smaki udałoby mi się połączyć w jeden, który oddałby to co miałam na myśli? Więc postąpiłam inaczej zamiast łączyć zrobiłam dwa odmienne ciasta. Pierwsze już opublikowane tarta z jabłkami i mój HIT: połączenie musu truskawkowego, budyniu waniliowego, bitej śmietany i czekolady. Obiecuję Wam nie zawiedziecie się na tym cieście. Osobiście nie potrafiłam się od niego oderwać. Powstały
Malinowe Pocałunkiciężko było mi się na coś zdecydować. Postanowiłam że będzie to ciasto z truskawkami, przecież jest ich teraz mnóstwo. Upiekłam biszkopty, zrobiłam piankę i mus truskawkowy. Z dodatkiem okrągłych biszkoptów wyczarowałam takie oto ciasto. Wspaniale prezentowało się na talerzu. Wyszło delikatne i nie za słodkie, po prostu idealne w smaku. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM BISZKOPT(...)Śnieżki 2 szklanki zimnego mleka 2 galaretki wiśniowe MUS: 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe cukier do smaku kopiata łyżka żelatyny ORAZ: opakowanie okrągłych biszkoptów wiórki kokosowe do posypania użyłam zielonych owocowa herbata do nasączenia biszkoptów POLEWA KAKAOWA ZROBIONA Z POŁOWY PORCJI KLIK WYKONANIE: Ciasto na biszkopt dzielimy w 2 części, pieczemy w takich samych blachach. Można upiec jeden
Pani na deserCiasto idealne na upały, szybkie, bez udziału piekarnika ;) Podobne do tych, które możecie znaleźć już na blogu, wyróżnia je jednak mus truskawkowy na wierzchu jogurtowca. Smakuje lekko, orzeźwiająco, pysznie po prostu. Truskawki, które już coraz trudniej dostać, można zastąpić innymi owocami - polecam maliny, jagody lub porzeczki ;) To jak, wypróbujecie przepis? ;) Ps. Zapraszam na stronkę http://promotiontops.pl/ , mają ciekawe gadżety :) Składniki(...)około 2 godziny. Truskawki zmiksować na puree, odłożyć. Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody. Przestudzić, wymieszać z puree truskawkowym, odstawić do stężenia. Tężejący mus truskawkowy wyłożyć na masę stężoną masę jogurtową. Ciasto schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego
Domowa cukiernia Ewyaromat jest wspaniały i idealnie pasuje do wielu potraw, szczególnie tych na słodko. Na blogu znajdziecie przepisy na syrop , lemoniadę i zielone ciasto szpinakowe z kremem truskawkowym . Dziś natomiast mam dla Was rewelacyjną nalewkę z kwiatów czarnego bzu. Jest idealna do kawy, a także wspaniale smakuje w upalny dzień z dodatkiem lodu i plasterków cytryny
Kulinarne przygody GatityBUDYŃ JAGLANY Z TRUSKAWKAMI JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY ŚLIWKOWO DAKTYLOWE KULKI MOCY MURZYNEK Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI ORZECHOWO KOKOSOWE CIASTO Z KASZY KULKI TRUSKAWKOWE Z KASZY JAGLANEJ RAFAELLO JAGLANE Z CZEKOLADĄ ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE Ja mam swoich ulubieńców wśród tych przepisów, a jakie są lub będą Wasze? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle
zdrowo i aktywnieBUDYŃ JAGLANY Z TRUSKAWKAMI JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY ŚLIWKOWO DAKTYLOWE KULKI MOCY MURZYNEK Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI ORZECHOWO KOKOSOWE CIASTO Z KASZY KULKI TRUSKAWKOWE Z KASZY JAGLANEJ RAFAELLO JAGLANE Z CZEKOLADĄ ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE Ja mam swoich ulubieńców wśród tych przepisów, a jakie są lub będą Wasze? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Zdrowie i pysznie na talerzuLowCarb) Marmurkowe keto serniczki (Paleo, LowCarb, bez nabiału) Keto sałatka z cukinii (Paleo, LowCarb) Keto omlet z boczkiem i szpinakiem (Paleo, LowCarb) Keto crêpes czekoladowe z sosem truskawkowym (Paleo, LowCarb) Keto ciasto z truskawkami (Paleo, LowCarb) Keto gofry śniadaniowe (Paleo, LowCarb) Keto roladka z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb, AIP) Keto placki z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb) Keto racuchy
Modern Cave GirlHej! Tort Fraisier to elegancki i wyszukany tort. Śmiało można go podawać na przyjęciach. Niewątpliwą ozdobą są ułożone truskawki w niebanalny sposób. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieżelatynę wlać do musu truskawkowego, dokładnie wymieszać. Mus stopniowo wlewać do śmietany, miksować tylko do czasu aż składniki się połączą. Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć 3/4 masy truskawkowej, przykryć drugim blatem ciasta. Resztą kremu poryć wierzch i boki tortu. Całość schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego
Domowa cukiernia Ewykilku deszczowych dniach trafił się w końcu jeden ciepły i słoneczny nabrałam więc ochoty na ciasto bez pieczenia. Sezon truskawkowy wciąż w pełni, ale mnie truskawki jeszcze się nie przejadły. Tak więc zapraszam na tartę serową z truskawkami. Serowa tarta bez pieczenia 25 dag maślanych herbatników czekoladowych 4-5 łyżek nutelli 50 dag miękkiego, zmielonego twarogu 20 dag kwaśnej śmietany
Pieguskowa KuchniaPiec ciasto 50 minut. Po upieczeniu wyjąć na kratkę, a po kwadransie usunąć papier do pieczenia i odstawić ciasto do dalszego stygnięcia na kratce. ----- Podobne: Tureckie ciasto szpinakowe z porzeczkami Truskawkowa rozkosz Pavlova z truskawkami i śmietaną
Weekendy w domu i ogrodziewyobrażam sobie sezonu truskawkowego bez pierogów ! Składniki ciasto (ok. 100 małych pierogów) 650 g mąki typ 500 70 g masła 400 ml gorącej wody (ok. 90 stC) szczypta soli Składniki pozostałe: 500 g truskawek 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier puder jogurt grecki listki mięty Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać sól. W osobnym naczyniu wlać wrzącą wodę, roztopić w niej
Tradycyjna KuchniaOstatnia niedziela upłynęła mi na pieczeniu ciast. Planowałam poprzestać na trzech, ale z rozpędu zrobiłam nadprogramowo biszkopt z porzeczkami i kremem bananowym. Początkowo ciasto miało mieć smak truskawkowy, ale o efekcie końcowym ostatecznie zdecydowała zawartość szafek kuchennych. I dobrze się stało, bo połączenie smaków okazało się strzałem w dziesiątkę :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski EdytyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sezonowe truskawki coraz częściej zaglądają na nasz stół. Ja zajadam je codziennie np. dodaje je do owsianki, koktajli lub
Marta GotujeCoś na zbliżający się sezon truskawkowy. Smaczny i zdrowy deser. Składniki: ½ szklanki kaszy manny, 5 łyżek cukru pudru, 1 cukier waniliowy, 2 ½ szklanki wody, ½ kg truskawek
Tradycyjna KuchniaU mnie dziś truskawkowo :) Muszę wykorzystać ten sezon ile się da ! :) Moja propozycja na dziś to pączki z truskawkami ! Składniki: 4 szklanki mąki, 8 dag
Tradycyjna KuchniaMiękki, puszysty biszkopt z truskawkami. Znika w błyskawicznym tempie. Idealne ciasto na nadchodzący sezon truskawkowy. Przepis dodaje do akcji Milion smaków truskawek . Składniki: 300 g truskawek 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 4 jajka (rozmiar L) 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania Truskawki umyć, pozbawić szypułek i przekroić
Ugotowaćgotujących się owoców dodać wymieszany budyń. Gotować, aż budyń zgęstnieje. Odłożyć do wystudzenia. Wyrośnięte ciasto chwilę wyrobić, rozwałkować na prostokąt o wymiarach 40 x 50 cm. Ciasto posmarować przygotowanym budyniem truskawkowym. Zwinąć je wzdłuż dłuższego boku, dokładnie skleić i pokroić na 12 równych części. Każdego ślimaczka wziąć w dłonie i rozciągnąć na szerokość, następnie przekręcić. Tak przygotowane bułeczki kłaść
Domowa cukiernia Ewyciasto: 20 dag mąki zwykłej 5 dag mąki krupczatki pół kostki margaryny 2 -3 łyżki cukru pudru 2 żółtka szczypta soli nadzienie: 30 dag truskawek 20
Humanistka w kuchniśmietankowe 3 szklanki mleka ½ szklanki oleju 0,5 szklanki oleju 2 całe jajka4 żółtka / 4 białka 1 i ¼ szkl. cukru łyżeczka waniliowego zapachu do ciasta 1 kisiel owocowy ( u mnie truskawkowy) 30 dag truskawek świeżych lub mrożonych Sposób wykonania: Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Wylepić dużą blachę do pieczenia. Podpiec w piekarniku nagrzanym
Na słodko lub wytrawnie