musi być odpowiednia pora, a może warto spełniać zachcianki swoje i swoich bliskich bez odpowiedniej pory. Tak tez było tym razem, kupiłam pyszne truskawki i postanowiłam zamiast ciasta greckie pączki z musem truskawkowym. Nazywają się papanasi, są z sera i składają się z pączka z dziurką, śmietany i czapeczki. A jeśli dodamy do tego pyszny mus truskawkowy to jest najcudowniejsze
Bernika - moj kulinarny pamietnikchwilę gotować. Śmietanę dobrze schłodzić, galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szkl wody. Galaretkę truskawkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić, dodać galaretkę agrestową. Składanie ciasta biszkopt + masa + delicje + pianka agrestowa + tężejąca galaretka truskawkowa
Kuchnia Danusikciuki za wasze kulinarne eksperymenty! Składniki: 100g miękkiego masła 200ml mleka 500g mąki + jeszcze trochę 70g cukru + 5łyżek 50g świeżych drożdży 1 jajko konfitura truskawkowa lub dowolny dżem 50g płatków migdałowych Przygotowujemy ciasto drożdżowe. 50g masła rozpuszczamy na wolnym ogniu, dodajemy mleko. W misce mieszamy 500g mąki, 70g cukru i szczyptę soli. Drożdże kruszymy, dodajemy do mleka
Smakowity Blog Kulinarnypracy, pochwałom nie było końca, a potem dziewczyny same piekły to ciasto. O tak, to ciasto zasłynęło w Szwecji na pewno. Muszę odświeżyć jego glorię truskawkową wersją. Jak myślicie, udało mi się? Kruche ciasto z truskawkami Składniki: prostokątna foremka 25 cm x 35 cm Kruche ciasto 425 g pszennej mąki 250 g masła, zimnego 30 g cukru pudru 2 łyżeczki
codojedzeniaroku piszę, że takie ciasto to nasze ulubione. Zazwyczaj to właśnie nim zaczynamy sezon truskawkowy. W tym roku było inaczej, ale to ciasto pojawiło się jako drugie, zaraz po tarcie. Jak zwykle było go za mało. Składniki: 1 1/2 szklanki mąki 130 g masła niepełna szklanka cukru 3 jajka 3 łyżki mleka
Sto kolorów kuchnisera wiaderkowego * 150 g masła * 1,5 szklanki cukru * 7 jajek * budyń waniliowy * szczypta soli * 2 łyżki skórki pomarańczowej * 2 łyżki rodzynek * kilkanaście truskawek * galaretka truskawkowa Przygotowanie : Ze składników na ciasto zagnieść kruche i odłożyć na pół godziny do zamrażarki. Wyłożyć ciastem blaszkę i podpiec spód 20 minut w 180 stopniach. Masło utrzeć z twarogiem. Żółtka ubić
Magiczne Życie MartyNa zakończenie sezonu truskawkowego zrobiłam sernik na zimno z musem z truskawek. Przepis na masę serową podpatrzyłam na blogu Moje wypieki . Sernik przypadł nam do
Kulinarne przygody Gatitymożliwości codziennie przygotowywałabym z niego wypieki ( ku uciesze rodziny, która je uwielbia! ). Dziś mam dla Was przepis na przepyszne drożdżówki z truskawkami – to właśnie nimi rozpoczynam truskawkowy sezon! Delikatne, niesamowicie puszyste ciasto, duża ilość soczystych truskawek i chrupiąca, owsiana kruszonka, której żaden łasuch się nie oprze! Spróbujcie i Wy! Gwarantuję Wam, że te drożdżówki staną się jednymi z Waszych
Ostra na Słodkosernik z kremem kajmakowym Odrywana drożdżowa babka z czekoladą Sernik z malinami Babeczki makowe z kremem truskawkowym Sernik z frużeliną żurawinową Ciasto drożdżowe z czekoladą i wiśniami Pełnoziarnista babka z marchewką i bakaliami Tarta cytrynowa z kremem brzoskwiniowym(...)Sernik z jagodami Babka cytrynowa Sernik z polewą korówkową na migdałowym spodzie Babka piaskowa waniliowo-kakaowa Babeczki truskawkowe Sernik z owocami Fale Dunaju Babka bananowa Babeczki cytrynowe Sernik Wedlowski Babeczki migdałowe
Passions hobbies lifeTradycyjna nalewka truskawkowa, aromatyczna i delikatna jest cudownym lekarstwem na poprawę nastroju - uwielbiają ją wszyscy nasi znajomi. Nalewka truskawkowa to idealny alkohol dla kobiet, zrobi furorę
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataProsty sos truskawkowy to dodatek do dań, który bardzo sobie moje dzieci upodobały. Staram się więc w sezonie mrozić jak najwięcej truskawek, bo to znakomity pomysł
Dorota Smakujemojej kuchni. Dodatkowo posypałam crumble migdałowymi płatkami. Ciasto kruszonka nigdy nie zdąży ostygnąć. Cała rodzinka lubi je na ciepło z lodami. Kupiłam dzisiaj lody bio truskawkowe, no bo kto powiedział, że ciasto kruszonka trzeba jeść z waniliowymi lodami! Mam nadzieję, że rabarbar urośnie do następnej niedzieli, bo crumble był niezwykle popularny i zniknął w mgnieniu oka. Dzieciaki już się dopytują
codojedzeniaByła już truskawkowa chmurka, teraz pora na malinową straciatella <3 Czytaj więcej »
Ana Mari's worldTruskawkowy sezon w pełni. Dziś kuszę Was przepysznym, delikatnym sernikiem , na którym znajdziecie przepyszne truskaweczki. Przeważnie serniki z truskawkami, to takie na zimno, prawda? A ja
Z Majeczką w kuchniTegoroczny sezon truskawkowy otwieram bezami. Super prosta propozycja na pyszny deser: kruchy i delikatny spód bezowy, na górę krem śmietankowy i duużo truskawek! Czy może być
Ciastkozercy