ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:49/395)

Bezglutenowy biszkopt z jogurtowym musem truskawkowym 142

Pierwszy raz piekłam bezglutenowy biszkopt. Nie sposób mu sie opszeć.  Mus jogurtowy z musem truskawkowym.  Składniki na ciasto:  6 jaj w pokojowej temperaturze 6 łyżek cukru lub ksylitolu 6 łyżek mąki ziemniaczanej łyzeczka bezglutenowego proszku do pieczenia szczypta soli Oddziel białka od zółtek. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij na sztywno. Dodawaj po łyżeczce cukru(...)której piekł się biszkopt )wyłóż na dnie popierem smarujac wierzch papieru olejem  - najlepiej rzepakowym. Wlej mus truskawkowy i przykryj delikatnie spodnim blatem biszkoptu. Wstaw do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie wyjmij z lodówki i odwróć ciasto tak aby biszkopt znalazł się na spodzie.  Oderwij delikatnie papier z wierzchu wazając aby mus sie nenaruszył. Na wierzch

AZgotuj!
Ptasie mleczko z owocami i galaretką 209

zagęszczonego niesłodzonego, 1 opakowanie galaretki truskawkowej, 1 opakowanie galaretki agrestowej, Dodatkowo: 200g borówek, 1 nektarynka, 1 opakowanie galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 175 stopni(...)tężejącą galaretką. Masę wykładam na biszkopt i wyrównuję. Galaretkę agrestową także rozpuszczam w ½ szklanki wrzątku i postępuję tak samo, jak w przypadku czerwonej galaretki. Masę wykładam na ciasto i wyrównuję. 3. Galaretkę truskawkową rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Nektarynkę kroję w kostkę. Borówki i pokrojoną nektarynkę układam na wierzchu ciasta. Owoce zalewam tężejącą galaretką. Ciasto

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort różano-truskawkowy dla Mamy 149

zdjęcia i niesamowicie kuszące receptury - oto, czego oczekuję od książki kucharskiej. Ta spełnia wszystkie moje wymagania; z nawiązką .  Nie bez trudu w końcu wybrałam odpowiedni wypiek. Idealne ciasto na sezon truskawkowy, pełne jest bowiem tych pysznych owoców. Do tego wyraźna, ale nie dominująca nuta różana, przewijająca się niczym refren w cieście i frużelinie.  To taki kobiecy, delikatny tort

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Suflet truskawkowy ekspresowo 128

Uwielbiam sezon truskawkowy! z wykorzystaniem tych pysznych owoców można przyrządzić wiele pysznych deserów :) Składniki: 30 dag świeżych truskawek, 10 dag okrągłych biszkoptów, 5 dag płatków migdałowych

Tradycyjna Kuchnia
Wiosna / Lato 2017: Biszkopt z bitą śmietaną i musem truskawkowo-rabarbarowym 150

Cześć Pomału zbliża się pora na truskawki. Przeglądając zdjęcia trafiłam na ciasto z musem truskawkowym. Okazało się, że do tej pory nie podzieliłam się z Wami tym przepisem, chociaż wypróbowałam go dawno temu. Niestety nie pamiętam, skąd zaczerpnęłam te przepis. Biszkopt z bitą śmietaną i musem truskawkowo-rabarbarowym Przygotuj wagę kuchenną, łyżkę, łyżeczkę, szklankę, mikser lub trzepaczkę, sitko, kwadratową(...)pieczenia, szczyptę soli. Do przełożenia: 50 dag rabarbaru, 50 dag truskawek, ok. ½ szklanki cukru, 1,5 opakowania galaretki truskawkowej, 500 ml śmietany 30%, 1,5 dag żelatyny, 4 łyżki cukru pudru, Dodatkowo: tłuszcz do wysmarowania formy. Zacznij od przygotowania ciasta biszkoptowego. Jajka sparz. Oddziel białka od żółtek. Mąkę przesiej i połącz z proszkiem do pieczenia. Blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem

blog.moje-pasje.info
SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 121

Sernik na zimno z musem truskawkowym. Jest to ciasto bez pieczenia, wykonane na podłużnych i kruchych biszkoptach, z masą serową z prawdziwego twarogu oraz musu ze świeżych truskawek. Całość udekorowana jest truskawkami i oblana polewą z białej czekolady. Pyszny, piankowy deser, który smakuje jak ptasie mleczko. Wystarczy tylko kilka składników i niecałe 30 minut naszej pracy - reszta czasu to chłodzenie(...)osuszamy, oczyszczamy z szypułek i blendujemy na gładki mus. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Studzimy i dodajemy do musu truskawkowego. Mieszamy. Twaróg przenosimy do miski i miksujemy razem z cukrem pudrem, a następnie dodajemy porcjami mus truskawkowy. Miksujemy do połączenia składników. Masę próbujemy i gdy jest za mało słodka

Kuchnia MagdaLeny
Truskawkowy sernik na zimno 335

Sezon truskawkowy niestety powoli zbliża się ku końcowi... Pora więc wykorzystać jeszcze ostatnie świeże truskawki, oczywiście na słodko. Dziś będzie to

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowe ciasto z malinami i dżemem Jamar 155

Bardzo czekoladowo-kokosowe ciasto z malinami i dodatkiem truskawkowego dżemu Jamar . Istna słodka i pyszna rozpusta na weekendowe popołudnie! Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jaja 4 czubate łyżki gorzkiego kakao szczypta soli 10 g cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mleka 1 szklanka wiórek kokosowych 50 g czekolady gorzkiej 70% drobno posiekanej(...)kubku wymieszać dżem ze śmietanką. Dodać do roztopionej czekolady i wszystko wymieszać, do uzyskania gładkiej polewy. Upieczone ciasto polać polewą czekoladową. Udekorować wiórkami kokosowymi. Do ciasta czekoladowego z malinami wykorzystałam dżem truskawkowy Jamar

Zasmakuj Kuchni
Ciasto jogurtowo-czekoladowe 76

Sezon truskawkowy za nami, ale udało mi się kupić jeszcze łubiankę pięknych słońcem pachnących truskawek. Dlatego dzisiaj proponuję Wam ostatnie w tym sezonie ciasto ze świeżymi truskawkami, można je zrobić także z mrożonych owoców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto jogurtowo-czekoladowe Składniki 200 g herbatników 30 g gorzkiej czekolady 50 g masła 3 łyżki żelatyny 600 g jogurtu greckiego

To co lubię - gotuję i polecam
Przetwory tradycyjnie zakręcone - warsztaty Lidla 160

jako dodatek do wszelakich ciast. Wystarczy zrobić prosty biszkopt, przesmarować konfiturą, na górę dać bezę czy bitą śmietanę, albo po prostu trochę świeżych owoców i szybkie i pyszne ciasto gotowe. KONFITURA TRUSKAWKOWA Z CZEKOLADĄ MLECZNĄ (5 słoików 0,2 l)   1 kg truskawek  cukier żelujący (wg dozowania z opakowania producenta)  sok z 1 cytryny  tabliczka czekolady

Marder&Marder Manufacture
Truskawkowy puch (bez pieczenia) 166

Ciasto bez pieczenia, a raczej deser. Nie ma  to znaczenia, bo jest naprawdę bardzo smaczne. Szybko znika , a na jednym kawałku się nie kończy. Kończy się już sezon truskawkowy i  korzystajmy z tych smacznych owoców, kiedy jeszcze możemy. Składniki: 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów 500 g truskawek + 3/4 szklanki truskawek 1 szklanka cukru + 2 łyżki cukru(...)żelatynę cały czas miksując. Wlać do tortownicy na biszkopty. Odstawić do zastygnięcia, najlepiej na całą noc. Pozostałe truskawki zmiksować z cukrem i  udekorować ciasto. Podawać  kawałki ciasta polane musem. truskawkowy puch

O kuchni z uczuciem
Ciasto biszkoptowe z kremem i nutką truskawek 91

Sezon truskawkowy za chwilę się konczy, więc zachęcam do zrobienia tego ciasta, pyszne, delikatnie słodkie i orzeźwiające. Podane z sorbetem truskawkowym rewelacyjne. SKŁADNIKI: biszkopt z czterech jaj (przepis w osobnym poście) 0,5kg mascarpone 1 śmietana słodka 30% 1 śmietanfix 1 łyżka cukru pudru 0,5kg dojrzałych truskawek 1 galaretka truskawkowa sorbet truskawkowy WYKONANIE: pieczemy biszkopt, galaretkę rozpuszczamy w 1szkl(...)łyżkę cukru pudru. na zimny biszkopt wykładamy krem z maskarpone i śmietany, wylewamy galaretką z truskawkami, wkładamy do lodówki,aby galaterka się ścieła, podajemy z sorbetem truskawkowym, ale równie pyszne jest samo ciasto

Kuchnia Beaty
STRAWBERRY FIELDS FOREVER 156

chwilę najlepszym polem walki jest kuchnia. Tam moi wrogie nie mają szans. Bo czy można się złościć wybierając z kobiałki najdorodniejsze truskawki? Zagniatając cudownie maślane kruche ciasto? Ubijając słodką śmietanę? Układając na kremie truskawkowe pole?  Ha! Zniknęły! Poddały się bez walki! I dobrze im tak!  Teraz z radością i uśmiechem odkroję sobie największy kawałek i będę celebrować(...)najsmaczniejsze zwycięstwo!  A Wy jak sobie z nimi dajecie radę? Jakie macie sposoby?  TARTA TRUSKAWKOWA STRAWBERRY FIELDS FOREVE R** SKŁADNIKI Na kruche ciasto 300 g mąki (użyłam krupczatki) 150 g masła 100 g drobnego cukru 1 jajko Na krem   250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 80 g cukru pudru 200 g truskawek 2 łyżki wody

KUCHARNIA
Kolorowe deserki truskawkowe 439

warstwą galaretki oraz warstwą jogurtową *** *** Przed podaniem desery przyozdabiamy świeżymi owocami *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kolorowe deserki truskawkowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kokosowe ciasto z porzeczkami 98

Orzeźwiające ciasto z porzeczkowym nadzieniem i przypieczonym, kokosowym wierzchem. Już same porzeczki nadają kwaskowego, wyrazistego smaku (zwłaszcza czarne), dlatego użyłam do nich słodkiego dżemu truskawkowego zamiast porzeczkowego. Ciasto na spód też jest mało słodkie, ale za to kokosowy wierzch wyrównuje ten "niedobór" słodyczy. Wszystko razem współgra i tworzy pyszną całość. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa