ciasto tarta - 3287 przepisów (strona:135/220)

Wakacyjne przepisy na różne okazje 174

wspólnego gotowania!     Przepisy które były w tym okresie najbardziej popularne:1.Muffinki z malinamihttp://smykwkuchni.blogspot.com/search/label/Muffinki2. Sałatka z tortelinihttp://smykwkuchni.blogspot.com/2013/07/saatka-z-tortellini.html3. Tarta z borówkami i mlekiem kokosowymhttp://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/tarta-z-borowkami-i-mlekiem-kokosowym.html4. Sushihttp://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/jak-zrobic-sushi-przepis-na-sushi-maki.html5. Dwukolorowe ciasto z malinami i gruszkamihttp://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/dwukolorowe-ciasto-z-malinami-i.html A Wam, który przepis przypadł do gustu? Piszcie!!!   Pozdrawiam Was cieplutko

SMYKWKUCHNI
Chleb z kiełbasą i chili 137

chili oraz przesmażoną kiełbasę. Zagnieść elastyczne ciasto. Uformować kulę, przykryć ściereczką i odstawić na około 45minut w ciepłe miejsce, by ciasto podwoiło swoją objętość.  Następnie ponownie krótko je zagnieść i ułożyć w natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremce keksówce. Odstawić na 15minut.  Piec około 50-60minut w temp. 180st.  Ostudzić na kratce

Z miłości do słodkości
Krokiety ze szpinakiem i serem Ricotta 150

powinno byc w temp. pokojowej) Wszystko razem mieszamy mikserem  Na koniec dodajemy szczypte soli Na rozgrzana patelnie wylewamy ciasto i smarzymy palcki na cala patelnie  Placki osmarzamy z dwoch stron  Krokiety farsz  nalesniki bulka tarta 1 jajko Na nalesniki nakladamy farsz  Zawijamy nalesniki obtaczamy w jajku a potem w bulce tartej

Klaudynkowa kuchnia
Kruche ciasteczka orzechowe 166

tartych orzechów laskowych Back Mit1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaNa stolnicę wysypać makę. Dodać cukier puder, proszek do pieczenia i tarte orzechy laskowe, dokładnie wymieszać. Dodać margarynę i posiekać nożem z mąką. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Ciasto można schłodzić ok godziny w lodówce ale ja nie miałam czasu i od razu wzięłam się za pieczenie. Ciasto rozwałkować

Monia miesza i gotuje
Marsowe muffinki 320

miskę, włożyć batony i czekać aż się rozpuszczą. Dodać do masy marsowej pozostałe składniki. Całość wymieszać na jednolitą masę. Przełożyć ciasto do foremek (u mnie silikonowe, w przypadku blaszanych należy je wysmarować margaryną i posypać bułką tartą). Piec w temperaturze 175 stopni ok 15-20 minut. Smacznego

Fabryka pomysłów
Drożdżowe różyczki 164

nagrzewamy piecyk do 180 stopni C Urywamy ciasto po kawałku Na posypanej mąką powierzchni, rozwałkowujemy urwany kawałek ciasta i wykrawamy szklanką po 3 kółka  Następnie nakładamy je na siebie: jedno kółko na 1/3 wielkości drugiego kółka. Następnie na to drugie - trzecie. Jak na zdjęciu  Zwijamy kółka w rulon zaczynając od tego na samym spodzie - u mnie od tego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Krokiety z Kapustą i Grzybami 1027

się. Na końcu doprawiamy solą oraz pieprzem.Naleśniki:Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą (najlepiej mikserem).Na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju wykładamy nieduże porcje ciasta, tak aby powstałe "placki" miały grubość ok. 2-3 mm. Każdego naleśnika smażymy "na blado" z obu stron. Na naleśnik wykładamy ok. 2 łyżki ostudzonego farszu, składamy boki oraz(...)góry tworząc krokieta. Tak samo postępujemy z resztą naleśników.Tak przygotowane krokiety maczamy w jajku rozbełtanym z mlekiem (ok. 2 łyżki) i odrobiną soli. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i od razu przekładamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron (po ok. 3-5 min.) Gotowe krokiety możemy podać z filiżankami ciepłego barszczu.Moje

Słodka Strona
Tarta z rabarbarem z kruszonką owsiano-migdałową! 130

Składniki:5 gałązek rabarbaru2 szklanki mąki200g margaryny1 torebkę cukru waniliowego1 jajko1 szklankę cukru2 łyżki płatków owsianych1 łyżka płatków migdałowych1 łyżka wiórek kokosowych2 łyżki cukru pudruPrzepis:Rabarbar

Emcia Pichci
Czekoladowo-orzechowa "baba" 141

polewa* biała polewa czekoladowa* mleczna polewa czekoladowaSposób wykonaniaciasto Posmarować cienko tłuszczem prostokątną formę (wym. dna 23/12 cm, góry 30/18 cm) lub okrągłą formę (23 cm) i posypać bułką tartą. Jajka ubić z cukrem ok.10 min na puszystą masę. Mąkę i kakao przesiać, dodać połowę do ubitych jajek i delikatnie wymiesza. Wlać roztopione i wystudzone masło, wsypać resztę(...)temperaturze 180 stopni 45-50 min (do suchego patyczka).Po wyjęciu z piekarnika zostawić w formie do przestygnięcia, a następnie wyjąć z formy i przełożyć na metalową kratkę.Wystudzone ciasto przekroić w poziomie dwa razy, a jeżeli pieczone w większej formie to tylko raz.masa orzechowa Mleko wlać do garnka, dodać cukier masło i posiekane drobno (grubo zmielone) orzechy. Całość

Mix smaku
Ciasto marchewkowe z polewą 283

szklanki masła opakowanie cukru waniliowego 1 i 1/2 szklanki cukru pudruTym razem przepis o którego głównym składniku lepiej nikomu nie wspominać na początku - lecz zdecydowanie lepiej na końcu :) Ciasto jest przepyszne, wilgotne i aromatyczne... ale ponieważ zawiera w swoim składzie warzywo - nie do każdego przemówi to na wstępie. Przygotować wszystkie składniki (fot.1). Ubić pianę z białek. Nie przerywając ubijania, stopniowo(...)pierników (fot.2). Przygotować blaszkę o wymiarach 20 x 35 cm. Wysmarować ją dokładnie tłuszczem i wysypać bułką tartą. Przełożyć naszą marchewkową masę do blaszki (fot.3) i piec przez około 30 minut w temperaturze 180ºC. Po upieczeniu nie wyciągać ciasta od razu z piekarnika, ponieważ ciasta z dodatkiem oleju mają tendencję do tworzenia zakalca. Musi studzić się powoli

Świat Ciasta
Walentynkowe ciasteczka 204

warte polecenia! Walentynkowe serca są kruche i pachnące domowym cukrem waniliowym , a ich powierzchnia to pokrojone truskawki, biała czekolada, tarte orzechy laskowe i czekolada z chili. Co Wy ułożycie na ich powierzchni to już zależy od Was! To kruche ciasto idealnie nadaje się do przygotowywania różnych wypieków, polecam przygotować na nadchodzącą Wielkanoc- ciasteczka- pisanki, mini mazurki lub inne ciasteczka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta limonkowa z czekoladą 127

Nie sądziłam, że połączenie limonki i czekolady tak nam posmakuje. Ciacho zostało zjedzone w jeden dzień i wiem, że będę robiła je częściej. Krem na bazie

Magiczne Życie Marty
PIERNIK Z WIŚNIAMI. 391

Następnie dodaję śmietanę, wszystko razem dokładnie miksuję. Z białek ubijam sztywną pianę i delikatnie łączę z ciastem, za pomocą szpatułki. Tak przygotowaną masę przekładam do dużej formy keksowej 11 x 23 cm,  uprzednio wysmarowanej masłem i wysypaną bułką tartą. Wstawiam do rozgrzanego piekarnika i piekę 50-60 min w 180 stopniach,  do suchego patyczka(...)Dżem zagotowuję w garnuszku, a do gorącego dodaję galaretki.  Chwilę mieszam, po czym zdejmuję z ognia i studzę. Kiedy masa zaczyna tężeć, przekładam nią piernik.  Jedną część ciasta, spód, wkładam do foremki, wyłożonej po bokach folią aluminiową  (papier się rozmięknie). Wykładam nadzienie i przyciskam wierzchem piernika.  Odstawiam do całkowitego stężenia na ok. 3-5 godzin

W kuchni Karmel-itki
Mazurek orzechowy 206

piecze go się szybko, a i przygotowanie go nie nastręcza większych trudności :)  W "103 ciastach Anastazji" znalazłam przepis na biszkopt orzechowy, jeszcze go nie piekłam, podaje przepis, bo jest też prosty. składniki: 4 jajka, 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich, 3 łyżki zmielonej bułki tartej, 4 łyżki cukru, 1 łyżka mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie; Białka(...)mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać, wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni C. przez 30 min. Nie jest to tradycyjny mazurek, ale biszkopt orzechowy, można po upieczeniu udekorować podobnie jak mazurka i będziemy mieć swoje  oryginalne ciast

Proste Potrawy
Tarta z burakami, fetą, szpinakiem z nutą tymianku. 156

masło z mąką - do tego dodajemy zimną wodę i wyrabiamy szybko tworząc kulę, którą schłodzimy w lodówce ok 30 minut. - po tym czasie ciasto rozwałkujemy i nałożymy na natłuszczoną blachę ja dodatkowo posypuję np. semoliną, aby ciasto się nie przykleiło podczas pieczenia - jeżeli cisto podczas przenoszenia na blachę nam popęka warto zrobić zawiesinę z 1 jajko plus 1 łyżka mąki(...)obciążenia  - aby się nie bawić z wyciąganiem fasoli z ciasta biorę kawałek papieru do pieczenia, gniotę go, układam na cieście i na to wsypuję fasole, potem bardzo łatwo to zdjąć i dopiekać już bez.  - w tym czasie przygotujemy sobie nasze buraki  - buraki obieramy trzemy na tarce na dużych oczkach - cebulę kroimy w cienkie plastry  - na rozgrzanym

Basia w kuchni