"Wspaniały" - taką nazwę nosi ciasto z trzema warstwami: serową, makową oraz z orzechów włoskich. Ciasto jest naprawdę świetne i w pełni zasługuje na swoją nazwę. Każda
Słodka Stronazdjęciu) Patyczki do szaszłyków skracamy mniej więcej na podwójną wysokość siatki w taki sposób, aby zaostrzoną końcówkę patyczka mozna było wetknąć głęboko w sernik Przeplatamy przygotowane patyczki siatką i wbijamy w ciasto Ciasto wkładamy ponownie do lodówki, żeby galaretka mocniej się zsiadła A potem wbijamy dwie świeczki - jedna świeczka to jubilat:) a druga, na torcie przygotowanym przeze mnie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comLekki, puszysty sernik. Przepis znaleziony dość dawno na Smaczny.pl. Autorką jest apsik. Polecam ten przepis jako szybki sposób na puszysty, wysoki sernik z 1 kg sera. Zawsze się udaje. Ciasto: 12,5 dag margaryny 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 2 łyżki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia olejek cytrynowy
Praktyczna plChociaż nie przepadam zbytnio za makowcami to jednak z dodatkiem sera bardzo mi zasmakował. Miałam zrobić z dodatkiem sera z wiaderka, ale nie dostałam takiego jak
Na słodko lub wytrawnieSkładniki: 1 kg ser typu homo gęsty, 20 dag biszkopty okrągłe, 1 litrowy słoik gruszki z kompotu, 1 tabliczka czekolada gorzka, 2 opakowania galaretka cytrynowa, 1
W Mojej Kuchni LubięTaka forma serniczków siedziała w mojej głowie już od dawna. Potrzebne do ich wykonania były obręcze do potraw, o których już pisałam przy Kuskusie Pełnoziarnistym z
Blondynka Gotujetroszkę wilgotny, chyba za sprawa brzoskwiń. Przyznaję się od razu, że poczyniłam pewne zmiany: użyłam serka z wiaderka i dodałam jedno jajko więcej do masy. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g mąki krupczatki( u mnie semolina) 250 g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru pudru
Mia Cucina Sofietamasło, masę serową zrobimy w ciągu kilku minut, a delikatne i długie pieczenie sprawi, że ciasto fenomenalnie się uda. Całość muśnięta ganache z dodatkiem masy krówkowej i solonych orzeszków, doprowadzi do tego, że można zatracić się w łakomstwie. Brzmi kusząco? To do dzieła! Sernik "Krówka" - przepis na tradycyjną prostokątną blaszkę o wymiarach około 27x35 cm Składniki: 1 kg zmielonego(...)godziny. PIECZEMY BEZ TERMOOBIEGU. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Gdy sernik jest już chłodny, przygotować polewę. W rondelku umieścić pół pozostałej puszki kajmakowej, kremówkę oraz połamaną na drobno czekoladę. Pomieszać, następnie włączyć palnik i (nie dopuszczając do zagotowania) ciągle mieszając, pozwolić czekoladzie się rozpuścić. Gładkie ganache wylać na ciasto, posypać orzeszkami. Przechowywać w lodówce. Smacznego
Poezja Smaków - blog kulinarnyObłędnie słodkie ciasto czekoladowe bez pieczenia. Cóż więcej można dodać? Funkcjonuje pod nazwą sernik na zimno jednak mija się ze smakiem klasycznego sernika - tutaj czuć jedynie trzy rodzaje czekolady. Pracochłonne. Wymagające dużej zmywarki(lub dłuższego posiedzenia przy zlewie by pozmywać wszystkie garnki, miseczki, łyżki, łopatki...) Czy warto jednak poświęcić się i zrobić ciasto? Jeśli jesteś czekoladożercą - warto
U FiolkiObłędnie słodkie ciasto czekoladowe bez pieczenia. Cóż więcej można dodać? Funkcjonuje pod nazwą sernik na zimno jednak mija się ze smakiem klasycznego sernika - tutaj czuć jedynie trzy rodzaje czekolady. Pracochłonne. Wymagające dużej zmywarki(lub dłuższego posiedzenia przy zlewie by pozmywać wszystkie garnki, miseczki, łyżki, łopatki...) Czy warto jednak poświęcić się i zrobić ciasto? Jeśli jesteś czekoladożercą - warto
Fiolka w kuchniminut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy w środku jest dopieczone.Wystudzone ciasto polać polewą. Ja użyłam polewy czekoladowej i kolorowego lukru :)Ciasto ma przepiękny kolor, jest wilgotne i pięknie pachnące, konsystencją przypomina...sernik :) Wyczuwalny zapach kandyzowanej skórki dodaje mu uroku i cudownie harmonizuje ze smakiem buraków. Z kubkiem dobrej herbaty czy kawy stanowią niesamowicie(...)pyszny duet :) Myślę, że na świątecznym stole takie ciasto będzie oryginalnie wyglądać :)Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennawiaderka) 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki espresso rozpuścić w ¾ szklanki wrzącej wody i pozostawić do wystygnięcia **2 łyżki żelatyny rozpuścić w ¾ szklanki wrzącej wody i pozostawić do wystygnięcia Sernik cappuccino 250 g Mascarpone 3 łyżki cappuccino w proszku (ja użyłam o smaku waniliowym) 1-2 łyżki cukru pudru **1 łyżkę żelatyny rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody(...)składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenie (papierem wyłożyć tylko spód ) piec w nagrzanym piekarniku ok. 10-15 min. Sernik espresso Biały ser zmiksować z cukrem pudrem dodać napar espresso dokładnie połączyć. Cały czas miksując dodawać przestygnięta żelatynę
RAROSSAweekend zajadaliśmy się sernikiem wiedeńskim- pysznym sernikiem :) Sernik zrobiłam z połowy składników na małą tortownicę - taki serniczek na 2 osoby :) Składniki: 0,5 kg sera Mój Ulubiony, 4 jajka, 50 g roztopionego masła, 1 czubata łyżka budyniu waniliowego, 1 łyżka cukru waniliowego, 3/4 szklanki cukru. Przygotowanie: Żółtka jaj ucieramy z cukrami. Następnie partiami dodajemy ser. Wlewamy ostudzone masło(...)mikserem. Dodajemy budyń (lub mąkę ziemniaczaną). Białka ubijamy na sztywną pianę i przekładamy do masy serowej, delikatnie mieszamy szpatułką, aż do połączenia się składników. Przelewamy ciasto do tortownicy (u mnie o średnicy 17 cm). Sernik pieczemy około godziny w 180 stopniach. Sernik na początku bardzo urośnie, ale po wyjęciu z piekarnika opadnie, więc nie należy się tym przejmować
Aga w kuchniNajlepszy przepis na pyszny, orzeźwiający, aksamitny sernik bez pieczenia, czyli sernik na zimno z serków homogenizowanych (serki homo) jest ten, który przygotowywała zawsze moja
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięulubionych ciasto to te, z serkiem ricotta. Serek nadaje im fajnego smaku, ale i aksamitności. Mają w sobie delikatność i wilgotność, charakterystyczną dla serników. Są mięciutkie, ale też dobrze wyrastają. Dzisiaj mam dla Was propozycję na ciasto z ricottą i śliwkami. Składniki: 2 jajka 160 g cukru 80 ml oleju rzepakowego 1 łyżeczka olejku pomarańczowego 250 g serka ricotta
Smak mojego domu