ciasto sernik - 3500 przepisów (strona:27/234)

Puszysty fit sernik jogurtowy 6182

Propozycja Wielkanocna dla tych wszystkich, co nawet w święta postanowili dbać o linię. ;) Zdrowy sernik, bez mąki, praktycznie bez cukru (dodałam 2 łyżeczki cukru z

Cynamonowe szczęście
Sernik z Baileys z polewą z białej czekolady oraz karmelizowanymi orzeszkami ziemnymi 357

Serniki to moje ulubione ciasta. Wiele ich jadałam i nawet miałam kilka swoich ulubionych przepisów. Ten, jednak bije na głowę wszystkie. Sernik z Baileys z polewą z białej czekolady oraz karmelizowanymi orzeszkami ziemnymi to najpyszniejszy sernik, jaki kiedykolwiek jedliśmy . Polecam i Wam Składniki: 160g-180g ciasteczek wielozbożowych (digestive lub owsianych) 80g masła – roztopionego i ostudzonego 50ml

Moja Delicja
Bakaliowy sernik z cynamonową słomką ptysiową 179

Uwielbiam serniki. Dziś zapraszam Was na pyszny bakaliowy sernik z cynamonową słomką ptysiową. To ciasto łączy wszystko, to co każdy domownik lubi najbardziej. Rodzynki, skórka pomarańczowa, ser i pyszne słomki ptysiowe (smak dzieciństwa) tym razem w cynamonowej odsłonie (, a więc znów coś dla mnie – wielbicielki cynamonu). Taki sernik przygotowuje się naprawdę szybko

Słodkie okruszki
SERNIK Z ROSĄ 381

Polecam! Ciekawostka! Kropelki rosy ( zwane również łzy teściowej ;) ) to nie polewa, nie lukier i nie żaden syrop klonowy! Te kropelki pojawiają się na wierzchu sernika dopiero po jego ostygnięciu! Ciężar bezy „wyciska” z sernika słodki płyn, który przebija się przez bezę i pokazują się kropelki rosy. SKŁADNIKI: ( tortownica 26 cm ) SPÓD: * mąka – 1 szkl * cukier(...)mleko – 1,5 szkl * budyń śmietankowy – 90 g BEZA: * białko – 4 szt * cukier – 0,5 szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Składniki dokładnie razem zagniatamy, a przygotowanym ciastem wylepiamy spód tortownicy wyłożonej papierem do piecznia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut. MASA SEROWA: Wszystkie składniki wkładamy do miski, miksujemy przez ok. 5 minut

Ostra na Słodko
SERNIK CYTRYNOWY NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 146

Pyszne Ciasto - Sernik Cytrynowy na ciasteczkowym spodzie, w polewie czekoladowej. Robi się go szybko a smakuje idealnie.  Polecam :) SKŁADNIKI na 12 porcji: Spód 150 g,ciastek czekoladowych 4 łyżki masła roztopionego Polewa 4 łyżki mleka 1 tabliczka czekolady Ciasto 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 1/2 szklanki cukru Sok z 1 cytryny 1 /2 szklanki rodzynek

Gotowanie Patki
Sernik dyniowy 123

podałam Wam również jak przygotować puree z pieczonej dyni. Można je wykorzystać do ciast, pierogów, klusek, zupy itp. Ja przygotowuję zawsze więcej i przechowuję w słoiku w lodówce. Na blogu znajdziecie również inne ciasta z dynią, pierogi z dynią i inne smakowitości . Teraz zapraszam na wspaniały sernik i życzę smacznego. Ciasto 300 g mąki pszennej 100 g masła

O kuchni z uczuciem
Wielkanocne porady 156

nasi goście.  W tym poście postaram się Wam zdradzić kilka ważnych tajemnic, aby wyszły one pyszne.  Mazurki powinny być kolorowe i kruche, babki muszą być puszyste. SERNIKI (ciasto królujące w te święta), aksamitne i wilgotne. Ważne, aby wszystkie składniki były świeże i wysokiej jakości. Parametry i czas pieczenia też są ważne, co przedstawi poniższa tabelka. Kolejnym ważnym

Gotuję Testuję
Czarno-biały sernik wielkanocny 177

wsypać budyń, dodać aromat. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łopatką. Gotową masę wylać na przygotowany spód.  Na wierzch zetrzeć zmrożone ciasto. Sernik piec ok. 1 godzin ę w temp. 200 stopni. Po upieczeniu wystudzić i udekorować roztopioną białą czekoladą

Kolorowa kuchnia Elki
Truskawkowiec 194

zawsze mam ochotę na to, aby coś piec, a potem studzić na szybko, aby było co zjeść do kawy. W takich sytuacjach ratuję się najprostszym z ciastsernikiem na zimno. Tym razem jednak chciałem zrobić coś innego. Wykorzystać zalegające w domu truskawki, zrobić z nich coś lekkiego i orzeźwiającego. I tak powstał pomysł na truskawkowca. Pewnie ktoś kiedyś wpadł

Jacob Tastes
Sernik na zimno " Stracciatella " 412

Pyszny sernik na czekoladowym cieście . Przepis mam dzięki Ewie z bloga : revolucjawkuchni . Sernik mnie zafascynował i musiałam zrobić i ja ;) W przepisie Ewa podała , żeby użyć sera białego . Masę serową zrobiłam z sera z wiaderka . Ilość żelatyny nieco zwiększyłam . Sernik był i to dość ważna uwaga , mięciutki , rozpływający się w ustach. Na początku bałam się , że masa

Słodkości i nie tylko
Puszysty sernik na orzechowym cieście z kratką 194

szkl cukru -3 łyżki mąki ziemniaczanej -5 żółtek  -7 białek (5 z masy +2 z ciasta) LUKIER -1 łyżka soku z cytryny -3 łyżki wody -cukier puder DODATKOWO -1 jajko do posmarowania Z podanych składników zagniatamy gładkie ciastoCiasto dzielimy na 2 części .Jedną wałkujemy i wykładamy nią dno blaszki posmarowanej i  posypanej  bułką tartą. Drugą(...)Białka (7szt) ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Łączymy całość delikatnie mieszając łyżką. Masę wykładamy na ciasto. Z lodówki wyciągamy drugi kawałek ciasta,wałkujemy cienko i kroimy na paski .Z pasków układamy kratkę. Kratkę smarujemy rozbełtanym jajkiem. Sernik pieczemy około 55-60 minut w temp 180 stopni. Po wyłączeniu piekarnika uchylamy lekko drzwiczki i po około

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik limonkowo - bananowy z serków wiejskich 211

też skórkę) i budyń, mieszamy. Jajka rozbełtujemy w oddzielnym naczyniu, a następnie łączymy z masą twarogową. Miksujemy chwilę do połączenia składników, jednak niezbyt długo, aby nie napowietrzyć ciasta.      Sernik wylewamy powoli na przygotowany wcześniej spód, wyrównujemy. Pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 160 stopni, najlepiej z wykorzystaniem kąpieli wodnej. Studzimy przy otwartych drzwiczkach

sama złodycz
Pizza Clauditta 99

Składniki na 2 spody do pizzy (jeden duży- blaszka taka jak na ciasto sernik, drugi mały- mała okrągła blaszka tortownica) 25 g świeżych drożdży 1,5 szklanki ciepłej wody 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki soli Drożdże rozpuścić w przegotowanej ciepłej wodzie i odstawić na 5 minut. Mąkę przesiać przez sitko, zrobić(...)niej zagłębienie, do którego wlewamy rozczyn drożdżowy, oliwę, dodać 1,5 łyżeczki soli. Ciasto musimy bardzo dobrze wyrobić (początkowo bardzo przykleja się do dłoni), umieścić w naczyniu, przykryć ściereczką i owinąć w koc i pozostawić do podwojenia objętości (około 1 godzinkę). Wyrośnięte ciasto uderzyć pięścią. Podzielić na 2 części. Z nich należy uformować spody na pizzę, pozostawiając grubsze brzegi

ClauditteMissCooking
Najlepsza tarta z rabarbarem 157

zawaham się powtórzyć znowu. To moje absolutnie ulubione warzywo (zaraz za nim plasuje się dynia), a i do kategorii owoców niektórzy go zaliczają. Bo tradycyjnie ląduje przecież w ciastach (najchętniej drożdżowych) i kompotach. No to jak nie owoc...?  Dyskusję tą jednak pozwolę sobie zostawić nierozstrzygniętą, bo, szczerze mówiąc, jej wynik średnio mnie interesuje. Najważniejsze, że rabarbar jest obłędnie pyszny(...)domu są głównie z udziałem tych kwaśnych łodyg, a czasem i do obiadu je przemycę. Nie potrafię oprzeć się tej różowej barwie i wrodzonej kwaśnej nucie. Lody, serniki, ciasta ucierane, drożdżówki, desery - co tylko chcecie. Jeśli macie jakieś oryginalne pomysły na wykorzystanie rabarbaru - podzielcie się nimi koniecznie! Sezon w końcu nie trwa wiecznie, i trzeba go wykorzystać najlepiej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z marakują 148

dużego worka do pieczenia, zabezpieczamy mocną nicią, aby się nie zsuwał, a nadmiar folii odcinamy. Musimy również przygotować dużą, szczelną blaszkę, do której wstawimy tortownicę z ciastem i wlejemy wrzątek.  Na spód sernika - miksujemy herbatniki  w blenderze (dałam pomieszane gatunki, takie jak na zdjęciu – byle było 130g). Masło topimy w mikrofali i gorące wlewamy do zmielonych herbatników. Składniki łączymy, przekładamy(...)takiej temperaturze pieczemy 15 minut. Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 125° C i pieczemy kolejne 90 minut. Po upieczeniu sernik zostawiamy do ostudzenia, przy otwartych drzwiczkach, w piekarniku. Gdy ciasto ostygnie rozpuszczamy połowę galaretki w 125ml wrzątku. Gdy galaretka zacznie tężeć, dodajemy do niej wydrążony miąższ z marakui, mieszamy. Wykładamy na sernik i odstawiamy do lodówki

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania