sernika: Spód brownie: Masło i połamaną na kawałki przekładamy do rondelka i na bardzo małym ogniu mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i połączenia się w jednolitą masę ( uważamy by nie zagotować ). Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. W misce miksujemy jajka z cukrem, wlewamy roztopioną i przestudzoną masę czekoladową, miksujemy, wsypujemy mąkę z kakao, miksujemy do połączenia się wszystkich składników. Ciasto przelewamy(...)pieczemy sernik przez 90 minut. Wierzch: Jeżyny rozdrabniamy z cukrem za pomocą blendera i na 20 minut przed końcem pieczenia, smarujemy wierzch sernika. Studzimy sernik stopniowo – po wyłączeniu piekarnika zostawiamy ciasto na jakiś czas w środku, później lekko uchylamy drzwiczki, zostawiając sernik jeszcze wewnątrz piekarnika, a kiedy temperatura już znacznie opadnie, wyciągamy i studzimy, dopiero
NiePieprz.plZapraszam na kolejny wypiek z jeżynami. Sernik to moje ulubione ciasto i eksperymentuje z różnymi dodatkami, różnymi owocami. Dzisiejszy wypiek z jeżynami jest wilgotny, kwaskowy od jeżyn i bardzo delikatny. Popróbujcie koniecznie bo warto sobie taki upiec. Sernik z jeżynami . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniestół nie był nudny, zachęcam do eksperymentowania w kuchni i unowocześniania potraw, jednocześnie trzymając się klasycznych składników. Kutię można zapiec w cieście francuskim w formie pasztecików, polecam też wszelkie wariacje na temat wigilijnych ciast – szczególnie cenię sobie połączenie sernika z makiem, do tego mus z wiśni, malin lub żurawiny. Polecam wypróbować karpia w formie quiche (spód z ciasta kruchego
Cztery FajeryŚwiąteczne mini serniczki na kruchym cieście ze szczyptą cynamonu. Jeśli lubicie serniki i chcecie zaskoczyć Waszych gości ten przepis jest dla Was. Czas wykonania: 1 h 45 min Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g masła 80 g cukru 1 jajko 2 duże łyżki śmietany 18 % 1 płaska łyżeczka proszku
KuchniaWeDwoje.plKlasyczna jasna masa serowa i druga przypominająca w smaku nutellę. Pyszności! Do tego kruche ciasto z orzechami laskowymi, oj jest naprawdę kruchutkie. Polecam wszystkim miłośnikom sernika, naprawdę warto wypróbować ten prosty przepis. Zapraszamy! SkładnikiKruche ciasto na spód100 g płatków owsianych górskich zmielonych na mąkęgarść orzechów laskowych zmielonych (razem z płatkami)2 żółtka3/4 kostki masła (wcześniej wyjętej z lodówki
Symfonia Smakówsernik powstał przez przypadek. Pomyślałam, że ser sam w sobie zawiera tłuszcz, więc po co jeszcze dodawać masło?. Postanowiłam upiec sernik bez dodatku masła i byłam nieźle zaskoczona, gdy wyjęłam ciasto, następnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :) Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny(...)papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 60 min. Po 30-35 minutach pieczenia, wyjmuję ciasto i nakrywam wierzch folią aluminiową. Wstawiam do dalszej obróbki termicznej. Upieczony sernik zostawiam na 10 min. w gorącym piekarniku, następnie wyjmuję i usuwam folię. Odstawiam , aż całkowicie ostygnie
Ciasteczkowy Potwórmiksowany) sernik z brzoskwiniami. Pycha! Składniki: 250 g masła 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 3 szklanki mąki masa serowa: 2 kg sera dwukrotnie mielonego 4 łyżki mąki ziemniaczanej 6 jajek 1 3/4 szklanki cukru 200 g masła dodatkowo: 2 puszki brzoskwiń w syropie 5 białek do ubicia piany Wykonanie: *Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić
Z Majeczką w kuchniIdzie lato, są truskawki! Mnóstwo truskawek! Aż proszą się o wykorzystanie ich w deserach i ciastach. Marzył mi się sernik.... biały, kremowy, z dodatkiem świeżych truskawek, na chrupiącym spodzie... Tak właśnie powstał ten deser. Spód możecie wykonać z dowolnych płatków, u mnie były to owsiane. Jako słodzika użyłam syropy karmelowego Walden Farms, który dodatkowo pysznie smakuje. Do masy serowej
Chocolate Muffin BlogSernik bez pieczenia. Prawdziwa słodka gratka, delikatny w smaku o budyniowo-kremowej konsystencji, na warstwie maślanych herbatników, choć ma w sobie białą czekoladę nie jest
Wanilia i Kardamondomu wielbicielkę wszystkich serników , serniczków na zimno i ptasich mleczek! W związku z czym najczęściej na zadane przeze mnie pytanie : ” Jakie ciacho zrobić? „- pada odpowiedź : ” Sernik „ Tym razem postawiałam na bardziej kolorową wersję – wpuśćmy w te szaro – bure dni trochę lata!Delikatne , jogurtowe ciasto wypełnione kolorowymi galaretkami to super przepis na imprezę.Ciasto
Ostra na Słodkoniedzielne popołudnie , na poprawienie sobie humoru przed poniedziałkiem :) proponuję sernik. Przepis pochodzi ze zbiorów p.Krystyny Magdziak. Ciasto 1/2 kg mąki3 łyżki śmietany3 żółtka1 szkl. cukru pudrukostka masła2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniaMasa serowa:1 kg sera dwukrotnie zmielonego150 g masła250 g cukru pudru1 budyń waniliowy ( bez cukru )2 jajka2 żółtka1 szkl. mleka1.CiastoMasło posiekaj z mąką. Dodaj pozostałe skłądniki
Słodkości i nie tylkoskładniki dodać odsączone z syropu kawałki brzoskwiń i połączyć mikserem składniki białka ubić na sztywno i dodać do sernika, wmieszać delikatnie łyżką w ciasto forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, sernik wyłożyć do formy na biszkopty piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 60 minut, pod koniec można nakryć papierem
W Mojej Kuchni LubięMożna powiedzieć, że ile kucharek tyle wersji. Ja jednak postaram się usystematyzować wiedzę oraz przepisy. Ciasto kruche ma szereg zastosowań w kuchni. Nie wyobrażam sobie bez niego sernika czy szarlotki. Na bazie ciasta kruchego powstają przepyszne rogaliki czy ciasteczka. Możliwości jest bardzo dużo, wszystko zależy od naszej wyobrażni. Jakie proporcje składają się na ciasto kruche? Tak naprawdę
Ciasta z tradycjaminiej zrobić. Co? Właśnie…. co? Najtrudniej się zdecydować… a później to już jakoś idzie Padło na sernik z żurawiną na zimno…a co! Niby czemu serniki na zimno można robić tylko latem? Zimą takie serniki też smakują, szczególnie takie wyjątkowe jak ten żurawinowy! Wyszedł pyszny, aksamitny i lekko kwaskowy. Żurawina jest bardzo zdrowa(...)spożywać przy różnych infekcjach jako wspomaganie leczenia oraz jako skuteczną profilaktykę.” (właściwości żurawiny). Myślę, że dlatego warto wykorzystać sezon na żurawinę i przygotować ten pyszny sernik z żurawiną na zimno Sernik z żurawiną na zimnoSkładniki (na tortownicę o średnicy 28 cm)Spód400 g ciasteczek digestive (zbożowych)150 g masłaMasa500 g świeżej żurawiny2 szklanki wody1,5-2 szklanki
UgotujmyTo.plChyba to będzie ostatni przepis na sernik przed świętami, bo przydałby się jakiś mały detoks ;) Do tego ciasta wykorzystałam budyń malinowy, a spód powstał z mąki kokosowej i daktyli. Prosty i dość szybki w wykonaniu sernik, oczywiście bez cukru. Miałam opublikować ten post wcześniej, ale... Zapomniałam o nim. Pomysł wysłałam na konkurs z Bezbolesnego Usuwania Cukru z Diety
FitKot