Orkiszowo karobowe zdrowe batoniki domowe 232opcjonalnie można zamienić na płaską łyżeczkę ciemnego kakao) 2 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie Do miski wkładamy banana, rozgniatamy go widelcem. Następnie wsypujemy całą szklankę płatków orkiszowych. Potem dodajemy miód, karob i pokruszone w dłoniach płatki migdałowe. Całość wstępnie mieszamy, po czym lekko zagniatamy ciasto ręką do dokładnego połączenia składników. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy naszą masę
Słodkie okruszki
Placuszki ryżowe z jabłkami i bananami 220wymieszać na jednolitą masę. Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, najlepiej żeby były kwaśne. Banany obrać i pokroić w plasterki. Dodać owoce do masy. Białka ubić i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać dużą łyżką porcje ciasta. Tworząc małe placuszki. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Można podawać z różnymi dodatkami tj ugniecione
Kuchnia Pokoleń
Ciasteczka jaglane z bananem i słonecznikiem, bezglutenowe 179następnie gotujemy wg. przepisu, po ugotowaniu odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej kaszy dodajemy mleko, miód i banana, blenderem miksujemy na gładką masę. Dodajemy resztę składników, mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, na przygotowane formy wyłożone papierem do pieczenia łyżką nakładamy małe porcje ciasta. Czas pieczenia ok. 20 - 25 minut, pod koniec formę przekładamy na sam spód, aby ciastka dobrze
Apetyczna babeczka
koktajl na śniadanie 180składniki: 80 g jogurtu naturalnego 1 banan 1 pomarańcza, obrana ze skórki 1 łyżka miodu 50 g wody gazowanej 1-2 łyżki świeżo zmielonych nasion siemienia
Domowy Smak Jedzenia
Racuchy z bananami Ewy Wachowicz 182miksera. Następnie dodać kefir i przesianą przez sitko mąkę wraz z sodą. Zmiksować do połączenia składników. Banany pokroić w bardzo cienkie plasterki (dzięki czemu przy obracaniu racucha nie będą wypadać) i dodać do masy, lekko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i chochlą nakładać ciasto na racuchy (temperatura oleju nie może być zbyt duża, ponieważ racuchy zamiast rosnąć, będą się przypalać
Passions hobbies life
Marcepanowe ciasto ze śliwkami 172zdobyczne. Trudno o coś nowego w kwestii ciast ze śliwkami, poszperałam trochę w książkach i upiekłam ciasto, które skromnie mówiąc zachwyca. Składniki: 250 g mąki pszennej 3 kopiaste duże łyżki mąki ziemniaczanej 200 ml oleju roślinnego 3 łyżeczki (płaskie) proszku do pieczenia 2 banany 150 g cukru 200 g masy marcepanowej (standardowo występuje właśnie w takich opakowaniach, a w Lidlu
greenscarf
Chlebek dyniowy z żurawiną 232jajka, dodaj olej, rozgniecione banany, puree i cukier. Zmiksuj wszystko dokładnie, w razie potrzeby rozgnieć jeszcze banany. Do suchych składników dodaj mokre, dokładnie wymieszaj. Dodaj żurawinę i ponownie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, foremkę wyłóż papierem do pieczenia i do niej wlej ciasto. Piecz ok. 50 minut
Corner With Recipes
pyszny krem bananowy 242składniki: 2 dojrzałe banany 250 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3/4 szkl cukru pudru wykonanie: Banany miksujemy z serkiem mascarpone na gładką masę. Śmietankę
Domowy Smak Jedzenia
911. Orzechowa muffina, bo z masłem orzechowym. 223Orzechowo-bananowa kukurydziana muffina*; z daktylami i malinami *z masłem orzechowym, z mąki kukurydzianej Boo kiedyś ciasto podobne upiekłam i
More food, love and dreams
CIASTECZKA OWSIANE 215zostawiam w całości. Wszystkie składniki dodaję do płatków owsianych. Jabłko i banana obieram, ścieram na tarce i mieszam dokładnie z pozostałymi składnikami. Aby ciasteczka ładnie pachniały, do masy dodaje jeszcze 2 łyżeczki cynamonu. Wszystko dokładnie mieszam. Z powstałego ciasta formuję małe kuleczki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i rozpłaszczam
Zdrowo i kolorowo
Czekoladowe muffinki z bananami i kremem czekoladowym! 224Znowu słodkie! ;-) no cóż łasuch ze mnie ogromniasty! Dzisiaj zapraszam Was na czekoladowe muffiny z dodatkiem bananów i chałwy, podane z kremem czekoladowym. Muffinki wyszły
SMYKWKUCHNI
Pomarańczowo-czekoladowe ciasto jaglane, bez glutenu 245Pyszne, wilgotne, czekoladowe ciasto. Pachnie piernikiem, pomarańczą... Niebo w gębie. Na dodatek zdrowe, bez glutenu... i można wyliczać jego zalety bez końca. Składniki
Mango Papaja
Szpinak – właściwości lecznicze 311Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułki z dynią! Smażone banany! 218publikację. Ten przepis to taki must have jesieni. Bułki z dynią. Bułeczki pełnoziarniste z dodatkiem puree z dyni piżmowej, posypane czarnuszką. Pyszny początek dnia. Podane jeszcze ciepłe ze smażonymi bananami i figą z dodatkiem masła orzechowego. Czysta rozpusta! Takie poranki lubię! Zapraszam! PRZEPIS NA BUŁKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ: składniki: - 1 kg mąki pszennej pełnoziarnistej - 20 g drożdży świeżych(...)ściereczką i odstaw na godzinę. Ciasto podwoi swoją objętość. Uformuj z małych kuleczek bułeczki i ułóż na blaszce. Odstaw na 20 minut. W tym czasie bułeczki wyrosną. Natnij je nożem. Posyp czarnuszką Wstaw do nagrzanego piekarnika. Temp. 200 stopni C. Czas pieczenia 35- 40 minut. Smażone banany i figi w sosie kokosowo- orzechowym
SMYKWKUCHNI
Pudding w truskawkami 157kokosowy rozpuść (np. w gorącej kąpieli wodnej) i zblenduj na gładką masę z bananem i mlekiem. W dużej misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia i cukier, dodaj papkę bananową i wymieszaj dokładnie. Na samym końcu dodaj truskawki, każda pokrojona na minimum 4 części. Przełóż ciasto do formy lekko wysmarowanej olejem kokosowym i piecz w temp
greenscarf
Chlebek bananowo-dyniowy 231miski wrzucamy jajka, rozkłócamy je widelcem, dodajemy pure z dyni, banana, przesianą mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia, cukier, olej i posiekaną czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, bez termoobiegu. Keksówkę o długości 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i pieczemy około godziny. Studzimy na kratce. Gdy ciasto wystygnie posypujemy
Kulinarne przygody Gatity