ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:100/395)

CURD Z CZERWONEJ PORZECZKI 134

Curd z czerwonej porzeczki to pyszny krem porzeczkowy do tortów, ciast i deserów. Porzeczkowy curd ma konsystencję budyniu, dlatego można nim posmarować blat biszkoptu (zamiast konfitury) lub dodać do kremu śmietankowego, aby otrzymać pyszny krem z porzeczki do tortu lub ciasta. Polecam również malinowy, cytrynowy, pomarańczowy i truskawkowy curd. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki

Słodki Pomysł
WIŚNIOWY CURD – krem z wiśni 186

Wiśniowy curd to pyszny krem wiśniowy do tortów, ciast i deserów. Curd z wiśni ma konsystencję budyniu, dlatego można nim posmarować blat biszkoptu (zamiast konfitury) lub dodać do kremu śmietankowego, aby otrzymać pyszny krem z wiśni do tortu lub ciasta. Polecam również malinowy, cytrynowy, pomarańczowy i truskawkowy curd. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki

Słodki Pomysł
pyszne, łatwe ciasto bananowo-kakaowe z musem truskawkowym... 101

cukier i galaretki, dobrze wymieszać do rozpuszczenia galaretek, wystudzić. Gdy masa zaczyna tężeć wyłożyć na ciasto w formie i schować do lodówki na kilka godzin - najlepsze ciasto bananowo-kakaowe z dodatkiem musu truskawkowego z galaretką, jest bardzo łatwe, szybkie, pyszne........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sauerkraut Burger – Wolfenstein II: The New Collossus – burger z kiszoną kapustą 164

shake’ach. Zanim jednak dotrzemy do samego dinera, na ulicach widać kawiarnie, a także stoiska ze słodkościami, takimi jak pączki, lody czy typowe amerykańskie ciasta. Jednego mlecznego shake’a poproszę! Najlepiej… truskawkowego! Ciekawym miejscem jest także kantyna na u-boocie, który jest główną kryjówką naszego bohatera. Mamy tam nietypowe maszyny z podgrzewanymi daniami, widocznymi przez szyby

Nerds Kitchen
Sauerkraut Burger – Wolfenstein II: The New Collossus – burger z kiszoną kapustą 204

shake’ach. Zanim jednak dotrzemy do samego dinera, na ulicach widać kawiarnie, a także stoiska ze słodkościami, takimi jak pączki, lody czy typowe amerykańskie ciasta. Jednego mlecznego shake’a poproszę! Najlepiej… truskawkowego! Ciekawym miejscem jest także kantyna na u-boocie, który jest główną kryjówką naszego bohatera. Mamy tam nietypowe maszyny z podgrzewanymi daniami, widocznymi przez szyby

Nerds Kitchen
Gofry z czekoladą z truskawkowym musem 95

dodatków ale też z dużą ich ilością. Najczęściej podajemy je z cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i owocami. A ja dodałam do ciasta gorzkiej czekolady. W połączeniu z musem truskawkowym dało to zwykłym gofrom ciut wykwintności. Składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 3 łyżki oleju 2 jaja 2 płaskie łyżki cukru łyżeczka proszku do pieczenia

Pysznie & Pięknie
Truskawkowe FIT mini serniczki 201

miody 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: W malakserze zmiksuj wszystkie składniki na babeczki. Następnie wyłóż blaszkę na muf finki papilotkami i uformuj babeczki z gotowego ciast. Schłódź w lodówce 1-2 godziny. Truskawkowe serniczki: 400 gram świeżych truskawek 250 gram chudego twarożku 1 łyżka ksylitolu 1 łyżki żelatyny + 30 ml wrzątku Przygotowanie: Truskawki zmiksuj z twarożkiem i ksylitolem

Kulinarna (nie)codzienność
Orzeźwiający koktajl truskawkowo-bazyliowy 140

czerwiec to urodzaj truskawek, z których możemy wyczarować cuda. Kiedy przychodzą cieplejsze dni oprócz pysznych ciast i deserów mamy również ochotę na truskawkowe orzeźwienie zimnego koktajlu. Połączmy więc pyszne słodkie truskawki z odrobina bazylii i uzyskamy ciekawy intensywny smak. Spróbujcie :) Składniki: szklanka truskawek 1/2 szklanki jogurtu naturalnego (schłodzony w lodówce) 2-3 listki bazylii łyżeczka soku z limonki  Przygotowanie

ChilliJemy
Przetwory tradycyjnie zakręcone by Spiżarnia Lidla. Warsztaty cukiernicze z Pawłem Małeckim. 179

smażenia powideł dodajemy otartą skórkę z pomarańczy i cynamon. Gorące powidła rozkładamy do słoików. Jabłka karmelizowane - 5 składników, trochę czasu i kolejny genialny, domowy dodatek do ciast i deserów trafia na półkę :) Konfitura truskawkowa z czekoladą mleczną to ciekawa alternatywa dla nutelli (i nie tylko :) ) Pyszny mus jabłkowy z brzoskwiniami z dodatkiem imbiru to zdecydowanie nasz faworyt.  Były też

SzczyptaSmaQ
Muffinki truskawkowe 205

Kolejna propozycja na truskawkowy weekend to proste muffinki z truskawkami. Ciasto zdecydowałam się zrobić z dodatkiem drobnych płatków owsianych, doprawiając świeżą limonką, na górze ekspresowa chrupiąca kruszonka. Jeśli macie więc ochotę na taką letnią, świeżą i zdrową kombinację smaków zapraszam do pieczenia :) Podane proporcje wystarczą na 6 babeczek. Składniki: 1 szklanka mąki 1/3 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki drobnych płatków

Ciastkozercy
Wspomnienie lata 170

tęskni za latem? Zachęcam do przygotowania ciasta, które będzie wspomnieniem lata . Delikatna masa truskawkowa otoczona puszystym biszkoptem, a do tego filiżanka aromatycznej kawy.   Składniki na biszkopt:  5 jajek 1,5 szklanki maki 1,5 szklanki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy cukier, żółtka. Do tej masy stopniowo dodajemy

Salonik smaków
1515.Babka z kisieli 201

dobra..ale jak dla mnie trochę sucha..pieczona w tortownicy z kominkiem ..miałam jeszcze inne zdjęcie z efektu końcowego...ale niestety przez przypadek skasowałam...do tego ciasta można użyć innego kisielu...ja wykorzystałam truskawkowy...aby otrzymać różowy kolor...a dlaczego? a dlatego , że jest akcja Różowy tydzień 2013 ..15 października obchodzony jest Europejski Dzień Walki z Rakiem Piersi. Na raka

Moje domowe kucharzenie
"Piękny Leon" 356

warto poświęcić mu czas.   Ciasto biszkoptowe:  6 jaj  1 szkl. cukru kryształu 1 szkl. mąki Do nasączenia:  1 szkl. słabej, posłodzonej herbaty z cytryną   Ciasto miodowe:   30 dkg mąki  15 dkg masła lub margaryny   jajo  2 łyżki miodu  1 łyżeczka sody  2 łyżki kwaśnej śmietany  10 dkg cukru(...)pudru  cukier waniliowy  2 szkl. mleka  kostka masła  2 żółtka Krem jabłkowy:   l kg antonówki lub szarej renety  galaretka truskawkowa i morelowa . Wykonanie Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe. Przełożyć je do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką  dużej tortownicy, piec 40 min. w temp. 160-180 C Przygotować ciasto miodowe. Tłuszcz posiekać

kgwjanczewo