ciasto sernik - 3500 przepisów (strona:154/234)

Sernik rosa - sernik z kropelkami 184

ciasto. Ponownie wstawić do piekarnika (najlepiej opcja pieczenia od dołu). 6. Białka ubić na sztywną pianę. Na koniec dodać cukier, krótko miksować. Wyłożyć na ciasto i piec do uzyskania złotego koloru. 7. Upieczony sernik pozostawić do całkowitego wystygnięcia i pojawienia się rosy - kropelek. Przechowywać w lodówce

A Ty Smakuj Mnie
Sernik czekoladowo-limonkowy z mascarpone bez pieczenia 165

Pamiętacie orzeźwiający sernik cytrynowo-borówkowy ? Tak nam smakował, że zrobiłam jego odpowiednik z ciemną czekoladą, limonką i malinami. Mi zdecydowanie bardziej do gustu przypadła biała

Poezja smaku
Dżem z czerwonej porzeczki 139

lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Dżem

Kulinarne przygody Gatity
Makosernik. 183

Połączenie sernika z przepisu mojej babci, maku z puszki i ciasta z przepisu cioci :) Najlepiej smakuje na drugi dzień. Składniki na ciasto: 2 szkl. mąki 20 dkg margaryny 1/2 szkl. cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 1 żółtko szczypta soli Sypkie składniki wysypać na stolnicę, dodać margarynę i wysiekać. Na koniec dodać jajko i żółtko (białko zostawić do maku

Agusiowe smakołyki
sernik na zimno z truskawkami 112

Mimo że nie jestem fanką serników na zimno ..

Ugotujmy Coś
Jogurtowiec na zimno z malinami 307

Pyszne, lekkie, orzeźwiające ciasto, które zasmakuje każdemu :) Pięknie prezentuje się na stole, jeszcze lepiej smakuje. Ciasto nie jest zbyt słodkie, ale zadowoli każdego wielbiciela ciast na

Domowa cukiernia Ewy
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 232

Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw

Jem więc Jestem
Sernik na zimno z adwokatową nutą 138

Szukałam przepisu na sernik na zimno i nie mogłam się zdecydować który wybrać, zdecydowałam się na połączenie dwóch przepisów z kilkoma zmianami i okazało

Kulinarne życie
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 339

Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw

Jem więc Jestem
Masa makowa z bakaliami do rolad, rogalików, makowców itp 130

Świąteczny czas to głównie makowce, serniki. Chciałabym Wam pokazać jak najprościej samemu zrobić masę makową. Jeśli chcecie tą masę do drożdżowej rolady makowej musicie zrobić

Kuchnia Pokoleń
Puszysty sernik 172

  Przepis na ten sernik mam od mamy. I powiem Wam, że wychodzi idealny. Bardzo puszysty, delikatny. Po prostu rozpływa się w ustach. A sekretem

Passion of Cooking
Sernik z mango 116

Kiedy zobaczyłam ten sernik w moim ulubionym programie "Ugotowani", a wszyscy goście się nim zachwycali wiedziałam, że muszę go zrobić po przerobieniu na zdrowszą wersję

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik 122

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sernik z tego przepisu robię już ponad 10 lat i zawsze mi wychodzi. W zależności od sera jakiego się użyje

My Blueberry Corner
Serniki słodkie i wytrawne – książka pełna inspiracji 161

drugie tyle czeka na publikację. Mimo, to wciąż szukam ciekawych, pysznych inspiracji. W końcu cała moja rodzina i znajomi kochają to ciasto. Bo jak nie kochać? Czasem uważam, że nie ma nic lepszego niż sernik. Jest idealny na każdą okazję, co udowadnia autorka książki „Serniki słodkie i wytrawne” Renata Czelny-Kawa. „Serniki słodkie

Słodkie okruszki
Nad morzem miło jest. I drożdżówki z owocami 131

może i u Was się znajdą...?), a ciasto zawinęłam w bułeczki-ślimaczki. Jeszcze ciepłą blachę zapakowałam, i zabrałam ze sobą. Tak się złożyło jednak, że po drodze ich nawet nie tknęliśmy. Do domu rodzinnego wkroczyłam więc z blachą drożdżówek i sernikiem, czym bardzo zdenerwowałam moją Mamcię, która też na naszą cześć sernik przygotowała (jak się później okazało, jeden był(...)się migiem, i wszystkim bardzo smakowały. Polecam Wam je więc ogromnie, na te już ostatnie dni lata. Drożdżowe bułeczki z nektarynkami, poziomkami i marcepanem Składniki: (na formę 30x22 cm) ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml letniego mleka 75 g cukru 50 g masła 25 g świeżych drożdży skórka otarta z 1 cytryny 1 jajko nadzienie: 500 g nektarynek

Pożeraczka, czyli raz adobrze