ciasto sernik - 3500 przepisów (strona:97/234)

Czekoladowy sernik Prince Polo 267

proszę, kolejna wariacja na temat wafelków Prince Polo. Ostatnio było ciasto o tej nazwie, teraz mam dla Was sernik ;) Trudno powiedzieć, które z tych ciast jest smaczniejsze, bo oba warte są dużej uwagi! Ten serniczek składa się z herbatnikowego spodu, jasnej masy serowej, wafelków Prince Polo oraz ciemnej masy serowej. Wierzch pokryty jest polewą czekoladową

Nastoletnie Wypiekanie
CZEKOLADOWY SERNIK BEZ PIECZENIA 243

czekolady dodawałam stopniowo po łyżce twarogu. Powinien być w pokojowej temperaturze. Dokładnie połączyłam wszystkie składniki. Masę wyłożyłam na spód z ciasteczek. Wstawiłam ciasto na 3 godziny do lodówki. Gdy stężał w lodówce, wyjęłam go z formy. Sernik można polać polewą czekoladową. Roztopić czekoladę, dodać masło i olej. Ja stwierdziłam, że w deserze za dużo będzie czekoladowego smaku

potrawyregionalne
cytrynowy sernik z lawendową nutką 177

aksamitny sernik, cytrynowy z lekką lawendową nutką i fioletowymi, jagodowymi kropeczkami. Smaki są wyważone, żaden nie dominuje, przeciwnie - przenikają się i uzupełniają! Sernik powinien smakować zarówno tym, którzy lubią eksperymentować w kuchni, jak również tradycjonalistom. Świetnie wpisuje się w letnie klimaty:) Sernik przygotowałam specjalnie na przyjęcie powitalne mojej Mamy. Piekłam w ramach akcji "Ciasto na niedzielę". Pyszne

6niebo
Sernik z białą czekoladą i malinami 679

czekolady i malin ? Słodkość czekolady i uderzający malinowy aromat skusi niejednego amatora tych słodkości. A sernik jest pysznie kremowy, pachnący i wspaniały. Zresztą nie piszę więcej, spróbujcie sami :) SKŁADNIKI: spód: 15 dag mąki ( 1 szklanka) 12 dag masła 1/4 szkl cukru 1 żółtko ciasto: 700 g twarogu ( 3-krotnie mielonego lub z wiaderka ) 100 ml śmietany(...)utrzeć z cukrem pudrem, dodając po 1 jajku. Wlać śmietanę , mascarpone oraz rozpuszczoną czekoladę, wymieszać , wlać na podpieczony spód. Maliny utrzeć , rołożyć na wierzchu sernika po łyżeczce malin, patyczkiem rozprowadzić rysując wzorki.  Sernik włożyć do piecyka nagrzanego do 165 st C, na dolną półkę włożyć naczynie z gorącą wodą. Piec

Z Marcepanem
Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką 125

sernik to prawdziwy rarytas: spód z kruchego ciasta, na nim ułożona warstwa brzoskwiń z puszki przykryta serową masą, a na wierzchu kruszonka z masła, wiórek kokosowych i cukru. Zapach i smak tego serniczka nie mają sobie równych, dlatego doskonale nadaje się on na wyjątkowe okazje (jak np. zbliżające się Boże Narodzenie). Masa z twarogu jest wyjątkowo puszysta i lekka(...)masę (dosłownie parę milimetrów). Sernik wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 60-70 minut. Po 20 minutach pieczenia wierzch ciasta przykrywamy folią aluminiową, by wiórki się nie przypaliły. Po upieczeniu sernik studzimy przy uchylonych drzwiach piekarnika. Potem przechowujemy w chłodnym miejscu lub lodówce ok. 4-5 dni. Smacznego

MyCookBook.pl
Sernik z pierniczkami 183

już po świątecznym pieczeniu, teraz tylko wstawić ciasta do lodówki i czekać do świąt. Ten sernik z pierniczkami robiłam kilka dni temu i bardzo wszystkim przypadł do gustu! Robiłam go w tortownicy o średnicy 18 cm, ale spokojnie możecie go upiec z podwójnej porcji w większej formie(...)Przygotowanie:   Ciasto kruche: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, przesiać na stolicę. W mące zrobić dołek, wbić tak żółtko, dodać przyprawę do piernika i pokrojone w kostkę masło. Zagnieść całość rękami w kulę. Ciasto wykleić do tortownicy o średnicy 18 cm, której dno uprzednio wyłożyć papierem do pieczenia (boki niczym nie wykładać). Ponakłuwać ciasto widelcem

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik jagodowy na zimno 197

Wprawdzie lato nie rozpieszcza nas gorącym słońcem, ale można sobie pozwolić na kawałek ciasta na zimno. Taki sernik zawsze się chętnie zje. Dlatego zachęcam Was do zrobienia tego pysznego sernika. U mnie został "pochłonięty" w jeden dzień.     (tortownica średn. 26 cm)      Składniki na biszkopt: 2 jajka 60 g mąki pszennej tortowej 2 łyżki kakao(...)gorącej wody         Dodatkowo: 350 ml śmietany kremówki (30%) odrobina barwnika spożywczego w kolorze jagodowym jagody, lub borówki   do dekoracji   Wykonanie: Upiekłam spód do sernika. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Spód tortownicy ( średnicy 26 cm) włożyłam papierem do pieczenia. Oddzieliłam białka od żółtek. Mąkę i kakao przesiałam do miseczki i wymieszałam. Z białek ubiłam sztywną

Kuchnia u Krysi
Delikatny sernik waniliowy z puszystym czekoladowym kremem 361

czekoladowy (podpatrzony u Marthy Stewart w 'Diabelskim cieście'), z którego można wyczarować ciekawe wzory- u mnie to fikuśne różki :)Oj, jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu, przede wszystkim ze względów smakowych, jak i zarówno z nieskomplikowanego przygotowania, bo jest to naprawdę banalnie prosty przepis :)Serdecznie zachęcam do upieczenia! Sernik:* twaróg półtłusty- 450 g* mascarpone- 250 g* kremówka(...)średnicy 23cm (ja upiekłam w większej dlatego sernik jest niski, ale polecam wybrać mniejszą tortownicę- sernik będzie się lepiej prezentował), wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę twarogową.Piec 60 min., aż środek będzie ścięty (nie ma sensu sprawdzać patyczkiem, bo ciasto jest wilgotne).Studzić w lekko uchylonym piekarniku, a kiedy całkowicie ostygnie, to wstawić do lodówki

Kraina Miodem Płynąca
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE, Z KRUSZONKĄ, BRZOSKWINIAMI I PORZECZKAMI 149

sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami i kruszonką  w nowej odsłonie. Do już i tak pysznego sernika dodałam obok brzoskwiń mrożone porzeczki, nadały sernikowi nutę świeżości, dzięki temu był jeszcze smaczniejszy niż zwykle. Powiem więcej, zajadali się nim wszyscy z wielkim apetytem, nawet ci, których bym o to nigdy nie podejrzewała, bo są wielkimi tradycjonalistami i jak sernik, to tylko tradycyjny, bez "dziwnych" dodatków... a nad tym rozpływali się w zachwycie... :-) Piekłam w dużej formie, o wym.37,5x24,5cm Składniki: Kruche ciasto: - 550g mąki orkiszowej typ750  - dałam 500g typ750 + 50g dunst orkiszowy  (można dać zamiennie 500g orkisz typ700 lub 3 szklanki pszennej) - 250g zimnego masła, pokrojonego na mniejsze kawałki - 3 łyżki ksylitolu (lub cukru

Smaczne Zdrowe
sernik czekoladowy na Nowy Rok 176

mimo wszystko delikatny. Szybko znika więc można polecić z czystym sumieniem. Składniki: spód 100 g hernatników 1 łyżka kakao 2 łyżki masła masa serowa 1 kg sera na serniki 250 g mascarpone 100 g śmietany kremówki 4 jaja 2 łyżki masła 2 łyżki cukru pudru 100 g czekolady 3 łyżki kakao Przygotowanie: herbatniki kruszymy, mieszamy z roztopionym masłem(...)kuchence mikrofalowej i mieszamy z masą serową dodajemy roztopione masło, kakao i cukier puder i dokładnie mieszamy ciasto przelewamy na herbatniki  i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st - pieczemy przez ok 1,5 godziny  po tym czasie sernik pozostawiamy w wyłączonym i uchylonym piekarniku następnie po ostygnięciu wkładamy go do lodówki Smacznego i dużo dobrego

Gotowanie z pasją
Sernik drezdeński z masą migdałową 166

Sernik drezdeński znany chyba lepiej pod nazwą Dresdner Eierschecke to pyszne ciasto na niedzielę. Składa się z trzech warstw: drożdżowej, serowej i kremu jajeczno-budyniowego. Ja mój przepis troszkę zmodyfikowałam, ponieważ  zamiast kremu wybrałam delikatną masę migdałową. Pomysł zaczerpnęłam z zeszytu Mojej Kuchni nr 21/92.  Składniki na spód: 350 g mąki pszennej( u mnie Manitoba

Mia Cucina Sofieta
Sernik z bezą 196

powodu małej ilości cukru i braku mąki;) Taki sernikowy duży torcik:D Mam nadzieję, że Wam zasmakuje i chętnie będziecie sięgać po ten przepis:)   Składniki: ciasto: 1 kg sera na sernik 2 całe jajka 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe przyprawa do sernika 1/2 szklanki rodzynek masa kajmakowa(...)środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut. W razie czego sprawdź metodą na patyczek czy sernik jest gotowy. Patyczek powinien być bardziej suchy niż wilgotny. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 6 białek, dodaj cukier, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście i piecz jeszcze 15 minut w temp. 190C. Udekoruj kajmakiem / polewą czekoladową i rodzynkami. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
30. Pyszny deser na okrągłą trzydziestkę: czyli sernik złota rosa! 199

aromatu waniliowego (najlepiej takiego do kawy)białkowa pianka:5 białek3 łyżki cukruodrobina soli Przygotowanie:  Piekarnik nagrzewamy do 180stC. Z podanych składników wyrabiamy ciasto kruche. Rozwałkowujemy, wylepiamy dno formy tortowej (o śr. 24-28cm)  Ciasto wstawiamy do lodówki na 20 minut. Kolejno nakuwamy je na całej powierzchni widelcem lub wysypujemy ziarna fasoli i pieczemy 6-7 minut(...)twarogu. Płynną masę wylewamy na upieczony spód, a na jej wierzchu rozsmarowujemy pianę z białek - wedle uznania łyżką lub szpatułką (technika dowolna(;) Sernik pieczemy 2 godziny w temperaturze 180stC. Ostatnie 20minut podpiekamy tylko od spodu. Ciasto musi stygnąć w formie, ponieważ musi się zestaleć. Ciasto posypujemy cukrem  pudrem - wychodzi świetny efekt! Szczęśliwego nowego roku raz jeszcze życzy

Symfonia Smaków
Styropian z wiśniami 207

Odkąd zobaczyłam to ciasto w internecie, nie mogłam sobie wyobrazić, jak smakuje. No bo jak może smakować S T Y R O P I A N? Biało, puszyście i lekko? Na zdjęciach przypomina sernik, ale w składnikach sera nie ma ani grama. Ciekawość wzięła górę i tak oto na liście zakupów znalazła się śmietana. Dużo śmietany. W zasadzie sama(...)nazywają go śmietanowcem, sernikiem bez sera, zamiast śmietany używa się jogurtu greckiego, a do masy czasem dodaje się wiórki kokosowe. Masa śmietanowa bardzo przypomina masę na sernik z tą różnicą, że zamiast twarogu używa się kwaśnej śmietany. Po upieczeniu smakuje również trochę sernikowo, ale jest delikatniejsza i całkiem biała (do masy nie dodaje się żółtek). Ciasto jest podzielne, dobrze

Obiad gotowy