składniki, także mus owocowy i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Nakładamy po 1 czubatej łyżce ciasta do każdej z foremek silikonowych. Jeżeli dodajemy jakiś składnik do nadzienia, nakładamy ciasto zakrywając spód foremki
Zdrowie na języku :Pmasło, cały czas mieszając. Następnie dolewamy rozpuszczoną czekoladę. Dodajemy pokrojone banany i znów mieszamy.Dosypujemy mąkę na cztery partie. Po każdej porcji mąki, miksujemy na jednolitą masę.Na końcu ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubite białka delikatnie łączymy z masą czekoladową. Najlepiej drewnianą łyżką lub łopatką.Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. I wstawiamy do piekarnika
kulinarnyJa